mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:00:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82441 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #105 : torek, 03.06.2003 : 15:41:51 »

Vixen hvala za nasvet:sm jst vodja kardela in me tudi upošteva oz.sem si ga podredila.On točno ve da jaz ne dovolim pretepov,sam fora je v tem da on nikoli ne zarenči ali pa šavsne,on bi se rad igral in začne skakat v psa.Name ne skače,razen če mu to dovolim,vendar pa bi vsakega človeka rad povohal in oslinil.Problem je pač v tem da temu psu zgleda tega ne moreš prepovedat da dviguje taco na drugega psa in se gre šefa.Jaz se trudim že mesece in nič ne pomaga-če se to ne bo nehalo bom pač ga mogla kr mal izolirat(razen pred psicami).
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #106 : torek, 03.06.2003 : 16:06:22 »

Andi, moje izkušnje so take:
če pes skače na druge pse samo zaradi igre, potem pač skače na njih, ne gleda na to kako in kam bo skočil, kamor pade, pade. Wink Polaganje tace ali glave na VIHER oz. na hrbet drugega pa je, kot je povedala že Vixen, znak dominance. S tem hoče drugim pokazati svojo superiornost nad njimi. To še ne pomeni, da je tak pes napadalen ali kaj takega, ampak pač se hoče malo važiti; moj je take 'napade' dolgo prenašal brez problema, saj ni ravno dominanten in mu ne gre za to, da bo on 'glavni na vasi', ker pa ga je njegov pasji kolega dve leti vztrajno naskakoval mu je enkrat prekipelo in zdaj ne prenese da mu katerikoli pes daje tace ali glavo na hrbet.

Kako bi se to dalo odpraviti ne vem, saj je to res del karakterja, mogoče bi pa pomagalo da se večkrat sprehajaš v  mirnem okolju z drugimi prijaznimi psi in lastniki in mu za začetek na takih psih skušaš vcepit v glavo, da takega vedenja ne boš prenašala. (dobro je če pse poznaš da veš da ga ne bojo napadli, da ne bo dobival slabih izkušenj)
Z ljudmi je isto, ker pa je težko na sprehodu folk gnjavit če lahko malo stojijo da jih bo tvoj dobi poskakal in ga boš ti kregala pa je dobro če se v pasji šoli zmeniš, da vadiš z vodniki drugih psov - oni bojo že razumeli in sočustvovali s tabo. Aja, si že zamenjala šolo?

Veliko sreče, pa sporoči kako bo šlo z malim frajerjem. Cool Grin
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #107 : petek, 06.06.2003 : 11:00:13 »


Citat

V začetku jeseni dobim mladička (psičko velikega švicarskega planšarskega psa).

LP

 


Včeraj sem bila pri prijateljici, kjer imajo 6 mladičkov te pasme. Tok so luštni da je joj Cheesy So pa seveda tudi zelo firbčni, nagajivi,... So me takoj ˝napadli˝ Grin In potem zaspali.

lp M.
Logiran
sima
gost
« Odgovor #108 : petek, 06.06.2003 : 11:28:31 »


Živjo!

Imam leto dni staerga dobrmančka, ki pa je zelo nepredvidljiv. Gre za to, da ko greva na sprehod se lahko v enega psa zapodi v drugegga pa ne. Zato ne vem kaj naj naredim? Včasih se igra s kšnim psom najprej lepo potem pa kr ponori in se hoče stepsti nevem zakaj to dela.http://URLhttp://
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #109 : sobota, 07.06.2003 : 14:45:50 »

Naša landseerka bo čez en teden stara 4 mesece. Joj, kako je gluha, če je kakšen pes zraven Roll Eyes Roll Eyes!!! Ne vem, verjetno je to normalno pri tej starosti, a sem kar jezna nanjo, ko jo kličeva s fantom in kličeva, a nič ne sliši, če se s kakim pasjim prijateljem igra... Drugače je kar pridna-če jo pokličeva (in NI kakšnega psa zraven) pride! Včasih celo, če je kakšen pes zraven. Ampak v že omenjenih primerih pa si zasluži krepko pranje uhljev!!! Ma kdo kako "finto" v mislih, da jo navadim, da priteče k meni (na besedico "na" v tem primeru ne reagira)?? Ali bo mogoče sčasoma tudi to začela počet, če drugače pride, ko jo pokličeva?? LP
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #110 : nedelja, 08.06.2003 : 09:45:31 »

Moja Bela je tut postala zadnje case vse bolj gluha. Vse bolj jo zanimajo razne vonjave in v to se tak zatopi da spoh ne "trzne" ko jo poklicem - tak da moram cist do nje da se te "zbudi". Tudi pri pasjih prijateljih je gluha oz. se moram posteno zadret da me "slisi". No upam da je to samo prehodno pubertetno stanje in da me s tem preizkusa.
Logiran
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #111 : nedelja, 08.06.2003 : 15:10:31 »

Tosa in Bela

Taka "gluhost" je prehodno stanje, sploh ce se zadeve prav lotis. To pomeni:
- spuscanje samo na krajih, kjer ni nobene tragedije, ce gre pes malo po svoje
- ko ni motenj in si bolj kot ne prepricana, da bo pes prisel, cim veckrat poklicat in ko pride, pohvaliti, nagraditi (priboljsek, igra z najljubso igraco...) OBVEZNO!
- ce so motnje in se ti zdi, da pes na klic ne bo prisel, NE KLICAT - ce pes na klic ne pride in se to veckrat ponovi, se bo naucil, da mu ni treba priti, ko ga klices
- ce psa klices in ne pride takoj, ampak sele potem, ko nekaj casa obupujes nad njim in si ze posteno jezna - NE GA KAZNOVATI. Tisti trenutek ko pride k tebi, si zasluzi nagrado, ne glede na to kaj je prej pocel; ce si prevec jezna pa raje ne naredi nic samo mirno ga pripni in idi dalje. Ce ga bos kaznovala, se bo naucil, da ga caka nekaj neprijetnega, ko pride k tebi in bo se bolj nerad prisel
- in se uporaben nasvet za cas dokler "gluhost" ne mine - uporabi dolgo vrvico; lahko jo imas pripeto na pas ali pa jo pes vlece za sabo, vsekakor pa se zelo obnese. Lahko je to cisto tanka vrvica, ki se dobi na metre v kaki trgovini z alpinisticno opremo - je poceni in sigurno se ne bo strgala, samo paziti moras, kako jo drzis, da ti ne ozge rok.

Obema obilo veselja s kuzikama in da bi ju "gluhost" cim prej minila  Wink. Mojo Zivo je drzala skoraj pol leta, zdaj pa je stara priblizno eno leto in se je njen "sluh" kar dobro popravil.
Logiran
u-r-s-h-y
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #112 : nedelja, 08.06.2003 : 21:09:55 »

POZDRAVCEK!imam kar nekaj vprasanj in zelo bom vesela ce si bo kdo vzeu cas in mi odgovoriul:
1.v soboto dobim mladicka dobermana iz psarne AGEIDA.Vse poznavalce tako psarne kakor tudi pasme prosim naj grejo na njihovo spletno stran kjer je objavljena slikca mojga kuzija in povedo ce je psicek tisto kar doberman mora bitit(meni je sicer blazno vsec)!!!ime psicka je NESS NERON AGEIDA havla ze vnaprej
2.kako je z rastavami lahko razstavlajo sam pounoletni sl lahk tut "mladina" pokaze svoje kuzke ??
3.kako je nabolje hraniti dobermana mladicka in kasneje ko odrsate
hvala za vase odgovore pisite mi raje vidim na zasebno in cim prej bol bom vesela !!hvala  Grin Cheesy
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #113 : ponedeljek, 09.06.2003 : 08:32:41 »

Obstaja junior handling,kjer razstavljajo nepolnoletni razstavljalci.Glede prehrane:jaz sem svojega hranila z briketi(eukanuba),mu dodajala vitamine in pa hrano za vezivno tkivo,ki pa je sicer zelo draga(1kg-18.000),ampak se zelo splača.V vsak obrok mu primešaš eno žličko,tako da imaš za dolgo.Tudi kakšna sardina se najde vmes(za razvajat) in pa obvezno kuhano jajce-samo rumenjak.Priporočam pa ti še olivno olje(par kapljic),tudi v vodo za kopanje.Sicer pa ta tema paše v drugo temo-da ne bo kdo jezen.
Logiran
smrf
gost
« Odgovor #114 : četrtek, 24.07.2003 : 17:08:03 »

imamo 9 tednov starega koker španjela in nas zanima nekaj osnovnih stvari. Najprej glede prehrane. Začeli smo ga hraniti z briketi in nas zanima, ob kateri uri naj ima zjutraj prvi obrok, kdaj zadnjega in koliko naj bo presledek med njimi. Njegova prebava je zdaj drugačna kot pred dvema tednoma, ko smo mu dajali kuhano hrano. Sedaj večkrat na dan izloča blato in imamo zaradi tega nekaj težav.
Tudi s spanjem našega mladička je nekaj težav. Čez dan zelo rad drema, ponoči pa je kakšno uro ali dve buden in zelo razigran. Čez dan ga nekajkrat peljemo na sprehod, da se utrudi, ampak kaže nekaj ne delamo v redu. Prosimo za kakšen nasvet.
Imamo pa še eno veliko težavo. Nekajkrat na dan ima naš španjel nekakšno obdobje, ko grize vse počez. Od naših copat, nog, rok pa do njegovih plišastih igrač, zaves, obejice,... Sploh ga ne moremo pomiriti. Kot da nebi imeli psa ampak kakšno zver. Ko se sam pomiri, je spet miren psiček. V težkih primerih nas spravlja v obup.
Bili bi veseli, če bi nam lahko pomagali s kakšnim nasvetom
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #115 : četrtek, 24.07.2003 : 17:28:25 »

Smrf, kar se tice prehrane, je bolj vazno, da je cas hranjenja zmeraj enak kot pa to, ob kateri uri je. Pametno je tudi, da se 9-tedenski mladic hrani vsaj 3krat dnevno, se boljse pa 4krat dnevno. Preprican sem, da se bo prebava umirila, ko bodo obroki stanovitni in redni. Verjetno mu pa malo preglavic delajo tudi briketi, ki jih ni vajen, ce ste ga do zdaj hranili s kuhano hrano. Pametno in bolj zdravo je, da se mlademu psu ne povzroca vecjih sprememb pri prehrani.
To, da mladic tudi ponoci kdaj zganja norije, je tudi normalno, poskusite ga ignorirat, tako bo pocasi ugotovil, da se ponoci pac nic ne dogaja in bo tudi tako ulovil tisti spalni ritem, ki bo zanj najbolj primeren. Cez dan ga zaposlite, ampak takrat, ko je buden. Spi pa le naj po mili volji, spanje je ena glavnih "zaposlitev" psa. Povprecno psi prespijo tudi do 18 ur na dan. Za mladice je znacilno, da so intervali med fazami spanja kratki, prav tako takrat spijo krajsi cas, a veckrat.

Kar se pa tice grizenja... Vas pes se na tak nacin igra, vzpostavlja in ohranja krdelno hierarhijo, kar je normalno za kanide. Ce je igra pregroba, kar je v fazi rasti zob zelo pogosto, ga enostavno ignorirajte toliko casa, da se umiri, ce grize predmete, ki jih ne sme, mu to dajte tudi vedeti! Nikakor ne s fizicnim kaznovanjem, ampak mu recite fuj ali ne in mu dajte kako igracko za zvecenje (predvidevam, da jih ima). Ko se bo zacel igrati z njo in jo gristi, ga pa le pohvalite in nagradite. Tako bo pocasi razumel, da lahko grize samo njegove stvari.
Bodite vztrajni in dosledni, predvsem pa fer in stvari bodo sle same od sebe.


Veliko uzitkov z malim divjakom se naprej!

LP, Tomster
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #116 : petek, 25.07.2003 : 09:38:16 »

Smrf,
kar se tice prehrane ti je Tomster dobro svetoval. Tudi jaz sem na podoben nacin hranila Mozarta. Vsaka sprememba hrane pri tako mladem psu, ponavadi povzroci drisko ali pa ogromno izlocanje kakcev. Saj pri Mozartu je bilo tako.

Glede unicevanje imas pa identicen problem, kot ga imam jaz zal se vedno  Angry. Mozart je 15 mesecev star in besno unicuje ce je sam. V starosti 10 tednov, ko sva ga pripeljala domov pa je bil pravi destruktivec. Unicil je vse mozno: igrace, copate, roze, grme, blazine, deko, brisace, rjuho, bambusovo sedezno garnituro, na tepih se je spravil, omarco za cevlje, podboje in vrate je ogrizljal, ... Vse to so v glavnme resevala tako, da je bil stalno pod nadzorom, kupila sva Get OFF in sva spricala pos stvareh katerih se je lotil, to je bilo edino kar je pomagalo. Pocasi je zacel unicevati igrace in bambusovo sedezno, kar je totalni napredek  Roll Eyes.

Kar ti jaz svetujem je kupi si Get off, pospricaj po stvari, ki jo grize, mu jo nastavi tako, da ves, da jo bo ugriznil. Ko jo ugrizne, ima grozen okus, takoj jo bo verjetno spustil in reci fuj. Na tak nacin sem preprecila, da unicuje kar je blago. Vecji problem je bambus, katerega se ne prime in zato nima efekta.
Poleg tega imej cim vec igrac, z njimi se igraj in tudi ko bo zamenjal igraco za copat ali cevelj (priporocam ti da jih pospravis), mu vzami, reci fuj in se zacni z njem igrati s kaksno igraco. Pri meni to funkcionira, dokler ni sam.

Imam pa vprasanje za osatle forumce: Kako odvaditi psa starega 15 mesecev unicevanja bambusove garniture?


lp, tina
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #117 : petek, 25.07.2003 : 10:53:38 »

Imam pa vprasanje za osatle forumce: Kako odvaditi psa starega 15 mesecev unicevanja bambusove garniture?

Mogoče neumen nasvet, pa vendar:

Če je ta bambusova garnitura takšna, da jo lahko na sveže polakiraš, kupi spray lak ( ga kot lak za lase samo razpršiš po garnituri, ni potrebno predhodno brusenje in ciscenje garniture ), mogoče mu bo smrdelo, disalo po novem in drugace od ostalega lesa in jo bo pustil pri miru.

Grin Grin Kako pa naj mi odvadimo nasa, da se ne izobražujeta ( zadnje čase "prebirata" knjige s knjižnih polic )

Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #118 : petek, 25.07.2003 : 10:59:08 »


Pozdrav!

He he Natasa, kako bojo tvoji psi izobrazeni! Kaj pa ves, morda bosta skupaj napisala kako knjigo Grin.
Ja, moja najmlajsa pa skace na pult v kuhinji, ki je sedaj sterilno cist, ce ne ga pa ona pospravi.

Glede bambusove garniture, ja ce ti jo je skoda, bi jo jaz zacasno umaknila, pa nastimala nekaj drugega tja. Po mojem, bo Mozarta to minilo.

             lp erika
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #119 : petek, 25.07.2003 : 11:54:01 »

Hja, za lak sem prepozna, ker pol sedezne ze manjka.

Ne morem je pa odstranit, ker nimava druge sedezne za TV gledat. Tako, da upam na prezivetje le-te še za naslednjih 6 mesecev. Bo pa tezka  Huh.

Glede prebiranja knjig mi je prav prišel Get Off. Ostali spreji pri meni preverjeno niso delovali - sem pa poskusila še z mislim 3.
Tolazi se s tem, da tvoj prebira knjige, bo vsaj izobrazen, Mozo pa bere samo Stop in Lady  Grin!

A ima še kdo kaksen nasvet? Bi mi res prav prisel ?

Hvala, lp, tina
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines