mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:31:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82443 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99


« Odgovor #165 : četrtek, 13.04.2006 : 11:26:09 »

moja psica se je (pri treh mesecih) takoj, ko sem ji dala povodec spremenila v kamen. lahko sem jo vlekla po celem dvorišču ampak ona se ni premaknila niti za milimeter. kolegica mi je dala nasvet, ki je celo vžgal.
odpeljala (beri odnesla v naročju) sem jo na osamljeno mesto (brez ljudi ali kakšnih drugih motečih elementov), jo postavila na tla se odmaknila 6-7 korakov, nič več, in jo poklicala. seveda je takoj pritekla. to sem ponovila ene trikrat. potem pa sem ji dala gor povodec in se zopet odmaknila-tokrat malo dlje. vsakič, ko se ni odzvala na poklic sem šla za korak dalje. ko sem bila od nje oddaljena že za cca. trikrat prvotne razdalje je pa pritekla. seveda se je povodca otepala še med tekom ampak je pa le prišla. lahko vzameš kako pasjo najljubšo igračo in mahaš z njo. ali pa priboljšek. v roku dveh dneh se je navadla na povodec.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #166 : četrtek, 13.04.2006 : 12:20:48 »

Če se fleksja ne boji, ga lahko privežete tako, da bo zataknjen na kratko dolžino in ga nekaj časa sprehajate tako. Potem pa postopno povečujete in ko se ga bo čisto navadil lahko začnete tako, da se bo vrvica navijala. Jaz sem imela take probleme, da pes ni ugotovil, da se lahko povleče ven in sem mu ga jaz ven vlekla. Potem pa se je kmalu navadil, da ima daljši povodec Wink.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #167 : petek, 19.05.2006 : 22:44:21 »

Pozdravljeni
Imam psičko Rotwajlerko staro 2.leti imam pa manjše teževe z njeno debelostjo saj mi veterinar vedno pravi,da bi morala shujšati.Kupoval sem ji že neke dietne brikete katerih se sploh ni dotaknila.Drugače je večinoma vse kot mi.Glaven problem pa je ker neprestano prosjači za hrano čeprav ni lačna.Seveda ji otroci kljub prepovedi sedaj malo manj ampak še vedno kaj dajajo na skrivaj.Če vidi da ima kdo kako hrano se usede ter prične tako dolgo lajati dokler česar ne dobi.Poskusili smo že tako,da smo šli k kosilu pa smo njej dali v porcijo enako hrano vendar se je ne dotakne in nenehno prosjači tako dolgo dokler mi ne pojemo in šele potem  gre jest v svojo porcijo.
Ker je psička seveda velik družinski ljubljenček je skoraj vedno v stanovanju ter tudi spi notri 
Malce nerodna zadeva glede prosjačenja hrane pa je tudi,če gdo pride na obisk je ne moremo tako dolgo držati zaprte zunaj saj potem neprestano laja ter dela take po vratih,da jih skoraj sname s tečajev.Vem,da je tudi zelo razvajena vendar je drugače zelo ubogljiva in nimam z njo prav nobenih težav.Prosjačenja bi jo rad odvadil na kak lep način ker je še nikoli nobeden ni udaril in zelo zameri že,če se včasih moram malo bolj glasno zadreti nad njo pa se po kake pol ure kuja drugače pa uboga vse kar ji rečeš.
Če je imel gdo takšen isti primer bi ga prosil če bi mi hotel razložiti kako ga je rešil za kar bi mu bil zelo hvaležen.
Lep pozdrav vsem skupaj
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #168 : sobota, 20.05.2006 : 07:23:12 »

Prosjačenje odvadiš samo na en način... Da ji hrane z mize ne daješ in po možnosti zahtevaš da leži nekaj metrov stran.
Ampak glede na to, da se niti vaši gostje ne držijo pravil, ki ste jih postavili, sem zelo skeptična, da vam bo ratalo.
Hrana, ki jo jeste vi pa NI primerna za psa in s tem ko ji jo date v posodo ne naredite čisto nič dobrega, prej nasprotno...

Po moje bi bilo čisto realno, če dosežete, da nihče psu ne da več nič takrat, ko jeste in če otroci že hočejo dat nekaj z mize, naj dajo takrat ko vsi nehate jesti in naj za to tudi kaj naredi.

Pa zmanjšajte ji porcijo njene hrane...  Huh

Sej ni taka panika shujšat psa, samo malo doslednosti je potrebno. Naš pes je shujšal 7 kil od kar smmo ga dobili in zdaj je kot drug. Dosti lažje mu je hoditi okrog, je bolj vesel, poln življenja. Taka razlika je tudi zato, ker je pes starejši, ampak vseeno je kvaliteta življenja neprimerno boljša če je pes suh kot pa debel.
In tudi razlika v življenjski dobi je občutna. Baje kar 3 leta! Meni se to zdi ogromno in vredno našega truda.

Ne obupat in samo vztrajajte! Smiley
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #169 : sobota, 20.05.2006 : 11:19:34 »

Upoštevati morate vse kar je napisala Angseter. Dodala bi samo to, da morate otrokom, gostom in vsem ostalim razložiti, kako škodljivo je dajanje hrane za psa. Sicer mu lahko dajete priboljške za nagrajevanje vendar jih morate odšteti od obroka. Priporočljivo je, da postopoma povečate aktivnost psa (npr. tekanje za žogico). Česarkoli se lotite, morate biti DOSLEDNI. Če bo pes prosjačil in prosjačil in boste kasneje popustili, bo mislil, da ni bil dovolj vztrajen in mora biti naslednjič bolj tečen. Če pa ne bo dobil nikoli več se bo po nekem času naveličal.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #170 : sobota, 20.05.2006 : 11:37:23 »

Če pa nikakor otrokom in ostalim ne morete dopovedat, kar lahko in kar ne (to je sicer tudi nespoštovanje vas) pa dejte psa v drug prostor za te pol ure, ko pa končate jest, umaknete vso hrano,  ki ni primerna za psa.

A vi merite, koliko hrane dobi vaša psička na dan? Najlažje je z merco.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #171 : sobota, 20.05.2006 : 14:22:36 »

flosarka

mi naše prve psičke Kaje, nikoli nismo uspeli odvaditi prošenja hrane, toliko časa je prosila in milo gledala, da ji je uspelo dobiti kar je hotela.Ko pa so postale problem kile, pa nam je veterinar svetoval, da ji namesto naše hrane, ki res ni zdrava za psa, dajemo pasje brikete ali njene priboljške in res je delovalo. Ona vesela, ker je še vedno lahko prosila in veseli mi ker je izgubila na teži. Da ne pozabim , ko so bili redni obroki pa malo manj.

LP
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #172 : nedelja, 21.05.2006 : 07:11:50 »

Žiži... pol se vi niste odvadili, ne ona, hi hi  Grin

Sej naša prejšnja je tudi dobila z mize in je bilo zelo nadležno, ker me nihče ni poslušal, da ji ne smejo dati nič z mize, ko jejo, da sem pri drugi psički vsem po vrsti 20x povedala, da so me meli verjetno že polno glavo pa še ni pomagalo pri eni osebi. Pa sem malo glasilke pretelovadila... Zdaj si noben ne drzne več. Če so pa otroci zraven je pes nekje drugje... Jim nikakor ni mogoče dopovedat in je tako najlažje za vse.

V bistvu ni težko odvadit psa, ampak ravno nas ljudi   Undecided
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #173 : nedelja, 21.05.2006 : 08:32:12 »

Citat
V bistvu ni težko odvadit psa, ampak ravno nas ljudi
S tem se 100% strinjam. Pri nas nista problem otroka, ampak moja mama, ki naši Thebi da praktično karkoli ona je. Posledice so pa ponavadi v obliki driske  Lips Sealed . Pa nobeno kreganje in razlaganje ne pomaga... Hvalabogu je poredko pri nas, če ne bi se mi zmešalo
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #174 : nedelja, 21.05.2006 : 09:08:25 »

AngSeter

ja, tu imaš pa popolnoma prav, bili smo zellloooo premehki, tiste lepe očke in tačka na kolenih, tako, da smo vedno pokleknili mi ne psička.Ampak važno je, da je nasvet veterinarja deloval pa čeprav le na odvečne kilograme.
Pri zdajšni psički, pa smo bili le na začetku neizprosni, tako da te navade ni osvojila, mene včasih, kar malo stiska pri srcu, ko vidim kako nas od daleč opazuje in potrpežljivo čaka na svoj obrok, tako, da jo za njeno potrpežljivost nagradim z kakšnim pasjim priboljškom.
Velikokrat se ne zavedamo, da z našo popustljivostjo škodujemo najbolj svojim ljubljenčkom.

LP in lep dan!
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #175 : nedelja, 21.05.2006 : 10:13:32 »

Velikokrat se ne zavedamo, da z našo popustljivostjo škodujemo najbolj svojim ljubljenčkom.

Ravno v tem je največji problem. Ker drugače jim za nič na svetu ne bi škodovali (govorim za tiste, ki imajo radi svoje pse).
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #176 : nedelja, 21.05.2006 : 11:47:14 »

Je zelo težko dopovedat ja... Moji so se umirli v bistvu takrat, ko sem pokazala zobe. Ne vem zakaj je tako težko dopovedat, da določene stvari škodijo psu  Shocked
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #177 : nedelja, 21.05.2006 : 15:17:30 »

Jaz pri moji vztrajam, da ne dobi nič iz mize. Me je izkušnja s prejšnjim psom izučila kako je s tem in s popuščanjem. Je fehtaril da je kej, no pri meni sicer ne  bolj pri ostalih, kateri so mu dasjali kaj iz mizer..lp
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #178 : nedelja, 21.05.2006 : 15:39:26 »

Prosjacenje ima celo svojo temo  Wink z naslovom FEHTANJE
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #179 : torek, 23.05.2006 : 13:36:44 »

Zahvaljujem se vsem skupaj kateri ste mi dali nasvete saj imate v glavnem vsi prav.Tako jih bom moral uveljavljati počasi enega za drugim in upam,da bom tudi dosegel kakšen rezultat.
Seveda se tudi meni psička smili ko nemilo gleda ter prosjači za hrano vendar je v vprašanju njena debelost in to bom moral nekako urediti.Tako bom upošteval vaše nasvete in nekaj od tega bo že moralo delovati.
Še enkrat se zahvaljujem vsem skupaj čez čas pa vam bom sporočil ali je šlo kaj na boljše.
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines