mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:21:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?  (Prebrano 60647 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« : torek, 24.02.2009 : 14:26:27 »

Tole je danes prišlo do mene:

Na celjskem sejmišču se bo to nedeljo na mednarodni razstavi psov predstavilo 2000 psov 165 različnih pasem iz 17 držav. Društvo ne nasprotuje prireditvi kot takšni, nasprotujemo pa temu, da bi na tej prireditvi sodelovali psi, saj psom sodelovanje na tej prireditvi ni v korist in lahko negativno vpliva na njihovo dobro počutje. Poleg tega pa psi ne morejo biti razstavni eksponat, saj so živa bitja s svojimi občutki, čustvi, inteligenco, dušo in ne stvari. Sedaj že znanstveniki opozarjajo na dejstvo, da imajo živali svojo osebnost. To torej tudi velja za pse in seveda tudi za pse, ki bodo sodelovali na razstavi. Dejstvo, da se pse tretira kot razstavni eksponat, pa po našem mnenju krši njihovo dostojanstvo. Razstavljajo se lahko samo stvari in ne živa bitja oz. osebnosti. Na mnogih razstavah so psi v kletkah, ki so premajhne zanje. Slika v prilogi je iz letošnje mednarodne razstave psov, ki je potekala v Ljubljani. Vaše mnenje o nedeljski razstavi živali lahko posredujete na območni urad celjske Veterinarske uprave RS (VURS) na naslov OU-Celje.VURS@gov.si
 
 
Lep pozdrav!
 
Damjan Likar
 
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Zdaj pa nevem, zavzemamo se za isto stvar, ampak tule mi je pa očitno nekaj ušlo. Kje so teksti o preprodajalcih? Kje je karkoli podobnega? Pasje razstave so našli. V priponki mejla je slika Šarpejev v kletki, kot primer mučenja iz Ljubljanske razstave ali kaj jaz vem. A pol sem jaz tudi lahko nekje v razstavnem prostoru, v kletki pa imam psa in ker me slučajno ni zraven, bo prišel mimo nekdo blazno poučen o teh zadevah, škljocnil in okrog pošiljal v stilu "lejte kaj delajo, psi so kar po kletkah zaprti"? Jasno, da so med razstavljalci taki in drugačni, ampak se it neko gonjo nasploh proti razstavam?
Kaj naj bi tu po njihovem VURS sploh naredil? Pred nekaj časa je mister preprodajalec M. veselo skakljal po eni od razstav in se reklamiral, pa ni bilo ugotovljenega nič.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1 : torek, 24.02.2009 : 15:01:09 »

Mah saj ne morem vrjet. Enim je še preveč dolgčas?!  Shocked
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #2 : torek, 24.02.2009 : 15:11:33 »

Tokrat mislim da so se problema lotili na napačnem koncu oz. pravega problema sploh vidijo ne.

Potem bi videli tudi, kako nekatera zavetišča v Sloveniji nikakor ne štimajo in vse ostalo..saj mi ni treba naštevat.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #3 : torek, 24.02.2009 : 15:21:56 »

To drustvo se itak pritozi na vsako prijavo prireditve, kjer so vkljucene zivali, pa naj bo tekma ali razstava. Kolikor vidim so le malo spremenili strategijo (beri: vsebino).  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #4 : torek, 24.02.2009 : 15:42:14 »

 Pravzaprav imamo še srečo. Njihovi kolegi iz drugih držav pse na razstavah dobesedno osvobajajo (beri spuščajo iz kletk), zaradi česar so pse že noro iskali okrog, nekaj pa so jih avtomobili odrešili vseh muk.
Na neki agiliti tekmi pa so naši vrli osvoboditelji živali budno pazili, da slučajno ne bi kdo kršil zakona in psa spustil s povodca. tako so bili nesrečni izkoriščani psi povrhu vsega še prikrajšani za igro.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #5 : torek, 24.02.2009 : 16:00:50 »

Cakam cakaj... psov niste smeli spustiti s povodca? Kako vendar, a ni njihov moto ta, da morajo biti prav vse zivali svobodne (nic kletke, povodca, ograje, ketne)?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : torek, 24.02.2009 : 16:16:53 »

Pravijo tako. Mene takrat ni bilo zraven.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #7 : torek, 24.02.2009 : 16:54:26 »

No, sem bila pa jaz! Ja, kršili smo zakon, ker smo imeli na javni prireditvi pse brez povodca in v zakonu o zaščiti živali je jasno zapisano, da morajo biti psi na javnih površinah (v kar se spremeni območje kinološkega društva, če je izvedena javna prireditev - tak os meni razložili   Wink)  na povodcih. No, pa jih razumite, če morte.....

Jaz se že itak pripravljam na srečanje z njimi, ko bom organizator agility tekme  Tongue
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #8 : torek, 24.02.2009 : 17:02:43 »

Deso, kdaj se je pa omenjeno drustvo ze lotilo kaksnega problema na pravem koncu? Mene kar zmrazi, ko preberem, da so kje oni vmesani.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #9 : torek, 24.02.2009 : 20:26:22 »

Dejstvo je, da s fanatizmom (javnost jih namreč vidi tako) zasenčijo vse kar dobrega naredijo OZ. se za to zavzemajo, kakorkoli že.
Toliko s*anja je na področju živali, od šteparjev do zavrženih živalih (nemalokrat so eni razlog in drugi posledica), pol pa spodbujajo folk k "pošiljanju vtisev o razstavi" na VURS. Naj se vsedejo v avto, pa od sela do sela in prijavljat dejansko kršitve in mučenja. Od psov in mačk do kokoši in krav ter ostalih živali, samo iz kavča to ne gre.

Kot sem že enkrat napisala-niso na eni strani samo klavne in laboratorijske živali, na drugi pa razstave, vmes je še ohoho, pa jih prav tam ni.
Iz kavča pametovat je najlažje, iz njihove strani nisem zasledila še nobene realne pobude nečesa, nevem, morda zbiranja hrane med člani za prostoživeče mačke? Lovljenje mačk ter S/K, osveščanje v tej smeri?

Samo na živce mi gre, ker s svojimi modrostmi mečejo slabo luč na vse ostale aktiviste ki se borijo za enako stvar in ker vtikajo nos v stvari, o katerih bi se bilo pametno najprej vsaj poučiti.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #10 : torek, 24.02.2009 : 20:28:44 »

No, sem bila pa jaz! Ja, kršili smo zakon, ker smo imeli na javni prireditvi pse brez povodca in v zakonu o zaščiti živali je jasno zapisano, da morajo biti psi na javnih površinah (v kar se spremeni območje kinološkega društva, če je izvedena javna prireditev - tak os meni razložili Wink) na povodcih. No, pa jih razumite, če morte.....

Jaz se že itak pripravljam na srečanje z njimi, ko bom organizator agility tekme Tongue
Ja, Agilityje pa sploh mučenje. Sem videla pse s sklonjenimi glavami ki so se komaj, brezvoljno vlekli med ovirami, medtem ko so njihove pošastne lastnice nad njimi vihtele bič:p
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #11 : torek, 24.02.2009 : 20:51:49 »

Sedaj že znanstveniki opozarjajo na dejstvo, da imajo živali svojo osebnost. To torej tudi velja za pse in seveda tudi za pse, ki bodo sodelovali na razstavi.

To je očitno nekdo, ki je šele sedaj doživel razsvetljenje?
Sedaj že znanstveniki opozarjajo???
Hm... Mislim, da to vemo že kar nekaj časa vsi, ki se kolikortoliko ukvarjamo z našimi kosmatinci...

Niti ne bi resno jemala takih.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #12 : torek, 24.02.2009 : 21:14:55 »

Problem je samo, da jih je povsod polno in jih enostavno moreš upoštevat, ker privlečejo vse od inšpektorja do policije tja, kamor res ni treba. Tongue

Desobediencia : ja v bistvu je agility uničevanje pasje osebnosti, saj more pes celo nekaj delat  Roll Eyes Mogoče se celo poškoduje  Shocked Jih je treba v stanovanja zapret in na mačje wc-je naučit lulat, pa se jim ne bo nič zgodilo.   Lips Sealed Aja, to pa spet ni prav, ker je pse treba osvobodit.... Grin
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #13 : sreda, 25.02.2009 : 13:54:00 »

Ja in njihovo dostojanstvo trpi, tudi če jih samo pobožaš. Ker je to ponižujoče. Pa punce, res niste dojele bistva. Pri agilitiju sploh ni važno ali pes trpi ali uživa. pomembno je, da je filozofsko nesprejemljiv. Ker izkoriščaš psa kot orodje.  Z njim tekmuješ in si pumpaš svoj ego na njegov račun.
Povsem svoboden in brez vsakih psihičnih in fizičnih muk je samo mrtev pes. Še bolje - pes ki ga ni in ga nikoli ni bilo.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #14 : sreda, 25.02.2009 : 16:04:00 »

Ja in njihovo dostojanstvo trpi, tudi če jih samo pobožaš. Ker je to ponižujoče. Pa punce, res niste dojele bistva. Pri agilitiju sploh ni važno ali pes trpi ali uživa. pomembno je, da je filozofsko nesprejemljiv. Ker izkoriščaš psa kot orodje. Z njim tekmuješ in si pumpaš svoj ego na njegov račun.
Povsem svoboden in brez vsakih psihičnih in fizičnih muk je samo mrtev pes. Še bolje - pes ki ga ni in ga nikoli ni bilo.


Pa še sral in scal ne bo nikjer...
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines