mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:41:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?  (Prebrano 60634 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #15 : sreda, 25.02.2009 : 18:27:53 »

Zdajle ste mi pa stopili na veeelik žulj, ki se imenuje ''Društvo za osvobodite živali'' Angry

Osebno me promocija vegetarijanstva omenjenega društva veseli. Me je pa močno vznejevoljilo, ko sem že pred leti kot sveža vegetarijanka vsa navdušena nad reklamno akcijo na avtobusnih plakatih ''Prosim prosim ne jejte nas'', nekoliko globlje pobrskala za informacijo o 'osvoboditeljih'. Vse kar lahko rečem je – zavajanje z veliko začetnico. Poimenovanje stvari s pravim imenom je zame stvar poštenosti. In osvoboditelji so tu prekršili vse meje. Živali so orodje za novačenje novih članov, v ozadju pa je versko gibanje, ki je zastavljeno bistveno širše od same skrbi za živali.

Vam pojmi Gabrielin saamlinski sklad, Prerokinja Gabriela, Univerzalno življenje in Prakrščanska skupnost kaj povedo? Ne?
Pa pojdimo po vrsti. Najprej na internetno stran Univerzalnega življenja. Nemškega verskega gibanja, ki se viharno distancira od uradnih cerkva, ker se razhajajo v bistvenih pogledih na svet. O njihovih načelih ne bi, ker tole ni pravo mesto za to. Torej, na njihovi strani nas poleg religioznih premis sami obvestijo, da so povezani z Gabrielinim skladom.

In kdo je Gabriela? Stvar razložijo nekako takole: univerzalno življenje je verska skupnost, razširjena po vsem svetu s prakristjanskimi skupinami po vsej zemlji. Po Gabrielinem neutrudnem delovanju je sčasoma preraslo delo Jezusa, Kristusa v karizmatično vrednoto.  Božji duh je naredil svojo prerokinjo, ki njegovo svetlobno govorico prevaja v človeški jezik in že 30 let govori po njej – Gabrieli, božji poslanki. Stran nadaljuje z razlago nekaterih Kristusovih govorov, njegovim ponovnim duhovnim prihodom itd.

Poleg tega nas klik iz osnovne strani pripelje na Projekt kraljestva miru (ranči, kjer živali živijo svobodno in v miru, kjer jih nihče ne strelja itd.), ki jih kolikor vem  reklamira tudi Društvo za osvoboditev živali  (npr. Ostrožno pri Ponikvi, kjer je tudi sedež Gibanja za osvoboditev živali). Drug klik s strani Univerzalnega življenja nas pripelje na članek ''Prakristjanskega zdravljenja z vero'' in tretji na prispevek v prid živalim z naslovom "Prosimo, prosimo, ljudje, dajte glas živalim! Ne jejte nas! (kar je enako geslu, ki ga je kot rečeno pred leti na letakih delilo Društva za osvoboditev živali) in večimi podobnimi. Stran se zaključi z 'glasovi, ki kličejo..., beračijo za denar'... Sledi navedba bančnega računa...

Navajajo, da Gabrielin sklad ustvarja življenjski prostor za živali. Operira s pojmi njihove osvoboditve, prepovedi lova, posebej se posvečajo medvedom, sonaravnemu kmetijstvu, kjer naj bi celo živali, ki so si po naravi ''sovražne'', postale ''prijatelji'' itd. (enake pojme srečamo pri Osvoboditeljih) Hkrati je iz ostalih internetnih straneh  (večinoma so nemške) tega sklada jasno, da gre za versko gibanje, ki ga je  začela omenjena razsvetljena gospa. Na straneh Gabrijelinega gibanja tako lahko beremo o odprtih pismih papežu, Gabriele nas pouči o tem, zakaj ''Govori Bog večni'', izvemo za ''sporočila iz univerzuma'', ''kozmično življenjsko šolo'', ''notranjo pot'', ''zdravljenje s prakristjansko molitvijo' in podobno.

Strani se uradno niti ne distancirajo niti ne povezujejo z Osvoboditelji živali.
Vendar pa je ob identičnih besedah, identičnih projektih, identičnih sredstvih (predvsem z izjemnim pravnim suportom), ponekod celo identičnim fotomaterialom, podobnost praktično nemogoče spregledati. Ob pregledu nemških strani je mogoče z nekaj klikanja zajadrati celo na iste strani, do iste Gabriele, istih kontaktov... Strani odlikuje odločno protikatoliško in protiprotestantsko stališče, kar je sicer legitimno, vendar so kot eno glavnih orodij tukaj uporabljene živali in ideja vegetarijanstva, ob natančnejšem pogledu pa postane jasno, da gre predvsem za razlike v drugih, povsem verskih stališčih.

Sem se močno razpisala, vendar pa mi tole že nekaj let leži na duši in me prav pojezi, ko vidim tale koktail ljubezni do živali, pravnikov - samooklicanih zastopnikov le-teh (ki se očitno sprehajajo že po razstavah), poročil ''znanstvenikov'', religioznih idej in podobnega. Ne mi prosim prodajat štumfov, v njih pa mi naskrivaj poturit še fižola. Želim kupiti, kar se prodaja. In tole vsekakor ni transparentno prodajanje idej.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #16 : sreda, 25.02.2009 : 19:23:05 »

fižolova župca, fajn si povzela tole delovanje drustva. Ze od zacetka okvirno poznamo zadeve in sama se izogibam (ampak resnicno izogibam) vsega, kar je povezano s tem gibanjem ali z gibanjem PETA.

Njihovi pritiski zaradi razstav se vrstijo ze nekaj let.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #17 : sreda, 25.02.2009 : 19:40:50 »

Sem se pa že bala, da bom kregana  Wink
Bi rada dodala še, da vem za nekaj ljudi na mestu, ki so člani te zadeve, a so tam izključno zaradi ljubezni do živali (in so tako po mojem v bistvu zavedeni)...
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #18 : sreda, 25.02.2009 : 20:49:44 »

Wow!!  Shocked
Resda mi nikoli ni potegnilo tole društvo, ampak da pa je spet nekakšen paketek zavit v celofan in to prav hud paketek, pa si nisem mislila.  Angry hvala za te informacije, zdaj mi pa je še bolj jasno s čem je tu fora. Bom tudi sama malo poklikala.  Wink
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #19 : sreda, 25.02.2009 : 20:57:19 »

Meni je pri njih všeč promocija vegetarijanstva in veganstva, katero resnično širijo na preverjenih informacijah in znanstvenih dejstvih. Tukaj imajo vso mojo podporo.

Všeč mi je tudi, da promovirajo netestiranje na živalih, pišejo konkretne in poučne članke na to temo (kot tudi na zgornjo) in resnično odlično osveščajo.

Potem pa se žal konča. Sad Vse ostalo se mi zdi preskrajno, moti me vplet Cerkve v to društvo itd.

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #20 : četrtek, 26.02.2009 : 09:15:27 »

Tole društvo se že par let prijavi na upravni enoti kot stranka v postopku  za pridobitev dovoljenja za izvedbo prireditve. Vendar ker so razstave popolnoma skladne z vso slovensko zakonodajo jih upravne enote bolj ali manj hitro odslovijo. Samo društvo namreč nima nobene zakonske podlage za stranko v postopku, ker so stranke v postopku samo organizator, lastnik poligona (dvorane, itd.), veterinarska uprava in upravna enota sama in that's it.

Je pa res to, kar je bilo napisano...obesijo se na eno razstavo, še nikoli pa nisem slišala, da bi imeli kakšno akcijo proti preprodajalcem, ki prodajajo premajhne, necepljene, bolane pse. In moti me ekstremnost stališč in posiljevanje z njimi, jaz nikoli nisem bila pristaš ekstremov, ne v eno in ne v drugo smer. In to filozofiranje psi sodijo v naravo, ma ja, moji bi v enem tednu poginli od lakote v naravi.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #21 : četrtek, 26.02.2009 : 09:24:05 »

Fižolova župca, tudi jaz se ti zahvaljujem za tole "razsvetlitev". Hvala tudi  Mel. - Vegetarijanstvo, veganstvo, pravice živali - vse to podpiram, z vsem širokim ozadjem pa nisem bila seznanjena.

Dobivam njihove maile - pred kratkim sem dobila celo obvestilo, da nameravajo ustanoviti stranko z imenom "Etika" ali nekaj podobnega,, ki bi se zavzemala za pravice živali in da na naslednjih volitvah računajo na en sedež v parlamentu. Takrat sem prvič v življenju pomislila, da bi se pa v tako stranko mogoče celo včlanila. Z vsem tem ozadjem se pa zagotovo ne bom - oziroma bom malo bolj raziskala tole področje.
Res pa je, da so tudi proti lovcem oziroma lovu - to tudi podpiram. Skratka, delajo nekaj dobrega, samo škoda, ker so vpletli zraven "vse tele Gabriele", če na kratko povzamem vse, kar je napisala FŽ.

Tole je kopija njihovega maila (program stranke na koncu že vsebuje "zavzemanje za družinske vrednote itd., kar z živalmi nima več dosti zveze):


USTANOVITEV STRANKE

Namen stranke:
Zapolniti luknjo v slovenskem političnem prostoru glede programa strank na področju problema pravic živali, varovanja narave in osebne notranje rasti posameznika ter posledično celotne družbe. Tako bo namen stranke opozarjati na probleme, ki jih obravnava stranka ter podajati alternativne ideje ter rešitve in aktivno sodelovati v njih.

Namen stranke je tudi aktivno, preko medijev obveščati javnost o problematikah na področju pravic živali, varovanja okolja in notranje rasti posameznika, organizirati razne seminarje, delavnice, soočanja..., z namenom, da damo javnosti možnost uvidenja na omenjene probleme iz več strokovnih virov in strani.

Ime stranke:
Etika
Stranka za pravice živali, varovanje okolja in notranjo rast človeka.

Logotip stranke:

 Načela stranke:
•   Pravice živali:

-   zavzemati se za večje pravice živali nasploh
-   zavzemati se za odpravo industrijske živinoreje
-   zavzemati se za ukinitev lova
-   pomoč in svetovanje pri reorganizaciji proizvodnje podjetij z industrijsko rejo živali
-   zavzemati se za ekološko in miroljubno kmetijstvo
-     izobraževanje in obveščanje javnosti o pomembnosti preoblikovanja živilsko-živalske industrije

•   Varovanje okolja:  Zavzemati se za bolj aktivno varovanje okolja na ostalih področjih gospodarstva kot:

-   popolna reciklaža odpadnih surovin in odpadkov
-   povečevanje uporabe alternativnih virov energije v industriji in v gospodinjstvih
-   zapisati ostrejšo zakonodajo glede izpustov toplogrednih plinov v okolje in odpadnih voda ali surovin v vode
-   nuditi podporo in svetovanje podjetjem pri procesu preoblikovanja sedanje proizvodnje v ekološko proizvodnjo
-   aktivno izobraževanje posameznika in podjetij glede pomembnosti recikliranja odpadkov

Notranja rast posameznika:

-   zavzemanje za brezplačno psihosocialno pomoč slehernemu posamezniku ( v sklopu zdravstvenega zavarovanja )
-   zavzemanje za družinske vrednote (vzpostavi se zakon, kjer bodo družine zavarovane pred prekomernim izkoriščanjem delodajalcev, zavzemanje za maximalno 8 urni delavnik/dan...
-   obveščanje in izobraževanje državljanov o pomembnosti vzdrževanja vitalnega življenjskega sloga posameznika tako na telesnem, kot duhovnem področju
-   zavzemanje za spodbujevalni zdravstveni sistem ( višina prispevka za dodatno zdravstveno zavarovanje je odvisna od osebnega zavzemanja za lastno zdravje in kvlitetnega načina življenja ( nekadilci, aktivni v športu, vegetarijanci... bi plačevali za dodatno zavarovanje manj od ostalih )

 Plan stranke:

-   zbrati ekipo aktivnih članov stranke
-   narediti program stranke za kandidaturo na lokalnih volitvah l. 2010
-   kandidatirati na lokalnih volitvah l. 2010 (poglavitni namen te kandidature je predstaviti se preko medijev volilnemu telesu in ostali širši javnosti)
-   narediti program stranke za kandidaturo na državnozborskih volitvah l. 2012
-   kandidatirati na državnozborskih volitvah l.1012 – cilj kandidature je, da stranka dobi vsaj en poslanski sedež v Državnem zboru.


Potrebe stranke po kadrih:

Potrebujemo izobražene kadre z etično-ekološkim čutom, različnih smeri za naslednja področja:

- področje gospodarstva
- področje kmetijstva
- področje okolja
- področje industrije
- področje notranje rasti človeka (psihologe, terapevte...)
- področje prava
- področje zdravstva
- področje sociale

Predstavitev:

Predstavitev ideje o ustanovitvi stranke bom predstavil na občnem zboru društva, kjer bodo povabljeni vsi člani društva.

Pomembno:

Predstavljen program ustanovitve stranke je le predlog, kar pomeni, da je odprt za dopolnjevanje, spreminjanje... v sklopu skupnega dogovora članov stranke in njenih simpatizerjev.

Pripravil: Matjaž Krnc



To je to. Kaj mislite?




Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #22 : četrtek, 26.02.2009 : 12:19:17 »

Meni je pri njih všeč promocija vegetarijanstva in veganstva, katero resnično širijo na preverjenih informacijah in znanstvenih dejstvih. Tukaj imajo vso mojo podporo.

Všeč mi je tudi, da promovirajo netestiranje na živalih, pišejo konkretne in poučne članke na to temo (kot tudi na zgornjo) in resnično odlično osveščajo.

Potem pa se žal konča. Sad Vse ostalo se mi zdi preskrajno, moti me vplet Cerkve v to društvo itd.


Podpis.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #23 : četrtek, 26.02.2009 : 12:55:26 »

No mene pa povezovanje z nekim prakrščanstvom in nekakšno Gabrielo itd od vsega šenajmanj moti. Sem  imela čast prebrati nekaj njihove literature. Ponavadi se začne z neko "znanstveno" trditvijo, ki, če zamižimo na eno oko in pogledamo skozi vse prste nekako še zgleda za silo. Nadaljuje se pa z takim nakladanjem da te kap. Ti tipi so izgubili vsako zvezo z realnostjo, o živalih, za katere pravice se borijo pa vedo toliko kot nič. Še manj kot nič pravzaprav. Oslarij (ne dejstev, ki mi niso všeč ampak res oslarij, ki z realnostjo nimajo nobene zveze) ne bom naštevala, ker je minilo že nekaj časa in bi lahko kaj citirala narobe. 
Mislim, da bi se nad tem društvom morali najbolj zamisliti tisti, ki dejansko delajo za dobrobit živali. Ker jim borci za pravice živali pljujejo v skledo.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #24 : petek, 27.02.2009 : 08:23:55 »

Mene bi pa v tem kontekstu motilo sodelovati z nekom, ki ima živali samo za orodje nečesa drugega. Da o tem kar si rekla Lanabela (pluvanje v skledo pravim borcem za dobrobit živali) niti ne bi.
Sem naredila še nekaj rešerše... V Nemčiji to reč z Univerzalnim življenjem dejansko imenujejo sekta. Ima kar veliko privržencev, čeprav je spet vprašanje, ali za svoje štejejo tudi tiste, ki so 'le' člani katere od njihovih organizacij za pravice živali. Problem je, da je v začetnem stadiju težko ugotoviti, ali neko novo ustanovljeno društvo sploh sodeluje z njimi, ker sami tega ne priznavajo. Se pa dejansko da ravnati po zdravi pameti in na podlagi raznih kvaziznanstvenih trditev, ki kažejo na neko nenormalno sanjaštvo zaključiti, da se tega pač ne greš.

Če koga zanima, sem pripravila tudi prevod neke nemške strani (oziroma popvzetka zelo dolgega članka), ki želi 'razkrinkati' delovanje Univerzalnega življenja in opozarja ravno na nevarnost, ki ga predstavljajo za prave živalovarstvene organizacije. Stran sicer propagira veganstvo (k čemur vabi tudi UŽ), zato med drugim avtor poudarja, da se načel, ki so jih postavili sami, ne držijo - do pred kratkim prodaja mlečnih izdelkov, pridobljenih s sosednjih kmetij ipd.
O prevodu je avtor, lastnik strani obveščen, upam, da zato to ni v neskladnju s pravili foruma? Če je, prosim Jano, naj seveda pobriše.

V zadnjem času vedno bolj pridobiva na pomenu sekta Univerzalno življenje (UŽ).
Že nekaj časa se UŽ poskuša udomačiti znotraj gibanj za zaščito pravic živali. Predvsem so dejavni na področju živilske proizvodnje in trgovine (sledi navedba nekaterih nemških trgovskih znamk), publikacij ('Živali tožijo, prerok obtožuje', 'Smrt živali je smrt človeka', nemška založba 'Das Brennglas') in iniciative za odpravo lova.

Da jim ne gre za pravice živali, je jasno vsakomur, ki pozna vsebino njihovih pisem, ampak želijo gibanje za zaščito njihovih pravic uporabiti kot inštrumet, s katerim poskušajo razširjati svojo miselnost in opravljati svoje misionarsko poslanstvo. S tem ko resne etične argumentacije nadomešča poigravanje s praznoverjem, UŽ samo spodkopava svojo pozicijo zaščite živali.   Nevarnosti takega početja so očitne.

Pri tem jim delo olajšujejo celo sama gibanja za zaščito pravic živali, s tem ko brez vprašanja o tem, kaj tiči v ozadju, rade volje sprejemajo brezplačne degustacije hrane ter razne informativne brošure. Komaj kdo se čudi, zakaj kar naenkrat kot gobe po dežju poganjajo nasprotniki lova, demonstracije proti lovu pa se v Nemčiji (op.p.) spreminjajo v masovne prireditve.

Organizacije in publikacije, ki pripadajo UŽ so nepregledne. Kot prerokinja govori apokaliptična Gabriele Wittek- ''Kristus bi nas rad varno popeljal čez prerokovani čas katastrof. Ker bodo ljudje, ki bodo živeli po njih, ravno tako potrebovali hrano, oblačila, prenočišče in zdravniško oskrbo, se - pod božjim vodstvom - že danes pripravljamo na prihajajoči čas. ["Weltweit Universelles Leben. Die Christusfreunde stellen sich vor", 2. naklada 1989]'' Tako so nastala t.i. Kristusova gospodarstva, splet podjetij in združenj.

Pogosto je težko prepoznati, ali osebe/organizacije pripadajo UŽ,so njihovi simpatizerji ali sodelavci, še zlasti ker svojo pripadnost pogosto zanikajo. Pri kritiki UŽ je problematično tudi to, da ta pogosto prihaja s 'konkurenčne' strani (posebno s strani katoliške in protestantske 'uradne' cerkve): upravičeno, a iz sebičnih motivov. Do takšnih informacij je tako sicer potrebno pristopati z ustrezno previdnostjo, vendar pa že izjave v publikacijah UŽ same po sebi povedo dovolj. Povedano naravnost -  predstava o svetu, kot ga slika UŽ, ni združljiva s pravicami živali. Kdor bi rad verodostojno delal na tem področju, se mora distancirati od UŽ, vključno s ''Kristusovimi gospodarstvi'' in infiltriranimi organizacijami in skupinami.

V razširjeni verziji članka je moč brati še o čistem kmetijstvu, ki ga združenje propagira - dolgoletni (bivši) člani poročajo o tem, kako se je gnoj krav, ki so jih tu gojili, vozil k drugim kmetom, da so sami ostajali 'čisti' in svojih polj ne bi onesnaževali z gnojem. Poročajo o strupu za podgane, ki se ga uporablja, kjub temu, da naj bi vse živali dejansko živele tu v neke vrste zatočišču pred svetom, ki jih izkorišča. Mogoče je prebrati tudi nekaj resnično kontroverznih izjav omenjene Gabriele, ki med drugim človekova prejšnja življenja krivi za njegovo zdajšnje trpljenje - tako senca krivde pade celo na azilante, Jude (ki naj bi bili po vsej verjetnosti reinkarnirane duše prodajalcev sužnjev iz starega Rima) itd. Kar nekaj številk njihovih publikacij naj bi bilo tudi sicer izrazito antisemitskih. Sledi poročanje o škodi, ki jo je omenjeno gibanje povzročilo ostalim gibanju proti lovu, objava nekaterih organizacij (med drugim nemška Iniciativa za prepoved lova), ki so se javno distancirale od UŽ. Avtor še opozarja, da obstajajo tudi organizacije, ki so se javno od UŽ sicer distancirale, ga pa s svojimi prispevki v notranjem glkasilu UŽ in na druge načine še vedno tiho podpirajo. Članek zaključuje z mnenjem, da je neodgovorno ''v (navidezno) dobro živali'' biti pripravljen na sodelovanje s komerkoli, ne glede na njegova siceršnja prepričanja.

(Prevod (poševni tekst) z dovoljenjem upravljalca strani http://home.arcor.de/veganwitch/ul/)
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #25 : petek, 27.02.2009 : 09:00:48 »

Na enem drugem forumu, je ena celo opisala, da je gospoda iz društva videla na CAC Celje, ko je cirkus zganjal in ga je celo slikala.
Sama nisem naletela nanj in mi ni nič žal.
FŽ hvala za podrobni opis.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #26 : petek, 27.02.2009 : 09:43:24 »

evo sem po dolgem času spet zašla na forum Smiley gospod Damjan Likar, samostojni novinar se zelo strastno zavzema tudi za ukinitev obveznega cepljenja otrok. Ne rečem da se strinjam s cepljenjem, vendar se še manj z njegovimi metodami. Vedno so metode v neko čudno smer.. vidim da je na precej področjih aktiven...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #27 : sobota, 07.03.2009 : 20:42:40 »

TUKAJ (53:00) si lahko ogledate prispevek S šokom nad zrezke (RTV Slovenija 1, Tednik, 5.3.2009)
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #28 : sobota, 07.03.2009 : 21:07:58 »

Pa se mi je zdelo, da se tezko bolj zabluzi... Japajade, ce bomo vsi jedli hrano rastlinskega izvora, bo raj na zemlji, vse bo cisto cisto cisto...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #29 : nedelja, 08.03.2009 : 18:46:43 »



In kam bi kravce dali, če jih ne bi jedli ali potrebovali za mleko?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines