mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:02:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?  (Prebrano 60679 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #210 : sobota, 14.03.2009 : 07:16:26 »

Kar se tiče dražje hrane..hej, pa saj kvalitetna pasja mačja hrana tudi ni prav poceni in čim jih ima nekdo pri hiši več si jih očitno lahko privošči, zakaj potem sebi nebi?
Se strinjam, če se hoče družina non stop prehranjevati z recimo nenakšno BIO hrano je to precej velik izdatek in najbrž ni lahko, če pa gre za enega člana družine..poznam nekaj takih ljudi, ki dosti dobro vozijo z normalnimi prihodki. Stvar prioritete pač, me pa ne prepriča nihče ki ima doma živali ki papajo da zase nima denarja, če pa ga zato nima..se je pa potrebno malo vprašat. Imej kolikor si lahko privoščiš in tako, da tudi ti normalno živiš.
Yo, koliko na dan pokadiš če ni skrivnost? Katere cigarete? Ni provokacija, samo zanima me. Tudi sama sem kadilka in vem koliko nanesejo cigareti, zato tudi vem da bi si lahko mesečno za vsoto porabljeno za cigarete kupila kaj drugega, pa sem daleč od tega da bi pokadila nevem, celo škatlo na dan.

Kar se tiče mene vsak je kaj mu paše, nikoli nisem nikomur zijala v krožnik, prej se je meni dogajalo. Edine poteze ki jih v tej smeri delam so osveščanje, maltretirala pa nisem nikoli nikogar in se tudi večinoma družim z vsejedi. Tudi hranim vsejede.

Oglasila sem se samo zato ker berem o nekakšnem "ne morem si privoščiti", pa vem da se marsikaj da če se hoče.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #211 : sobota, 14.03.2009 : 07:24:14 »

SunnyDay močno dvomim,da bi bil malo večji vrt dovolj.Imam kar veliko njivo,pa mi v lanskem letu ni uspelo pridelati vse zelenjave za zalogo celega leta.Sicer če sem poštena bi bilo zelja pa radiča in solate dovolj,če se ne bi košute spomnile prehranjevat na moji njivi.Paradižnika je bilo za izvažat,pa fižola tudi,je pa zmanjkalo placa za zadostno količino krompirja in graha. Mi je pa uspelo,da v obdobju od maja pa do novembra meseca nisem rabila kupiti nikakršne zelenjave,ker smo vso pridelali sami.
LP Tjaša
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #212 : sobota, 14.03.2009 : 08:27:00 »

Za 3 vsejedce vecji vrt ni dovolj za cez celo leto. Poleti ne ves kam z zadevo, za zimo pa nic ne ostane. Vecji vrt kot je zdaj pa ne pride v postev, kvecjemu se zmanjsanje tega, da bo vec prostora za skokce in slalom in tunele in palisado/most.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #213 : sobota, 14.03.2009 : 08:29:39 »

To pa res ni treba velike njive ... bi bil mal vecji vrt kar dovolj.

Tole pa resno dvomim. Smo štiričlanska družina s kar konkretnim vrtom, pa nas vseeno z zelenjavo še zalaga babi, ki ima sicer večji vrt, a vseeno ta dva vrtova ne moreta preskrbeti 5 ljudi. Sploh ker je zelenjava sezonska, tako da bi pozimi eventuelno lahko jedli pire+špinačo, pa še to ne celo zimo. Ne, res ne gre samo z enim vrtom.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #214 : sobota, 14.03.2009 : 08:36:41 »

Nanook,edino če vso viška poletno zelenjavo,ki se jo da vložiš.sem lani probavala en kup "čudnih" receptov,pa so se nekateri kar dobro obnesli.Še jesenski zelen paradajz sem vložila.Tega dosedaj še nismo probali,bo danes na vrsti,ko se bo roštiljalo Grin
LP Tjaša
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #215 : sobota, 14.03.2009 : 08:41:47 »

Saj to je, pri nas kar je viska zelenjave pojedo psi. za krompir prostora ni, najvec je buck in paradiznika, oboje pojemo sproti, pri buckah "pomagajo" tudi psi, pri solati pa polzi, strune, radic je za mamo. Ce pa vmes parkrat pade se kaksna ornk toca, je pa sploh "finu".
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #216 : sobota, 14.03.2009 : 08:51:32 »

Ja, pa sej mi ni problem povedat  Cool

Kar se tiče dražje hrane..hej, pa saj kvalitetna pasja mačja hrana tudi ni prav poceni in čim jih ima nekdo pri hiši več si jih očitno lahko privošči, zakaj potem sebi nebi?

Ja, moji jedo kvalitetno hrano, vsaj tako mislim. In to tiste vrste, ki so ene dražjih. Mačke vse tri eno od dietnih, ker ima Simba težave in lahko samo to je, ker pa so ves čas skupaj, jo jesta tudi drugi dve dami, saj bi sicer hranjenje težko nadzirala.
Tudi psa jesta eno od kvalitetnejših hran. Ena zato, ker marsičesa ne sme (alergične reakcije), drugi zato, ker se pač šlepa.
Res je, da za vse skupaj na mesec porabim kar nekaj denarja, pa kaj potem. Pač zato ne kupujem alg, ampak grem, pa kupim piščanca, ki je cenejši, pa še vsi ga lahko jemo  Tongue

Se strinjam, če se hoče družina non stop prehranjevati z recimo nenakšno BIO hrano je to precej velik izdatek in najbrž ni lahko, če pa gre za enega člana družine..

Aha. Torej naj jaz jem BIO hrano, ločujem odpadke itd., ostala dva člana družine pa prosto po bajagi. Kaj smo torej globalno naredili? A pa misliš, da se meni da oz. se mi da svoj čas trošit za kuhanje 2-eh različnih obrokov? Priznam, ne da se mi.

poznam nekaj takih ljudi, ki dosti dobro vozijo z normalnimi prihodki. Stvar prioritete pač, me pa ne prepriča nihče ki ima doma živali ki papajo da zase nima denarja, če pa ga zato nima..se je pa potrebno malo vprašat. Imej kolikor si lahko privoščiš in tako, da tudi ti normalno živiš.

Res je. Stvar prioritete.
Tudi jaz lahko normalno živim. Namesto dragih alg kupujem poceni meso npr., pa si lahko privoščim imet tudi živali.
Bi po tvojem mnenju morala jesti kaj drugega oz. ne bi smela imet živali in kupovati zase dražjo hrano?

Yo, koliko na dan pokadiš če ni skrivnost? Katere cigarete? Ni provokacija, samo zanima me. Tudi sama sem kadilka in vem koliko nanesejo cigareti, zato tudi vem da bi si lahko mesečno za vsoto porabljeno za cigarete kupila kaj drugega, pa sem daleč od tega da bi pokadila nevem, celo škatlo na dan.

Ja, ne, ni skrivnost. Pokadim eno škatlo povprečno (včasih več, včasih manj). O znamki ne bom, ker cigaret ne mislim oglaševat. Grda razvada, priznam. Moje stanejo 1,95 eur.

Oglasila sem se samo zato ker berem o nekakšnem "ne morem si privoščiti", pa vem da se marsikaj da če se hoče.

Saj nisem pisala o sebi. Bilo je napisano na splošno (mene sem dala samo za primer). Jaz se res sama odločam, kje bom šparala in kje ne. In sem si izbrala določene prioritete. Morda napačne, ker, priznam, morda dostikrat bolj gledam na to, kaj je dobro za moje živali, kot zame. Pisala pa sem o tem predvsem zato, ker mi ni jasno (pa naj me nekdo razsvetli), kako bi lahko v današnjem času recimo 4-članska družina z minimalnimi prihodki kupovala bio hrano, bi bili vegiji, zdravo živeli itd. Pa da niti vrta nimajo, recimo. Mnogi živijo(mo) tudi v blokih npr.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #217 : sobota, 14.03.2009 : 10:41:44 »

Meni se zdijo pa malo mimo vse te jamrarije okrog družin s takimi in drugačnimi prihodki. Vsak se odloča zase, ja, in si postavlja prioritete.

Mi je bilo zanimivo, ko so pred novim letom ljudi širom Slovenije spraševali, koliko bodo potrošili za božična darila. 200, 300, tudi več evrov. Za to plačaš otrokom jezikovni tečaj (ki si ga ti tisti, oh kako revni, ne morejo privoščit)! Ali je kdo od teh pomislil, da bi hodil v službo peš oz. s kolesom in tako prihranil in še kaj naredil za zdravje ali pa namesto da poseda pred TV zvečer spekel cenejši in bolj zdrav domač kruh?

Niti ne bi več naštevala, ker če se hoče, se večinoma da (ekstremni primeri pač so). Govorim o povprečju, ne o posameznih primerih, kot je povprečje tudi to, da ljudje kupujejo piščanca v trgovini in nimajo kozlička za hišo, da večina nima celiakije in minimalne plače (saj zato pa je 'minimalna' in ne povprečna).
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #218 : sobota, 14.03.2009 : 11:58:01 »

Mel, hvala za tele podatke. Nam skoz govorijo kolk je B12 samo v hrani živalskega izvora pa da je treba vegane opozarjat na to. Za pomanjkanje pri pomanjkanju intrinzičnega faktorja (ki je nujen za absorpcijo) ali oviri v črevesju (npr. če Crohnova bolezen tako poškoduje terminalni ileum, kjer se B12 najbolj absorbira ali da ga operativno odstranijo), naj bi pa dajali B12 parenteralno (se pravi z injekcijo/infuzijo).

Bom enkrat mal bolj preštudirala tale B12 in enga na faksu mal izprašala zakaj nas ne učijo prav oz. pomanjkljivo  Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #219 : sobota, 14.03.2009 : 13:19:28 »

Kaj dajejo vegani otrokom namesto mleka? Ponavadi sojino mleko. In medtem ko ob vegetarijanski hrani otroci čisti zdravo zrastejo, je za veganske to že rahlo vprašljivo (oz. verjetno je mogoče, a morajo biti starši resnično dobro podkovani nutricionisti - pa ne samo na podlagi člankov iz interneta, iz katerih potegnejo tisto, kar jim paše in spregledajo tisto, kar jim ne). So že bili primeri, ko jim je grdo spodletelo. Malenkost, kot je B12, na katerega se tako rada obeša ena ali druga stran je še najmanjši problem.

Kar se alternativnih zdravil tiče - a ni kar precej homeopatskih zdravil narejenih iz snovi živalskega izvora? Tudi nekateri biodinamični  pripravki za tretiranje raslin, ki so v bistvu homeopatski, so narejeni iz snovi živalskega izvora (ravno zdajle mi pride na misel tisti, narejen iz pepela od sežganih polžev ali koloradskih hroščev).

Za pridelavo zelenjave za eno povprečno družino, bi moralo zadostovati kakšnih 10 arov. Pa vsi bi morali prav pridno delati na tisti njivici.

O rastlinojedih opicah: so rastlinojede, če morajo biti. Če imajo priložnost priti do mesa, jo vsekakor z užitkom izkoristijo (sem gledala zanimiv dokumentarec o šimpanzih, ki so se naučili delati grdo špičaste sulice iz palic. Z njimi so potem drezali v drevesne dupline, v katerih so spale neke nočne polopice. Toliko časa, da so iz nesrečne živalce naredili ražnjič. Da imajo rade žuželke, mlade ptiče in jajca je pa itak znano).

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #220 : sobota, 14.03.2009 : 14:00:48 »

Tale debata gre zame veliko prehitro naprej.

Citat
Ja žal se najdejo tudi taki. predvsem se najde kakšen dohtar, ki sicer čisto zdrave vegetarijance, ki jim nič ne manjka prepričujejo, da se bodo brez mesa posušili. Če ne oni, pa njihovi otroci. Pa kakšne restavracije, v katerih so čisto brez posluha za vegetarijance se tudi še najdejo. Da o izdelkih, ki naj bi bili vegi pa v resnici niso niti ne govorim.
Tudi sicer čisto nedolžna špikanja znajo postati strašansko nadležna, če se ponavljajo v nedogled.
Ampak verske sekte, ki bi (poleg vsega ostalega) čisto resno pridigala rastlinojedcem pogubo pa še nisem zasledila.

Ker jim ni treba. Ker so v vecini. Zdruzenja, drustva, sekte ipd. nastajajo iz potrebe zdruzevanja ljudi v manjsini. Ce si v vecini ne rabis opozarjat nase in zbirat ljudi, ki bi te podprli.

Glede navadnih simpanzov - ne, ce imajo priloznost. Redno si poiscejo meso in se tudi organizirano odpravijo na lov.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #221 : sobota, 14.03.2009 : 14:36:00 »

S palckami spikajo bushbabies. Odkritje je dvignilo kar nekaj prahu, komentarji marsikaterega "znanstvenika pa so bili, milo receno, otrocji.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #222 : sobota, 14.03.2009 : 16:03:51 »

Ja saj veš da je prav grdo videti ljubko bitjece z ogromnimi očkami živo nabodeno na količek... In tista hudobna nagravžna afna bi prav lahko preživela brez mesa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #223 : sobota, 14.03.2009 : 16:08:44 »

Ne ne, ne v tem smislu, ampak naravnano proti-zenskam. Bom poiskala, upam, da imam se.
Ampak teli bushbabies so prav res lustkani. Tongue
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #224 : sobota, 14.03.2009 : 16:11:25 »

Daj poišči, tole je pa res zanimivo. Zakaj pa proti ženskam?
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Prizadevanje za ukinitev razstav ali v čem je fora?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines