mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:35:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Miško iz Litije
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Miško iz Litije  (Prebrano 12240 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #15 : ponedeljek, 16.03.2009 : 12:38:30 »

Lumpek Miško gliste pase!  Wink

Daj dokler je občutljivček probaj obvezno tudi brez konzerv. Mogoče potem najprej kako malo suho skorjico kruha pa morda kak korenček za grickat.
Eni psi so pač (tudi kasneje) taki, da mu samo pred nosom pomahaš z nečem, česar ni na njegovem dnevnem jedilniku, pa že driska. Mladički sploh. On je v bistvu dojenček, si predstavljaš, da bi človeškemu dojenčku namesto gresa dal čevapčič Undecided? Lahko ne bi bilo nič, lahko pa groza in strah...

Odreci se zaenkrat vsemu razen briketov, potem boš uvajal vse kar bo novega postopoma, to pomeni najprej čisto malo (recimo jetrc, piščančka, vedno pa samo po eno novo jed hkrati) in potem vsak dan malo več - vsaj nekaj dni, ne da bi mu dodajal še kaj drugega novega. Če se izkaže kot ok, mu od takrat naprej tisto lahko daješ. Potem čez nekaj časa probaš drugo. In si tako počasi sestaviš lep repertoar zadev, ki jih sme. To ne pomeni, da pretiravaš s prvovrstnim pretirano dragim mesom, lahko tudi vratovi ali podobna  roba. Važno je, da gre postopoma. Da pa ne soliš, dodajaš masti ali začiš se pa razume.

Pri nas nas je pes večkrat, ko smo se spozabili, ker je ostalo nekaj, kar bi načeloma lahko, kaznoval s tako lepo drisko, da smo imeli veselje. Pa naj te ne premotijo proseči pogledi, še za kaj te bo milo prosil Miško piško, pa mu ne boš smel dat Wink...
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #16 : ponedeljek, 16.03.2009 : 14:17:39 »

tale veterinarka je pa ''kr neki'' povedala.

če ti pes ni žrl s paraziti okuženega mačjega d**ka, al pa kake druge podobne packarije, ali pa pojedel okužene bolhe (ki jih ni imel, kot ste že ugotovili), pol parazitov ni mogel imet. ker iz zavetišča vsi pridejo razglistani in razbolhani.

rekla je pač, kar se ji je zdelo najbolj verjetno in tega ji ni za zamerit. ker 9/10 pasje populacije ni redno tretiranih s sredstvi proti parazitom. in zato take diagnoze v večini ''zadanejo''. samo pozabil si ji povedat, da pes prihaja iz tozadevno uiber poštelanega zavetišča in da naj črta prvi najverjetnejši vzrok in razmišlja dalje, kaj bi bil vzrok driske.

pišem ti samo zato, ker vem, kako hitro lahko pogine mlad pes. da ne bomo čez par ur tle brali, kako je pes apatičen, še par ur kasnje, kako je na dotik hladen, nato boš pa žalostne smeške limal...

iskren nasvet: pokliči 051 30 44 35. če ti je res do psa, poslušaj tiste, ki vedo, kaj govorijo. ker tle po forumu se vsaj rahlo blamiraš skoraj z vsakim postom...  Wink

Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #17 : ponedeljek, 16.03.2009 : 14:33:19 »

KikiN naj te ne bo strah ali sram vprašati Polone (vodje zavetišča) za nasvet. Ona resnično pozna vsakega psa, ki ga odda in točno ve kaj in kako je z njim in zna tudi prav svetovati v primeru zdravstvenih težav.

Vsi smo bili enkrat začetniki pri skrbništvu psov in nismo se izkušeni rodili. Raje vprašaj in pokliči za brezveze, kot pa da bo z kužkom kaj resno narobe. Če se boš držal vseh nasvetov glede prehane in ostalega, tudi ne bo več takih težav, kot jih ima kuža zdaj.

Glede veterinarjev bi dodala samo to, da niso vsi enako izkušeni in usposobljeni in da je včasih se bolje zapeljati kam dlje na veterinarsko kliniko, kjer veš da bodo za psa maksimalno dobro poskrbeli in postavili tudi pravilno diagnozo.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : ponedeljek, 16.03.2009 : 15:51:34 »

Čisto možno je, da nagajajo paraziti, ni pa zelo verjetno. Čisto možno pravim zato, ker smo pri npr. Sarinemu leglu razglistavali 4x, preden so šli v nov dom, pa pri najmanjši ni bilo konec teh težav do pred nedavnim. Ni pa dosti verjetno pri Mišku, ker ni bilo opaziti glistavosti sploh, pa smo kljub temu razglistavali 2x.
Logiran

KikiN
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #19 : ponedeljek, 16.03.2009 : 17:13:57 »

No bomo vidli jutri kaj bo. Za enkrat so se zadeve umirile. Čeprav me čudi skozi vso to "kalvarijo" kar jih jeMiško prestajal, je bil vselej razigran in dobre volje, kot tudi pred tem in sedaj. Drugače pa proti zajedalcem (glistam in ostalim pošastim) je tko, da mladički v gobček nesejo vse in tako tudi naš, sicer je pa dosti da da kako okuženo stvar samo v gobček in bo staknil gliste. Sicer pa sem slišal, da lahko psi staknej drisko tudi zaradi hrane (lahko je kvalitetna) vendar mu okus ne odgovarja ali je alergičen na ta okus. No naš je sedaj dobil 3 konzerve Hills diet, kajti briketov ne mara, pa se lahko postavim na glavo in z ritjo ploskam. A vseeno, jutri se morava pri veterinarki ponovno javit, da vidimo kolk mu je kaj pomagala, pa bomo vidli naprej.
Drugače pa je tale naša zverina poskočna in vedno maha z repom. Aja glede veterinarja pa, se mi zdi da je ta h kateri sva ga dons peljala kar usposobljena, saj jo vsi hvalijo in ma že 2 veterinarske ordinacije, tako da kar tko ne more bit. Saj ne rečem, da na 300 kosmatih niso usposobljeni -ravno obratno, ker sem tja vozil že mačka in so ga fajn zrihtal. Samo si pa predstavljite, da psa peljete za vsako malenkost v Lj, saj ni vprašanje denar ampak včasih ti enostavno tudi časa primanjkuje. Če bi imeli pri naša bajti vsi izpit bi bilo drugače, tako pa ga imam samo jaz in je vse odvisno od mene. Tako pa lahko mami pelje psa k veterinarju ko sem jaz v službi, saj je veterinar praktično samo čez cesto. Nebi rad odpiral kake debate, ker veterinar je boljši ali kaj podobnega, pač povem samo svoje stališče. Vseeno pa sem vesel tudi kdaj pa kdaj kakega nasveta z vaše strani. No to je za enkrat to. Več pa jutri ali pa kak dan kasneje.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #20 : ponedeljek, 16.03.2009 : 17:25:15 »

Upam, da bo Miško kmalu OK Wink Kiss
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #21 : ponedeljek, 16.03.2009 : 19:46:44 »

Upam, da je mali bolje pa da ne bo imel več teh težav.

Čuvaj malega kužija. Pa javita se seveda čim več!  Smiley
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #22 : ponedeljek, 16.03.2009 : 20:20:16 »

Naša je lani driskala in bruhala, tudi vodo, ki jo je spila je zbruhala, takoj zjutraj sem jo peljala k zdravniku ker sem se bala dehidracije pa je že odrasla, ornk baba in verjetno ne več tako občutljiva kot mladiček. Vem, da nismo odkrili vzroka, možno je bilo, da je kaj na hitro požrla, je pa dobila takoj ene tri ali štiri injekcije ter pasto in tablete za domov, dietne konzerve in čez dva dni na kontroli še eno injekcijo, do naslednje kontrole je bilo potem vse ok. Glede na to kaj vse so predpisali naši niso tele driske in bruhanje kar tako... zato pazite na Miškota  Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #23 : ponedeljek, 16.03.2009 : 20:22:04 »

Miško Mišek, hitro se pozdravi in nadaljuj z vsemi vragoiljami, ki pritičejo takemu navihančku kot si ti.  Wink

Luštni ste! Želim vam ogromno veselja in seveda zdravja!  Cheesy Jaz sem tu na tem forumu našla ogromno nasvetov in vedno dober odziv.  Cool

Lp pa le javita se!
polonak
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #24 : ponedeljek, 16.03.2009 : 20:35:01 »

Čisto laičen nasvet. Glede na to, da si psa vzel pri Poloni, ki točno ve, s čim in kdaj ga je razglistila, jo, če se ne spomniš, pokliči in si vse skupaj zapiši. Tako pogosto psa razglistovat tudi ne bo OK! Kar se tiče prehrane - poslšaj jo. Moj medklic je pa - tudi meso bo kdaj  OK, samo ne čevapčiči, pač pa meso, pripravljeno prav za psa. Pa nehajte se hecat, če se boste še naprej, se tole ne bo dobro končalo.
Logiran
KikiN
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #25 : torek, 17.03.2009 : 16:41:46 »

Moja pomota. Ni dobil tablete proti glistam ali zajedalcem ampak proti driski. Danes je že skoraj vredu, je veliko in pije veliko. Živahen pa kot zmeraj, Zdele sva se malo prelavfala in ko je prišel domov je samo padel v svoj kot za spanje. Tudi driska ne več, ampak se mu oztrebek že strjuje. Pri veterinarju sva tudi malo prej bla in je rekla, če se bo stanje umirilo in bo normalno hodil na blato, pol je ok. Če pa se bo spet poslabšalo, potem pa nemudoma nazaj in bo en dan pri njih, da ga natančo prwegledajo in ugotovijo, kaj mu povzroča to stanje, da ga prej ne bojo izpustili, dokler ne ugotovijo vzroka. No drugače pa tale naš Miško vse prevoha, vse obrne okol, tudi bolj poslušen je že pa tudi z mačkom se že skoraj dobro zastopi.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #26 : sreda, 18.03.2009 : 10:02:05 »

Jupi!!!! Bravo Miško in njegovi!
 Cheesy Smiley Smiley Smiley
Pomladanski pozdravček vsem!
Logiran
KikiN
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #27 : sreda, 18.03.2009 : 12:18:28 »

No pa je spet dan okol in spet se z Miškom javljava iz Litije (no se mi zdi, kot da bi imela svoj blog). Ni danes je v Litiji lep pomladanski dan (no ne še čisto pomladanski). Miško je že čisto zdrav. Poje ogromno in spije tudi nekaj takega.  No danes ma tak dan da samo ven sili tko da sem ga že ene 4x peljal na sprehod. Vendar zgleda da mu tudi to ni dosti. Še kar sili ven - oz. že izkorišča. Če ga na dan ne peljemo ene 7x ven na 15 - 30 minutni sprehod in če mu to za enkrat še ni dosti, potem pa ne vem. Najraje pa se nastavlja temu toplemu sončku. Najbolj smešno pa mi je, ko pridem iz službe domov, se Miško vrže na hrbet in ga moram nujno čohat po trebuščku, to mi je tko smešno, ko leži z vsemi štirimi od sebe in ko ga začnem čohat, kuj vklopi zadnjo zaco in se začne še sam čohat.
No pa tudi malo bolj je sam začel študirat in z njim tudi mi. Ko se postavi pred vrata in začne cvilit, potem je čas, da gre ven kakat. In za enkrat se še ni pokakal na cesto ali pločnik, vedno gre nekam v travo ali na vrt. Je pa to tko radoveden kuža, da vsak kvadratni meter prevoha po 2x da ja ni kaj spustil ali zamudil. Zdi se mi da je iz dneva v dan bolj živ in večji, pa to bi mi moglo biti že logično. No to pa je za danes vse, prav lep dan vsem psom, mačkom in njihovim lastnikom.  Roll Eyes
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #28 : sreda, 18.03.2009 : 12:57:31 »

 Smiley Pa kako slikico nam pripni, a boš? Smiley

Logiran
KikiN
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #29 : četrtek, 02.04.2009 : 15:51:15 »

No pa sva spet z Miškom nazaj. Minilo je kar nekaj časa od najinega javljanja. Pač človek si more za tako javljanje vzeti tudi čas, kar pa ga ko jer Miško pri bajti kar malo primanjkuje.. Kaj je novega? Razno to, da se je Mišon malo poredil (no ja ne ravno malo), tudi fajn je že zrasel. Kar se mi zdi pa najbolj smešno, da so se mu ušesa postavila pokonci (prej jih je imel namreč dol) Zdej pa zgleda kot kak Gizmo iz Gremlinov. Pred kakim tednom je bil tudi cepljen (uh to je bilo joka z njegove strani), vendar se ne zaveda da ima pred sabo še eno cepljenje. Drugače pa je zelo živahen (ko rečem zelo tudi mislim zelo), kajti cel dan ima dirke po stanovanju sem ter tja, pa se umiri za nekaj minut, potem pa gremo spet na dirke. No čez kak mesec pa bo začel obiskovati tudi šolo, saj je zelo neposlušen in dela vse po svoje, zato mu bo šola koristila. No glede driske ki jo je imel bolj na začetku pa smo ugotovili, da so jo povzročile konzerve, zato smo mu jih tudi ukinili. Po tednu ko ni hotel jesti briketov, pa mu zdaj bolj dišijo kot nevem kaj. Z mačkom še kar nista kolega, in po moje tudi nikoli ne bosta, saj se maček počuti glavnega (pri hiši je že celih 8 let). Drugače pa smo vsi srečni, ker mamo Miškota. Zvečer najraje spi pri meni v postelji (vem da ni kej preveč lepo če pes spi pri človeku ampak jaz sem tega že navajen, saj tudi maček dostikrat spi pri meni). Čeprav iamta starša večjo sobo od moje in tudi veliko večjo posteljo, pa mu to ne odgovarja in je vseeno raje pri meni. Tako da se včasih prav gužvava, kdo bo imel več placa na postelji in tudi razmišljam, da bi si jo raztegnil, da bi oba kamot ležala. No to je za enkrat vse. Več pa prihodnjič.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Miško iz Litije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines