mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 15:22:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulanje?!?  (Prebrano 57122 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bela
gost
« Odgovor #15 : četrtek, 14.11.2002 : 07:38:24 »

Prosim nasvet!
Psička je stara 15. mesecev, sterilizirana je bila pri 6. mesecih.
Skoraj vsako noč se polula in skoraj vedno tudi pokaka. Hrano dobiva okoli 12. ure. Po 18. uri pa tudi skoraj ne pije več. Vedno ji je za lulanje na razpolago vrt in podnevi tudi prosi, da se ji odpre, ponoči pa nič. Na večernem - zadnjem sprehodu se ponavadi pokaka in polula, zvečer pa jo nesem ven ob 22. uri, sedaj pri teh problemih sem  lulanje prestavila na 23. uro. Ker se to toliko časa že ponavlja, sem uporabila že vse mogoče in tudi obupala. Od prijaznega govora, da se to ne sme, do besede fuj, do kreganja in tudi smrček smo ji pomočili .... Ugotovili smo, da to nič ne pomaga. Sedaj hodimo mimo, kot da se ni nič zgodilo in vsi besni zjutraj pospravljamo. seveda zjutraj pa se ji nikamor ne mudi, saj ponoči vse opravi. Ampak točno ve zjutraj, in se kar umakne ali pa tako spi, zarita v svoje cunje, da me še pogleda ne. Včeraj je baje tako spala do 10.30. ure.

Naj omenim še to, da sedaj (pri vstrajnem lulanju)spi v hodniku pri starših, ki jih ima tudi zelo rada. Prej je spala v našem zgornjem hodniku, pa je bilo tudi vse polulano.  Ker imamo po tleh laminate, si tega ne moremo privoščiti.

Če ima kdo kakšno idejo prosim. Nam jih je že zmanjkalo.
Kljub dežju vsem skupaj lep dan in vsakemu posebej hvala za odgovor.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #16 : četrtek, 14.11.2002 : 08:27:18 »

Pri 15ih mesecih pa to nekako ni več običajno obnašanje. Nisi napisala kako velika je psička in ali je kdaj bila sobno čista.

Če je že bila sobno čista, potem lahko s tem obnašanjem izraža kakšno protestiranje oz. svoje nestrinjanje s čim. Lahko bi šlo tudi za zdravstvene težave. V tem primeru bi bilo potrebno ugotoviti vzrok in ga odpraviti.

Če pa lula in kaka notri vedno, potem pa ste naredili napako, ko ste jo navajali na čistočo. Vsekakor se je psička že navadila na ta ritem in nič ne pomaga, če jo zvečer še tako pozno pelješ ven.  V tem primeru bi jaz poskusila s kletko. Psičko bi zaprla v kletko samo ponoči - takrat, ko se polula notri. Psi ponavadi ne opravljajo potrebe na svojem ležišču, zato bi bila morda samo kletka dovolj.

Če pa tudi to ne bi delovalo, potem bi pa žrtvovala par noči in bi ostala pokonci in opazovala psico - tako bi jo lahko zasačila pri dejanju, in jo takoj odnesla ven, ko bi se hotela polulati ali pokakati.
Logiran
Jasna
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #17 : četrtek, 14.11.2002 : 08:27:34 »

bela,

ne vem kaj si vse pocela vendar pri nas se obneslo to, da nasa Coco ima posodo-plasticno z brisaco in tam lula. To mi je posebej prav prislo ko je bila noseca - takrat je lulala bog pomagaj - trikrat na dan sem menjala brisace. Druga varijanta je ta da jo das v gajbo po noci in tam se ne bo polulala - ne lulajo in kakajo v lastni postelj. Tako smo resili Arthy-jevo nocno lulanje in kakanje.

Poskusi mogoce ti uspe nama je.

lp J.
Logiran
Zamarro
gost
« Odgovor #18 : četrtek, 14.11.2002 : 16:30:33 »

tudi jaz imam grozne probleme z lulanjem, moj kuža je star štiri mesece in čez dan, ko je kdo doma ni težav, pokaže in ga peljemo ven. ponoči, če je sam pa vse polula. Smešno pa je, če spi poleg mene, ga pa ponoči niti enkrat ne pritisne in lahko zdrži celo noč...če pa je sam pa tolk lula, da ne vem od kod jemlje. In zdaj ponoči spi poleg mene, da ne lula. Samo, ko pa je sam doma, pa ima svoj prostor, pa zopet vse ponemari,povsod lula,tudi tam, kjer spi. Ima kdo kakšen predlog, kako naj to spremeniva?
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #19 : petek, 15.11.2002 : 08:02:00 »

Očitno tvoj pes ni najbolj zadovoljen, ko je sam, pa se vmes še malo polula, čeprav bi lahko zdržal tudi brez tega.  Poskusi psa s čim zaposliti, ko ga puščate samega(npr. kong napolnjen s stopnlenim sirom, ali pa tista kocka, ki jo vrti ven pa padajo briketi, idp). Sploh bi bilo fino, če bi bil čim manj sam, dokler je še tako mali.
Logiran
MISA
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #20 : petek, 15.11.2002 : 12:27:15 »

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam zadnje case probleme z mojo psicko, ki je stara 20 mesecev in je bila do menjave legalne ure sobno cista. Zdej pa katastrofa. Zvecer jo peljemo na sprehod cim kasneje (okoli 22.00 ure)  fant pa jo zjutraj pelje ven ob 06.30 a vseeno dobimo zjutraj kupcek.
Kako ukrepati ce s tem dokazuje nestrinjane do necesa?
Najlepsa hvala
Irina in nagajiva Misa
Logiran
Zamarro
gost
« Odgovor #21 : petek, 15.11.2002 : 19:45:29 »

ima polno igrač, sam ko je sam ga nič ne zanima, saj je bogi, samo ni druge možnosti, mora biti včasih sam!Bom pa še poskusila s kocko, se mi zdi zanimivo, nisem pa še nikoli slišala za to.  ::)Jo lahko kupim kje v Mariboru?

lep pozdrav
Logiran
bela
gost
« Odgovor #22 : ponedeljek, 18.11.2002 : 15:35:07 »

V pojasnilo!
Naša kraljica lula samo ponoči. Sobno čista je že od malega.
LP
Logiran
Zamarro
gost
« Odgovor #23 : četrtek, 21.11.2002 : 09:03:15 »

ja, morava povedati, da se je našemu pičku poboljšalo!Zdaj že celi teden ni nič "notri delal"(lulal,kakal), tudi, ko je sam doma!Samo se res trudimo in ga velikokrat ven peljemo(ati celo med službo hodi domov, da gospoda pelja lulat)Zdaj ga hvaliva,ko pa bova prišla domov, pa se bo že maščevalo... Upam, da ne! mogoče sva res prehitro obupala, saj kuža je še res majhen...in zdaj smo vsi srečni!
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #24 : četrtek, 21.11.2002 : 10:43:30 »

Ziv!
Moj Mozart, beagle je postal sobno čist nekje pri 6 mesecih.  ;DJe pa tako, če ga razbesniva, oz. zahtevava od njega, kar se njemu absolutno ne zdi prav, se polula in pokaka Angry.
Drugače smo pa problem nočnega lulanja, kakanja in igranja rešili z kletko. Sedaj je odprta in spi celo noč Grin Grin.
Lp, Tina
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #25 : sreda, 11.12.2002 : 09:23:02 »

Živjo!
Moja kužika je stara 11 tednov in je (skoraj) sobno čista. Ko sva doma se NIKOLI ne polula,kaj šele pokaka...tudi ko je sama počaka, da pridem domov in jo peljem ven. Zvečer greva na zadnji sprehod ob 23:00 in je celo noč mir. Zjutraj vstanem zgodaj, da bi jo peljala ven, pa  se punca že polula...ampak ne kamorkoli, temveč v svojo košaro.  Huh Huh To me zelo čudi, saj naj kužki ne bi lulali na svoje ležišče  sram sram Naj še povem da je nikoli nismo v nič prisiljevali, največ kar se ji je zgodilo je bilo to, da sem povišala glas in jo okregala..
Logiran
Lonck
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


« Odgovor #26 : nedelja, 22.12.2002 : 00:02:35 »

živjo!

Men tud mal pomoči prosim:) moj kuža se vedno polula v stanovanje, ko greva vn se samo pokaka pa ni važno kolko časa sva zunaj, takoj k pa prideva notr mam pa že lužco  :-/
(in to vedno drugje)
vsi nasveti zelo zelo dobrodošli!
LP
Logiran
Lucka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #27 : četrtek, 17.04.2003 : 09:39:15 »

Tinci!

Ti ne veš ko si mi rešila življenje!
moja psička ni na noben način hotla ostat snažna! Po smo ji pa dal ta papir in po nekaj dneh se ga je navadla. in nekega dne smo ga odstranl. Tra, tra! notr ns ni prčakal nč! Ker pa je celo noč zadrževala je zunaj (na tistem časopisu) v trenutku naredila kupček. Kmalu bomo odstranili še tega!
In a veste zakaj smo mel take probleme? Tisti rejec jim kupčkov ni pucal in tako so se vsi psi v njih valjali in se jih navadili!!! Groza!  Angry No ampak zdej je vse u redu!
Kiss Kiss
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #28 : sreda, 18.06.2003 : 07:15:04 »

Lpeo pozdravljeni vsi skupaj!

Lepo bi prosila kogarkoli, naj nam svetuje, kako naj našo Pupo, ki je stara 3,5 mesecev, navadimo kakat zunaj. Vsa tista pravila, da naj bi kuža kakal in lulal po vsakem obroku in po vsekm spanju ter igranju, pri njej ne veljajo. Lulanje zadrži tudi do 8 ur, v bistvu od 9 zvečer pa do 6 zjutraj, brez težav. Zjutraj jo peljem ven, sprehajava se tudi 3/4 ure, polula se, pokaka pa ne. No, in potem nas doma pričaka kupček. Čez dan smo večinoma zunaj, pa se tudi nikoli ne pokaka, samo polula. In zvečer ista pesem. Moram povedati, da se pokaka vedno na isto mesto. Res pa je tudi to, da jo imamo šele od nedelje...
Rada bi razumela v čem je problem kakanja zunaj, saj bi ji rada pomagala, da bi se tega navadila. Nikoli je ne kregamo ko ji uide, samo pohvalimo jo, ko se polula zunaj.
Mi lahko kdo svetuje? Proooosiiim... Grin Grin
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #29 : sreda, 18.06.2003 : 07:45:32 »

V hiši se vedno pokaka na isto mesto, ker kljub čiščenju ona še vedno zavoha, kje je kakala, pse pa ta vonj privabi in stimulira, da kakajo na isto mesto. Na sprehodu ali ko je zunaj, poskušaj najti kakšen pasji drekec(pri nas jih ni malo), oziroma jo poskušaj voziti tja, kjer hodijo tudi drugi psi na stranišče. Ponavadi jih to stimulira, da se pokakajo na ista mesta. Ona še ne razume, da je stranišče zunaj in ne v hiši.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines