mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 09:59:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulanje?!?  (Prebrano 57211 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KatjaD
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 40



« Odgovor #45 : petek, 31.10.2003 : 17:29:14 »

Moje priporočilo, če le nisi v 10. nadstropju bolka je, da ga ne uči lulat na papir ampak ga nosi ven, na travo. Po vsaki jedi oz. kadar malo več popije, ga nesi ven in počakaj, da se polula/pokaka, potem pa ga full pohvali. Pri meni se je to stokrat bolj obneslo kot papir, res pa je, da živim v hiši.
Pa še to je res, isti dan, ko sem ga prinesla domov, je cvilil pred vrati, da mora ven (je bil navajen malo že od vzrediteljice), tako da je notri lulal samo, če nismo dovolj hitro odpirali vrat.
Logiran
tinca_marinca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42



« Odgovor #46 : sobota, 01.11.2003 : 15:09:41 »

ojla.

Ja,lepo tistim, ki so v hisi doma... mi ki smo pa v stolpnicah, nam pa je malo tezje , ko smo v 9. nadstropju doma. malo si zgresila Grin .  
Logiran
igor
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 237


« Odgovor #47 : sobota, 01.11.2003 : 15:23:12 »

Zdravo !

Mi smo ga  nosili iz bloka  Grin V narocju pes ne lula - zato smo ga nosili  Wink
Logiran
KatjaD
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 40



« Odgovor #48 : sobota, 01.11.2003 : 21:06:13 »

Se opravičujem, ampak mislim da sem napisala, da to pride v vpoštev, če nisi v 10. nadstropju bloka.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #49 : sobota, 01.11.2003 : 22:02:31 »

Pozdrav!
Pri nas imamo Goldna, sedaj je star ze leto in pol, in zivimo v 10.nadstropju, na lulanje smo ga lepo navadili, kadar se je polulal v stanovanju je vedno takoj sel ven, brez kreganja lepo pobrises vzames psicka in ga peljes ven na travo, tam ga lepo pohvalis in se je v 1 tednu navadil. Tako da kar se cistoce tice je bilo z njim malo problemov. Je pa to res cisto odvisno od tega, kakor je ze bilo omenjeno, v kasnih pogojih je psicek bival pri vzreditelju.
Logiran
tinca_marinca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42



« Odgovor #50 : nedelja, 02.11.2003 : 12:26:59 »

oprosti katja sem narobe razumela  sram

Ja, sej ga zaj kr dol nosim (to pa je res, da se v narocju ne polula  Roll Eyes ), me pa zanima kak vam je to uspevalo ponoci. namrec jaz grem ob 10 zadnjic z njim dol, zjutraj pa je kr se vse polulano, pa ne na papir  Angry
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #51 : nedelja, 02.11.2003 : 15:11:29 »

Tinca!
mi smo ga na zadnje vozilo ob ene 24h pol je bil pa mir do zjutri. Imel ja v svojem prostoru tudi eno veliko nizko škatlo v kateri je bil svež časopisni papir in kos papirja s katerim smo pobrisali njegovo lužico. Tako da je vedel da je tam "pasje stranišče". Za čez noč mu je to zadostovalo.

Pa veliko uspehov ti želim, sicer je pa bolje da ga lepo navadiš da hodi ven kot pa na časopisni papir, da ne boš imela problemov, ko bo začel nogo dvigovati.  Smiley
Logiran
igor
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 237


« Odgovor #52 : ponedeljek, 03.11.2003 : 04:54:35 »

Tinca : Mi smo Jimm-a sprehajali ob pol dveh zjutraj  Shocked Roll Eyes , ampak je to trajalo samo kaksnih 10 dni  Grin Papirja nismo nikoli uporabljali .
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #53 : ponedeljek, 03.11.2003 : 14:39:41 »

Jaz z mojo psicko nisem imela nikoli problemov.  Roll Eyes
Tudi pri nas so stopnice, toda cez dan smo bili z njo veliko zunaj, ce je postala notri nemirna, smo spet zdirjali ven... Na kraj pameti mi ni prislo, da bi psicko navajala na kaksen papir v stanovanju.... Notri se ne lula. Zunaj pa je bila fuuuuul priiiiiiiiiidna, ko je opravila potrebo, vcasih je celo kaksen briketek padel za nagrado... pa je bilo.

Se pa lahko pohvalim, da nismo sli nikoli kasneje kot od 21.-22. ure ven. Celo noc je mirno prespala, zjutraj pa so se tacke sibile od dolgega cepenja....  Grin

V glavnem, psicka krasna, poslusna, cistoce vajena ze od vzreditelja, ceprav je bila v pesjaku....
Naj se pohvalim da je tudi pesjak se nedotaknjen... (brez lulike).  Cool

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
ninci
gost
« Odgovor #54 : ponedeljek, 03.11.2003 : 15:50:15 »

Evo točno tako v stanovanju se ne lula in pika!:)
No nas Smart niti pomisli ne, da bi kasno stvar opravil v stanovanju, se ko je imel drisko seveda tega nismo vedeli, in smo bili odsotni, je on lepo zdrzal dokler nismo prisli domov in potem hitro sibali ven na travo. Takrat se mi je bogi revez prav smilil in sem si mislila, no pa sej ne bi bilo tako narobe ce bi v takem primeru opravil noter, vendar je lepo potrpel in dokazal, da je pes ko se nauci cistoce lahko zelo zelo cist. Lahko pa imas psa v pesjaku, cele dneve tako se pa seveda cistoce sploh ne more nauciti.  
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #55 : ponedeljek, 03.11.2003 : 16:51:47 »

Tinca: tudi jaz se pridružujem tistim, ki mislijo, da se v stanovanju ne lula. Je pa tudi res, da je vsak mladiček razred zase. Mislim, da nima smisla, da ga po tem, ko se že polula neseš takoj ven. Itak to ne bo pomagalo, saj ne bo mogel takoj lulat spet. Poigraj se z njim, ukvarjaj se z njim. Pri vsakem mladiču lahko opaziš kdaj postane nestrpen in takrat gre za res. Psička v roke in hitro dol po stopnicah, pa nikar ne čakaj dvigala, ker ni res da kužki ne lulajo v naročju. Če se jim fino mudi, se polulajo v naročju. Moje izkušnje s tem so kar se da različne. Starejša psička, je že v enem tednu vedela, da se doma ne lula, če pa je že bilo fino hudo je bilo to vedno nekje v bližini vrat in tako, da sem vedno lahko obrisala. Res pa je, da je bila mladiček poleti in sem jo lahko nesla ven kadarkoli, pa tudi veliko smo bili zunaj. Samček je bil pravi mali pacek in mami je že rekla, da se ta kuža nikoli ne bo navadil da mora lulat samo zunaj. Ampak se je navadil, sicer je trajalo malo dlje, ampak nam je uspelo. Dobila sem ga novembra, tako da je to predstavljalo manjši problem, glede na to da je kuža zmrznjeni kratkodlakec Roll Eyes. Najmlajša psička pa je bila prava mala pujsa, vedno je lulala tako, da nismo najdli lužice, to pomeni na deko, kavč, fotelje. Ampak vedno sta jo starejša psa po "pomoti" odkrila, ker sta vedno poskušala skriti njene "lužice". Ampak kaznovanje pri njej po tokem času ni bilo smiselno. Ampak tudi ona se je navadila na sobno čistočo. Tako, da je preverjeno, da se večino mladičkov da navaditi na lulanje zunaj tudi brez raznih časopisov in podobnih stvari.

Veliko sreče in uspeha ti želim.

Kot je že nekdo napisal, nekoč se ti bo vse to zdelo smešno, tako kot se meni zdi zdaj za moje pse, se pa spominjam da sem bila takrat precej obupana Undecided.

Javi nam kako gre.

Lp, Ivana
Logiran
tinca_marinca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42



« Odgovor #56 : ponedeljek, 03.11.2003 : 18:27:11 »

Pozdrav vsem!

Ja, sem poslusala vase nasvete in sem ga zacela dol nosit, pa je uspelo! zaj ze doli kaka pa lula  Grin
Res je, da se mu vcasih malo "vgre" v stanovanju in to tudi pri vratih  Wink

Je pa problem, ce ga pustim samega doma. ker se studiram, moram kdaj pa kdaj na faks  Tongue. vceraj sem ga pustila eno uro samega pa je od jeze  Huh Huh vse polulal in to ne na papir  Angry.Kaj pa v tem primeru?

Kot sem vam ze napisala, sem imela smolo z vzrediteljem.glede  na to je kr hitro skapiral kak to gre  Wink

Nazadnje grem z njim dol ob 10 pa celo noc zdrzi. sej gre, ce on hoce. tak da mislim da je problem samo v njegovi trmi. nocem pa ga prevec razvadit, kr je baje ta pasma lahko ful dominantna, ce nima pravilne vzgoje.

aja pa se to... kaj lahko gre malcek po stopnicah? jaz ga nesem do lifta, ker si baje lahko tak kolke unicijo. to mi je ena znanka rekla. zanima pa me vase mnenje. pisite kaj.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #57 : ponedeljek, 03.11.2003 : 18:41:18 »

Glede lulanja takole : ne vem, če bi se kuža polulal od jeze... S fantom sva šla pred kratkim "čez to fazo" lulanja in zdaj je psička stara 9 mesecev, a ji vseeno kdaj uide. Na primer, če je dlje časa sama doma ali če slučajno zamudiva "tisto uro". Na začetku pa se je tudi večkrat polulala notri, ker pač ni mogla zadržati. Ne vem, to je moje mnenje. Ne vem, če bi se polulal "nalašč". Pa še nekaj : mi gremo ven še ob približno 23h, pa je psička že 9-mesečna. zakaj pa ne bi šli pred spanjem še enkrat ven, če je možnost? Pač za lažje spanje psa... Greš pač ven, ko lahko in imaš voljo. Mi smo se navadili na tak "pred spalni" kratek sprehod...
Glede hoje mladička pa takole : odvisno od pasme psa. Večja pasma ko je, dlje časa moraš paziti-dokler se telesno ne razvije. Po mojem kakšno stopnico že lahko prehodi, ne pa pretiravat-vsaj tja do kakšnega 8. meseca. Mogoče ti bo bolj natančno svetoval kdo, ki ima enako pasmo. Midva s fantom sva pazila psičko kar dolgo; nosila sva jo dokler je šlo (glede na težo). Mislim, da to že spada pod neko drugo temo. Pa veliko sreče z navajanjem kužka! LP
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #58 : ponedeljek, 03.11.2003 : 19:07:49 »

No vidiš, da gre če hočeš.
Glede tega lulanja, ko je sam in ti odideš od doma, lahko je žalosten ker si odšla brez njega, morda mu je dolgčas. Preden greš od doma mu daj v gobček kakšno igračo, ki je drugače nima na voljo, priskrbi mu kašno piskajočo, in mu jo daj tik preden odideš vendar mu jo ko se vrneš tudi uzemi in pospravi. Če seveda misliš, da je problem v dolgočasju. Poskusi pa ga tik preden greš od doma peljati samo toliko da lula ni treba da opravita sprehod samo pelji ga na zelenico da opravi svoje. Glede hoje po stopnicah je pa tako kot je že rekla Tosa tvoj kuža lahko vsak dan prehodi majhno število stopnic, da ga ne boš vseskozi nosila.

p.s. seved pa lahko kužka pelješ na dolg sprehod in ga zmatraš tako bo naslednje štiri ure spal, in ne bo imel časa za lulanje.
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #59 : torek, 04.11.2003 : 10:25:16 »


Kadrar greš od doma in se kužek polula, nimaš več kaj narediti. Lahko samo pobrišeš za njim. Če ga boš okregala, ne bo razumel, kaj mu hočeš povedati, ker ga nisi ujela pri dejanju samem.
Drugače pa, kuža se lahko polula od strahu, jeze, pa seveda tudi od veselja. Grin

lp erika
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines