mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 16:52:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulanje?!?  (Prebrano 57225 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tamara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #60 : ponedeljek, 15.12.2003 : 16:24:43 »

Ojla!

Ko sem ze mislila, da je konec s tem lulanjem po stanovanju Huh opazam, da pac ni!
Moja psicka je stara skoraj 8 mesecev in se mi se vedno polula v stanovanju in to na precej neobicajnih mestih: nazadnje se je polulala na mojo postlo, pokakala pa v moje cevlje Angry Nimam pojma kako naj se tega lotim. Pa smo se ze naucile to poceti zunaj in ni bilo nobenih problemov - sedaj pa kar naenkrat!!! Prosim za nasvet  sram
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #61 : ponedeljek, 15.12.2003 : 17:32:18 »

Tamara,

Verjetno botruje temu novemu početji kakšna sprememba v okolju. Morda spremenjen urnik sprehodov, druga hrana, morda je samo užaljena, ker je sama....Nekaj ji ni všeč. Mislim da pri tem pojavu, s katerin se srečujeta vidve, ni krivo to, da bi pozabila da se potrebe opravlja zunaj. Glede na to, da pa opravlja potrebe po in v tvojih stvareh, pa si se ji kaj zamerila ti - verjetno. Premisli in potuhtaj kaj ji ni všeč, pa bo pol težave odprevljene...

lep dan
Logiran
Tamara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #62 : torek, 16.12.2003 : 10:50:09 »

Roti, pravis, da sem se ji jaz zamerila? Hmmmmm....malo me vidi, to je res, ampak tako je vedno. Ponavadi jo peljem ven takoj, ko pridem domov. Ce kdaj cakam predolgo, me opomni z luzico!  Huh
Se bom potrudila in porocam o rezultatih!
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #63 : torek, 16.12.2003 : 20:00:03 »

No, tole pa mortam napisati, če ne zato da pohvalim Pupo, pa zato, da dam upanje tistim, ki se še vedno trudijo z odvajanjem lulanja...

Danes je splet okoliščin nanesel tako, da nikakor ni bilo mogoče peljati Pupke ven tako kot ponavadi in je žal bila sama doma celih 12,5 ur. Ko sem vsa živčna dobesedno norela domov in spotoma preklinjala vse po pravilih vozeče voznike, sem se že videla z vedrom in krpo v roki kako čistim kakce in pivnam lužice....
Ampak PRESENEČENJE!!!!!! Vse je bilo suho in prav nič pokakano!!!! Seveda je takoj letela na svoj travnik in čepela revca skoraj minuto.....Tako se mi je zasmilila, ampak res, žal nišlo drugačle.
In seveda....Pupka je dokazala, da sedaj pa zares ve kako se streže tem stvarem...

Lubica naša.....
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #64 : sreda, 17.12.2003 : 12:38:42 »

Koliko časa drugače puščate svoje pse same doma? (mislim tiste, ki niso zunaj in ne morejo v tem času opr. potrebo)
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #65 : sreda, 17.12.2003 : 13:02:34 »

Meni se je zgodilo, da je bil pes sam 9 ur. Nobenih problemov nikoli Smiley
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #66 : sreda, 17.12.2003 : 13:33:37 »

Bubo (stara je skoraj 12 tednov) sem pustila do sedaj samo največ 3 1/2 ure. Bila je v boksu (dovolj velik, notri ima vodo pa igračke in kostko za glodanje) in ko sva prišla nazaj (midva čisto panična, kaj bo) je bilo vse čisto in suho, Buba pa se je ravno zbudila. Potem pa takoj na travnik, kjer je opravila svoje.
Zdaj, ko je še drugič cepljena, bomo začeli s pogostejšimi izleti na travnik in okolico, da ne bo treba več lulat in kakat doma  Wink Upam, da bo dojela in da ne bo problemov.

LP,
Tina
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #67 : sreda, 17.12.2003 : 13:45:43 »

No, ja, da ne bo kdo mislil da je Pupa vedno tako dolgo sama...Ne. Sama je nekje med 5 - 8 ur. Pa se navaja oz. se je z včerajšnjim izpitom potrdila, da vse obvlada.... Grin
Logiran
Tamara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #68 : sreda, 17.12.2003 : 17:05:22 »

Moja Suzy je bila sama najvec 10 ur, povprecno pa 8 ur. Seveda je vedno prva stvar sprehod. Jo pa moram pohvaliti, da najveckrat zdrzi brez luzice.  Cheesy
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #69 : sreda, 17.12.2003 : 20:25:23 »

Citat
No, ja, da ne bo kdo mislil da je Pupa vedno tako dolgo sama...
Niti nisem pomislila  Wink
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #70 : sreda, 17.12.2003 : 20:33:12 »

Niti nisem pomislila  Wink



 Kiss Cheesy Wink
Logiran
bunka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #71 : sreda, 28.01.2004 : 17:51:37 »

Pozdravljeni!

Imam dokaj hudo problem z leto staro psičko angleškega buldoga. Namreč večkrat (ko le ima priložbost) se polula po naših posteljah. Pa smo poizkusili že z vsemu pa nič. Tudi kaznovali smo jo in je morala par dni spati na balkonu, pa smrček smo ji potisnili v lužico, jo kregali itd. Pa to še zmeraj počne. Kaj narediti da bi jo odvadili, ker pač ni higijensko da lula po naših posteljah, ki se mi jih ne ljubi glih vsak dan z globinskim čistilcem (hvala bogu da ga imamo) čistit, pa tudi ni glih prijetno ko se zvečer uležeš utrujen v posteljo in ugotoviš da se je spet polulala.
Stvar je tudi takšna da se psička hitro ustraši, vedno je v hiši in ni sama nikoli je nismo strašili oziroma pri nas ni nikoli kaj groznega doživela da bi jo lahko bilo strah. Gre namreč za to da od zunaj ali pa tudi v stanovanju kaj zaropota ( pa ni potrebno da glasno) sa ustraši začne lajati in se skrije. Večkrat začne lajati tudi ponoči brez razloga. Včasih se zraven tudi nevede polula. Je možno da bi se kot mladiček bila ustrašila preden smo jo dobili? Kako naj jo pomirimo da je ne bi bilo več tako strah?
Je tudi zelo živahna v nasprotju s starejšo (pet let) ki je zelo mirna mlajša pa kot kakšen gremlin hodi in leta po stanovanju in išče kaj bo lahko spet uničila in zgrizla oziroma koga od nas bo spet lahko "napadla". Vem da je to pač značaj psa ampak to lulanje in strah bi pa res radi odpravili. Prosim dejte mi svetovat!


lp bunka
Logiran
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #72 : četrtek, 29.01.2004 : 09:45:05 »

Kaznovanje pri plašnih in nesamozavestnih psih lahko situacijo samo poslabša, poleg tega je za pravilno kaznovanje potrebno psa "ujeti na delu" in NIKOLI kaznovati za nazaj, ker pes ne more povezati preteklih dejanj s trenutno kaznijo.

Zakaj psička lula na postelje, je iz napisanega težko razbrati. Lahko gre za napako pri učenju sobne čistoče, če lula samo kadar je sama doma, pa lahko gre za simptome ločitvene tesnobe.

Nagnjenost k plašnosti je velikokrat prirojena (in je tudi dedna), vendar se da tudi po naravi plašnemu psu s primerno vzgojo (pozitivna motivacija, nagrada) in socializacijo dvigniti samozavest in mu omogočiti normalno življenje.

Pri reševanju vašega problema boste verjetno potrebovali precej časa in dela s psičko. Mogoče bi bilo dobro, če bi se pogovorili s pasjo psihologinjo mag. Stariha-Pipan. Poleg tega bi bilo dobro, če bi šli s psičko v šolo, vendar mora ta obvezno temeljiti na pozitivnih metodah učenja. Glede na živahnost psičke verjetno ta potrebuje več fizične aktivnosti, kot ste bili vajeni pri starejši. Če jo boste čez dan utrudili z igro, učenjem in sprehodi, bo v stanovanju mirnejša in tudi ponoči se bo redkeje zbujala in lajala.

Kar se tiče lulanja na postelje, bi bilo za začetek najpametneje preprečiti psički dostop do postelj. To ne pomeni zapiranja psičke na balkon, ampak zapiranje vrat od spalnice, kadar je ne morete ves čas nadzirati. Kadar pa poskuša zlesti na posteljo v vaši prisotnosti, pa ji to mirno preprečite in jo kako drugače zaposlite.

Upam, da vam bo napisano kaj pomagalo pri vašem problemu.
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #73 : sobota, 31.01.2004 : 22:35:50 »

čao!

Še en nasvet, ki ni povezan ravno z lulanjem na posteljo ampak s sobno čistočo. NIKOLI ne čistite za njo s sredstvi, ki vsebujejo amonijak. Pes lahko ta vonj poveže s svojim lulanjem in potem lula tam, kjer diši "po njem"

kar pa se tiče poostelje, pa bo verjetno res najboljše da psu preprečite vstop v spalnico.

Srečno in lp
Alenka
Logiran
X-CiTe
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #74 : torek, 17.02.2004 : 10:43:21 »

Lep pozdrav,

Imam psičko mešanko med nemškim ovčarjem in briardom, ki je stara 2 meseca. Imam jo 4 dni in me zanima kdaj priblizno se navadijo lulak in kakat zuni. Lula že, samo kakati pa še noče zunaj.
Kako bi jo odvadil?  Huh
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines