mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 11:05:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 45419 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #165 : torek, 15.11.2005 : 15:51:23 »

Ekola, tudi mi ga prakticiramo:
http://baguette.moj-album.com/album/54981/?os=814622

Jaz sicer psa nikoli ne privezem na halti, temvec normalno na ovratnico (ce ze privezem na halti, potem obvezno privezem tudi na ovratnico). Ce pa srecava psa, pa jaz mojega le primem za pasek haltija (tako kot na sliki), ga obrnem k sebi in gremo mirno naprej. lp
Logiran

MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #166 : torek, 15.11.2005 : 16:20:22 »

Kaja,

finta haltija potem je, da stisne skupaj gobček? A to pri tebi pomaga, npr. če vidi psa?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #167 : torek, 15.11.2005 : 16:26:21 »

finta haltija potem je, da stisne skupaj gobček?

No, ne čisto. Finta je, da je pes lažje vodljiv, ker mu (recimo če hoče potegnit na stran) obrne celo glavo (tudi gobec). Pes, če ima halti, pe vedno lahko grize (ker si napisala, če mu stisne gobec). Moja mami ga uporablja, če pelje samca na sprehod. In ko on zagleda drugega samca (ki jih ne prenese), hoče vlečt proti njemu. In mami ga brez problema zadrži. To je vsa umetnost haltija!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #168 : torek, 15.11.2005 : 16:29:20 »

Kaj bi storila v tvojem primeru? to kot vselej, kadar odrasel pes (plensko) napade mladiča ali veliko manjšega psa: zgrabila bi ovčarko za vratno gubo, mogoče zraven še za ušesa in jo dvignila, da bi stala na zadnjih nogah. Ovčarka ne bi mogla drugega kot spustiti psa, lastnica bi potem psico v miru pripela. Vendar tega tebi ne bi priporočala. Napadalca moraš zgrabiti pravi trenutek, držati pa ga moraš zelo trdno da se ne zmuzne. (jaz sem to naredila parkrat in vedno sem si polomila nohte, pa nimam dolgih)
Haltija nisem predlagala jaz ampak Deteljica, je pa dobra rešitev, samo paziti moraš, da psa nanj počasi navadiš (podobno kot recimo na nagobčnik) in vedno naj bi bil dvojno pripet - poleg haltija obvezno še na ovratnico (lahko imaš dva povodca ali pa enega z dvema karabinoma)
Bistvo haltija je, da psu obrne glavo nazaj,  tako da ne more cukati, pa tudi buljiti v drugega psa in izzivati ne. Zadeva deluje, tudi lastnica ovčarke bi svojo psico s haltijem zlahka obvladala.
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #169 : torek, 15.11.2005 : 16:30:36 »

Bina,

potem deluje glede odnosa do drugih psov. Ker moj ne vleče, lepo hodi poleg. Ko vidi večje pse začne lajat in renčat. A bo halti pomagal v tem primeru?

Moj namen ni preprečit vlečenje. Želim, da bi ga nekako obvladala, ko grem mimo psov, ker z zategom ni efekta, kvečjemu kontraefekt, čeprav še komaj diha...

LP
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #170 : torek, 15.11.2005 : 16:31:52 »

(lahko imaš dva povodca ali pa enega z dvema karabinoma)
Ammmm, zakaj pa to? Mi imamo halti vedno pripet na samo na en povodec -skupaj staknemo zanki (obročka) od ovratnice in od haltija in pripnemo na povodec na enem karabinu.
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #171 : torek, 15.11.2005 : 16:32:14 »

Hvala za odgovor!!!

Jutri grem po halti...
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #172 : torek, 15.11.2005 : 16:34:19 »

Ja, saj naš tudi renči in poskuša napadat. Ampak zaradi haltija ga lahko (brez problema) zadržiš in psa se ne stepeta (mi pa tudi nimamo rok do tal Wink). Drugače (če ne vidi samcev) je naš pes angelček, če ima halti: ne vleče, ne "cahna" (drugače na vsakih 20 m). Skratka, je zelo priden. Ampak ko pa nima haltija, je pa pač tak kot je Wink Cool Poskusi. Saj halti navsezadnje ni tako drag Smiley Samo glej, da boš kupila original.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #173 : torek, 15.11.2005 : 16:54:59 »

Meni se zdi, da se da psa veliko lepše voditi, če je pripet z dvema karabinoma. Ampak jaz sem halti uporabljala samo kratek čas pri eni psici, ki sem jo dobila odraslo in precej nemogočo.
Pomembno je, da ni pripet samo na halti, ker se lahko sname.

Mimi, saj si si sama odgovorila: ko zagleda psa potegne, s haltijem ga lahko z enim prstom obrneš stran od prihajajočega psa. Ko gleda stran in se umiri, ga pohvališ.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #174 : torek, 15.11.2005 : 20:09:38 »

Citat
Svetovati beg pred napadalnim psom je pa butasto.

mišljeno je bilo kot šala.  Roll Eyes
Logiran
klara33
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #175 : sobota, 02.02.2008 : 09:26:44 »

hojla,
sem na moje vprašanje (z naslovom dominanten nemški ovčar) dobila toliko odgovorov, da vas bom prosila še za en nasvet.

Oba z možem sva bila zadnjih nekaj dni s psom res stroga in nepopustljiva. In učinkuje (ni še vse idealno, je pa že veliko boljše). Samo vztrajati morava še najmanj nadaljnih 10 let (kolikor ga poznam, bo takoj, ko bova nehala biti stroga, zopet poskušal zavzeti položaj alfa-samca).

Sedaj pa vprašanje.
Največji problem, ki ga imamo ta hip, je napadanje avtomobilov. Sprehajamo se vedno po gozdnih in poljskih poteh, kjer ni avtomobilov. Ampak da pridemo do tja, pa imamo kos poti, kjer je kar nekaj avtomobilov. Pes takoj, ko zasliši avto, postane pozoren. In ko se avto pelje mimo, ga napade (in vedno rabim vso silo, da zadržim njegovih 36 kilogramov).

Smo poskušali še vse živo, pa ne pomaga nič. Kakšen nasvet?

Drugače je pa njegov najljubša stvar na svetu to, da gremo kam z avtom  na izlet. Vožnjo obožuje.

LPK
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #176 : sobota, 02.02.2008 : 10:08:02 »

Upam, da ob vasi strogosti in nepopustljivosti niste pozabili na pohvalo, ki mora biti zelo izdatna, ce je pes reagiral tako, kot ste vi zeleli  Wink

Kar se tice avtomobilov je popolnoma enako, kot mimohod ob ograji za katero se repenci drug pes. Vaja "poleg" in zadeva zakljucena. Psu ne smete dovoliti, da bi vlekel in cukal. Ko je "poleg", potem to pomeni, da hodi ob vas s popusceno vrvico. Kako to doseci, pa bo najbolje, da vam razlozijo v pasji soli, potem pa zadevo utrjevat na obljudenih mestih in ne v gozdu ali samo na poligonu pasje sole.
Jasno, tudi pri tej vaji se dobro zalozite s pohvalo, ko bo pes lepo hodil ob vas.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
klara33
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #177 : sobota, 02.02.2008 : 10:55:58 »

Hvala Drejči za odgovor.
Vaje poleg pa res še nismo vadili, na srečo se tečaj začne že čez dva tedna.
Ja, pohvaliva ga pa vedno, ko kaj dobrega naredi.

Samo še eno neumno vprašanje, kar se tiče pohvale. Včasih pes uboga na prvi ukaz (prostor, sedi, daj tačko....) in takrat ga seveda takoj pohvaliva.

Včasih pa uboga šele, ko mu ukaz rečeš desetkrat. A ga takrat pohvališ ali ne? Midva ga, nisem pa prepričana, če je to prav (ker v bistvu devetkrat prej pa ne uboga).

LPK
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #178 : sobota, 02.02.2008 : 11:27:50 »

Ukaz se izrece 1x in ne 10x.
Ce boste zadovoljni s tem, da reagira sele na deseto ponovitev, potem bo pac reagiral na deseto ponovitev. Lahko ste prepricani, da bo poizkusal, da se boste zadovoljili z 12-o, 13-o,... ponovitvijo. Njegov cilj je namrec, da mu ne bo treba reagirati na nobeno ponovitev.
Mislim pa, da to nekako ni vas cilj.  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #179 : torek, 21.04.2009 : 20:11:18 »

Barak je napadalen do tujih psov. To je dejstvo. Ko sem ga pripeljala, pred skoraj pol leta, mi je bilo rečeno, da je dominanten do samcev. Pri nas je takoj nekaj zatežil Mišku, ampak Miško je z njim opravil s kratkim renčanjem in šavsanjem proti Baraku. Po tem je bilo mir in Barak ni nikoli več nikomur težil (Aji itak ne, pa mačkom tudi ne). Aha, je enkrat šavsnil hčerko, ko ga je zmotila med spanjem, ampak je takoj spoznal zmoto. Moram še povedati, da zelo trdno zaspi (Aja in Miško nikoli) in se zelo prestraši, če ga na hitro zbudiš.

Na sprehodu sta ga že kmalu po prihodu k nam napadla dva večja psa, ki ju poznam in nikakor nista konfliktna (ni bilo nič hudega). Pozneje sem ugotovila, da Barak na pse potiho renči, kar je povod za napad-oziroma šlo je za to, da sta ga spravila na tla in podredila, brez kakšnih pretiranih grobosti.

Kasneje je bilo še nekaj groženj, vendar sem vedno Baraka takoj potegnila stran in kregala ter stresla. Mislim, da takrat razume, da ni naredil prav, ampak hitro pozabi na to.

Danes je bilo pa popolno presenečenje. Barak, na vrvici seveda, lula na travi, priteče mladiček, zelo majhen in začne lulati pod njim. Baraku se je kar strgalo in ga je napadel, povaljal, ne z zobmi. Sem ga celo težko odvlekla stran, da ne bi kaj poškodovala malega, ki začuna sploh ni cvilil. Mladičeva lastnica niti ni opazila, da se je kaj zgodilo in me je potem, ko sem nadirala Baraka, spraševala, kaj je narobe. Sem se pa ustrašila in potem še Aja, ki takoj začuti, če je kaj narobe in začne lajati.

Barak je star po oceni veterinarjev od 2 do 6 let, pred pol leta kastriran, meni zelo privržen, pa ne ljubosumen. Pri drugih članih družine je najbolj priljubljen od psov. Ubogljiv, miren in se na sprehodu ne zanima za druge pse-vedno pridejo drugi k njemu ali pa sledi Aji, ki pa vedno mora vsakega psa in človeka pozdraviti.

Kaj naj naredim, da preprečim kakršnokoli nestrpnost do drugih psov?
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines