mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 22:11:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 45391 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #195 : torek, 29.06.2010 : 12:16:08 »

se strinjam, prijava. Škoda, da nisi tega storil že na licu mesta - poklical policijo in zadržal modela. No pa dobro - vsekakor pa zdaj čim prej. Z veterine imaš dokaze, ti imaš najbrž tudi kje kašno modrico od udarca po napadalcu, mogoče še kakšna priča,... Pa še VURSu prijavo zaradi neprivezanega, glede na opažena dejstva očitno poznano napadalnega psa.
Pa ne krivi sebe, ljubi boh no - tečeš s svojim priveznim psom pa ja lahko po vseh javnih površinah, tudi nisi dolžen vsake 3 sekunde enga kre*ena opozorit, naj priveže svojega psa, pa če je cucek ali velikan (pes namreč - no pa za skrbnike velja v bistvu isto).

Pa najdi kakšnega odvetnika, da se pozanima pri zavarovalnici od modela, če lahko kaj iztržiš iz tega. Saj ne, da bi človek hotel služit na takihle situacijah, ampak če lahko kaj dobiš, zakaj pa ne. Pa pjta s psom na pico in pasje pivo in obično pivo za ta dnar, pa je.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #196 : torek, 29.06.2010 : 12:20:48 »

Oboje. Plus še prijava zaradi (očitno neučinkovite) uporabe el. ovratnice-ni dovoljena.

To, kar si doživel, je bil moj največji strah, ko je bil moj pes (dalmatinec Tongue) še mlad in je seveda še sedaj. Sem se zavedala, da bi mi en tak primer lahko uničil neobremenjenost mojega psa s psi kateregakoli spola/izgleda/značaja...
Sva imela srečo, da ni bilo hujših incidentov oz. sem se jih na vso moč izogibala.

Fajn bi zdaj bilo, da bi ga vseeno čimprej družil s kakšnim dalmatincem, najbolje mladičem oz. prijaznim mlajšim, zato ker so s temi pikami precej prepoznavni in četudi se ti zdi, da ni pustilo posledic, je možno, da se mu je pasma zamerila in bi je znal sam kdaj napadat, čeprav gre za drugega/prijaznega psa. To žal zelo pogosto slišim.

Srečno obema!
Logiran

Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #197 : torek, 29.06.2010 : 13:48:09 »

Prijavi, še danes. Na policijo in na VURS. Upam, da si si zapomnil registracijo, ampak že podatek "moder volvo XC70 celjske registracije" močno zoži krog lastnikov, saj jih ni prav veliko.

Pa vztrajen bodi, ne se pustit odgnat in v prijavi zahtevaj tudi odgovor. In če ga ne bo, jih vsake toliko malo pobaraj, kaj delajo.  Glede odškodnine se strinjam z oazo88 - pa ne samo zaradi pice in pasjega piva ampak predvsem zato, da si bo 60-letni gospod zapomnil lekcijo.

Upam, da bo tvoj pes čimprej pozabil tole. Pa srečno obema!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Roko460
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #198 : četrtek, 26.08.2010 : 07:32:22 »

Živjo!

Imam podobne izkušnje s psi in lastniki! Jaz imam majhnega terierja (manchester), ki je poln energije, ko vidi drugega psa. Sedaj se počasi privajava, kako spoznati in ovohati drugega psa, sam pa ostaja večni problem! Drugi psi se takoj rangirajo z njim in mali odvrne prav tako z agresijo! To je pač nagonsko vendar ga imam ves čas na vrvici in to je dovolj, da ga pomirim in potem samo še gledava drugega psa, kako renči Smiley. Veliko tečeva in tu nastane problem, ker je veliko domačih psov spuščenih in se dobesedno vržejo na mojga malega peskota  Angry. Da to preprečim (ne boksam) na glas zaupijem naj gre domov in se v večini primerov pes odzove in gre. V nasprotnem primeru pa te reši samo,da brcneš psa stran in potem že, kdo prileti? Če vidim, da je neizbežn pretep psov, probam malega spustiti in naj leti, saj izredno hiter in pameten he he. Problem pa rata, ko pride spuščen pitbul in veš, da ne moreš nič narediti  Shocked tukaj pa pomaga samo solzilec za pse!!! Tako, da vsi ki tečete, lahko računate na to, da se lahko slej ali prej naredi  to vam???

LPR

Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #199 : četrtek, 26.08.2010 : 07:44:13 »

Kaj se lahko naredi? Da prileti spuščen pitbull?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #200 : četrtek, 26.08.2010 : 07:51:58 »

Če boš zrihtala sebe in svojega psa, drugi ne bodo več problem.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #201 : četrtek, 03.02.2011 : 20:10:35 »

Mene pa zanima, kako preprečevat dominantnost.? Namreč, ena mojih psičk je preveč dominantna, vsako mlajšo si želi podrediti in to po večini naredi dokaj agresivno. Sicer takoj ob mojem popravku s tem početjem preneha, a me v bistvu najbolj moti to, da sem ob srečanju živčna jaz, ker nikoli ne vem, kako bo, če bo prišlo do prepira itd. Drugače je sterilizirana. Hvala za odgovore!
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #202 : ponedeljek, 16.02.2015 : 15:38:48 »

Prosim pomagajte:-/ imam se ne 2 leti starega boksija in se boji psov. Ko je bil majhen smo dosti delali na socjalizaciji, hodila sva tudi v solo. Imel je ze tri slabe izkusnje 3je psi so ga napadli(seveda odvezani). Zdaj ko vidi psa se uleze in caka, da gre pes mimo njega. Ce seveda druh pes zarenci nanga bo on, tudi nazaj. Ble pa so tudi ze situacije da se je ulegel sta se psa povoha, blo vse ok in ko smo bli ze meter narazen je moj pes zarencal.
Ko se uleze na tla ga niti naprej ne morem zvlect, ne reagira niti na priboljske niti ne na igraco. Imam ga na oprsnici, ker se mi ovratnica zdi prekruta, da bi ga vlekla.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #203 : ponedeljek, 16.02.2015 : 17:02:51 »

jaz bi sprobala da vsakič ko na daleč vidi psa in je v umirjenem stanju dobi briketek. Če ima kdo od znancev prijaznega in umirjenega psa bi ga prosila za pomoč tako da se najprej vidijo od daleč in nato razdaljo zmanšujete ko se bo hotel uležti probajte iti v drugo smer ne proti psu in nato spet nazaj proti psu in spet ko ga vidi in je umirjen dobi briketek. ubistvu vsakič ko vidi psa dobi briketek na ta način poveže tujega psa z nekaj pozitivnega. pašček je spuščen nesme biti nategnen ampak še vseeno pazite na varnost. Ovratnica ni prekruta ampak če je navajen na oprsnico ostanite pri njej tudi vlečenje ponavadi ne pomaga ampak je kontra učinek počakajte da se kuža sam premakne in ko se spet briketek ali igračka. Ta metoda ni rečeno da je zanesljiva zato jo prej preverite pri nekom ki dela z pozitivno motivacijo mogoče bo tudi kdo tu dodal še kaj. Moja psička se sicer ne boji psov ampak jih le noče v bližini z njo delam tako da ko srečava tujega psa jo dam na poleg pomagajo pa mi tudi prijatelji da jih skupaj peljemo na sprehod najprej jih pozdravim nato se kar odpravimo ko se kuža  malce sprosti ji dovolim da tujega povoha če en z drugim normalno shajata jih spustimo ampak jih imam skoz pod nadzorom meni tak način pomaga ni pa rečeno da pri vseh je pa drugačen problem kot pri tebi ker se jih moja ne boji le malce nesigurnosti ima.
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #204 : ponedeljek, 16.02.2015 : 17:48:16 »

Hvala bom poskusila :-) samo ne vem, ko bova sla v drugo smer ce se bo hotel premakniti, ker ko vidi psa za sabo se tudi uleze. Sem tudi ze probala s priboljski ampak ko je pes na vidiku, mu moram priboljsek prou zatlacit v usta. Del tega problema je tudi mal njegova firbcnost, ne sme nic zamudit. Dobis pa zelo razlocne dozive od ljudi, nekateri mislijo da bo napadel, drugi se pa smejejo ces velik pes pa se boji.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #205 : ponedeljek, 16.02.2015 : 18:04:56 »

No upam da vama uspe. Nič pa delati na silo mogoče pa ta njegova firbčnost pripomore h temu da bo sam sprobal pristopiti do psa dajte mu čas. Odzive ljudi pa kar preslišim najprej je bila zmešana ko se je začela zakajati v druge pse in noben ni razumel da je bila napadena no sedaj ko greva pa mirno mimo in jo imam na poleg mi jo pa ogovarjajo, svoje pse spuščajo h njej ali pa poslušam bogi pes kako more hoditi... Cheesy
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #206 : ponedeljek, 16.02.2015 : 18:17:46 »

Ne sej nikoli nismo delali na silo, tudi v soli smo delal na pozitivni motivaciji. Tako vidis, da lastniki ko imajo pse spuscene, se ne zavedajo da lahko drugemo porusijo del kar vlozis v socjalizacijo in pravilno vzgoja.
Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #207 : ponedeljek, 16.02.2015 : 19:21:38 »

Če bi se jaz s svojim psom znašla v takšni situaciji, bi se poskusila zmenit v kakšni pasji šoli, da jo ponovno obiščem. Mogoče bi pa psa na ta način, ko bi bil med psi " resetirala", pes pa bi ponovno pridobil zaupanje. Poleg tega bi inštruktor opazoval tudi tebe in tvoje reakcije, kar je zelo pomembno. Je kar nekaj ljudi, ki se ukvarja s prevzgojo, kar še ne pomeni da je le ta namenjena samo agresivnim psom, ampak tudi psom ki imajo probleme.

lp
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #208 : ponedeljek, 16.02.2015 : 20:10:02 »

Ponovni obisk pasje šole bi bilo fajno samo najprej jim sporočimo po tel. kakšen problem imamo. Jaz osebno svojega nebi dala takoj v skupino psov vsaj če bi bil strah močan ampak bolj postopoma najprej z enim nato dvema itd...Pač moje mnenje mislim da bi bil takojšen vstop v večjo skupino preveč zanj sploh pa se v večji skupini ne morejo ukvarjati samo z enim problemom saj ima vsak pes svoj problem in ne morajo zaradi enega drugih zanemariti. Sigurno pa imajo kakšnega inštruktorja ki bi se dobil z vami osebno in psa osebno spoznal in nato videl kaj je zanj najboljše za moje pojme bi bila to še najbolša odločitev.
Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #209 : ponedeljek, 16.02.2015 : 20:41:41 »

Sej to določa inštruktor kako se bo lotil prevzgoje in ne ti. Ubistvu itak on določi po kakšnem programu bosta delala. Vse se pa tako ali tako dela postopoma in te ne vrže kar med ostale pse. Važno je da delata pod nadzorom, kjer te nekdo stalno opominja na napake, ki jih počneš in jih sproti rešujeta.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines