mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 05:37:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: KAJ ŠE?
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: KAJ ŠE?  (Prebrano 30748 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« : petek, 05.07.2002 : 20:53:00 »


Joj... bolj se bliza... bolj ne vem kaj bi sram

Zdej delava pasjo hiso, ki bo najlepsa, najboljsa, velik pesjak.... itd itd. Izolirana da Thoru ne bo poleti vroce, pozimi ga pa ... itak ne bo zeblo. OK.. To je dobro. Kupila sva ovratnico in povodec. OK...

Zdej mam pa jaz dilemo. Predvidevam da so rostfraj posode boljse. Hrano - bova sla po vzorcke v BTC. Zdej je Nutro. Ampak Thor rabi krtaco. KAKSNO? Mal sem gledala in je tega prevec da bi se kar tako odlocila. Tisti ki imate dolgodlake oziroma gostodlake pse - NA POMOC!

Jest tud pravim, da mu morava dat kako mehko igraco, ker bo sel revcek stran od bratcov... k se skoz stiskajo. Pa kej za grist. Ma kdo kake predloge? Da ne bom ravno podplatov znucala.

Cool Cool Dobr da sva bila pripravljena na to, da pes stane. Madona, samo material za hiso pa pesjak Tongue Tongue Ko da bi sebi hiso gradila! hahahaha

Pozdrav pa hvala za morebitne predloge, sugestije in pomoc.

Tanja + Grega
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #1 : petek, 05.07.2002 : 20:56:16 »

Joj... sorry... Pa se to...  Roll Eyes

A je res tista pletena mreza za bodocega velikega psa neprimerna? Bi morala kupit tisto ta trdo - fiksno za v avto - teleskopsko al kaj ze?

Shocked Wink
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #2 : sobota, 06.07.2002 : 06:49:35 »

Glede krtače se mi zdi da je najbolje kupiti takšno, ki ima trde zobe. Ker tiste z mehkimi se hitro upognejo in zlezejo v krtačo, pa še ne pridejo mu čisto do kože, tako da samo bolj po vrhu pobirajo dlako, znotraj pa ne. Sedaj za mojega zlatega prinašalca uporabljam neke vrste glavnik (na žalost ne vem kako se imenuje, ga bom poskusila opisat). Ima črn ročaj, potem kovinaste zobce, ki so trdi. Ima jih v dveh vrstah. Upam da sem ti vsaj malo pomagala. Če si ga ne predstavljaš, lahko prosim prijatelja da mi ga skenira in  pošljem sliko semle gor. Ampak to bo verjetno trajalo malo dalj časa. Ne vem, mogoče bodo drugi imeli drugačno mnenje, ampak meni je moj zdaleč najboljši. Sicer pa lahko tudi vprašaš prodajalce katera krtača/glavnik je najbolj primeren za aljaškega malamuta in po moje ti bodo znali dobro svetovati. Takle, velik veselja z malim malamutkom Thorom (ti kr zavidam, aljaški malamuti so taki srčki).         lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3 : sobota, 06.07.2002 : 09:23:10 »

Aljaški malamut potrebuje naslednje krtače/glavnike:žičnato krtačo, kjer so žičke brez kapic in rahlo zavite (slicker brush), za odstranjevanje zavozlane in odmrle dlake, kovinski glavnik, pri katerem so zobje srednje narazen oz. čisto skupaj in pa ščetinasto krtačo, za vsakodnevno nego in odstranjevanje odmrle dlake.
Zgornje je prepisano iz knjige o negovanju psov različnih pasem. Mislim, da je kar pametno upoštevat kakšno literaturo, kot pa prodajalce, ki ti bodo prodali najdražjo stvar, ki pa mogoče sploh ne bo primerna za tvojo pasmo. Psa se da skrtačit z vsako krtačo, vendar nekatere trgajo dlako in uničijo konice dlake. Avtorji knjige so vzreditelji, razstavljalci in pasji frizerji, tako, da poznajo določene pasme in njihove potrebe. OK, dovolj pametovanja. Želim ti čimveč veselja z vajino kepico in upam, da drugo leto pripelješ na piknik oba, Eros in Thora.

Ena od forumovk, Tea, ima doma aljaškega malamuta, enega izmed najlepših kar sem jih videla (pa saj to sama ve  Wink). Ker ima izredno bujno dlako, bi ti ona lahko več povedala o negi. lp
Logiran

altervita
gost
« Odgovor #4 : sreda, 10.07.2002 : 23:40:39 »

Glede mehke igrače: raje kako gumijasto žogico z čepki ki piska, ali ježka.

Kosti iz kož so kar dobre za grizenje na začetku, kasneje pa kaka goveja stegnenična kost bolj prav pride, še posebej če ni dobro očiščena  Grin

mreža: v pleteno se ujame, v žično se zaleti. Presodite sami. Osebno menim, da je najboljša rešitev potovalni boks. Bark se na primer stalno sprehaja po zadnjem delu avtomobila (AX brez zadnjega naslonjala) sedaj ko bom navajal na boks Brino, bo pa še on dobil svojega. Ker se kaj drugega ne splača za psa, ki ni pri miru. Vsi varnostni pasovi in podobno je en sam poceni blef za naivne (kamor sem nekoč uvrstil tudi sam-le žično ločilno mrežo bom preskočil, heh).

Fleksi....ne pozabi kupit enega malega za prve tedne in mesece, ko se navaja na povodec ter je še manjši. Potem bo potrebno imet najmočnejšega in najdaljšega (mislim da je 10m). Za odpoklic vadit, pa najbolj, da kar tisti povodec za lovce, ki ima 15m. Škoda ker ni daljšega fleksija....Ampak za to je še čas, najprej fleksi.
Pa veliko naj prost leta naokoli in dobi pohvalo in morda priboljšek ko pride k vam. Zdaj se ga bo še dalo ujeti, če bo ravno potrebno. Je pa to pomembno zato, da ne bo kasneje uhajal, ker je bil omejevan v mladosti. Če že ravno prost ni vedno, pa je tu fleksi, ki mu daje vsaj nek prostor za gibanje.

Rostfraj je v redu, plastiko lahko zgrize, če mu ne mislite dosledno dajat hrane in jemat posode po določenem času (pa če poje ali ne). Pa še takrat...
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #5 : četrtek, 11.07.2002 : 09:19:29 »

Thor,

jaz se na vajinem mestu nebi kaj dosti sekiral, saj bosta naslednjih 6 mesecev najverjetneje več preživela v pasjih štacunah kot doma  Grin . Najbolj se spomnim, ko sem kolegico vprašal, kakšen povodec in ovratnico uporablja. Pa sem dobil odgovor, da je pri njej kot v pasji štacuni. Jaz imam zaenkrat tri povodce in eno ovratnico (en navaden trak za poslušnost, eno daljšo špago, nastavljivo, za sprehode in 10m - v vrvarni sem kupil špago, karabin pa v Metalki - za priklic in pa nastavljiva ovratnica (ker pač naša malčica raste). Bom pa verjetno kupil vsaj še dve ali tri ovratnice, kakšen usnjen povodec, oprsnico .....

Bi pa odsvetoval piskajoče igrače. Mi smo jih imeli na tone pa smo jih začasno umaknili.

Naša Neli se je navadila, da bolj ko igračo stisne, bolj je piskalo. In bolj ko je stisnila najine ude (roke, noge), bolj sva tulila. In to je bilo fino. Ko pa smo po nasvetu kinologov umaknila piskajoče igrače, pa se je stvar z grizenjem občutno popravila, in to v dveh dneh.

Po mojem je najbolje uporabljati kakšne žogice in plišaste igrače za začetek - brez piska - (pasje bosta težko našla, zato kupita najcenejše otriške in odrežita stran plastične dodatke kot so oči itd.). Za začetek so dobre tudi stare majice, zvite v cufo, kasneje pa postanejo premehke in smo mi kupili barvno špago. Na koncu pa še klobasa (eni celo raje prisegajo na kakšen večji stumf z nečem nabasan).
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #6 : petek, 12.07.2002 : 06:47:59 »

Hvala vsem za informacije o vzgoji in opremi za najinega THORA  Smiley  Smiley pesjak in uta sta končana, samo še ime THOR bom zrezljal v delavnici pa bo okoli pesjaka vse nared za prihod najinega malčka  Cheesy Cheesy

       Lep pozdrav Grega in Tanja  Smiley

           
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #7 : petek, 14.11.2003 : 12:54:57 »

V nedeljo grem po svojo novo psičko (samojedko) in zanjo imam že kar precej stvari a vseeno bi prosila če mi lahko poveste kaj potrebujem da si bo krajšala čas medtem ko bo sama, saj ne bo dolgo sama a dve do ti ure čez dan jo bom pa morala pustiti samo. Kakšne naj bodo te igračke, mehke trde, velike majhne? Hvala.
Logiran
ptica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21



« Odgovor #8 : petek, 14.11.2003 : 14:26:49 »

Tara ima kar nekaj igrac - najrajsi ima piskajoci hamburger, konga (tista funny thing ki jo lahko tudi nafilas s hrano in se potem muci, da jo dobi ven), majhno nogometno zogico, plasticno prinosilo (prav tako piska), ostale igrace pa niso ravno njene najljubse - se pa se vedno zamoti z njimi.

Za glodanje ima svinjska usesa, in kosti, za popotnico je dobila tak fajn ceveljcek, iz neke svetle snovi za glodanje, vendar ga pri nas se nisem nasla.

Tara zelo ne mara biti sama, verjetno vecurna samota tudi ni  najboljsa za mladega kuzka, upam pa da se bo hitro privadila tvojemu nacinu zivljenja.

Aha, se "prinosilo" iz vrvi ima rada.
Logiran
MAIK
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #9 : sobota, 13.03.2004 : 21:27:21 »

V nedeljo grem po svojo novo psičko (samojedko) in zanjo imam že kar precej stvari a vseeno bi prosila če mi lahko poveste kaj potrebujem da si bo krajšala čas medtem ko bo sama, saj ne bo dolgo sama a dve do ti ure čez dan jo bom pa morala pustiti samo. Kakšne naj bodo te igračke, mehke trde, velike majhne? Hvala.

Najsrečnejši mladič bo, če jo boš pustila vsaj deset ur na dan spati!!!!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #10 : nedelja, 14.03.2004 : 09:13:06 »

Maik, blagor tebi, ce tvoj mladic spi po 10 ur.  Wink Mi smo vsi srecni, ce cez dan za eno uro dol pade in potem vsi po prstih hodimo okoli nje, da se hudicek ja ne bi zbudil. Grin
Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #11 : ponedeljek, 15.03.2004 : 07:47:43 »

LP!
A mi lahko zaupate kakšne pasme mladiček spi po deset ur na dan???Naša je do 6 meseca (to je do pred kratkim) toliko ur spanja nabrala v celem tednu. Zato je dobila naziv "komarček".
Moj nasvet glede igrač je pa preizkušen. Igrače moramo prilagoditi obdobju mladička. Jaz jih delim na
-obdobje mlečnih zobkov - mehke plišaste igrače(plišaste otroške ali pasje igrače,stare brisače,stare kuhinjske rokavice, mehka žogica narejena iz starih štumfov, svež manjši jabolk, svež korenček, manjša zeljnata glava,marelica ali sliva, ki ste ji prej odstranili peško,trdo kuhano jajce pri katerem pas spozna kaj pomeni moč ugiza - sadje in zelenjava sta priporočljiva tudi v kasnejših obdobjih in edino na ta način jih pes spozna
-obdobje menjave zobkov-mehke plastične igrače - jaz zmeraj kupim na otroškem oddelku igrače , ki so namenjene otrokom, ko jim rastejo zobki,cenovno so dokaj ugodne in zelo kvalitetne. V tem obdobju je potrebno plišaste igrače umakniti, drugače gredo v franže. V teh dveh obdobjih so najbolj zanimive igrače, ki piskajo(pasji ježki,hamburgerji),ružijo(ropotuljice),pojejo,šelestiljo ali kakorkoli drugače oddajajo zvoke.
-obdobje novih zobkov - v tem obdobju kupim taprave pasje igrače. Glede na pasmo, ki jo imam pride v poštev edino in samo Kong. Nekaj igrač naredim tudi sama. Prazna plastična steklenica od Fruca in noter natresem briketke ali kaj podobnega.
Seveda pa je nujno potrebno misliti tudi na velikost pasje čeljusti. Kajti temu primerno so potem velike igračke.Prevelika igrača bo mladičku nezanimiva in zna se zgoditi, da se je bo zbal.
Za vse igrače se je treba sprijazniti, da čim jih dobi kuža v obdelavo ne bodo nikoli več iste. Mladiček, ki je imel svoje igrače in smo se z njim tudi  mi igrali ,bo nekatere igrače imel raje kot druge.Nekatere so mu tako všeč, da jih nikoli ne uniči.
Skozi igro se mladiček nauči določenih stvari brez posebne vaje. Npr. drži-spusti,išči-prinesi,sedi-prostor idr.
Kadar je kuža sam pa prisegam na pasje posušene uhlje,kosti in podobne zadeve za glodanje, tudi pravo govejo kost. Edino tako se bo zamotil.
Seveda, pa so to moje izkušnje in so splošne,saj je vsak mladiček osebek zase in ga je treba kot takega tudi jemati.
Veliko lepih pasjih igric z novim mladičkom želim!
LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #12 : ponedeljek, 15.03.2004 : 20:35:30 »

LP,Urška!
Z veseljem ti odgovorim.
Sama po navadi pri takih zadevah pustim domišljiji prosto pot. Psu smo dolgo časa dajali trdo kuhano jajce z lupino vred. Enkrat pa sem rekla, bog si ga vedi, kako bo reagiral, če mu dam celega, vendar tako za štos, surovega. Kot po navadi, ga je prenašal naokrog kot igračko, ko pa se je naveličal, ga je enostavno spustil iz gobca, da se je le to razbilo na tleh. Ni bil kaj dosti presenečen ampak ga le lepo polizal. Posledica tega mojega štosa pa je bila  dolgoročno zelo huda. Namreč , gospod si je večkrat na dan kar sam postegel s svežimi kurjimi jajci . In to direktno izpod kurje ritke. Ko bi ti slišala kako so se kure drle, ko je bil Čoko v pesjaku. Še huje je bilo, ko je ugotovil, da so za sosednjo ograjo goske in tam gosja jajca. Gos je tako dolgo vlekel za rep, da mu je sama odstopila eno jajce. Potem smo ga zapirali v hišo, dokler nismo pobrali jajc pred njim.
Pri dihurhu je bila zgodbica obratna. Dolgo časa smo mu dajali surovo jajce, ki ga je znal prav frajersko streti in spiti skozi tanko luknjico. Jajčne lupine smo potem porisali in jih za veliko noč obesili na vejice hortenzije. Sem ga enkrat presenetila s trdo kuhanim jajcem. Postavil se je na zadnje noge in skozi "uhe" zabrisal jajce v steno. Zamalo je falil stekleno vitrino. Nikoli več mu nisem dala trdo kuhanega jajca!
Joj sem se razpisala, pa je odgovor čisto kratek: z lupino vred!Sorry!
LP,Miša
Logiran
123456
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 150


« Odgovor #13 : ponedeljek, 17.05.2004 : 13:46:02 »

Joj kakšni heci!!!! Grin Grin Grin
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #14 : nedelja, 12.06.2005 : 22:09:58 »

Čez pribl. 3 tedne dobimo našo princesko domov Cheesy Zdaj pa bi rada poskrbela za vse, kar potrebujemo. Najbolje, da sestavimo seznam potrebnih prpomočkov in opreme (to itak koristi vsem, ki se odločajo za nakup psa Wink)

Ok, SEZNAM: (kopiraj in dopolni ali pa le dopiši)

-2 posodi (nerjaveče jeklo ? z gumo, da ne drsi, ena za vodo, druga za hrano)
-povodec (navaden, flexi kasneje)
-ovratnica
-košara (plastična, ne lesena, da je ne zgrize)
-blazina z v košaro
-kletka za v avto
-krtača za česanje oz. rokavica (kaj je najbolj priporočljivo za beagle?)
-igračke (žogica, tista gumijasta stvar - pes vleče na eni strani, ti držiš na drugi, vrv z vozli,...)

Kaj še?


Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: KAJ ŠE?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines