mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 01.05.2024 : 02:24:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: S psom v trgovino
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: S psom v trgovino  (Prebrano 21639 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #15 : sobota, 21.01.2006 : 14:08:47 »

Poglejte si privez za pse pred DM na Železni cesti. Če bi privezala hrčka in bi si spomnil, da bi rad šel kam, bi odtrgal vse skupaj  Shocked Grin Grin Grin
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642


« Odgovor #16 : sobota, 21.01.2006 : 14:35:25 »

Jap, tukej pri temu ''nasem'' DMju majo ja Smiley Sicer gre pa Mishko zmeraj z mano notri tako da ne ''uporabljava'' priveza, ampak ko sem Chucka pripela tja, sem morala skos gledat ce je se tam hehe .. ker je res bolj krhko vse skupaj.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #17 : sobota, 21.01.2006 : 15:17:58 »

Jap, tukej pri temu ''nasem'' DMju majo ja Smiley Sicer gre pa Mishko zmeraj z mano notri tako da ne ''uporabljava'' priveza, ampak ko sem Chucka pripela tja, sem morala skos gledat ce je se tam hehe .. ker je res bolj krhko vse skupaj.

ti si optimistka, hehehe. jaz si layle ne bi upalča tja privezat...
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642


« Odgovor #18 : sobota, 21.01.2006 : 23:04:25 »

Grin Vecni optimist Grin

Ma ne, on na sreco stoji alpa sedi.. pa gleda naokol.. drugo bi blo ce bi sla kaksna pasja bejba mimo hehe Cheesy
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #19 : sobota, 21.01.2006 : 23:24:52 »

Jaz sem puščala pred trgovino samo našo Labradorko, ki je itak ni nič zanimalo in je čakala na prostoru dokler nisem prišla. Ory je bila preveč agresivna in nisem imela poguma je privezat pred trgovino...... nikoli ne veš, če se kakšnemu otroku zazdi in se psu približa  Undecided, Billija pa absolutno ne upam, ker je premajhen. Sicer se tujcu ne pusti prijet, ampak kdo se pa boli Čivave.  Roll Eyes
Skratka, moja končna misel.... malokateremu psu lahko tako zaupamo, da ga brez slabe vesti pustimo čakati na javnem prostoru. Tudi če je privezan, se še vedno lahko zgodi kaj nepričakovanega.

lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #20 : nedelja, 22.01.2006 : 22:30:01 »

Se strinjam, dodala bi pa še, da malokateremu mimoidočemu zaupam, da bo s psom, ki čaka na privezu vse OK.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #21 : sobota, 04.02.2006 : 18:12:23 »

Mene bolj moti to, da ljudje velikokrat psu, ki te pridno čaka zunaj dajejo človeške priboljške. Enkrat sem se skoraj s starejšo gospo skregala, ker ji nisem mogla dopovedat, da čokoladew pa ne pustim, da je.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #22 : ponedeljek, 29.05.2006 : 12:53:51 »

Imam sicer malo zmešano idejo, a zakaj ne! Trgovci naredijo za stranke vse, kajne?
Ne priveze pred trgovine, pasje bokse naj postavijo.  Nižje za velike pesjane, na njih pa za male. Tako bodo manjši kužki zavarovani pred krajo, obiskovalci pa pred večjimi in močnejšimi čekani, čeprav povsem prijaznih kužkov. Lastniki pa bi se medtem neovirano lahko sprehajali naokoli  in verjetno nabavili veliko več , kot pa če se jim mudi ven. V nakupovalnih centrih je poskrbljeno za "vse" zakaj ne naredijo še posebnega prostora, kjer bi lahko kužki počakali v klimatiziranem prostoru in bog ne daj, tako kot sedaj v razgretih avtomobilih. Boksi bi morali biti nekje v senci, zavetrju in dovolj močni, zaklenjeni. Vem, da bi se zlorabe lahko dogajale in bi notri lahko kdo "pozabil" kužka, a pozabi ga lahko tudi kje drugje, če se ga že želi znebiti. Od vesti vsakega posameznika je pa tako ali tako odvisno kako dolgo bi kužka pustil samega in brez vode, ali pa bi mu še to priskrbel. Zakaj zgolj privezi niso prav nič praktični ste pa že sami ugotovili.
Pravilniki lepo določajo kako veliki naj bi bili boksi in mislim, eden ali dva pred trgovino tudi ne bosta takšen strošek. Poleg tega za tisti čas  tudi ni treba kakega luksuza, bolj sta pomembna varnost in funkcionalnost.
Pozna kdo koga pri katerem od naših veletrgovcev in bi mu predlagal kaj takega?!

Sama bi velikokrat združila prijetno s koristnim. S kužki bi šla na sprehod in vmes še v trgovino in nato obložena domov. Ker pa se mi zdi izguba časa puščati kosmatince doma medtem, ko jaz nakupujem, in moram potem posebej z njimi na sprehod, raje ne grem v trgovino, in dam domačim spisek kaj nujno potrebujem in to tudi dobim (če grem v trgovino sama gotovo kupim za 300 % več stvari).

Tako, da trgovci pozor!!!

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #23 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:08:39 »

Waw, meni se zdi ta ideja z boxi super.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #24 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:09:18 »

Živjo.
Sicer ni ravno mnenje ampak bolj izkušnja. Ko sem nekega lepega dne šla v trgovino, je bil tam privean ZP. Res prijazen psič, ga poznam in že precej v letih... Mimo pride mularija in nič hudega slutečega psiča en p..... brcne  Shocked  Angry . Toliko da ga nisem ugriznila, sem se drla kot "jeshar". Samo kaj to pomaga, psič je doživel brco.
Jaz grem rajši 100x gor in dol, ven in not, kot pa da puščam psa pred trgovino...
Je pa zelo pozitivna izkušnja z mojo banko. Opazila sem, da nimajo nalepke: prepovedan vstop psom, pa sem pri pultu vprašala ali je to zgolj po nesreči, pa so mi povedali, da psa lahko pripeljem, če je seveda kolikor toliko vzgojen in ni agresiven  Smiley. Moja banka je zakon  Wink
lp
T.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #25 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:23:19 »

Ja ravno zaradi takih in drugačnih neljubih dogodkov je nujno, da svoje pse zaščitimo. Saj bi lahko kakšen zmešan mulc tudi drezal v psa skozi rešetko, ropotal po kletki in vznemerjal pse, vendar je to vseeno manj verjetno kot pa da se izživlja nad le privezanim psom.  Ženice bi se lahko sprehajale mimo in jih ne bi bilo strah "ubijalske" doge ali rottija " ( vsi ki jih jaz poznam so pravi cukri in neskončni crkljivci!!!!) vendar so ljudje vse bolj panični.

Želela bi slišati še kakšno negativno mnenje, zakaj takšni boksi nebi bili praktični oz. zakaj se ob vseh norih idejah tega še nihče ni spomnil.

Saj obstajajo table na lastno odgovornost, tako bi se trgovec tudi izognil kakšni odškodnini. Za higieno bi morali lastniki poskrbeti sami, saj to ne bi bila kakšna karantenska postaja. Tudi pri prevezih (in nenazadnje tudi pri veterinarjih, pasjih frizerjih,...) se zvrsti drug za drugim več psov, pa noben ne zganja panike o higieni in možnih prenosih bolezni.  Mogoče še kakšen dopis, da je uporaba dovoljena max 1 uro, in za najbolj "tupe" lastnike nekaj pojasnil čemu vse takšni boksi NISO namenjeni.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #26 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:50:07 »

Zanimiva ideja, samo problem bi bil nadzor. Nekdo bi moral paziti, da mularija ne tolče po boksih, da kužka tja noter ni nekdo zaklenil zato, ker se ga želi znebiti, da boksi niso polni izločkov... Na žalost je vedno problem nadzor oz. izvajanje.

Jaz tudi raje kužka doma pustim, če ga ne morem vzeti s sabo v trgovino. Je na varnem, poleti na hladnem, nihče mu ne more nič storiti.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #27 : ponedeljek, 29.05.2006 : 14:11:08 »

Saj se po svoje strinjam s Kalsang, ko bi le bili vsi lastniki dovolj skrbni bi zadeva pila vodo. Pa saj sedaj tudi nihče ne čisti za privezanimi kužki (če se že kdo od njih ponesnaži) razen lastnikov. Ponavadi drogov okrog trgovin ni ravno na pretek in vsi bolj ali manj privezujejo pse na isto mesto. Zvečer bi pa tudi lahko nekdo prečekiral, če je kje kakšen pozabljenček. Sem pa tako že povedala, da pse "ozabljajo" tudi drugod.

Tudi jaz pustim psičko sedaj doma.

Ampak primer: 1. iz periferije gremo na "izlet" v Ljubljano. Dan ni prevroč, vendar v mirujočem avtu se že lepo dvigne temperatura. Planiranih imamo nekaj stvari v naravi oz. obiskov sorodnikov kjer bi se kuža lepo zabaval, ker pa je med opravki tudi krajši nakup v velecentru mora kuža biti cel dan sam doma, saj v avtu ne more čakati (parkirne hiše ni, da bi bilo vsaj malo hladneje), z nami tudi ne more, in nihče se ta čas ne more z njim sprehajati okrog; ali pa gremo v Lj dvakrat (za kar ni nobene ekonomske računice in ponavadi je tudi stiska s časom)
2. Popoldne imam le dobro uro časa.  V tem času bi morala iti v trgovino in iti na daljši sprehod s psičko. Če bom morala izbirati, bom vsekakor ta čas preživela s psičko in šla z njo v naravo in privarčevala nekaj tolarčkov. V primeru boksov, bi se pa sprehodile pač v tisto smer, kjer je trgovina, nabavile potrebno in se vrnile. Psička bi bila z menoj, obe bi se razmigale, naigrale in moj hladilnik bi bil spet poln trgovec pa bi imel nekoliko večji dnevni inkaso.


Logiran
najkica
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #28 : ponedeljek, 29.05.2006 : 14:47:42 »

Jaz vedno ko grem v trgovino privežem psičko na stojalo za kolesa in sem potem ves čas nemirna in gledam skozi okno. Verjetno prodajalke mislijo da se mi je zmešalo.  Cheesy In ker je moja psička VELIKA se je veliko ljudi boji čeprav je zelo prijazna, ne upajo si vsi parkirat kolesa. Ampak druge možnosti nimam Sad Nikjer v Novi Gorici še nisem videla privezov za pse. Angry
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #29 : ponedeljek, 29.05.2006 : 15:03:01 »

Pusti jo doma. Ce ni privezov za pse, jih pac ni. Zakaj turiti psa drugim pod nos?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: S psom v trgovino
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines