mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 10:45:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Hovawart - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hovawart - čvek  (Prebrano 33642 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ursyca
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #45 : torek, 09.09.2008 : 13:03:43 »

Obema najlepša hvala Smiley zdaj pa sva popolnoma odločena da je hovi pravi pes za naju  Cheesy bala sva se tudi kako preživi dopoldne sam, ampak kot je bilo napisano s tem ni problemov. me pa zanima še glede šolanja - vem, da ta pasma potrebuje približno dve leti, da odraste (mentalno seveda) in sem nekje prebrala da naj bi se s šolanjem počakalo do te starosti. meni je to nekoliko zgrešeno, ker je psa treba naučiti osnov ravno v prvih mesecih. morda je bilo to s čakanjem mišljeno za kakšna večja, resnejša šolanja (obramba, reševanje, ...)? pasji "vrtec" in podobna osnovna šolanja pa obvezno v prvih mesecih, kajne?
no še eno vprašanje imam: kako reagirate vi in kako hovawart na sprehodih, ko se proti vama zakadi kak agresiven pes brez lastnika? meni se je to dogajalo vsakokrat, ko sem peljala sosedovega prinašalca na sprehod in me je bilo vsakič groza tega. ali se to dogaja večinoma pri samcih ali so tudi samice "žrtve" podobnih napadov? kaj storiš kot lastnik, s čim lahko obvaruješ sebe in psa in pa kako hovawart reagira na to? najbrž je precej odvisno od karakterja samega psa, ampak me zanima na splošno - se stepejo ali umikajo?

lp
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #46 : četrtek, 11.09.2008 : 13:57:15 »

Pozdrav!

V mojem zadnjem postu je bilo zbrisanih nekaj linkov, pa nič ne de, tako je tu na tem forumu pravilo, da se ne sme delati reklame za psarne...sekcije... če nimaš paketa. Tako se sproti še opravičujem Jani!

Lahko napišem samo tisto osnovno. Hovi začne s šolanjem pri 3 do 4 mesecih. Ja, pasji vrtec je prava stvar za mladega, znanja željnega hovija. Mi smo začeli pri 4 mesecih in ni mi niti sekunde žal preživete v šoli z njo. Tisto o dveh letih je res nekje napisano, ampak to šteje za obrambo, čeprav tudi z obrambo začno prej. Alessa je pri 1 letu naredila izpit A in pri letu in pol BBH brez kakršnih koli težav s 93 točkami. Padaj je dež s snegom, bilo je mrzlo a je na izpitu vseeno  bila pridna in delala zelo dobro.
Šolanje nadaljujeva še sedaj, začele sva z RO1 in reševanjem...

Srečevanje psov ki so agresivni je res težava, ne samo za hovije, tudi za druge pse. Hovawart pa ni pes ki bi se odmaknil in bežal ( so seveda tudi izjeme). Hovi je čuvaj in je v večini primerov neustrašen, zato bo hitro pokazal zobe psu ki se zakadi vanj.  Samo srečevanje normalnih psov ni problematično, če je hovi naučen bo ob povelju poleg šel z vami brez da se ozira za mimoidočim psom. Torej, če se je prej tvoj zlati prinašalec odmaknil od napadalca,  se hovi ne bo. Branil bo tako sebe, kot tebe. To ne pomeni, da je sedaj pa pretepač, je zelo dominanten in se ne pusti zezati drugim psom.

lp

Če te še kaj zanima, kar vprašaj!

Logiran
Ursyca
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #47 : sobota, 04.10.2008 : 16:16:23 »

Pozdravček po daljšem času!
S fantom sva v precepu kar se tiče spola psa: kakšne so vaše izkušnje s samci/samicami, katera dejstva govorijo za določeni spol (zakaj raje samca/samico)?
Karkoli boste napisali bo prišlo prav pri tej pomembni odločitvi

Še vprašanje za Alesso06: v kateri psarni si kupila svojo psičko?

Lp,
Urška
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #48 : sobota, 04.10.2008 : 19:12:09 »

Ursyca pozdrav!
V psarni, kjer smo mi kupili Alesso ne bodo več imeli mladičkov, njihova psička - Alessina mamica - je že sterilizirana, tukaj ti lahko napišem samo Alessino celo ime, poišči nas........ali pa Jano, lastnico foruma, prosi za moj mail.
Alessa vom Trakehnergestuet

Za kaj psa, psico? Hja, to je odločitev vsakega posameznika. Če si čisti začetnik s psi, posebaj s hoviji je vsekakor bolje, da pomisliš na samičko, so bolj vodljive in manj dominantne od samcev. Tako smo se mi, kot popolni začetniki na hovi področju (prej smo, od kar jaz pomnim, imeli doma pse drugih, različnih lovskih pasem) odločili za samico in ni nam žal. Čeprav bi z današnjim znanjem o pasmi upala vzeti tudi samca.
Lahko še povem, da se samice bolj skubejo kot psi, tu so 2x na leto gonitve in pred-med gonitvijo se hovi samica oskube, to je pač cena -slaba stran - spola, drugače pa se na splošno hovawart malo skube, ker nima veliko podlanke. Mi smo se s tem že sprijaznili, pa tiste tri tedne malo večkrat posesamo...po stanovanju. Drugače pa, če imaš izkušnje s psi ne bosta imela težav tudi če se ogrejeta za samca, samo VEDNO moraš biti dosleden v vzgoji in ne popuščati, ker zna hovi to še kako dobro izkoristiti.


lp
Logiran
Ursyca
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #49 : ponedeljek, 06.10.2008 : 16:13:50 »

No saj to sem tudi predvidevala (za začetnike raje samico kot samca) pa bi fant pač raje samca... Čeprav sem mu povedala zakaj ne. Bo še sam prebral odgovor Smiley
Glede skubljenja tako ni problema, ker misliva psico/psa kmalu sterilizirati/kastrirati, ker ne nameravava razstavljati psa ali pa imeti mladiče.

Glede psarne sem že kontaktirala enega od slovenskih vzrediteljev (podpiram slovensko vzrejo Wink ), tako da bom odgovore na ostala vprašanja, ki naju s fantom še zanimajo, izvedela neposredno od vzreditelja. Hvala ti za vso pomoč!

p.s.: Alessa je ena najlepših hovawartk kar sem jih videla (zato sem tudi spraševala iz katere psarne je, da bi našla kužka podobnega njej Wink )
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #50 : torek, 07.10.2008 : 18:51:17 »

Ursyca, smem vprašati, koga si kontaktirala?? Mislim katerega vzreditelja v Sloveniji. Hovawart psaren je namreč registriranih 6 in ne samo 3 kolikor jih je na sekciji objavljenih. Nekatere imajo že nekaj izkušenj z legli, nekatere ne...

 Psice - psi slovenskih vzrediteljev so po izgledu zelo različni,  zato je dobro vidna razlika v obliki glave, nošenju repa, uhljev, po oznakah...., tudi karakterno so različni, nekateri so mili-boječi, drugi spet bolj energični......
 Preden se dokončno odločiš-mislim da imaš še dovolj časa- si vse vzrejne psice dobro oglej ( mogoče še pogledaš njihove mladiče) in se potem odloči, kje boš stopila v "vrsto"

Napisala si "kužka podobnega njej-Alessi" hja, v Sloveniji sta samo 2 psa zares podobna Alessi, to sta njen oče in njen brat! Wink

Želim ti veliko zabave in lepih trenutkov z mladičkom, ko bo prikorakal v vaš dom.

lp
Logiran
Nessy
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #51 : nedelja, 12.10.2008 : 19:07:06 »

Hej,
evo spet mal mene. In še mal mojih izkušenj, kar se tiče šolanja. Midve sva pri 12 mesecih naredili izpit A in pri 14 mesecih izpit B-BH, kar je zelo kmalu. Takoj po tem pa sva nadaljevali šolanje za izpit IPO, ki sva ga zdaj za določen čas prekinili. To šolanje je izrazito bolj zahtevno od izpita B-BH in če kuža ni mentalno dozorel, se mu toliko drila prične upirati. V enem dnevu ima namreč sledenje, poslušnost in obrambo, skupaj tudi po 4 ure in to je za tako mladega hovija preveč. Naši se je to pokazalo pri obrambi, kjer je nekaj časa zelo napredovala, potem pa je začela stagnirati in celo nazadovati-za markerja je nehala kazati zanimanje, zato sem se odločila, da potrebuje krajši predah in igro le z mano, potem pa bova nadaljevali.

Kar pa se samčka/samice tiče: vsekakor so samičke bolj ljubke, mi imamo že tretjo po vrsti, čeprav so tudi nekateri samci crkljivi. So pa samci hoviji bolj dominantni in celo življenje poskušajo prevladati v hierarhiji v družini, kar si lahko prebereš tudi v opisu....

Kužki pa so si različni, ja in to že na pogled, kot ti je rekla alessa06. Zdaj je odvisno le to, kakšen pogled je tebi všeč Wink

Veliko uspeha pri izbiri kužka,
lp
Logiran
Nessy
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #52 : ponedeljek, 21.09.2009 : 08:53:46 »

Da pobrišem malo prah s te teme Smiley

Naša Nessa je že prava mlada dama. Dopolnila je 28 mesecev, v tem času sodelovala na mnogih razstavah, pridobila naziv J.CH SLO ali Mladinski prvak Slovenije v lepoti,sodelovala na 2 tekmovanjih v B-BH, nazadnje prejšnji vikend v Amstettnu. Imava svoj blog *** in web ***, pa si tam lahko pogledate, kaj vse počneva.

http://i587.photobucket.com/albums/ss320/hovinessa/Nessa%20portreti/Nessaportrait.jpg

Pssst: pa fanta ima že tudi Cheesy Wink Int.CH Jekyll Royal Safe je blond samček, uspešen tako na razstavah kot tudi v dealvnih izpitih  Cheesy
http://i587.photobucket.com/albums/ss320/hovinessa/jekyll4.jpg?t=1253519461
http://i587.photobucket.com/albums/ss320/hovinessa/jekyll_nessa.jpg?t=1253519530

Pozdravček, B&Nessa
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #53 : ponedeljek, 21.09.2009 : 09:40:41 »

O, ful lepe slike Cheesy, Nessa je prava lepotica! Kiss
Logiran
Nessy
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #54 : petek, 25.09.2009 : 08:09:24 »

Hvala,Lynn Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #55 : četrtek, 17.06.2010 : 20:24:01 »

Nessy, tole objavljanje in brisanje nima pravega smisla.
Predlagam branje pravil za uporabo mojpesForuma in napotkov glede vzrediteljev na mojpes.netu.
Logiran

alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #56 : ponedeljek, 23.08.2010 : 10:53:03 »

Pozdrav!

Malo že "zaprašena" tema o hovijih Smiley..... pa jo dajmo malo osvežiti Smiley

Za vse ljubitelje hovawartov, v Trbovlje je na CAC razstavo prijavljenih kar 13 hovawartov  Cheesy ("kar"- ja, to je lepa številka, glede na to, da ni veliko aktivnih razstavljalcev hovijev v Sloveniji ) zato se kar splača it malo pokukati in si jih ogledati. Sodi slovenska sodnica Dušica Bučer.

Srečno vsem, ki tokrat  razstavljate, me z Alesso ( Alessa vom Trakehnergestuet ) bova to razstavo letos izpustile, no še marsikatero... ker...........  Cheesy Grin  Wink


še ena nova fotka naše dame Smiley

lp
T&A


Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #57 : ponedeljek, 06.09.2010 : 11:42:29 »

Za vse ljubitelje hovawartov, ne zamudite danes  6.9.2010 ob 17.30 uri bo na 1.programu RTVSLO v oddaji O ljudeh in živalih predstavljena pasma HOVAWART!!!  Cheesy  Smiley  Vabljeni k ogledu !

lp
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #58 : torek, 07.09.2010 : 08:38:12 »

Za vse, ki ste zamudili oddajo   Smiley

http://tvslo.si/predvajaj/o-zivalih-in-ljudeh/ava2.81210630/

lp
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #59 : torek, 07.09.2010 : 12:45:06 »

Alessa je res zelo lepa Kiss, bi jo morala razstavljati ker je takšna lepotica! Smiley
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Hovawart - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines