mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 02:46:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem pri odpoklicu
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: problem pri odpoklicu  (Prebrano 47783 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #180 : ponedeljek, 21.08.2006 : 22:01:13 »

Mogoče bi ga lahko zvabil s priboljškom do sebe in naredil še par korakov nazaj in takoj ko bi se ti približal pohvala. Ko bo ugotovil da mora priti čisto do tebe, bi dodal še povelje sedi. Mogoče bo lažje če najprej ne delata tega direktno iz odpoklica ampak vadita samo tako, da se mu umikaš nazaj in ga vabiš k sebi in ko bo to obvladal poskusita še z odpoklicem. Upam da vama bo šlo Wink.

Drugače pa imam tudi jaz majhen problem z odpoklicem. In sicer vedno, ko psičko pokličem k sebi, priteče s tako hirostjo, da se ne more ustaviti pred mano in steče mimo. Sicer je že delala lepo vendar sva nekaj časa malo manj vadili (ja vem, sama sem kriva sram Angry) se je zdaj poslabšalo. Če to delava v stanovanju in je za mano stena in tudi manjša razdalja med nama se lepo ustavi in usede pred mano, zunaj pa je vse drugače. Torej, kako naj jo na koncu upočasnim, da se bo pravočasno ustavila?
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #181 : torek, 22.08.2006 : 20:24:50 »

hvala za nasvet.  Tudi jaz sem z mojim lordom imel podobne težave, (občasno jih še imam). jaz delam tako da dvignem- iztegnem roko in mu ste pritegnem pozornost in tako zmanjša hitrost. posusi če hočeš
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #182 : torek, 22.08.2006 : 21:28:16 »

Če hočeš vaditi da pride do tebe, poskušaj s pribolškom in delaj na kratke razdalje. Odalji se par korakov stran in pokliči psa. Ko bo blizu tebem, ga s priboljškom zvabi, da se bo usedel blizu.

Kaj narediti če pes preveč pridivja? Moja je počela isto in se je včasih tako zakadila, da je še en krog potem naredila okoli mene in potem pritekla. Stvar sem korigirala tako, da sem delala na krajše razdalje, da ni dobila toliko na hitrosti, in to večkrat zaporedoma ponavljala. Zdaj s tem ni več problemov. Drugače se pa pri odpoklicu sedi uči tako, da ko je pes kakšnih pet metrov pred tabo, se zadereš sedi in držiš roke na prsih (tako se bo pes usedel pred tebe, ker bo pričakoval, da bo nekaj dobil). sicer pa vaja dela mojstra.
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #183 : nedelja, 27.08.2006 : 21:46:08 »

Hvala za odgovor, bova poskusili delati tako, sicer pa greva zdaj tako in tako v osnovno šolo.

lp
Logiran
smajli
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 37


« Odgovor #184 : nedelja, 26.11.2006 : 13:15:13 »


Hehe tudi jaz imam včasih podobne težave, da se preveč zažene proti meni in naredi še en krog. Takrat ji zelo počasi rečem počasi in potem se malo ustavi in se lepo vsede pred mene.
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #185 : torek, 13.02.2007 : 02:04:13 »

oj!
 mene pa zanima ko imaš psa na dolgi vrvici in si na sprehodi in začne začne teči, kaj narediš? imam kraškega ovčarja in ko se zažene ga komaj zadržim,  jaz se zaustavim in ga potegnem k sebi, da ne vleče. če pa vleče pa se ustavim  da vidi da nebo nikamor prišel. zanima me če je vredu tako ima kdo kak predlog??

in še to kako ga naučiš počakaj?pač ko si na sprehodu in je pes npr. 10m pred teboj in rečeš   počakaj da se ustavi. jaz ga učim tako da stopim na vrv in grem po njej proti njemu da nemore naprej (seveda rečem počakaj); je vredu metoda?
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #186 : torek, 13.02.2007 : 11:17:59 »

POJDI V PASJO ŠOLO, ČE ŠE NE HODIŠ, TAM TE VSEGA TEGA NAUČIJO!!!!!!!  Smiley Smiley

KOLIKO PA JE STAR TALE TVOJ OVČAR?

VERJEMI, NE BO PRIJETNO, ČE BO SKOČIL NA KOGA , ALI PREVRNIL KAKEGA OTROKA!!!! Huh
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #187 : torek, 13.02.2007 : 11:25:40 »

Magic, vztrajnost, šola, dosledna vzgoja, brez protislovij.

Alessa06, samo dobronameren nasvet, če pišeš z velikimi črkami, to na tem forumu pomeni, da se na nekoga dereš. To pa najverjetneje ni bil tvoj namen.
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #188 : torek, 13.02.2007 : 13:04:02 »

Joj oprosti in še enkrat oprosti, niem vedela. Hvala za opozorilo. Seveda ni bil to moj namen. Mišljeno je bilo kot nasvet, nikakor pa ne kot dretje.     Pa ne zameri. Smiley Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #189 : torek, 13.02.2007 : 13:06:32 »

Alessa to o soli je vse res, da je treba it...lih vsega te pa ne naucijo. Kar Magic sprasuje so kar take "zivljenske" stvari. Kot drugo pa je vprasal kaj naredit ko se pes zazene v tek in ni govora o ljudeh. Pa pet mesecev ima...a sploh beres vse poste? Huh
Magic:
- vsakega mocnejsega psa (kar tvoj bo) tezko zadrzis na striku dolgem 10 m...ko se zazene ga lahko vstavis do 1,5 metra, v drugih primerih vedno drsis za njim par metrov
- ko ga ucis pravilne hoje na pasku imej raje samo 2m povodca. Ce ne vlece lepo hodis, ce vlece se ustavis. Ta metoda normalno deluje.
*(Seveda pa je to vseeno mladic in razumeti moras da ga vse zanima, zato ga ne vleci stran od vsake zanimive stvari- zdaj spoznava svet okoli sebe in raziskuje. Ce bo hotel it povohat kaj novega kot npr. parkiran  motor ob cesti, ga ne odvleci in zahtevaj hojo na pasku...raje mu omogoci raziskovanje. Po teoretikih imas se  slab mesec bistvenega obdobja socializacije.)
- odpoklic zacnes z "manjsimi koraki". Tvoj kuza je se mlad in ni se rodil z znanjem kaj ukazi pomenijo. Cheesy Najprej ga na sprehodih samo poklici in ko te pogleda poteci malo v nasprotno smer, poploskaj z rokami...psu se bos zdel izredno zanimiv in z veseljem bo prisel k tebi. Lepo ga pohvali, dej keks in spet pusti da gre vohljat po svoje. Znana pasja behavioristka pravi da je najboljsa poza za priklicat psa ta : se obrnes pravokotno na smer pasjega gibanja, rahlo pocepnes in ploskas z rokami in rahlo poteces v nasprotno smer. Po mojih izkusnjah tako "vabilo k igri" preprica tudi psa, ki je nasel kaj zanimivega. Ko parkrat to ponovis zacni dodajat ukaz npr. "pridi". Tako se igraj s vojim psom dokler ne boste sla pri 6 mesecih v malo solo. Je cisto zadosti za mladica.
- ko kuza pride do tebe se ne nagnit cez njega ko ga hvalis...to je po pasjem bontonu zelo neolikano. Dej mu priboljsek (lahko tudi vrzes) ali vrzi priljubljeno zogico. Pes bo kmalu razumel da ima od tega da pritece k tebi same pozitivne stvari.
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #190 : torek, 13.02.2007 : 13:15:20 »

Aja pa se o ukazu "pocakaj". Njaprej ga mores naucit ukaze "sedi", "stoj", "prostor"...saj bos ukaz "pocakaj" naceloma uporabljal da pes ostane dlje casa v eni od teh treh pozicij. Mogoce bos to jemal ze v mali soli, po vsej verjetnosti pa pri osnovnem solanju psa. Ne hiti, pusti mladicku da je vendar mladicek. "stoj v gibanju" je to kar bi ti rad dosegel...to malokdo v osnovnem solanju obvlada.  Wink
Svetujem ti da ce bos vseeno ucil psa ze zdaj, gres v knjiznico in si sposodis kaksno knjigo o pseh in njihovem razumevanju+ ucenju. Da bos vedel kako kaj zahtevati od psa.
Lp
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #191 : torek, 13.02.2007 : 18:59:29 »

ojla!

hvala vsem za nasvete.Balu prvo bi rad rekel samo da je pes že star 10 mesecov. tisto da je 5 je bilo poslano 21.08.2006 - saj ni panike, se zgodi.  pes že obvlada sedi, prostor...  le to je da ko se zažene (ko zagleda kako divjad, ptiče)me vedo potegne kak meter za seboj, to ga hočem odvaditi!!! saj vem da kraševci potrebujejo kar nekaj časa da odratejo tako da še zaenkrat ne skrbim preveč in ne pričakujem 100% polušnost
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #192 : torek, 13.02.2007 : 19:39:30 »

Poskusi z besedo" pusti", moja Alessa je tekala za vranami in to čisto noro.
 Ko jih je videla na kakem travniku, je samo malo počepnila in zaštartala.
Potem sem jo nalašč peljala k sosedi, ki ima kokoši in pava in sva vadili povelje" pusti ptiče".  Grin , sej je zgledalo malo prismuknjeno ampak zaleglo je. Grin Grin

 Hodile sva mimo kokoši, imela sem jo na kratkem povodcu in rekla pusti ptiče. Pa spet mimo in nagradica, potem sem povodec podalševala in tako nazadnje brez povodca. Smiley Smiley

Za divjad pa je delovalo samo povelje stop, ki sem ga zaupila na vse grlo, nato nazaj in sem . Verjetno pa se je še malo ustrašila, ker sem tako zakričala, ampak delovalo pa je. Bila je namreč brez povodca in srečali sva 3 srne. Smiley
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #193 : četrtek, 05.04.2007 : 20:12:01 »

oj! jaz bom svojega psa ubil!!( Smiley Smiley)  ta odpoklic, jooj Cry Cry!1

star je eno leto, odpoklica pa ni.  doma na vrtu boga, drugje pa ne. danes sem vrtna vrata odprl on pa hitro ven in že ga več ni. se derem za njim pa nič. pote mi ga je sosed pomagal ujeti.  takoj ga nisem skregal nič, ko pa sem ga pripeljal domov pa sem se drl na njega kot idiot. druge stvari uboga, odpoklica pa noče in noče Angry Angry.učim ga z dolgo vrvico, z pribolški...   soseda ima tud psico staro eno leto in odpokolic boga 100% verjetno zato, ker ko je pobegnila je dobila batine. jaz se tudi k temu nagibam sram....     pomoč??
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #194 : četrtek, 05.04.2007 : 20:30:09 »

huh magica pa to si glih na ta forum napisal, glede ''batin'' Roll Eyes

Ti mogoče pomaga kak trener oz. strokovnjak?  Huh
Moj je po prvem SEM dobil kazen in še pol drugič, tretjič pa je ubogal ko angelček...
Je pa še parkrat probal pa je tud ko sma bla sama dobo kazen.
Vidim, da te izigrava pred drugimi, ker te je sram, da bi ga nadrl ali pa ga kaznoval.
TOČNO TO je moj delal, dokler ga nisem pred trgovino 2×nadrl, da so naju vsi gledali pol pa je šo ko nor poleg... Probaj enkrat, naj te ne bo sram, ker te pes izigrava...
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem pri odpoklicu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines