mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 12:21:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem pri odpoklicu
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: problem pri odpoklicu  (Prebrano 47356 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #195 : petek, 06.04.2007 : 11:13:46 »

magic...odgovor je cisto preprost, ko je pes pobegnil in potem prisel domov je dobil batine, pa pes ne ve da je takrat dobil batine zato ker je pobegnil, ampak je povezal ko sem prisel k njemu sem dobil batine, zdaj pa vec ne pride, jaz tudi nebi. Smiley
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #196 : petek, 06.04.2007 : 12:03:50 »

McKruster... grrrrrrrrr kako me razkuri, ko ljudje tako ''tepejo'' pse... Poznam tudi par takšnih tipov, ki prisegajo na ''staro'' vzgojo, da jih vedno dobi, da revež ne upa 2 dni z boksa...

lp
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #197 : petek, 06.04.2007 : 13:19:48 »

Moja prijateljica ima tudi težave z odpoklicem pa je psica stara že 3 leta. ne vem zakaj jo ima kljub temu še zmeraj na sprehodu spuščeno pa vendar. Psica ni požrešna kot so vsi drugi psi, ki jih poznam. moj za pasji piškot naredi vse kar zna naenkrat Smiley . Ona je probala že s salamo, pasjo čokolado, piškotki,...a do nje psica ne pride. Bila je tudi v pasji šoli, kjer je vse to znala, tudi doma uboga, na sprehodu pa vse prej kot to. Na razdalji uboga sedi, prostor, tačko, glas,...samo ukaza sem! ne. Tako da če boste znali svetovati magicu bo tudi meni koristili, da povem prijateljici.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #198 : petek, 06.04.2007 : 14:13:01 »

hammm lahko povem moj način oz. način kako smo ga v šoli učili, ampak je precej krut za nekatere...
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #199 : petek, 06.04.2007 : 22:31:43 »

Pozdravljeni! Prvo pravilo je, da se na psa ni potrebno dreti Angry ker pes sliši zelo dobro ,velikokrat bolje kot človek.Torej z dretjem se ne doseže prav nič. Drugič- kaznovati psa ko pride - pa tudi čez zelo dolgo časa- je nejvečja napaka . Angry Nikoli več ne bo prišel , kot pravi McKruster!! Psa lahko kaznuješ recimo če bi ga ujel na pobegu kar pa je nemogoče. Kadar koli se pes vrne ga je potrebno pohvaliti, se z njim poigrati - skratka mu narediti prijetno vrnitev.  :)Na sprehodih je potrebno s psom ves čas komunicirati,pohvaliti, večkrat je igra boljša kot pa priboljški.  Cheesy Cheesy
LP Neva
Logiran
dhrovat
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52


« Odgovor #200 : sobota, 07.04.2007 : 05:39:22 »

Vsi ki imaste probleme z odpoklicem, ali katerim koli drugimi težavami pri uboganju. Vzemite surovo hrenovko, pa jo dajte na polovico, in pes naj si jo sam grize iz pod tamalega prsta na naši roki. Neboste verjeli ampak hrenovka dela čudeže.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #201 : sobota, 07.04.2007 : 07:37:38 »

Pri odpoklicu se najprej pokaže ali sta vodnik in pes imela kakšen "kratek stik".Pes,ki ima slabo izkušnjo se bo obotavljal priti k lastniku .Vsekakor se mi zdi,da se magic premalo igra s svojim psom.Vso stvar bo zelo težko rešil brez šole,ker se mora najprej on naučiti kako se sploh dela s psom.Običajno pri psih zaleže,če pri odpoklicu ne pride k tebi,da takrat ti tečeš v nasprotno smer od psa in ga pri tem kličeš.S tem mu ponovno preusmeriš pozornost nase.Se pač na takšen način malo lovita po travniku.Ko pa psa ujameš,ga nikoli ne smeš grajati temveč vedno močno,močno pohvaliti in se potem dobro poigrati z njim.Pes mora spoznati,da je pri lastniku lušno,da se z njim igra,da pri njemu dobi kakšen priboljšek,ne pa da ga bo kaznoval.
Vsekakor šola.Le-te niso za to,da ljudem vlečejo denar,ampak da inštruktorji,ki tam učijo navadijo ljudi kako se ravna s psi.Pasja duša je nekaj posebnega in moramo jo znati razumeti.Tudi mi se nismo rodili že pametni,ampak smo morali kar nekaj časa guliti šolske klopi,pa še tako ni vsakemu ratalo,da je doktor znanosti.
LP Tjaša
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #202 : sobota, 07.04.2007 : 16:03:56 »

Lunca tole pa si zelo dobro napisala Smiley.

Mogoče bi dodala še to, da bo pes takoj prihajal k nam, da mu vsakič, ko pride do nas, pa če tudi ga nismo poklicali, damo ali nagrado ali pa se poigramo s psom.

Lp
Logiran
dhrovat
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52


« Odgovor #203 : nedelja, 08.04.2007 : 06:07:23 »

Samo če tega nismo delali od samega začetka , verjetno bo pol to malce težje.
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #204 : ponedeljek, 09.04.2007 : 11:34:24 »

oj!

prvo kar moram povedati da psa nisem tepeL, pač sem ga nadrl, ker sem jezen bil.!!   mogoče je res da se premalo z njim okvarjam.  čez tedem me ni doma (študiram), tako da ostanejo samo vikendi, takrat pa se poskušam čim več z njim ukvarjati.  glede male šole.  ni bil v šoli, sedaj ga pa verjetno nebom več peljal saj drugo obvlada le pri odpoklici je problem...  odpoklic gan učim že od kar sem ga prinesl, poudarek sem vedno imel na tem, samo pes dobro ve kdaj ga imam na vrvici in kdaj ne. če ga imam na vrvi in vrata odprem se sploh nebo premaknil, ležal bo. če ga pa nimam, pa gaveč ni...  hvala vsem za nasvete, se bom trudil in upam da bom uspel!
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #205 : ponedeljek, 09.04.2007 : 11:44:46 »

Magic mislim, da je glih v tem problem, ker te čez teden ni, ker bi se mogo z psom vsak dan postopoma ukvarjat. Jaz osebno sem ga šolal tako, da sem ga na travniku spustil, da se je igral z drugimi, potem sem dal ukaz SEM (se morš zadret odločno, glasno in samo stat in ga gledat), če pes ne prihiti k tebi, greš do njega, ga primeš za ovratnico spodaj (za verigo ne vrat!!!) in ga cukaš po 1 m do kraja, kjer si ga pokical oz. mu dal povelje... Pri meni je vžgalo v 3 in nimam več težav. Daš pa ukaz samo 1× odločen SEM, ne smeš izgovorit imena ali pa pridi sem samo SEM. Ko prideš do njega (če ne uboga) se počepneš, primeš pod ovratnico in ga potegneš en korak nazaj in mu rečeš SEM in tole ponavljaš do kraja kjer si ga poklical. Ko pa prispeta do tja pa mu reči PRIDEN SEM, z zelo veselim glasom... Upam samo, da nimaš tako dominantnega psa kot jaz, ker mi je to na treningu zamero, pa se je šo pol skrivat...

lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #206 : torek, 10.04.2007 : 12:40:27 »

Moja formula odpoklica pa je taka......dokler nisi prepričal psa, da si bolj zanimiv od celotne okolice in da si ti najbolj zanimiva stvar kar sploh obstaja na svetu in da biti s teboj je nekaj najlepšega kar se mu lahko zgodi, do takrat ga imej na vrvici, dokler ga ne prepričaš v to...če ti nikoli ne uspe, pač ne bo brez vrvice.

Večina psov, ki se jih uči odpoklica z silo bo zablokirala in se lahko poslovite od sreče brez vrvice. Vedeti je treba kaj vzgajajte, ne se samo držat nekih pravil kot pijanec plota in prvo kar naredijo je, da spustijo psa iz povodca, ko pes niti ne ve kdo je član krdela ali pa še hujše, niti se ne odzivajo še na ime...potem pa se v prazno derejo in psu je čist normalno, da je med njegovim prostim igranjem in norenjem ta krik v zraku...kot nekakšno glasbeno odzadje v filmu, ki se ga kmalu več sploh ne sliši, ko se ga navadiš.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #207 : torek, 10.04.2007 : 12:50:55 »

Felina hmm se z psom razumema pa ni problemov, uboga pa vedno! Sem mu ravno včeraj preprečil, ko je letel za enim kužatom čez cesto, polno hitro premikajočih se avtomobilov! Tako, da mi ni žal tiste grobosti, ki je bila potrebna... No Magic odloči se pa sam kako boš treniral.
Felina pa še to: Citat: dokler ga ne prepričaš v to...če ti nikoli ne uspe, pač ne bo brez vrvice.
Ja pa povej mi v čem je pol point če psa nemoreš met brez povodca?!? Jaz lahko z mojim hodim ob cesti brez povodca če hočem pa uboga ne pa da še bo na travniku na povodcu, ker ni skapiral, da je s ''lastnikom'' bit najlepše!

lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #208 : torek, 10.04.2007 : 13:06:41 »

Ja točno to, pa to ni kriv pes......ampak lastnik, ker ga ni znal na pravilen način prepričat...in pravilen način ni samo en...zato pa sem povedala tudi svoje mnenje in to je moj način. Saj sem napisala moja formula odpoklica...vsak si bo izbral svojega, a ne? Jaz za samo učenje pač iščem lepše načine, ko pa že ima osvojeno znanje in ga je treba popravit, pa znam biti tudi jezna in imata popravnega. 

in ni blo apelirano na tebe....slučajno sem zaznala to temo in sem se oglasila...mislim, da niti nisem prebrala tvojega odgovora. Če imaš pridnega psa, se lahko zahvališ samo sebi, da ti je uspelo in sam veš koliko trdega dela je v to vloženega.

In ja, če pes nima izoblikovanega odpoklica, samo lepo prosim vsakega naj takšnega psa ne spušča nikjer...niti na travniku, niti v gozdu, niti nikjer za varnost vseh nas. Ker bistvo psa ni imeti ga spuščenega in naj pač dirja kolikor mu paše, ti pa mirno šetkaš z rokami v žepu, ampak že pred nakupom psa bi se moral vsak zavedat, da je to garanje, da tvoj pes uspe priti do takšne dobrine v našem prenaseljenem svetu, da je lahko na določenih območjih spuščen.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #209 : torek, 10.04.2007 : 13:17:13 »

Felina ok, sem mislil, da si tvoj prejšnji post meni namenila... Oprosti!

Aja Magic edino nekaj pomembnega še: Ko te bo pes ubogal ko bota sama na travniku glede odpoklica, nikar ne misli, da bo vedno in ga raje ne spuščaj(dokler nebo utrjeno)! Se je tako meni zgodilo ko sem taki optimist pa sem ga imel (na začetku treninga izpita A) potem spuščenega, ker je v šoli ubogal pa mi je sklizinil k drugemu mrconarju pa sta mela dirke po cesti, jaz pa za njima Wink Na srečo se več to ne dogaja huhhh....
Dosti sreče pri šolanju!

lp
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: problem pri odpoklicu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines