mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 17:30:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Šepanje na tačko  (Prebrano 56368 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
spelcy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 102


« Odgovor #150 : ponedeljek, 01.07.2013 : 14:43:16 »

Mi smo dali čez testiranje na klopne bolezni in slikanje pod pomirjevalom. Diagnoza je bila artroza, kjer nekega posebnega zdravljenja ni. Dajemo ji glukozamin. Nekdo nam je sicer pred dnevi povedal za neke tablete (ne vem ali smem napisati ime tablet), ki naj bi konkretno pomagale. Zaenkrat še iščemo, kako bi jih lahko naročili, ker jih v Sloveniji ni. Testiranje na klopne bolezni stane okoli 100eur, rentgensko slikanje pa je odvisno od števila slik.
Pri nas smo na žalost sicer ravno dali skozi operacijo križnih vezi, ki so se pretrgale brez posebnega vzroka. Tako da upam, da se bo vse skupaj čimprej zacelilo in bo lahko spet normalno hodila.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #151 : ponedeljek, 01.07.2013 : 19:01:39 »

Jaz imam glukozamin s hondrotoinom tablete, če kaj pomaga informacija. Naročal jih je pa en fant tule z mojpes.net-a in sva si takrat delila stroške dostave.
Logiran
roozica
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #152 : torek, 02.07.2013 : 19:00:42 »

Pozdravljeni, tudi naš 9 meesecev star mešanček z nemškim ovčarjem, je začel šepati. Pri sedmih mesecih smo ga kastrirali, do takrat ni imel problemov. Takoj drugi dan po kastraciji pa je začel šepati (bil je zelo slaboten) in je veterinar rekel, da se mu je oslabil imunski sistem (zaradi narkoze) in da je to vzrok šepanja in da bo že minilo. Po parih tednih, pa je bil naš kuža spet dobre volje in tak kot po starem. Ampak potem je začel spet šepati, en dan šepa na levo tačko, naslednji dan ne šepa, potem šepa na desno, par dni je težko hodil z zadnjima tačkama.. Potem je lahko 4, 5 dni uredu, ko pa se kakšen dan preveč zdivja, lahko kakšno urco šepa, potem spet ne več.. Res je zelo čudno. Če bi bila vsaj vsakič ena tačka, vendar so bile že vse štiri.. In naj še povem, da je tudi lastnik njegove mame povedal, da je tudi ona občasno šepala, vendar da je samo od sebe minilo. Veterinar pa je rekel, da je lahko tudi gensko, lahko zaradi prehitre rasti,.. Ima kdo kakšen predlog kaj bi lahko bilo?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #153 : torek, 02.07.2013 : 21:48:47 »

Testirajte klopne bolezni.
Logiran
roozica
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #154 : torek, 02.07.2013 : 22:32:24 »

Mislite da bi lahko bilo to? Ker malo dvomim, glede na to da je rojen septembra in na njem nismo našli še niti enega klopa, še posebno ker je bila zima dolga in prav tako mu dajemo tudi ampule.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #155 : torek, 02.07.2013 : 22:46:11 »

Mislite da bi lahko bilo to?
Ja tudi to je lahko razlog, zato ga dajte testirati za klopne bolezni.
Logiran
Buldog_Thor
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #156 : sreda, 17.07.2013 : 09:30:14 »

Pozdravljeni,
tudi mi imamo 5 mesečnega buldoga, ki nam zadnja 2 dni šepa na sprednje tačke. Pred dnevi nam je pobegnil po stopnicah navzdol, pa tudi navzgor je enkrat priskakljal... Mi ga drugače po stopnicah nosimo, vendar če sliši dedka spodaj v kleti, potem kar navali k njemu. Opazila sem, da se mu občasno tresejo tudi tačke. Moram pa poudariti, da je naš Thor zelo razvajen, da sem trenutno 24 ur z njim skupaj....
K veterinarju ga ne bi rada spet vozila, saj smo imeli pred enim mesecem operacijo očke, pa tudi preveliki paničar ne bi rada bila... Še vedno sem mnenja, da ima morda "muskelfiber" od skakanja po stopnicah? Kaj menite vi, dragi lastniki psov?
hvala za vaše nasvete in lep pozdrav,

Marja
Logiran
tipalka
novinec
*
Sporočil: 33


WWW
« Odgovor #157 : sreda, 17.07.2013 : 18:41:13 »

Uf, pri buldogu mladičku se jaz ne bi hecala s takimi zadevami... Bi šla kar takoj do veterinarja oziroma počakala največ še kak dan. Buldogi so zelo občutljiva pasma in zlo dobronamerno - ne se hecat z divjanjem po stopnicah, boste fasali kak okrušek ali kakšno drugo zadevo in bo jok... Pazite ga, da vam ne bo kasneje žal. Naš je enkrat nerodno stopil in smo fasali okrušek. Res se ni za hecat. Vedno ga itak ne morete met na očeh, ampak vsaj bodite pazljivi, ko ga imate in ne dovoljevat hoje po stopnicah...
Logiran
Buldog_Thor
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #158 : četrtek, 18.07.2013 : 10:46:55 »

Danes ne šepa več.. Sva z mojim ugotovila sledeče.... Pri meni je vse dopoldne bil aktiven, laufal za žogo, se igral..-vse brez šepanja.. Ko pa je moj mož vstopil skozi vrata, pa je začel v momentu šepati... Danes, ko sva sama, spet ne šepa....
Mislim, da mu je v objemu mojega moža nadvse všeč ali pa se mu ne ljubi več na večerne dolge sprehode...

Vseeno hvala tipalka za tvoj nasvet...
Logiran
nezakn
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #159 : četrtek, 22.08.2013 : 18:26:37 »

Zdravo! Sem že pisala pri drugi objavi, samo me skrbi, da ne bo odgovora ker je bila zadnja objava leta 2005.
Upam, da mi kdo odpiše..
Imam psičko staro 3mesece (vižla). Stanujem v stanovanju kjer je še ena psička stara 2 leti, zelo prijazna. Lepo se igra z mojo malo kepo, samo me še vseeno skrbi, da toliko igre(cca 2x 15min) ni dobro za tako mladega psa. Kajti druga psička ima 20kg in e srednje velikosti...
Zanima me vaše mnenje. Naj jo umirim raje že po 5ih minutah in igra parkrat na dan, naj se sploh še ne podi? več kot to sigurno ne sme, zanima me če je preveč, kajti želim si, da zraste v zdravo psico, ki bo imela še na pretek tekaških let.
Hvala že vnaprej za odgovore.
lp
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #160 : petek, 23.05.2014 : 23:54:49 »

Zanima me, če ima kdo od vas kakšno idejo glede vzroka šepanja pri naši psici (8 let). Psica izmenično razbremenjuje zadnje tace tako, da jih dviguje v zrak, včasih samo rahlo od tal, spet drugič višje v zrak. Šepanje se je začelo nekje v sredini marca, bolj izrazito na levo taco. Štirinajst dni sem jo pustila na mirovanju, ampak nisem opazila nobenega izboljšanja. V začetku aprila smo šli do ortopeda v Lj. Takoj je slikal kolke in levo koleno, slike brez posebnosti. Dobila je protivnetni sirup zaradi možnosti natrgane križne vezi, mirovanje in kontrola čez en teden. Medtem psica začne bolj izrazito šepati na desno taco. Ob kontroli smo naredili hemogram, izvid brez posebnosti. Poslali smo tudi kri na testiranje za klopne bolezni (anaplazma, borelija), oboje negativno. Na otip oba kolena stabilna, neotečena, ampak boleča – psica pri raztegovanju tace v kolenu zacvili. Še naprej mirovanje in protivnetni sirup za en teden. Ob ponovni kontroli nič drugače. Psica ves ta čas normalno živahna in ješča (teža je normalna). Težave se kažejo predvsem po tem, ko vstane in stoji pri miru, ko se razhodi pa normalno hodi naprej (kar tudi izključuje težave s hrbtenico). Dobila je vitamine in glukozamin, kontrola ob poslabšanju.

Z ortopedom sem govorila o različnih možnostih. Od natrganih vezi, ki niso izključene, čeprav sem mnenja, da bi se po cca. devetih tednih mirovanja (sprehod v začetku povsem izključen, kasneje 10 – 15 min na povodcu, igrače ukinjene, gibanje na dvorišču v zmerni meri brez hitrih štartov in skakanja dovoljeno – no parkrat je slednje prekršila) že moral pokazati kakšen napredek, ali se motim? Govorila sva tudi o težavah v mišicah, veterinar je mnenja, da bi se te kazale tudi pri običajni hoji in podobnih stvareh, npr. tudi pri skakanju v avto, kar brez problema naredi. Pa o težavah s ščitnico, kjer bi se poleg šepanja verjetno pojavila tudi neješčnost in izguba telesne teže, ki je pri njej konstantna. Pa o težavah imunskega izvora, nič pa ni posebej izraženo.

Naj povem še, da je pred začetkom šepanja imela 'izbruh' bakterij in glivic, ki so se kazale z neodlakanimi mesti, predvsem na gobcu, kar smo zdravili z antibiotiki in sporanoxom. To se je po nekaj tedenski terapiji potem uredilo. Bi lahko šlo za kakšno povezavo med tem, čeprav do sedaj nismo uspeli povezati teh dveh stvari?

Stanje je nespremenjeno, nič boljše in nič slabše. Ne vem kako naprej. Bliža se čas uživanja v vodi, jaz pa se bojim, da bo psica morala ostati doma na mirovanju in da bo tako tudi ostalo. O podobnih simptomih sem brala v različnih temah, je kdo uspel s kakšno konkretno diagnozo oz. kako se je stvar uredila? Kakšna ideja?  Undecided
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #161 : sobota, 24.05.2014 : 10:16:40 »

Jaz bi jo pokazala še fizioterapevtki.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #162 : sobota, 24.05.2014 : 10:38:33 »

Če zacvili pri raztegovanju kolena, potem so verjetno tam problemi. Mogoče s pogačico? ali pa s kakšnimi vezmi.
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #163 : ponedeljek, 09.03.2015 : 09:33:50 »

Kaj mi svetujete?  Včeraj smo prišli iz 2 urnega sprehoda, kjer je pes občasno norel in tudi skakal po večjih lužah. Ob 17 uri smo prišli domov in pes je šel počivat za cca. 2uri, ko je vstal sem opazila da šepa na sprednjo desno taco. Ponovno je šel počivat in čez 2 uri spet prišepav. Pes stopi na taco, vendar zelo previdno. Ko sem mu taco pregledala ni imel nič poškodovano in ob stisku tace tudi ni zacvilil. Razmišjam, da bi ga dala testirati na klopne bolezni. Star je 2 leti in enkrat je tudi že mal pošepal-takrat smo domvnevali da zato ker raste.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #164 : ponedeljek, 09.03.2015 : 09:48:44 »

Kaj mi svetujete?  Včeraj smo prišli iz 2 urnega sprehoda, kjer je pes občasno norel in tudi skakal po večjih lužah. Ob 17 uri smo prišli domov in pes je šel počivat za cca. 2uri, ko je vstal sem opazila da šepa na sprednjo desno taco. Ponovno je šel počivat in čez 2 uri spet prišepav. Pes stopi na taco, vendar zelo previdno. Ko sem mu taco pregledala ni imel nič poškodovano in ob stisku tace tudi ni zacvilil. Razmišjam, da bi ga dala testirati na klopne bolezni. Star je 2 leti in enkrat je tudi že mal pošepal-takrat smo domvnevali da zato ker raste.
lahko je pes samo preveč divjal. Lahko si je nategnil kakšno vez (zapestje ali na kakšnem prstu). Jaz bi ga opazovala nekaj dni in če ne bi bilo bolje, bi ga peljala na pregled.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines