mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 03:12:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Šepanje na tačko  (Prebrano 56469 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #30 : sreda, 28.12.2005 : 10:53:54 »

Se podpišem pod Bučkin post.

Ne razumem, zakaj se veterinarji tako otepajo tega testiranja. Navsezadnje tako ali tako mi plačamo.

LP,
Diana
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #31 : sreda, 28.12.2005 : 12:42:04 »

Se strinjam. Res bi lahko rekel, da se skoraj otepajo testiranja. Se bom pozanimal pri veterinarju, zakaj.
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #32 : sreda, 28.12.2005 : 12:43:44 »

Mimogrede...

Sem danes zletel po hudičevo spolzkih stopnici pred vhodom v blok. Pri tem sem si tako nategnil vranto kito, da komaj premikam glavo. No, pa bom še jaz dal skozi kakšen teden "šepanja" in mirovanja. Pa ravno v tem času... Grrrrr...  Angry
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 121


« Odgovor #33 : sreda, 28.12.2005 : 18:01:55 »

Danes sem dobil rezultate še za erlihijo. Negativno, kot za borelijo. Ker pes še vedno šepa mi je vet. svetoval zdravljenje z Medrolom. Ima kdo kaj iskušenj s tem?
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #34 : četrtek, 29.12.2005 : 08:20:53 »

In kakšno zdravilo je to? Lahko, da je podobno kot pri nas in najbolj pomaga mirovanje - omejeno gibanje. Pomembno je, da se najde izvor bolečine.
Logiran
paty
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #35 : ponedeljek, 02.01.2006 : 10:49:47 »

Lep pozdrav!

Ali ima kdo izkušnje s šepanjem na zadnjo tačko?
V četrtek zvečer sem prišla domov in takoj opazila, da s tačko nekaj ni  v redu. Kuža je nekaj časa imel dvignjeno tačko in sploh ni hodil po njej potem pa jo je uporabljal a je še vedno šepal.
Naslednji dan je začel normalno hodit.

Danes zjutraj pa je spet začel šepati. Mogoče zato, ker je malo bolj norel, ampak se mi zdi da ni bilo tako hudo.

NO, kuža bo star 9 mesecev, je pa tudi malo predebel, sklenila sem da morava obvezno shujšati za 3-5 kg.

Kaj mi svetujete? Počitek? Slikanje?
AJA ali kdo pozna ortopeda Gorenška? Menda je zelo v redu.

Hvala za odgovore
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #36 : ponedeljek, 02.01.2006 : 11:33:17 »

Mogoče si je natrgal mišico-pazi, da ga ne boš preobremenjevala, naj kak teden počiva. Možno tudi, da ga moti soljena cesta, če si je ranil blazinico, ga seveda peče. Tace mu vsakič splkni z mlačno vodo, ko prideta domov in zlasti v zimskih mesecih je fajn, da se blazinice namažejo z vazelino, ali s kako dobro kremo za roke.
vsekakor pa mu prekomerna teža zlo škodi, zdaj, ko je še mlad in se bo kasneje vse negativno obrestovalo, ko bo trpel zaradi obolenj kolkov itd. Zato moraš zelo paziti na težo, seveda pa tako mladega psa ni treba stradati, nenazadnje rabi ogromno hranilnih snovi, saj je v obdobju rasti.

Torej: na tvojem mestu bi se odločila za počitek in kratke sprehode na vrvici. Če po enem tednu ne bo bolje pa bi šla do veterinarja.

 Smiley
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #37 : ponedeljek, 02.01.2006 : 12:18:09 »

Danes sem dobil rezultate še za erlihijo. Negativno, kot za borelijo. Ker pes še vedno šepa mi je vet. svetoval zdravljenje z Medrolom. Ima kdo kaj iskušenj s tem?

Medrol....moj pes ga je jedel 1 leto (drgi teden bo verjetno spet začel). Predpisujejo ga ob transplantaciji organov, rakavih obolenjih, alergijah, protivnetno, imunosupresivno...v bistvu je kot zdravilo za en cel kup bolezni.
Je sintetski glukortikoid. Deluje: Glukortikoid prestopi v elične opne in tvori kompleks s specifičnimi receptorji v citoplazmi. V tej oblii nato vstopajo v celično jedro se vežejo na DNA (kromatin) in spodbujajo prepis mRNA in posledično sintezo različnih beljakovinskih encimov, ki so končno odgovorni za sistemske učinke glukortikoidov. Vplivajo na vnetne in imunske procese  oranizmu, delujejo na presnovo ogljikovih hidratov, beljakoin in maščob. Učinkjejo na kardiovaskularni sistem, skeletne mišice in osrednji živčni sistem.

Stranski učnki...pri mojemu psu zelo opaznio:
Stašen apetit (zredil se je za cca 6 kg) maščoba se prazporedi je opazno na vratu, kjer se odlaga in pes se redi kljub enaki količini hrane. Oslabitev vezi, mišična slabost.
Teh učinkov midva nisva opazila:
Prekrije kakšna znamenja okužbe, oslabi imunski sistem, siva mrena, glavkom,
Pospešuje izločanje kalcija in kalija, zato se posvetuj z veterinarjem , kako mu ju boš dodajal. Ne boš ga moral cepiti proti ničemur, saj dejansko lahko zboli zaradi cepiva samega.
Zvišan krvni pritisk, ....možnih stranskih činkov je malo morje...čeprav so redki morajo biti napisani in ne bom ti jih naštevala ker tebo zgrabila panika.
Vse je odvisno od doze in trajanja terapije. Recimo ljudje, ki presadjo organe ga jemljejo celo življenje pa za enkrat ne poznam nikogar, ki bi doživel eno od teh ,,groznih,, stranskih učinkov (v familiji je eden zdravnik in to prav na področju transplantacije in njegovi pacjenti so vsi na Medrolu....debelost je najpogostejša.)
Fajn je če si pozoren, da ni pes pretirano žejen...takrat se obrnina Veterinarja in ti bo povedal kako naprej....sicer pa za kakšno kuro dolgo pol leta ni nobene frke....govorim za za tiste maratonske oz. celo doživljenske. Pes bo bolj dovzeten za okužbe zato ti ne priporočam, da ga vodiš med druge pse, pazi na pljučnico itd...sej se da, sam malo disciplin je potrebno.
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 121


« Odgovor #38 : torek, 03.01.2006 : 19:57:09 »

PetraS.
Hvala ti za izčrpen odgovor. Veseli me, da pri tvojih psih ni hujših stranskih učinkov. V zadnjih dveh tednih je moj pes s terapijo vrvice in počivanja praktično nehal šepati, zato sem se odločil, da ne bomo šli na Medrol. Bomo pa še nekaj časa počivali. Še enkrat hvala. PA zdravo leto 2006.
Logiran
paty
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #39 : sreda, 04.01.2006 : 00:18:46 »

ČAV

Primavera, hvala za odgovor.
Sporočam da je kuža nehal šepati, sem pa opazila nekaj drugega.
Zdi se mi kot da ima to nogico na katero je šepal med tem ko stoji rahlo obrnjeno navzven.
Pretipala sem mu nogo in nič ne zajoka tako da ne vem al naj počakam al grem na slikanje.

Prosim za kako mnenje,

hvala in lepo se imejte

Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #40 : ponedeljek, 09.01.2006 : 15:41:20 »

Mi imamo tudi s sepanjem probleme. Med 12 in 13 vretencem se je pojavila neka tvorba, 10 dni smo ze na mirovanju, kratkih sprehodih na povodcu, nis stopnic. Jutri gremo na pregled in ker ni skorajda nic bolje, bo po vsej verjetnosti potrebna operacija. Ker pa se s takim posegom se nismo srecali, me res zanima ali bo sploh pomagalo? Ker me vsaka ziva dusa prepricuje, da se ne splaca, da ji bomo itak sam se hujse muke naredili. Se v druzini so ze skoraj obupali, ker zdaj ma pa res same zdravstvene probleme.

Pa ce se komu morda sanja, koliko bi taksna operacija priblizno stala?
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #41 : ponedeljek, 09.01.2006 : 15:58:49 »

Moje izkušnje s šepanjem so take. Psica je začela šepat kar naenkrat brez kakeršnegakoli dogodka in ravno, ko sem se čez par dni odločila, da gremo k veterinarju, je prenehala šepat, zato nisve šle. Bilo je nekaj časa v redu, nato je spet začela šepati, a že naslednji dan je bilo v redu. Tako je bilo nekaj mesecev, ko sem se odločila, da greve vseeno, čeprav je nehala šepat, pa se mi en norec zaleti v avto in je nisem mogla pelat, ker se mi pritljažnik ni zapiral in bi lahko ven padla. Takoj naslednji dan nori z eno psico in kar naenkrat noga v luftu in nič več nanjo stopit, takoj sem poklicala mamo, da je prišla s svojim avtom, da sem jo odpeljala k veterinarju, ki je ugotovil, da ima strgane križne kolenske vezi. Tisto šepanje je bilo zaradi natrgane vezi in je zaradi tega tudi izgubila mišično maso na nogi. To je bilo ravno zadnje tedne decembra, pa so me hoteli naročit po novem letu, jaz pa takoj njim, če ne bi mogli prej in je v roku parih dni šla na operacijo. Veterinar je rekel, da se lahko zaceli tudi brez operacije, samo da bo potem šepala, meni je bilo pa itak jasno, da se operira takoj, čeprav sem si mogla denar za operacijo sposoditi. Po tem sem tudi nekako sklepala, da če bi psico malo bolj čuvali takoj, ko je začela šepati, bi se tista natrgnina zacelila in ne bi bilo hudega, tako je pa mogla reva skoraj pol leta okrevati po operaciji.
Lp
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #42 : torek, 10.01.2006 : 10:18:42 »

Moje izkušnje s šepanjem so take. Psica je začela šepat kar naenkrat brez kakeršnegakoli dogodka in ravno, ko sem se čez par dni odločila, da gremo k veterinarju, je prenehala šepat, zato nisve šle. Bilo je nekaj časa v redu, nato je spet začela šepati, a že naslednji dan je bilo v redu. Tako je bilo nekaj mesecev, ko sem se odločila, da greve vseeno, čeprav je nehala šepat, pa se mi en norec zaleti v avto in je nisem mogla pelat, ker se mi pritljažnik ni zapiral in bi lahko ven padla. Takoj naslednji dan nori z eno psico in kar naenkrat noga v luftu in nič več nanjo stopit, takoj sem poklicala mamo, da je prišla s svojim avtom, da sem jo odpeljala k veterinarju, ki je ugotovil, da ima strgane križne kolenske vezi. Tisto šepanje je bilo zaradi natrgane vezi in je zaradi tega tudi izgubila mišično maso na nogi. To je bilo ravno zadnje tedne decembra, pa so me hoteli naročit po novem letu, jaz pa takoj njim, če ne bi mogli prej in je v roku parih dni šla na operacijo. Veterinar je rekel, da se lahko zaceli tudi brez operacije, samo da bo potem šepala, meni je bilo pa itak jasno, da se operira takoj, čeprav sem si mogla denar za operacijo sposoditi. Po tem sem tudi nekako sklepala, da če bi psico malo bolj čuvali takoj, ko je začela šepati, bi se tista natrgnina zacelila in ne bi bilo hudega, tako je pa mogla reva skoraj pol leta okrevati po operaciji.
Lp

kako pa si je po tvoje natrgala vezi? Nam je bilo tudi rečeno, da so natrgane in da se v nekaterih primerih zacelijo, če miruje. Pa smo mirovali do onemoglosti, ko se je ugotovil vzrok šepanja (ki niso bile natrgane vezi, pač pa erlihija), za nameček so se ji pa še potrgale vezi zaradi (kot pri vas) atrofiranja mišic. Pomembno je torej 100% ugotoviti vzrok šepanja, posebno če pride iz nič in je le občasno.

Maša
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #43 : torek, 10.01.2006 : 11:24:23 »

Po moje si je natrgala vezi pri kakšni igri s psom, ko nismo gledali. Zadosti je, da ji spodrsne in se ji noga čudn zvije, pa je natrgano. Ko se ji je do konca strgala kita, je samo malo hitreje zalaufala. No, veterinar je potem na pregledu potipal kolen in se baje čuti prazen prostor, vsaj tako je kazal mlademu kolegu. Drugače je pa ni nič bolelo, vsaj pokazala ni, razen nogo je v zraku držala. Mi smo šli itak prepozno k veterinarju, ker mi je blo smotan it, ko je nehala šepat. Zdaj smo bolj pazljivi na spremembe.
Lp
Logiran
paty
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #44 : nedelja, 29.01.2006 : 10:10:28 »

Lep pozdrav

Moj vikend je na žalost spet pokvarjen:(
Zgodba o šepanju pred enim mesecem se je ponovila, vendar s to razliko da kuža šepa že drugi dan. Prejšnjič je šepal en dan, naslednji dan zjutraj je bilo že ok.
Šepa na zadnjo desno tačko. Večino časa jo ima v zraku, ko sva bila na kratkem sprehodu jo je sicer uporabljal takoj ko se je ustavil pa jo je dal v zrak.

Klicala sem dr. Matka in je rekel naj jutri pokličem in se naročim, ker če šepanje traja več kot 3 dni je potrebno ukrepati.
Nogico sem pretipala in ni kazal nobenih bolečin al pa je tko potrpežljiv. Je pa res da ni tako vesel in razpoložen, tako da mogoče ga boli.
Aja kuža je začel šepati kar na lepem, tako da res ne vem kaj bi bilo.

KAJ mi lahko kdo pove kje dela dr. ZORKO, pa mogoče še telefonsko številko.

Hvala in lp
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines