mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:40:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Šepanje na tačko  (Prebrano 56227 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« : petek, 27.05.2005 : 16:09:10 »

Zdravo potrebujem nasvet. Imam bradato ovčarko staro 6 mesecev, ki je neprestano v gibanju. Rada skače in divja naokrog, moram priznati, da je  ;)zelo štorasta in velikokat tudi pade in se malo popelje po gobčku a se ne sekira preveč. Zato se tudi meni ni zdelo nič posebnega ,da vsake toliko časa malo pošepa a vedno sem vedela zakaj. Pred kratkim pa se je igrala z mlado novofundlandko seveda je naša psička dirkala okoli nje, ko pa se je ustavila sta se končno lahko povohali in spoznali. Kar naenkrat je naša psička zacvilila in prišepala do mene. Bila sem začudena, saj je ležala, ko je prišla k njej njena pasja prijateljica, ki jo je le povohala. Dvignila sem jo v naročje in z možem sva jo nosila do avta (ima kar nekaj kil pa še umila me je). To se je zgodilo pred tednom dni a psička še kar šepa. Seveda smo po tem dogodku omejili gibanje in igranje(tu je bilo težko). Ima mogoče kdo podobno izkušnjo zanima me kako dolgo je kuža šepal.
 
Logiran
pet_ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #1 : petek, 27.05.2005 : 18:15:49 »

Na katero tačko pa šepa sprednjo al zadnjo?

Sem se nekaj v tej smeri pogovarjala z veterinarjem pred parimi mesci. Glede šepanja in mirovanja. Kuža naj bi miroval 14 dni, sprehodi na povodcu in kratki. Sem imela tudi sama težave s tem. Pol se pa vid naprej.

Tako, da če po 14 dnevih strogega mirovanja ne bi bilo nč bolje, bi jo jaz peljala k veterinarju, na slikanje. Mogoče pa bi ga obiskala že prej, ne vem, ker ne poznam situacije. Undecided

Lp

Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #2 : petek, 27.05.2005 : 18:20:22 »

Tdui Bejba je parkrat na ta način šepala, ko pa sem tačko tipala ni bilo videti, da jo kaj boli. Jaz sem previdevala, da gre za kakšen nateg kite, ker ni bila ogreta. Predno jo spustiš v igro s spom jo malce ogrej. Če ne bo nič bolje pa jo res pelji na pregled.
Logiran
IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« Odgovor #3 : sobota, 28.05.2005 : 08:16:07 »

 Cheesy  Zdravo hvala za nasvete. Seveda pozabila sem napisati, da psička šepa na predno levo tačko. Tudi jaz sem jo otipavala ,raztegovala-nežno a je na otip nič ne boli. Po tednu mirovanja se mi je zdelo, da je za malenkost bolje, vendar si je včeraj (ni me bilo doma) dala duška in divjala z otroci, danes pa zopet šepa. Mislila sem jo peljati k živinozdravniku pa je kolegica, ki ima tudi psa  Smiley to odsvetovala naj še malo počakam. Saj naj bi imela podoben problem in je za pregled ter slikanje dala 15.000,00 zato, da so ji povedali naj pes miruje. Do srede še počakam, če ne bo bolje jo peljem na pregled. LP
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #4 : torek, 07.06.2005 : 13:31:53 »

sem zdaj komaj videla to temo.. ida kako je s psico? ste jo peljali k veterinarju?.. če še ne , vam jaz priporočam počitek, saj je možno , da ima vneto pokostnico, kar je pri hitro rastočih in mladih psih zelo pogosto..
sporočite kako je sedaj z vašo psičko  Huh
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #5 : torek, 07.06.2005 : 21:09:58 »

IDA,
ponavadi ni dobro čakati, kadar se šepanje pojavi pri mladičku. Gre sicer lahko za vnetje pokostnice, ki ponavadi prizadane vse odraščajoče mladiče srednje velikih in velikih pasem nekje med 5 mesecem in enim letom. Lahko pa gre tudi za kakšne razvojne napake v sklepih (komolec, rama) kar pa je potrebno čimprej izključiti, da ne pride do hujših poškodb.
Ker je mladička težko prepričati, da mora mirovati je najboljše, da se čimprej odpraviš do veterinarja, ki bo ugotovil, kaj je vzrok za šepanje.
Na žalost se lahko šepanje pojavi tudi pri boleznih kot sta erlihioza in borelioza, ki ju prenašajo klopi in katere je nujno zdraviti čimprej.
Lp Katja
Logiran
IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« Odgovor #6 : ponedeljek, 13.06.2005 : 09:27:50 »

Zdravo, hvala za nasvete  Kiss z veseljem sporočam, da je naši psički bolje in ne šepa več. Malo bolj sem pozorna s kakšnim pasjim prijateljem se igra in seveda kje, da ima dovolj prostora za svoje dirke.
Se pa kar ustrašiš ko pride do problema z zdravjem psa,
še enkrat hvala Mateja
Logiran
Čarli
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #7 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:02:31 »

IDA,

Jaz imam whippetka, ki je ravno tako po igranju z vecjim psom zacel sepati. Na otip ga ni bolelo (vsaj jaz sem tako mislil, ker sem bil verjetno prenezen), pa sem ga odpeljal na slikanje. Ugotovili so, da ima poceno stegnenico. Ker je bil se v obdobju rasti, je prislo v upostev le pocivanje. Kaksen teden je bilo res peklensko, ker je stalno silil ven kljub sepanju. Cez cas se je nekoliko navadil in po cca. treh tednih je bil pes v redu in danes je brez (vidnih) posledic.
Jaz sem za sliko in pregled placal 4.800 sit. Sicer pomagalo ni nic, pa vendar sem vsaj vedel kaj je in kako naprej.
Ce bi se mi se enkrat to zgodilo, bi ga sigurno peljal spet na rentgen.
 lp, Žiga
Logiran
prisley
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #8 : nedelja, 04.09.2005 : 11:28:43 »

pozdravljeni!...glih kar sem opazil temo šepanja...saj tudi moj pes vsako toliko začne šepati..sem bil pri veterinarju in ta ga je slikal vse štiri tačke....pa je povedal da je normalno vse in da ni nobenega zloma...le počivat bo mogel...zdaj je od tega že 3 tedne...začel je šepat še na drugo nogo..tako da zdaj kar cota na obe..pa tudi zadnje noge  ko hodi mi se zdi kot da grejo po svoje....totalno neorganizirano hodi...pač prednje po svoje in zadnje po svoje...
a mi lahko kdo svetuje kaj naj napravim?!*....saj sem skoraj že vsak drugi teden pri veterinarju...pa pravi da pač hitro raste in to je vse...no ja...pa tudi je dosti živahen in štorast...je pa nek mešanec med nemškim ovčarjem in pa volkom ...vsaj tako so mi omenili v zavetišču kjer smo ga vzeli....že v naprej se zahvaljujem na bilo kak nasvet....hvala!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #9 : nedelja, 04.09.2005 : 14:22:09 »

tile v zavetiščih imajo pa res originalne... sem ter tja me kar vrže, za kaj označijo kakšnega mešanca. Šepa pa lahko zaradi najrazličnejših vzrokov- od vnetja pokostnice, slabo razvitih vezi, do klopnih bolezni
Logiran
prisley
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #10 : nedelja, 04.09.2005 : 19:41:43 »

hvala za nasvet Smiley
,..ne bo druge kot spet do veterinarja  >:(tokrat bom zahteval malo večjo preizkavo  :-\da naredi..pa odvzem krvi za preizkavo!....da vsaj vem na čem sem...
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #11 : nedelja, 18.12.2005 : 21:22:05 »

Zdravo!

Tudi naša psička Jenny, pred kratkim je dopolnila 2 leti, je pričela šepati. Pred nekaj dnevi mi je že punca omenila, da se ji zdi, kot da rahlo šepa. Ko sem bil jaz z njo veni, je bilo vse ok. Je norela, skakala, se igrala, vozila slalom med nogami, ... Vse do danes. Smo že pozabili na to. Zjutraj je bila punca z njo na sprehodu. Normalno jutranje srečevanje s prijateljskimi psmi, norenje, tekanje za igračo, ... Potem naju cel dopoldan ni bilo doma in jo je zato peljal ven oče. Pravi, da ni bilo nič posebnega, skozi je bila na povodcu, šele ko sta se vračala v stanovanje se mu je zazdelo, da šepa. Ko sva se čez nekaj ur za tem vrnila midva s punco, je šepala ful. Na sprednjo desno tačko. Nič jamrala, tudi po tipanju nisem našel nobene posebnosti, na morebitne bolečine se ni odzivala, kot da je nič ne boli.  Najprej sem pomislil na to, da ji je pač tako kot včasih nam, zaspala noga, ker je pred tem dlje časa spala - ležala. Potem smo šli na sprehod, ko se je malo razgibala, je že skoraj normalno hodila. Tokrat skakanja in tekanja za igračo ni bilo. Doma pa ista zgodba naprej. Sem mislil, da počakam do jutri (ponedeljka) in jo peljem k veterinarju, pa sem se odločil, da jo raje peljem kar takoj k dežurnemu. S finančnega vidika gledano - napaka! Če pa sem ji s tem olajšal bolečino, pa mi denarja seveda ni žal. Pa poglejmo, česa smo bili deležni za nekaj več kot 11.600,00 SIT..
Že takoj ko sem klical dežurno ambulanto in se prijazno predstavil, me je veterinarka prekinila, češ naj hitro povem, kaj želim, kot da se ji nekam strašno mudi. Sem ji predlagal, da jo pokličem kasneje, ko bo imela čas, pa je rekla, naj kar povem, kaj me muči. Dogovorila sva se, da jo obiščem (25 km vožnje), čeprav sem skozi imel občutek, da se ji nekam mudi. Ko sva s psičko prispela po cca. 25 min od pogovora, je bila v ordinaciji sama. Psičko je pregledala, pretipala, razmigala sklepe, vendar ni našla nobenega izvora bolečine. Edin simptom naj bi bil čisto rahel trz mišice v ramenskem sklepu šepajoče tačke. Predpostavila je 3 možne težave:

1. vnetje ramenskega sklepa kot posledica ostružka, ki potuje v tekočini sklepa in draži sklep
2. vnetje drugega izvora, poškodbe je kosti je po vizualnem pregledu izključila
3. defekt sklepnih kosti, kar zahteva obravnavo pri ortopedu

Sklep njene preizkave je bil: rahla bolečina v ramenskem sklepu neznanega izvora.
Terapija: odmerek protibolečinske injekcije z 2 x ponovitvijo na 2 dni. Torej je prvo dozo dobila kar pri njej.
Če šepanje po tem ne izgine, bo potrebno dobiti mnenje ortopeda.

Vprašala je tudi, kakšno hrano uporabljamo. Povedal sem, da smo na začetku uporabljali Proplan, sedaj pa že več kot pol leta Nutro. Takoj je priporočila Hills JR for Joins ali nekaj takega, češ da je to preizkušena hrana, ki preprečuje ali celo odpravlja "ravno takšne težave". Hmmm... Če pa ne ve, kakšne težave so!? Sem se lepo zahvalil, zahteval še specifikacijo stroškov (od tega je injekcija bila le dobrega jurja, ostalo storitve po dežurni tarifi) in njen priimek.

Po vsem tem sem približno tam, kjer sem bil pred obiskom veterinarja, upam le, da sem psu prihranil bolečino - ki pa vprašanje, če jo sploh ima in je kaj večja od bolečine pri aplikaciji injekcije...

Kakorkoli, obilskali bomo svojega veterinarja in počakali na 2. mnenje. S psičko je sicer vse ok.: je, pije, nima temperature, kadar je zunaj ima enako voljo igrati se kot prej, ...

Imate morda kakšen nasvet? Kaj lahko pričakujem pri veterinarju? Po kakšnem času so pri vaših psih bolečine izginile? Ste po tem imeli še kakšne težave? Kaj če je kakšna bakterijska okužba? Bo veterinar pregledal tudi kri?

Hvala za vašo pomoč, nasvete in mnenja!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #12 : nedelja, 18.12.2005 : 21:25:20 »

Hm, jaz bi naredila še test na klopne bolezni.

LP,
Diana
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #13 : ponedeljek, 19.12.2005 : 07:49:52 »

Hm, jaz bi naredila še test na klopne bolezni.

LP,
Diana

Hvala Mel  Wink. Naredite test na klopne bolezni (erlihija, borelija, babezija)!

LP, Maša
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #14 : ponedeljek, 19.12.2005 : 12:35:23 »

Prav tako bi šlo lahko za poškodbo kite. Če je kita samo natrgana pes občasno normalno hodi, občasno pa šepa. Zoprno je, ker se na rentgenu ne vidi nič. poskusi ji pretipati še šape, pritisni na vsak sklep posebej, od krempja do zapestja. Sicer pa je dejstvo, da se za take nejasne znake, ko pes malo pošepa, pa je spet v redu... ne splača hoditi okrog raznoraznih veterinarjev, greš direktno k ortopedu. dan ali dva lahko čisto mirno počakaš, če je ravno vikend, samo pes naj čimbolj miruje. Zlasti ne sme skakati. samo dajanje protibolečinskih sredstev je nesmiselno, saj pes potem obolelo nogo brez zadržkov uporablja in jo lahko dodatno poškoduje, pa še klinično sliko pokvari in je težje postaviti diagnozo.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Šepanje na tačko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines