mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 05:44:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: elektronska ovratnica
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: elektronska ovratnica  (Prebrano 48350 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #75 : sobota, 26.11.2005 : 16:39:39 »

Ovratnico sem že naročila, bom pa pred uporabo poskusila govoriti še z kakšnim strokovnjakom.Ali mi katerega posebej priporočaš? Sicer prvič mi bo menda pomagal prodajalec - bomo šli skupaj na sprehod .
Nekatere pasme potrebujejo ogromno gibanja. Moj zlatko je bil tudi že v šoli. Izpit je naredil z prav dobrim, čeprav še vedno nič ne uboga. Še zadnjo uro vaj ,je delal tako slabo, da je inštruktor rekel, da ne bo naredil. Na dan izpita ga je moj oče peljal za Savo, ga zletal do onemoglosti. Potem sta začela z vajami. Pes ni hotel ubogati- ušel mu je v vodo, še prej pa ni pozabil prijeti ovratnice! Ko ga je končno dobil iz vode, ga je natepel. Potem je nenadoma poznal  vse ukaze. Na izpitu so se vsi čudili ali gre zares za istega psa.
On zna, samo noče delati!
V šoli smo imeli poleg mojega ZP-ja, še enega trmoglavca- setra. On mislim, da ni naredil. Imela ga je ena punca,ki ga ni mogla obvladati. Tako kot jaz ne morem mojega. Zato pa mi je el.ovratnica poslednje upanje.
Vem pa,da bom morala biti zelo previdna pri uporabi . Sedaj zbiram nasvete,da ne bom situacije še poslabšala.
Lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #76 : ponedeljek, 28.11.2005 : 15:32:39 »

Ckoppy: ne kliči vraga in čim prej pozabi na elektronsko ovratnico. Glede na tvoje znanje (pre)vzgoji boš naredila nepopravljivo škodo. Če ne znaš drugače, denar, ki bi ga zapravila za nepotrebno napravo, zapravi za pasjega psihihiatra. Saj ne da bi ga potreboval pes, mogoče pa bi se ti naučila, kako se pride na konec pasji trmi.
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #77 : ponedeljek, 28.11.2005 : 19:45:58 »

Lanabela-jaz sem obupala. Na lep način z njim ne pridem nikamor. Zato bom poskusila še tako.
Priznam,da nisem strokovnjak za pasje vedenje. Je pa to naš tretji pes in z prvima dvema nisem imela nobenih težav. Ubogala sta na besedo, brez vsake prisile,celo brez podkupnine. V bistvu imela sem celo mačko, ki me je bolj ubogala.
V glavnem hočem povedati, da sem še z vsako živaljo, ki sem jo imela, uspela vzpostaviti kontakt in temu je sledila poslušnost.V temu primeru pa ni tako.
Npr. ko moj kuža zunaj zagleda drugega psa in če je slučajno izpuščen, mislim da ni variante da bi ga z besedo lahko ustavila, da bi šel tja (in po novem se stepe). Tudi če mu v taki situaciji ponudim kakšen priboljšek ali pa mu vržem palico ,on točno ve, da je to samo fora z katero ga skušam odvrniti od traparij. Včasih me še pogleda in če mu rečem stoj, potem z še večjim veseljem steče tja, kamor ne sme.
Sicer pa- saj se zadeve ne bom lotila sama. Seveda bom poiskala tudi strokovno pomoč,potem bomo pa videli .
Lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #78 : sreda, 30.11.2005 : 13:23:21 »

Če psa nisi sposobna obvladati na  "normalen" način, ga boš z ovratnico še manj. Kaj pa ga spuščaš če ti ob motnjah uhaja? taki psi potrebujejo delo na dolgem povodcu, kasneje z vrvico ki jo vlečejo po tleh, vztrajnega in doslednega vodnika, ne pa elektronske ovratnice.
Delaš še eno hudo napako - psa skušaš podkupiti, to je nekaj drugega kot nagrada za dobro delo. Če že iščeš strokovno pomoč, si poišči strokovnjaka, ki obvlada delo s problematičnimi psi  in njihovimi nič manj problematičnimi lastniki.  elektronska ovratnica je lahko v nekaterih izjemnih primerih zelo učinkovit pripomoček, ne more pa nadomestiti tvoje pomankljive vzgoje.
Logiran
Manca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


« Odgovor #79 : četrtek, 01.12.2005 : 17:56:27 »

Lanabela, vse lepo in prav ampak nimamo vsi tako popolnih psov. Sama imam psa z zelo močnim karakterjem in pri njemu ne pomaga nobena vrvica ali dolg povodec, kajti če bo hotel nekaj storiti, bo to tudi naredil po svoje. Če pogledaš, jaz nisem njegov alfa ampak je moj oče, pa tudi njega je že popadel, kadar mu je hotel preprečiti kakšno bedarijo. Pes ima to v genih, kajti vzreditelj ima iste probleme z njegovo mamo in očetom, pa je bil v pasji šoli in svojega trenerja je imel, pa vendar pravi, da psa, psica je pokojna, pes je star 10 let, nista nikoli tako ubogala kot ostale psice, katere ima, tako da,......... Ne znašaj se nad nekom, ki pač išče vse mogoče načine, da bi psa lahko ukrotil, če pa bo to pod budnim očesom strokovnjaka, pa sploh ne vem, v čem je problem.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #80 : četrtek, 01.12.2005 : 18:24:48 »

Nad nikomer se ne znašam, vsak lahko počne kar ga je volja, samo ne potem jokat, če bo ob uporabi ovratnice zbežal pod avto ali pa te napadel (bolj verjetno) namesto da bi pohlevno prikrevsal k tebi. Mar res misliš, da te bo pes začel spoštovati, ko ga boš nekajkrat skurila?
Še enkrat ponovim: potrebuješ pomoč resnega strokovnjaka, ki obvlada delo s problematičnimi psi. Nikakor ne rabiš krotilca.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #81 : četrtek, 01.12.2005 : 18:48:01 »

Z choppy sva imeli pred kratkim   en zelo dolg  tel. pogovor.  In sva kar prišli do bistva.
Njen  pes ni  nikakršen  zabit, neukrotljiv  pasji pretepač.  Pozna vse ukaze, in točno ve  kdo je njegov alfa.Tudi dobro ve kdaj, je v dosegu lastnice in  še bolje  ve kdaj ga  njegova lastnica  nima več v dosegu.  In  ravno to izkorišča. Wink
Pasjega  psihiatra njen pes ne potrebuje.  Ni z njim prav nič psihično narobe.  Preklemansko zdravo razmišlja  in  zna iskoristiti vsak trenutek.
Strokovnjaka in  dodatne ure vzgoje  pa bo potrebovala.  In je tudi že na vezi z gospodom.
Se mi pa zdi pohvalno , da  choppy  vsaj  sprašuje  in se poglablja v  problem njenega psa... obstajajo namreč tudi lastniki psov katerih psi so  še  veliko bolj  neukrotljivi, pa lastnik  niti 5% ne naredi za boljšo socializacijo psa.  In tudi če  se  bo odločila, za teletakt, se bo verjetno na podlagi vseh propadlih metod , katerih je do sedaj že  preizkusila.  Verjetno je pa bolje , da preizkusi še kakšno metodo   skupaj z kakšnim preizkušenim kinologom , kot pa da dvigne roke nad  vzgojo svojega psa.  Navsezadnje, psa hoče spraviti le pod kontrolo... kar je prej kot ne  predvsem dobro za njenega psa.
Sem pa že  enkrat  povedala  svoje mnenje.  Lahko je  biti pameten , če imaš  učljivega in ubogljivega psa.  Težje  je pa biti pameten , ko naletiš na  problematika.

Jaz ji želim  veliko sreče

Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #82 : četrtek, 01.12.2005 : 19:00:06 »

eno, vmesno podvprašanje: nekje sem zasledil, da naj bi bila elektronska ovratnica prepovedana po državah EU, zadnje čase sem pa že kar nekaj spam sporočil dobil v nabiralnik od nemcev...kaj je zdaj to? A je samo uporaba prepovedana (morda je prepovedana zgolj s strani kinoloških zvez?), prodaja pa ne?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #83 : četrtek, 01.12.2005 : 19:15:13 »

A ti mogoče misliš, da imam jaz prav veliko opravka z učljivimi in neproblematičnimi psi? Ojoj!

Sicer se moram opravičiti, ker sem zamenjala Manco in Choppy, ampak to ne spremeni dejstva, da ne pri eni ne pri drugi zadeva ni priporočljiva. S to razliko, da bi bila pri Manci še nevarnost, da jo pes napade.
H "pasjemu psihiatru" pa ne greš samo, če je s tvojim psom kaj psihično narobe ampak predvsem, kadar psa ne moreš obvladati. V 90% je tisti, ki mora spremeniti svoje vedenje lastnik in ne pes.

Ja  Altervita, je prepovedana. tudi bodečka je, pa se vseeno uporablja. tega namenoma ne izpostavljam, saj sta obe pripravici lahko v določenih primerih ob pravilni uporabi lahko zelo koristni. je pa iluzorno pričakovati, da boš dominantnega cucka priklučil na elektriko, ga nekajkrat pocvrl, pa bo postal pohleven socializiran kužek.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #84 : četrtek, 01.12.2005 : 19:34:47 »

Lanabela   ne vem  ali me nočeš  razumeti.  Choppy  obvlada svojega psa  popolnoma, dokler ga ima na dosegu ga ima  pod kontrolo.

Sicer je pa tako...vsak  svojega psa  vzgaja  kakor ve in zna.
Jaz sem mojega vozila od enega do drugega do tretjega strokovnjaka in sedaj ga imam pod kontrolo.  Predno sva pa do tega prišla je pa zj***l  znanje  ene  parim strokovnjakom Wink
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #85 : četrtek, 01.12.2005 : 20:05:51 »

Damayanti-hvala za dobre želje. Ti bom sporočila kako napredujeva.
Lanabela-jaz svojega psa zadnje čase ne spuščam več z vrvice, uide pa mi lahko prav tako. Kadar močno potegne vrvico, se večkrat zgodi ,da jaz izgubim ravnotežje in padem in če pri tem spustim vrvico je svoboden. Problem je, da jaz mojega psa fizično ne morem obvladati ,kar on dobro ve in to izkorišča. Mislim, da mi ta ovratnica v kombinaciji z drugimi vzgojnimi metodami lahko pomaga. Šele čas pa bo pokazal rezultate.
Je pa zanimivo, da lahko moj pes čudovito dela- kadar se nahajava na ograjenem dvorišču ,kjer mi jo ne more popihati po svoje.
Tega, da bi mi ušel pod avto ali pa me popadel se ne bojim. Na sprehod hodiva tja, kjer ni v bližini avtomobilov. Popadljiv do ljudi pa ni- še celo pri veterinarju ne potrebuje nagobčnika.
Ko sem omenjala podkupnino sem imela v bistvu v mislih nagrado v obliki priboljškov,ki jo lastniki damo psu za dobro delo.
Ne vem z kakšnimi psi si imela opravka doslej. Mojega je nekoč za 14 dni (ko smo bili mi na morju)prevzela ena gospodična, ki se bolj resno ukvarja z tem- pa ji ni nič uspelo. Rekla je, da je res divji.
lp
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #86 : četrtek, 01.12.2005 : 20:07:39 »

Če psa fizično ne obvladaš, poskusi z uporabo haltija. Vtipkaj v iskalnik halti, pa boš našla veliko debat Wink
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #87 : četrtek, 01.12.2005 : 20:15:23 »

Na haltija sem tudi sama že pomislila -si ga bom omislila. Je pa to samo začasna rešitev- moj kuža potrebuje veliko gibanja in to da bi bil do konca življenja samo na vrvici, bi bilo za njega kar hudo . Jaz nimam dovolj kondicije, da bi lahko dovolj dolgo tekla poleg njega. Da bi pa tekel poleg kolesa ,pa tudi ne pride v poštev, ker bi me na prvem ovinku sesul.
lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #88 : petek, 02.12.2005 : 15:30:07 »

Takole; Damyati, ti si imela svojega psa zrihtanega, samo včasih si je malo preveč dovolil. Tvoj pes ni potreboval drugega kot to, da se je prepričal, da je tvoja roka dolga.zato ti je zadeva uspela.  Ti obvladaš tako nagrajevaneje psa kot tudi kazen. Choppy ne obvlada ne enega ne drugega. Praviš da ima Choppy svojega psa popolnoma pod kontrolo, dokler je na dosegu. Bla bla bla, če bi bilo tako, je ne bi metal po tleh in se ji trgal s povodca (kot je sama napisala). Prav tako bi ga mirno lahko vodila ob kolesu na povodcu, pa si česa takega še pomisliti ne upa (njene besede).

Choppy: isto hrano ali predmet lahko uporabiš kot nagrado ali kot podkupnino. Če psu, ki te ne uboga kažeš pribojšek." glej kaj boš dobil če boš prišel" je to podkupnina in povsem zanesljivo ne deluje, v najboljšem primeru se pes nauči izsiljevati. Tako delaš ti (kot si sama napisala malo nazaj) Torej - psa ne znaš pravilno nagraditi.
Psa tudi ne znate pravilno kaznovati (če že ravno mislite da ga morate). Pobegnil je v vodo, tepen je bil, ko je prišel nazaj. (tvoje besede). Navdušene si bila nad izrednim učinkom kazni. Pa je res delovala? Če bi, bi s psom sedaj ne imela več problemov.
Praviš, da nimaš nobenih problemov z agresijo do ljudi. Lepo, ko sem pisala, da bi te lahko napadel sem mislila na Manco, za nesporazum se opravičujem. Problem z agresijo do psov pa imaš (kot si sama napisala se celo bojiš da bi kakšnega strgal, kar je že zelo hudo). Kako pa misliš, da bi deloval električni sunek na psa, ki se je ravnokar stepel (se pripravlja da se bo stepel)?
Naj ti bo jasno, da tvoj pes ni čisto nič posebnega. takih goldnov je žal na kupe. Ljudje si omislijo psa, ki je v bistvu zelo zahteven delovni pes, ki potrebuje veliko gibanja, dovolj zaposlitve in pravilno vzgojo od prvega dne ko pride k hiši - zaradi zavajajoče fame o srčkanih zlatkotih, ki so idealni in neproblematični  družnski kužki. Ha, ha ha. Goldne imamo 20 let, tudi kakšen samec je bil vmes, verjemi da jih poznam kot star denar.

Vse kar tvojemu psu manjka je dovolj gibanja in zaposlitev. Če ga fizično ne obvladaš, zadevo lahko elegantno rešiš s haltijem. Samo bojim se, da bi ga kupila, ga psu nataknila in ga vlekla na sprehod, čez pet minut pa se zjokala, da tudi to ne deluje, ker se je snel. psa je treba postopno navaditi in zadevico tudi pravilno uporabljati. Potem tudi tek ob kolesu (tega   ga moraš tudi naučiti, ne moreš kar vzeti psa, se vsesti na kolo in se peljati) ne bi  bil več problem. S tem bi odpadel problem pomanjkanja gibanja.
Z zaposlitvijo res ne bi smelo biti problemov, saj praviš, da te na ograjenem prostoru čudovito uboga. delaj z njim na ograjenem prostoru poleg poslušnosti tudi zadeve, ki ga zabavajo (naj prinaša predmete, zahtevaj doslednost, skrivaj mu predmete, začni ga učiti najbolj neumne trikce kar se jih lahko spomniš).
Če bi bil pes dovolj razgiban (recimo 6 - 10km teka na dan) in zaposlen (najmanj  2x po pol ure intenzivnega dela z veliko nagradami in igro) bi ostali problemi počasi izginili sami od sebe (razen agresije do psov, tu bi mogoče malo pomagala kastracija, sicer pa bi morala vedno paziti).

električna ovratnica je zadnje, kar tvoj pes potrebuje. delaj pa kar hočeš. prav zanimivo bi bilo slišati, kda je tisti priznani strokovnjak, ki (verjetno ne zastonj) promovira ilegalne metode šolanja.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #89 : petek, 02.12.2005 : 16:05:41 »

malo berem tole in..jao koliko različnih mnenj! a veste kdaj sem pomislila na to ovratnico? danes, ko sem skoraj živčni zlom doživela, ko sem lovila psico!

Prideva iz dolgega sprehoda, kjer se je lovila s še eno psičko po snegu. Pred hišo se mi po nesreči odpne povodec in seveda - žurka za Fabijo. Ona točno ve, da se za hišo zadržujeta mačka, ki ju sovraži (tudi sicer nimamo ograje, tako, da je ne spuščamo, saj rada zajaga vse kar se hitro premika). Takoj je dojela, da je prosta tam kjer ne bi smela biti in gasa! Seveda za vogalom hiše mačka, onedva v pogon, ona pa za njima. Seveda sta ji ušla,ampak ona ju je panično iskala po sosedovem travniku, šla je celo kar precej daleč do ene druge hiše in se po svoje zabavala. Zmatrana je bila že ful, ampak ni odnehala. Mojega vpitja seveda ni šlivila 5 posto! kot bi steni govorila. Bala sem se še, da jo bo kakšen avto zbil. laufam za njo, jo kličem, iščem...nič! potem se ji je pa nekje, ki je bil nakidan sneg ful udrlo in ni mogla ven. Jaz sem imela šanso, da ji pridem vsaj blizu. Potem jih je pa še dobila (beri: prijela sem jo za kožo in vrgla v sneg, pa ležat je mogla zraven in se ne premaknit). uglavnem, če bi bila še enkrat ista situacija bi ona brez zadržkov isto ponovila!

Drugače, če na kakšnem travniku delava, vedno uboga, tudi odpoklic in vse ukaze. Ko pride pa do kakšne hitro premikajoče se zadeve (kolesar, srna, zajec, maček) pa postane gluha in nikakor ne morem vzbuditi njene pozornosti...

Kaj pravite?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: elektronska ovratnica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines