mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:59:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: zobni kamen
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: zobni kamen  (Prebrano 37363 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
babsi
gost
« : petek, 15.11.2002 : 09:38:18 »

ali ima kdo izkušnje s  preprečevanjem nastajanja zobnega kamna pri psih, ki imajo nepravilni ugriz?
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #1 : petek, 15.11.2002 : 10:27:58 »

Ce velja za nepravilen ugriz tudi sicer po standardu popolnoma pravilna predgrizavost buldoga, potem jih imam jaz. Wink Svojim damam dodajam k rednim briketom Hill'sove brikete Oral care in sem po 4 mesecih zelo zadovoljna, saj so se vsem mocno zmanjsale obloge, sploh tisti od psic, pri kateri me je ze malo skrbelo.
Vsake toliko pa jim zobe namazem tudi s Stomodinom.
Poljubcek Kiss za Riverja in belo snezinko Kelly,
Mojca
Logiran
babsi
gost
« Odgovor #2 : petek, 15.11.2002 : 11:38:27 »

Ojla,
Piškotke za odstranjevanja kamna sem tudi jaz kupila, pa pri Riverju nič ne nuca,ker očitno slabo žveči in poje prevelike kose. Stomadin je pa za oba bolj posladek,zelo jima diši - ampak učinka pa res ne opazim...
No Riverja bomo verjetno peljali na odstranjevanje kamna v Radovljico, ampak za potem bi bilo fino če bi izvedela za kakšen (mogoče domač) recept za vsaj delno preprečevanje nastajanja oblog... Mnenje veterinarja je, da bo treba kamen odstranjevati na leto, leto in pol - meni pa to ni preveč všeč že zaradi slabih izkušenj z narkozami.
Logiran
Mama_pei
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #3 : petek, 15.11.2002 : 11:53:56 »

Cheesy

Hojla, moji dve pridnici, Babsi, lepo te je videti po dolgem casu.

Tako kot pravi Mojcek, tudi jaz dodajam brikete za odstranjevanje zobnih oblog, in sicer Technicalove, no pri Riverjevi mamici Beti , se kar malo popravilo...no, dama je stara deset let in pol..a ne?

Mislim, pa da vgriz ima bolj malo zveze z zobnim kamnom.
Eni ga imajo vec , drugi manj. Ni pravil.

En pozdravcek in poljubcek za Riverja  in Kelly , Maji in tebi pa  Kiss

Oglasita se kaj.

Mojcek, pocohi babe.

mama pei
Logiran
babsi
gost
« Odgovor #4 : petek, 15.11.2002 : 13:14:46 »

Živjo v Braslovče in v Črnuče,
ja, žal sem redko na teh straneh, samo kadar mi rata na šverc skočiti na internet v službi - pa še takrat le preberem kaj je novega...
River menda ne uporablja kočnikov kot bi bilo treba, zdravnica predvideva da zaradi nepravilnega ugriza- lahko pa samo da se mu tako mudi jesti, da nima časa prežvečiti, kot je treba, saj vesta kako rad je...no ja, je nekaj podedoval pač tudi po meni... Imamo pa pri vsem skupaj srečo, dlesni so zdrave, nič vnete. In Rivčo si lepo pusti čistiti zobe, samo tako globoko zdihuje zraven kot kakšna depresivna stara mama. To njegovo vzdihovanje je prav nekaj hecnega-če hočem od njega kaj, kar mu ravno ne paše ali mu nasploh ni pri srcu-npr. umivanje tac, potem ko ga pokličem "River gremo tace umit" blazno vzdihuje (in to globoko in naglas), tako da mi da jasno vedeti, da to on res nebi ampak da mi bo ugodil zato, ker sem to ravo jaz...
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #5 : petek, 15.11.2002 : 13:44:44 »

Ali se ne odstranjuje zobni kamen z laserjem?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : petek, 15.11.2002 : 16:40:13 »

Kaj pa bolj naravno - surove goveje kosti? Moja psica ( ta večja, ker ta mala jih ne je) si kar lepo očisti zobe s kostjo ali pa z raskom, če je ravno pri volji! lp
Logiran

Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #7 : petek, 15.11.2002 : 18:32:51 »

Mojemu kuzku so zobni kamen odstranili pri 11 letih. Ker pri takem posegu dajo narkozo, je ze malo nevaren za pse, vsaj tiste v letih. No zobni kamen se pa mu je ponovno pojavil, ne glede na to ali je glodal kosti ali rask ali kaj drugega. Moram pa povedati, da zobnega kamna sploh ni imel do 11 leta.

Zdaj me pa zanima kako se pri psih preprecuje nastanek zobnega kamna. Sedaj imamo mladica, pa me zanima ali je za preventivo dovolj Rask, Hillsovi briketi Oral care, Nutro keks za ciscenje zob ali kaj drugega? Mi lahko kdo razlozi kaj je Stomodin in kje se ga dobi?

LP, Miska
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #8 : torek, 19.11.2002 : 11:06:53 »

Jaz svoji umivam zobe in pri 3 letih nima nic zobnega kamna.
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #9 : torek, 19.11.2002 : 11:39:24 »

Hill's Oral Care niso piskoti, ampak briketi, ki jih celo Ditka - buldoginja, ki sicer vse stvari pogoltne cele, zgrize.
Stomodine je nekaksen gel za ciscenje zob, ki se ga nanasa s krtacko, prstom ali pa se ga samo s posebnim nastavkom stisne v kot med zobmi in dlesnijo in se potem sam razmaze po zobeh.
Lp, Mojca
P.s. Barbara, tole vzdihovanje mi je pa znano, pa usesa h komolcem spustit, da ti je ja jasno, da si totalen terorist. Grin
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #10 : torek, 19.11.2002 : 15:12:14 »

Simi, s cem pa ti svoji kuziki umivas zobe? Zadnjic sem malo prebrskala trgovine, pa niti ena ni imela Stomodin gela. So mi pa pokazali veliko razlicnih past pa me zanima kaj priporocate.

LP, Miska
Logiran
Cat
gost
« Odgovor #11 : sreda, 20.11.2002 : 22:58:15 »

Pozdravljeni!
Strinjam se s Simi-redno scetkanje je ena tanajboljsih obramb pred zobnim kamnom. Vcasih se je dalo dobit zobno pasto C.E.T., vendar so jo zal nehali uvazati-je bla res dobra. Kot nadomestilo so zaceli uvazati novo zadevo, ki se imenuje SPECICARE-dentifrice chien. Ni sicer tolk ucinkovita, ampak svoje delo kljub temu kar dobro opravlja-z redno uporabo. Jst si zobno pasto vedno priskrbim na vet. kliniki-ce imamo ravno kaksen opravek(ceplenje....) tam, mimogrede potem se to nabavim, sicer pa ena tuba zadostuje kar za dolgo casa, rok trajanja je pa tud kar dolg.

Seveda se strinjam tudi z uporabo raznoraznih kosti, glodal, piskotov in briketov narejenih v ta namen-tudi to kvalitetno ucinkuje, vendar pri res problematicnih psih brez kombinacije s scetkanjem skorajda ne gre. Mislim tudi, da so ene pasme bolj nagnjene k temu, ene malo manj in ravno tako so izjeme med samimi predstavniki pasem. Vem, da so hrti v tej smeri zelo dobri gostitelji zobnega kamna, istocasno pa tudi zelo obcutljivi na narkozo. Velikokrat sem slisala kako se ljudje pritozujejo nad tem problemom, ko pa jim reces, naj zacno s scetkanjem, pa izustijo: "Glih da se mi" ali pa "Ke mam pa cajt".
Svojemu psu raje scetkam zobe in poizkusim cimbolj preprecevati nastanek kamna kot pa da bi ga zaradi svoje lenobe izpostavljala narkozi in s tem ogrozila njegovo zivljenje.
Kaj pa vi mislite na zgornja stavka?

LP
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #12 : sreda, 20.11.2002 : 23:37:59 »

Cat!

Se strinjam s tabo! Moj kuza je bil enkrat samkrat na ciscenju zobnega kamna in takrat ga je narkoza kar dobro zdelala. Cisto pri sebi ni bil se kaksna 2 dni je pa res, da je bil takrat ze kar gospod v letih.

Scetkanje je najboljsa preventiva, vendar se veliko ljudi zave tega sele, ko je zobni kamen ze trdno na zobkih. Starega psa navadit na umivanje zob pa je zelo tezko.
To je moj drugi kuza in ne bom ponovila napake od prej. Zato pa sprasujem kaksna zobna pasta je OK. Greva v petek na cepljenje, pa bom nabavila.

Hvala za nasvet,
                       Miska
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #13 : četrtek, 21.11.2002 : 00:05:53 »

Tako kot pri ljudeh, je za zobni kamen "kriva" kuhana - umetna - nezdrava hrana. Recimo konzervirana hrana iz pločevnink vsebuje karamel kot konzervans, ki je glavni povzročitelj zobnega kamna. Tudi sladkor v polsuhi hrani (25% vode) je kriv, tudi za sladkorno bolezen. Tudi "briketi" so lahko povzročitelj...sliši se že kar osladno, a preberite si v sosednji niti BARF hranjenje...pa ne bo potrebno psov ščetkati in peljati na narkozo ob čiščenju kamna. Sliši se "vsiljivo", a večina težav v tej niti izvira iz neupoštevanja načel zdrave prehrane.
Tudi naši otroci najraje "žrejo" civilizirano hrano : čips, lizike, bonbone in Coca - colo Press  Grin
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #14 : četrtek, 21.11.2002 : 07:38:24 »


Citat

Simi, s cem pa ti svoji kuziki umivas zobe? Zadnjic sem malo prebrskala trgovine, pa niti ena ni imela Stomodin gela. So mi pa pokazali veliko razlicnih past pa me zanima kaj priporocate.

LP, Miska

Sem sele sedaj videla tvoje vprasanje, odgovorim ti zvecer, ko pridem domov in pogledam na zobno pasto. Lahko pa ti povem ,da jeo obozuje pes in macek, je na bazi perutnine in oba sama prideta v kopalnico, da si umijemo zobe.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: zobni kamen
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines