mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:07:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: likvidacija lovskega psa
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: likvidacija lovskega psa  (Prebrano 35554 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #75 : petek, 11.12.2009 : 19:16:30 »

Ja in kaj potem, če si? Tega ne moreš vedeti. Plus,  to ni prav nobeno opravičilo. To ni humano in ni normalno. Zame sicer itak ni normalno uživati v streljanju na katerokoli živo bitje - pa da mi ne mi kdo zdaj odgovarjal s tem, "koliko dobrega naredijo lovci za uboge živali pozimi", lepo prosim. Ni normalno, in pika. Zame so to ljudje, ki jim v glavi nekaj manjka.  Angry
Nihče me ne bo prepričal, da ni tako.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #76 : petek, 11.12.2009 : 19:57:05 »

Zoia, sem na lastne oči videla primer nekoga, ki se je dvakrat ustrelil v glavo ko je delal samomor. Tako da tudi strel v glavo je lahko hudičevo boleč, sploh če ga izvaja nekdo ki ne cilja ravno najbolje oz se pes v tistem trenutku premakne. Koliko pa boli pravi, smrtni šus pa ve samo tisti, ki mu je bila to zadnja stvar v življenju. Ostalo so predvidevanja. Lahko da res ne, lahko je pa to trenutek nepredstavljive bolečine/strahu/grozljivega občutka ki ga drugače ne doživiš.
Logiran
mara
odvisnež
*****
Sporočil: 587


« Odgovor #77 : petek, 11.12.2009 : 19:59:13 »

OOooooo, ne morš verjet....sej so mi že rekli, da sem naivna, ampak tega si pa res nisem mislna-da svojga psa lohk kar ustreliš, ker....ja, ker to pač v prostem času počneš- tko mal za relaks.....In se ti to ne zdi nič takšnega...
Pa da strel ne boli, pa da pes ne ve, da ga bo njegov gospodar zdajle poslal na drugi svet, ....
Pa da so otroci nevajeni  in ogroženi zaradi takšnih fotografij....Ko bi le blo tko, pa so na žalost sposobni še česa hujšega-to pa zato, ker se tudi atom in stricem ubijanje živali ne zdi nič takega...To je zaskrbljujoče, ne pa slike, ki opozarjajo!!! Naša družba smrdi....
Sory,si nisem mogla pomagat in se vzdržat komentarja....
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #78 : petek, 11.12.2009 : 20:28:58 »

A nisi pri strelu v glavo v trenutku mrtev?
Če mene vprašaš: ne vem, nisem še poskusila.

Do neke mere še premorem razumevanja za tako početje, ampak tako kot pri vsemu, kar zadeva odločitev o življenju ali smrti, me skrbi zloraba položaja in igranje boga.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #79 : petek, 11.12.2009 : 20:41:19 »

Je tudi res, da je bil hiter strel nekoč oblika evtanazije. Boljše alternative ni bilo. Končno dejansko ne vemo, koliko boli pravilno odmerjen strel. Kot ne vemo, koliko boli injekcija in kakšni so pod njenim vplivom tisti zadnji trenutki pred koncem. Ampak, bog pomagaj, živimo v družbi s pravili in zakoni in ne na divjem zahodu. Tako kot danes ne more več kmet sam klati živine, tudi lovec ne more več sam streljati psov. Ker se je družba pač odločila, da po svetu hodi preveč  psihičev, da bi ti lahko imeli samostojno izbiro kdaj in kako, to danes MORA strokovno storit veterinar. Dilema je torej odpadla, ker posameznik izbire preprosto nima več.

Ne vem pa, zakaj se prav v tem primeru sploh pogovarjamo o tem - tukaj ni šlo za milostni strel 'humanega' lovca, ki mu po hiši visijo slike svojega lovskega tovariša. Ustreljen je bil brezbrižno, še trupla ni bilo vredno odstraniti. Tu ni kaj debatirat, tudi če bi se sicer vprašanje primernosti 'zadnje poti v gozd' recimo res odpiralo.

p.s.: Lov kot 'šport' (bruham) mi je mimo, ker ni danes zanj nobene potrebe. Razen zabave. Ubijati iz zabave pa je vsaj pokvarjeno in sprevrženo. Ne govorim o nujnih odstrelih in 'skrbi za naravo'. Govorim o kapitalcih, 'lepih' žrtvah, vsemu, ob čemer z zanosom pripovedujejo, ob čemer pijejo, se fotografirajo in kimajo, kako da je bil danes 'dober lov'.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #80 : petek, 11.12.2009 : 20:56:41 »

A nisi pri strelu v glavo v trenutku mrtev?


Kaj pa prej, ko te pes še gleda, ko nameriš vanj, ko te spremlja z očmi, kaj boš naredil, misliš da takrat pa ne trpi ? (ali  je lovski pes ciljanja v svojo glavo navajen..., mislim da ni...) (sprašujem vse, ne konkretno tebe) Mislim, da direkten strel res nič ne boli, bolijo pa trenutki pred tem...ali pa sem motim.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #81 : petek, 11.12.2009 : 21:24:08 »

Jaz si težko predstavljam da strel v glavo ne boli Huh - v tistem trenutku, ko metek prileti v glavo ga zaboli, tudi če je čez sekundo potem mrtev..

Je pa res, da tudi ne vem koliko boli injekcija.. Jaz sem se pozanimala o evtanaziji, če bi slučajno mogla svojega psa kdaj peljati in mi je veterinarka zagotovila, da jih ne boli, ampak če je pa to res, to pa jaz ne vem..

Glede klanja pa, jaz sem se bila danes na obisku pri babici na vasi, kjer so tudi drugi kmetje in očitno so klali prašiče, ker se je ene deset minut slišalo grozne krike živali, cviljenje sram, tako da glede klanja je pa še vedno bolj human strel v glavo, kot pa mesarsko klanje z nožem.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #82 : petek, 11.12.2009 : 21:28:55 »

menim, da je humana usmrtitev kot lajšanje muk primerna le takrat, ko se ne da nič več drugega narediti.

to, da se ne da nič več drugega narediti, oceni kvaliteten veterinar. to običajno počne v ambulanti, ne v gozdu, ne na domu. to običajno ljubljenčkom ni všeč; vključuje zbadanje, hospitalizacijo, tipanje bolečih delov, imobilizacijo za ultrazvok, razne hrupne inhalacije in kajvemkaj še vse. ampak dokler je upanje, jih podvržemo temu.

ko upanja ni več, pa eni v gozd s puško, drugi v gozd z veterinarjem, tretji pa še nevemkaterič k veterinarju. vsi v imenu humanosti, lajšanja bolečin in pomoči pri neizogibnem. (povzemam dosedanje poste, če sme jih prav dojela)



četrti pa kar v gozd, brez da bi prej kaj dostikrat bili pri veterinarju. se kar sami odločijo, da je čas za it zadnjič v gozd. brez dignoz, zdravljenj itd. in tu se vračamo k izvorni temi. v tem primeru je bilo tako. in to je po mojem ena od srži tega konkretnega primera. način hipnega ubijanja iz usmiljenja niti ni toliko važen, ne/etičnost je v razlogu, povodih.


istrski gonič pri 8 do 9 letih starosti se obnaša tako, da mnogi ljudje na sprehodu sprašujejo, če je mladič... istrski gonič pri teh letih ni star in betežen. zakaj ne zdraviti takega psa?

petit, a lahko prosim razložiš, zakaj je pri tem dejanju po tvojem edino narobe to, kako je bilo truplo odloženo? me res zanima insajderski pogled. prosim, ponovno, da se še kaj javiš in nam razjasniš vaše poglede.  





Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #83 : petek, 11.12.2009 : 21:32:55 »



petit, a lahko prosim razložiš, zakaj je pri tem dejanju po tvojem edino narobe to, kako je bilo truplo odloženo? me res zanima insajderski pogled. prosim, ponovno, da se še kaj javiš in nam razjasniš vaše poglede.  


Tudi jaz bi rada to vedela.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #84 : petek, 11.12.2009 : 21:46:43 »

Mene pa še vedno zanima, če je proti identificiranem vzreditelju bila podana prijava ali pa če so medtem identificirali dejanskega lastnika psa in prijavo podali zoper njega. Hvala.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #85 : petek, 11.12.2009 : 22:24:32 »

Petit je samo lovec in lovci  ne premorejo normalnih človeških čutov. Zanje živali niso čuteča bitja, ampak trofeje in orodja za pomoč pri ustrelitvi čim več trofej.  Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi šel med lovce. Veliko, žal res kar nekaj lovcev sem poznala v različnih krajih, kjer sem v preteklosti živela. Pozimi so živalim pod komuflažo kako da skrbijo za njih nastavljali hrano. Zakaj? Ne zato, ker bi jim želeli pomagat ampak zato, da so jih naslednjo lovsko sezono lahko čim več postrelili. Na lastna ušesa sem slišala:" Dobro jih nafutraj, da bomo imeli čim več trofej." In bolje da ne vidiš njihovih veselic, ker ti gre na bruhanje. Največji sloves so imeli zaradi streljanja lastniških psov, ki so jim slučajno prekrižali pot, čeprav blizu svojih domov in sploh ne v gozdu. Nekajkrat celo na domačih dvoriščih , tako je sosed lovec ustrelil mojega Nerota. Tako se je zgodilo tudi nekaterim drugim s strani lovcev iz različnih lovskih družin. Upam si trdit, da 80 % lovcem njihov pes ne pomeni nič drugega, kot orodje za pomoč pri jagi. Na prste lahko preštejemo lovce, ki bi skrbeli za svojega psa odgovorno tudi takrat, ko ne zmore več jagat. Skoraj vsi končajo s streli v glavo, očitno kot še ena trofeja. In danes ni nič drugače, lovec je lovec in žal lovec ostane. Ker med njimi ni nikogar , ki bi bil bolj človeški.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #86 : petek, 11.12.2009 : 22:30:33 »

OMG človeška pokvarjenost je res brezmejna.  Sad
Presneto, izgleda da res. Kakšna sramota! Grozno!
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #87 : petek, 11.12.2009 : 23:13:01 »

Končno dejansko ne vemo, koliko boli pravilno odmerjen strel. Kot ne vemo, koliko boli injekcija in kakšni so pod njenim vplivom tisti zadnji trenutki pred koncem.
Natančno takšno je tudi moje razmišljanje. Nihče od nas še ni bil tam in lahko samo v prazno ugibamo.

Dejstva pa so, da

 - pes, ki je še sposoben po svojih nogah iti v gozd na sprehod, nikakor ni "za odstrel". Ne dobesedno, ne kako drugače. Ne z lastno roko in ne preko veterinarja.

 - se Slovenija po ustavi deklarira za pravno državo. In naj bi zakoni veljali za vse enako. Tudi za lovce, ribiče in ostale ##### (sledijo grde besede, ki niso za na javni forum in ostajajo v moji sobi)

Torej: če že pustimo ob strani moralo; človek je kršil zakon. Enako kot tisti, ki vozi pijan ali tisti, ki oropa banko. Bo odgovarjal? Ustava pravi, da ja. Praksa pravi... ? ? ?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #88 : sobota, 12.12.2009 : 09:28:08 »

Petit je samo lovec in lovci  ne premorejo normalnih človeških čutov. Zanje živali niso čuteča bitja, ampak trofeje in orodja za pomoč pri ustrelitvi čim več trofej.  Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi šel med lovce. Veliko, žal res kar nekaj lovcev sem poznala v različnih krajih, kjer sem v preteklosti živela. Pozimi so živalim pod komuflažo kako da skrbijo za njih nastavljali hrano. Zakaj? Ne zato, ker bi jim želeli pomagat ampak zato, da so jih naslednjo lovsko sezono lahko čim več postrelili. Na lastna ušesa sem slišala:" Dobro jih nafutraj, da bomo imeli čim več trofej." In bolje da ne vidiš njihovih veselic, ker ti gre na bruhanje. Največji sloves so imeli zaradi streljanja lastniških psov, ki so jim slučajno prekrižali pot, čeprav blizu svojih domov in sploh ne v gozdu. Nekajkrat celo na domačih dvoriščih , tako je sosed lovec ustrelil mojega Nerota. Tako se je zgodilo tudi nekaterim drugim s strani lovcev iz različnih lovskih družin. Upam si trdit, da 80 % lovcem njihov pes ne pomeni nič drugega, kot orodje za pomoč pri jagi. Na prste lahko preštejemo lovce, ki bi skrbeli za svojega psa odgovorno tudi takrat, ko ne zmore več jagat. Skoraj vsi končajo s streli v glavo, očitno kot še ena trofeja. In danes ni nič drugače, lovec je lovec in žal lovec ostane. Ker med njimi ni nikogar , ki bi bil bolj človeški.

Zelo dobro napisano, se strinjam! In naj sem mu roka posuši tistemu, ki je ustrelil tvojega Nera  Angry Angry Angry
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #89 : sobota, 12.12.2009 : 10:29:12 »

Petit je samo lovec in lovci  ne premorejo normalnih človeških čutov. Zanje živali niso čuteča bitja, ampak trofeje in orodja za pomoč pri ustrelitvi čim več trofej.  Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi šel med lovce. Veliko, žal res kar nekaj lovcev sem poznala v različnih krajih, kjer sem v preteklosti živela. Pozimi so živalim pod komuflažo kako da skrbijo za njih nastavljali hrano. Zakaj? Ne zato, ker bi jim želeli pomagat ampak zato, da so jih naslednjo lovsko sezono lahko čim več postrelili. Na lastna ušesa sem slišala:" Dobro jih nafutraj, da bomo imeli čim več trofej." In bolje da ne vidiš njihovih veselic, ker ti gre na bruhanje. Največji sloves so imeli zaradi streljanja lastniških psov, ki so jim slučajno prekrižali pot, čeprav blizu svojih domov in sploh ne v gozdu. Nekajkrat celo na domačih dvoriščih , tako je sosed lovec ustrelil mojega Nerota. Tako se je zgodilo tudi nekaterim drugim s strani lovcev iz različnih lovskih družin. Upam si trdit, da 80 % lovcem njihov pes ne pomeni nič drugega, kot orodje za pomoč pri jagi. Na prste lahko preštejemo lovce, ki bi skrbeli za svojega psa odgovorno tudi takrat, ko ne zmore več jagat. Skoraj vsi končajo s streli v glavo, očitno kot še ena trofeja. In danes ni nič drugače, lovec je lovec in žal lovec ostane. Ker med njimi ni nikogar , ki bi bil bolj človeški.

Mi je žal za Nerota.. Za ostalo pa samo OMG  Shocked
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: likvidacija lovskega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines