mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 10:23:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 181 182 183 184 185 [186] 187 188 189 190 191 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 632082 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
taradaška
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #2775 : četrtek, 18.02.2010 : 13:03:37 »

Glede omejitev v urbanem okolju:
kdo in kako pa bo presojal, koliko so različni psi (če npr. pustimo ob strani pasme in razmislimo o mešančkih) obvladljivi? Kdo bo presodil,  da sta pomembna teža, ali pasma? Že tako me v bloku kakšni (na srečo redki) postrani gledajo, ampak jaz za svoje pse (3) vem, da jih ven vozim tako, da jih obvladam, da v stanovanju ne povzročajo veliko hrupa in zato tudi načeloma ne morejo motiti nikogar. Nima pa noben manj kot 10kg, nasprotno obe psički sta čez 20, mali pa bo predvidoma kmalu tudi nekje takšne velikosti. Torej: če kdo pričakuje, da se bom enemu ali celo dvema odpovedala (?!), ali pa vozila namesto dveh naenkrat ves čas samo po enega na sprehod, se moti, ker takšen predpis ne more obstati. Bolj kot teža, pasma in ostalo psov, bi jih moralo motiti to, da vsi v urbanem okolju ne pobirajo iztrebkov za svojimi psi, ali pa da jih spuščajo brez nadzora, kar bi bilo fino, če bi kdaj se kakšni inšpektorji malo sprehodili v različnih krajih in če ne drugega ljudi vsaj opominjali, če bi opazili, da se osnovnih pravil ne držijo. Ostale omejitve so pa meni čisto mim in tudi če bi v bloku imeli takšen hišni red, da imaš lahko samo dva psa, vem, da me ne bi mogli po sodni poti izseliti, če imam tri. Tako da glede tega menim, da ne bo potreben ravno nek blazno dober ali iznajdljiv odvetnik, da se kakršnekoli sankcije predpisane glede milo rečeno pavšalnih in neživljenjskih omejitev (za razliko od povsem primerne meje lastništva 5 psov za pridobitev posebnega dovoljenja) niti ne bi mogle uspešno izvajati.      
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #2776 : četrtek, 18.02.2010 : 13:05:00 »

Zraven tega je tukaj še naše glavno mesto (Bruselj), ki nam diktira naš vsakdan in omejuje sprejemanje zakonov, ki niso v skladu s smernicami EU (vsaj tukaj kdaj pa kdaj nekaj pozitivnega - da naših veleumnežev prevečkrat le ne zanese predaleč...). A ima kdo podatke, kako so te stvari urejene v drugih članicah EU (omejitve pri lastništvih psov)?  

Družne živali (zaenkrat še) NE spadajo v harmonizirano zakonodajo, skupaj z nacionalnim zakonom z zaščito živali. To so stvari posamezne države. V harmonizirano zakonodajo spadajo le "industrijske" (zakol, transport, farme, ...), poskusne živali in ogrožene vrste. Pa še to sta prvi dve kategoriji bolj varstvo potrošnika kot varstvo živali (če konj crkne na transportu je pač gospodarska škoda, če je prašič nehumano zaklan, je slabša kvaliteta mesa, itd)
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #2777 : četrtek, 18.02.2010 : 13:08:14 »

To, da je prašič zaklan nehumano mi pa res ni jasno kaj ima s kvaliteto mesa veze? Meso je meso? Vsaj meni kot vegetarijanki ni jasno kaj bi to lahko imelo veze. Kolikor vem, je kvaliteta mesa bolj odvisna od stanja in zdravja živali, ko je le ta še živela.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #2778 : četrtek, 18.02.2010 : 13:09:07 »

Ni, dejansko je meso v stresu zaklane živali slabše kvalitete. Ampak to je že OT
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2779 : četrtek, 18.02.2010 : 13:10:16 »

Ja, pa bog ne daj da shujšaš potem, ko si že kupila psa. Ostati moraš na isti teži vsaj 15 let. Drugače ti bodo psa vzeli in odprli čisto posebna zavetišča za pse, katerih nemarni lastniki se redijo in hujšajo ter za pse, ki so si drznili zrasti 1 cm preveč. Plačevali se bodo iz sklada S.B.  Res, toliko kretenov na kupu pa še ne.

No, tole s tehtanjem v te namene bo zelo težko, moja teža je namreč moja osebna stvar in, razen zdravstvenim delavcem (pa še to ne vsem) tudi slučajno nisem dolžna razlagati koliko tehtam. Sploh pa neki uradniki ne bodo mojih kg vodili v nobenih evidencah ali registrih.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #2780 : četrtek, 18.02.2010 : 13:11:22 »

To je čista bedastoča. Kakšna furja še čivave ne obvlada da se zaganja v vse in vsakogar (in z medenim glaskom pravi ''Ja kaj si pa tolk huda no, dej bodi pridna''), kdo pa lahko trop petih brez težav obvlada.

Kako mislijo izvajat te bučke me tud zanima. Če zdaj niti niso sposobni presodit, da hrt ne spada na -16. Namesto, da bi delali na tem, da ne bi prihajalo do ekscesov, ko očitno nestabilni osebi vračajo tri uničene pse, tudi če vnaprej vejo, da jih ne obvlada, da jih posiljuje(jo?), da bi poskrbeli da psi niso celo življenje na ketnah in kdaj pomije dobijo in so seveda uničeni, ko se iz teh keten strgajo ali pa jih spustijo ko jih imajo dost, da ne bi uvažal psov kot žakljev moke, vseh bolanih in shiranih,...

NE, oni bodo šli raje tehtat in merit pase in lastnike.
Logiran
peroflero
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #2781 : četrtek, 18.02.2010 : 13:12:21 »

Uncas, hvala za poduk Smiley

ja, pi..., potem pa ne kurit svečk na trgih...bo treba zakurit kresove, kot včasih...

(po razmerjih med kg, cm itd, bo marsikdo lahko kupil le še HRČKA!)

btw, ostajam optimist
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #2782 : četrtek, 18.02.2010 : 13:14:12 »

sessa, VURSu enkrat ni bilo jasno, da obstajajo rejne živali tudi preden grejo v klavnico. In so na vprašanje kdo kontrolira, kako živijo, odgovarjali da so pri zakolih zraven in da nadzirajo humanost. Ni jim bilo jasno, da te živali nekaj časa prej živijo in da se z njimi ponavadi ne dela lepo  Roll Eyes butnglavc
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #2783 : četrtek, 18.02.2010 : 13:18:36 »

Aha, Uncas, nisem vedela, ker Kitajci ravno zato mlatijo pse preden jih zakoljejo, ker kao adrenalin naredi meso bolj mehko. Bom nehala sedaj s tem.
Se mi pa zdi bolano s čim se vlada sploh ukvarja-z nekim butastim zakonom, ki nima smisla, medtem, ko naša država na vseh drugih koncih počasi razpada. Naj si pogledajo stanje živali v trgovinah, pse, ki v mrazu živijo zunaj na ketnah, problematika mačk itd. Jaz sploh ne vidim kje vzamejo čas da gobezdajo kozlarije po televiziji poleg vsega tega dela, ki bi ga morali opravljati!
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2784 : četrtek, 18.02.2010 : 13:19:16 »

Punce, kaj če bi se me nehale jezit, pa lepo vsaka eno poglavje naše Ustave vzele v roke in preštudirale katere vse naše pravice bi kršil tak zakon oz taka določila Wink
Dejmo se kaj naučit od gospoda Tičjega - pravo, zakoni in njihove luknje, le s tem prideš do živega naši upravi, ki razmišlja izključno birokratsko. Zdrava pamet in interes javnosti - ja kdo je pa že slišal za kaj takega? V katerem zakonu/predpisu/odločbi pa to piše? Wink
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #2785 : četrtek, 18.02.2010 : 13:19:21 »

Sej drugač je smešno: si predstavljate poseben urad na VURSu, kamor prideš da te izmerijo in stehtajo in dobiš seznam pasem/psov, ki jih lahko imaš. In za podpisat kakšno izjavo, da boš vsakršno nihanje teže prijavil, da ti zamenjajo psa, če bo razmerje postalo prenizko. Torej če ti shujšaš ali pes preveč zraste. Nekakšen ''centralni register psov na voljo'', kamor se bo odlagalo previsoke in pretežke in dvignilo take, da ustrezajo zahtevam.

 butnglavc
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #2786 : četrtek, 18.02.2010 : 13:25:12 »

Smetka, meni je tako predstavila zakon inšpektorica VURSa, sama ga nisem šla brat ker se je za nas končalo OK. Če pa niti zakona ne pozna potem pa še toliko slabše ne...

Matosa pa pomoje nihče ne preverja ker dela vse zakonito Shocked Saj tisti potni list naredit ni neka muka...
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #2787 : četrtek, 18.02.2010 : 13:27:01 »

 Shocked 40 cm plecne visine ima nasa tamala, ki tehta celih 8 kg, ce se posteno napapca! Ima pac dolge noge!

Pa tole z nasimi kilami... Upsi, zrediti se bom morala, da bom lahko tavecjo psico ven furala, ki je itak prevelika (ker velikost labradorca je pa res kot en mastodont). A zdaj se bomo se skrbniki tehtali pri veterinarju ali kako? Ja, pa kaj se, noben VURS nima pravice vpogleda v to, koliko jaz tehtam. Mislim, od kod jim take ideje, in od kod jim ideje, da imajo pravico takole posegati v zivljenja ljudi? Menda ne bi imela psa, ki ga ne bi obvladala, ne samo fizicno, ampak tudi psihicno.

Nekaj me zelo zanima - kako ves, kako velik bo pes? Mislim, tudi ce rodovniskega kupujes, lahko pride do odstopanj po standardih, kako zaboga naj jaz vem, kako velik bo mladic mesanca, ki ga bi posvojila v zavetiscu?

A zdaj si bomo morali po zakonu manjse pse nabavljati, ceprav nam karakterno bolj ugaja neka pasma, ki je vecja? Ne vem, jaz imam tako psico, s katero se dobro stekava, velikost in izgled nista imela nic, ampak popolnoma nic, pri izbiri. Psa, ki mi karakterno ne bi ustrezal in bi ustrezal samo neki butasti zakonodaji, ne bi imela. Sploh. Ga raje nimam, kot da imam psa, s katerim se ne postekam. A se je vsem zmesalo?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2788 : četrtek, 18.02.2010 : 13:28:23 »

Aha, Uncas, nisem vedela, ker Kitajci ravno zato mlatijo pse preden jih zakoljejo, ker kao adrenalin naredi meso bolj mehko. Bom nehala sedaj s tem.
Se mi pa zdi bolano s čim se vlada sploh ukvarja-z nekim butastim zakonom, ki nima smisla, medtem, ko naša država na vseh drugih koncih počasi razpada. Naj si pogledajo stanje živali v trgovinah, pse, ki v mrazu živijo zunaj na ketnah, problematika mačk itd. Jaz sploh ne vidim kje vzamejo čas da gobezdajo kozlarije po televiziji poleg vsega tega dela, ki bi ga morali opravljati!

Ja. Saj je Špelička včeraj ob omembi (ne)primernih pogojev (sem upala, da bo kdo kaj o hrtih zinil, samo ni), pa pri omembi keten samo stresala z glavo in se histerično nasmihala. Pri omenjanju trgovin je histerično razlagala, kako ni nobenega razloga, da bi jih prepovedali, ker valjda, mi smo EU in gre za svoboden pretok blaga... No, do mačk niti prišlui niso, ampak recimo, da je to res tematika, ki včeraj tja nekako ni sovpadala.
Aja, kako je pa tole s slovenskim mesom, si pa lahko pogledate v tistem posnetku, ki ga je Smetka napopala, ko VČŠ rezgeta o poljubljanju kruha. No, tam je ta ljubi kruhek žvečila skupaj s pršutom, za katerega ni pozabila zarezgetati, da je slovenskega porekla.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2789 : četrtek, 18.02.2010 : 13:30:51 »

A zdaj si bomo morali po zakonu manjse pse nabavljati, ceprav nam karakterno bolj ugaja neka pasma, ki je vecja? Ne vem, jaz imam tako psico, s katero se dobro stekava, velikost in izgled nista imela nic, ampak popolnoma nic, pri izbiri. Psa, ki mi karakterno ne bi ustrezal in bi ustrezal samo neki butasti zakonodaji, ne bi imela. Sploh. Ga raje nimam, kot da imam psa, s katerim se ne postekam. A se je vsem zmesalo?

Je bila debata o tem tudi:

Aja, sem pozabila komentirat še eno nebulozo, ki je priletela pa iz ust Vidica, namreč;
Najprej je veselo in prepričljivo razlagal, kako mora vsak dobro razmislit, kakšnega psa si želi, kakšnega rabi ipd. in opozarjal na to, da so si psi že po pasmah precej različni, imajo različne potrebe itd. OK, do tu se v bistvu verjetno strinjamo več ali manj. Ampak zanimivo je bilo pa potem nadaljevanje, ko je začel o tem, kako je vsak pes, tudi najmanjši, še vedno pes, torej za v urbana okolja kakšna čivava, sobni psički ipd. Ja, jebela, no.
Se sploh ne čudim, da si včeraj niti navzkriž niso prišli. Saj so imeli očitno dovolj dela s kontriranjem samim sebi...
Logiran
Strani: 1 ... 181 182 183 184 185 [186] 187 188 189 190 191 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines