mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 09:07:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624489 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #330 : četrtek, 04.02.2010 : 14:36:45 »

Meni bo pa mogoče prvič v življenju prišlo prav, da imam že od nekdaj nekaj kg preveč Tongue Glavno da imaš kilograme, ker kontrola je lahko le telesne narave......Tongue
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #331 : četrtek, 04.02.2010 : 14:40:51 »

Yo en potapljaški pas z utežmi za 10 kg okoli pa bo Wink. Malo za dobro voljo Wink.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #332 : četrtek, 04.02.2010 : 14:42:05 »

Yo en potapljaški pas z utežmi za 10 kg okoli pa bo Wink. Malo za dobro voljo Wink.

Ja, pa hči očitno psa tudi ne bo mogla več ven vozit.
Kaj zdaj, a ga peljem potem v zavetišče nazaj, al kako?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #333 : četrtek, 04.02.2010 : 14:47:29 »

Ok, otroci in kilogrami so ocitno najvecji problem celotne populacije, ki obiskuje mojpes.net in to temo. Drugi problemi, ki se nam obetajo, se vas ne ticejo, ali kako?

Ve morda kdo, koliksno stevilo velikih psov na gospodinjstvo misli uvesti v spremenjen Zakon o veterinarskih merilih skladnosti sedanji minister? Obljublja veliko manjse stevilo od sedaj dovoljenih 5. To se vam ne zdi problem? Ce boste morda lahko imeli samo enega psa, ce bo le ta vecji od xy cm ali tezji od xy kg? Kam boste z ostalimi, ki ta trenutek zivijo z vami?

Boste hodili okrog (tudi od stanovanja do avta in nazaj) s psom, ki bo imel nagobcnik? So sploh vasi psi vajeni nositi nagobcnik? Kako se boste lotili tega problema? Ali pa bi mu morda vsaj poskusili nasprotovati z lastno izjavo, poslano na kreatorje takih sprememb?

Se mnogo tega je, le prebrati in malo misliti je treba. O nas in o psih. O nasem bivanju tukaj in zdaj skupaj z nasimi psi. Zavedajte se, da bodo spremembe hitre in drasticne, ker so trenutno vsi pozabili celo na gospodarsko krizo in vse ostalo, ter se vrgli v spremembe "za zascito naroda". Ste poslali svoj oseben protest vsem kreatorjem vasega nadaljnjega zivljenja z vasim psom, ki jih najdete napisane nad ali pod izjavami o zahtevah po spremembah? Je ze kdo poskusil priti do tekstov, kjer so spremembe nacrtovane ...? Kaj drugega?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #334 : četrtek, 04.02.2010 : 14:52:56 »

Vecina med vami (bi rekla, da kaksnih 90% vseh, ki gledajo to temo) ste clani vsaj enega od drustev ali klubov in s tem clani KZS. Koliko informacij imate, kaj v vasem imenu pripravljajo? Vas kdo kaj vprasa? Imate kaksne informacije?
KZS ste vsi in ne samo tisti, ki sedijo na vrhu. Hvala bogu, da so drustva pri nas tako zakonsko urejena. Samo zavedeti se se morate zaceti, da spadate k vsaki navedbi in pocetju o KZS (dobri, slabi, povprecni) tudi vi.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #335 : četrtek, 04.02.2010 : 14:57:46 »

Meni se dejansko zdita največja problema omejitev oziroma zaostritev števila psov, drugi pa to hujskanje o nagobčnikih.
Ne zdi se mi niti fer enostavna prepoved nekaterih pasem.

In če sprejmejo omejitev psov na znatno manjšo, kako bodo potem reševali problematiko 'odvečnih' psov??  Ah...
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #336 : četrtek, 04.02.2010 : 14:58:13 »

A ne gre vsak predlog v javno razpravo? In se takrat v medijih debatira in ima vsak pravico poslat svoje mnenje in pripombe?

Jana, ne vem kakšna društva misliš? Verjetno ne tistih za zaščito živali? Ker tu ni nobene veze s KZS, vsaj ne da bi jaz vedela.
Logiran
ninalai
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #337 : četrtek, 04.02.2010 : 15:00:47 »

Jana, sklepam da se pri vas nekaj pripravlja. Kot civilna iniciativa se lahko vloži predlog zakona ali podzakonskega akta. Lahko bi zbrali konstruktivne predloge. To po mojem spisek nevarnih pasem, omejitve v višini in teži psa in lastnika in kar je še takega ni.
Vsekakor bi že striktno izvajanje sedanjega zakona pomagalo. In da bi vsak lastnik psa moral opraviti nek tečaj  (brez psa), kjer bi se seznanil z zakonodajo s področja varstva živali.

Sicer bi bilo zdaj za pričakovati, da bi javno preučili in izpostavili ves postopek, odkrili šibke člene zakonodaje in jo izboljšali. Seveda :>
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #338 : četrtek, 04.02.2010 : 15:05:18 »

Otrok

Bulmastifi  so bili otroci. Psica ki ga je napadla bi dala šivljenje zanj. Ja na koncu je dala zanj življenje. Njegovo namreč.

Pred 4 meseci me je pokličal lastnik dogosa ki je bil nekako moj ker je psica-mama v solasti. Situacija je bila taka da je možakar odšel v nemčijo za dlje časa. V tem vmesnem času je za psa skrbela družina in njegovo dekle. Nekega dne je ta vzgojen šolan pes bil pri njej. stopila je v sobo in mu nadela ovratnico. šla ven po povodec. ko se je vrnila je napadel. zaprla je vrata in se zadrla. potem se je plazil ker je kao dojel napako. Ok tuj teritorij pa to.
Pokličejo me, pripelje psa. 2 ure je delal na terenu kot nemški ovčar. dal sem par nasvetov kaj dela vodnica narobe, koko naj prezentira dominanco in smo zaključili. Pes je bil pri meni na čuvanju še 3 ure ker  je imela tečaj. Prvič sem mu v sovo kjer je bil, prinesel hrano. Drugič vodo. Tretjič je steral k vratom piknik stol in povšter . stopim noter in dam stol na svoje mesto in povšter gor. Ponovi, kot je to delal njegov foter
stopim not in poberem povšter in mi on zarenči v obraz ko sem se sklonil
ukažem prostor in uboga
vsedem se na stol in 15 minut treninga
po tem ga vprašam če bi pil in gre pit
pride do mene da bi se crkljal ampak vidim dominantno gesto ko je taco dal name in me gledal v oči
ga dam na prostor.
po 10 minutah od tega grem iz sobe
ponovi zgodbo
odprem vrata in v sobi me pričaka pobesnela zver.
V vsem svojem življenju ko sem ločeval bokserja in bokserja, dogosa in bokserja, dva dogosa, bokserja in nemško dogo...dalmatinca, dobermana, nemškega ovčarja....se nisem usral v hlače. tokrat sem se skoraj. Tega psa sem da se umiri polil z ene 6 pollitrskimi kriglami. Sreča da je bil toliko šolan da je na koncu šel na plac. Imel sem grablje da se je umikal.
kako je bilo ob prihodu vodnice. ona zunaj, jaz v dveh bundah in smučarskih hlačahpodloženih  in rokavice.  Če bi imel čelado bi jo dal gor.  Sej se sliši smešno ampak to kar sem doživel je bilo noro. Odprl sem vrata sobe in ga izza priprtih vrat pomiril z glasom potem pa hitro šel ven v shrambo 2 metra od lastnice da bom posredoval če se mu utrga tudi nanjo. Ona ga je od zunaj poklicala, pes je prišel in se je razveselil, dala ga je na povodec in jaz sem stopil ven. Pes me pogleda kot da sva največja frenda. Tipičen psiho.

Poklical sem kolega ki je na svojem koncu prevzgajal pse od šarplanincev do mešancev in tudi dogosa svojega je naredil v legendo ko po razstavah hodi spuščen in je zanj Vidic nekoč v Trbovljah rekel "poglejte ta dva dogosa kako sta prava primerka pasme ko sproščeno hodita med ljudmi brez povodca- sama" Njegov nasvet je bil da 2,5 let starega samca on vzame samo da ga pelje do lovca in šusuglavo.

Lastniku sem povedal diagnozo. Pes je kot mlad ugriznil mamo, cel čas bil nadzorovano agresiven do okolice, na koncu napadel  vodnico ki sicer ni bila cel čas z njim-je pa skozi šolo delala z njim kot vodnik. Napake so definitivno bile recimo v preprosti uporabi besede priden s strani preostale družine, ko je on renčal. Mirili so ga z "priden" ne da bi se zavedali da utrjujejo agresijo.

Enivej...Lastniku sem razložil situacijo in mu predlagal evtanazijo. Kot vsak ki ima psa rad je poskušal to preprečit in me je spraševal če bi ga oddali. Jasno sem mu povedal da za tega psihopata ni ustreznega gospodarja. V sloveniji poznam mogoče par oseb ki bi jim upal dat tega psa v rejo in lastništvo. Zalostno je da je iz svojega legla bil eden od dveh popolnoma slišečih in tudi eksterijerno krasen dogos.

Lastnik je sprejel moje mnenje in se odločil za evtanazijo.

SISTEM pa je odpovedal. Na veterinarski postaji v LJUBLJANI v Mestnem Logu ga niso hoteli evtanazirat ker se "ZDRAVEGA PSA NE SME" NA ARGUMENT DA JE NOROST BOLEZEN NISO TRZNILI. Dali so mi pa neobstoječo številko vet. inšpektorja ki lahko izda odločbo....v petek ob 18.00 potem sem poklical mojega veterinarja in hvala bogu da je normalen , ker je argument o norosti kot bolezenskem stanju sprejel in opravil evtanazijo. DDRŽAVNI VETERINAR PA NE!!!!!!!!!!!!!!

Point?


Otroci. Zakoni, pravo, izmikanja....

na koncu so pomembni pametni ljudje. Lastniki ki grejo preko svojih "otrok", Veterinarji ki vidijo stroko pred nekim suhoparnim členom in ga znajo aktivno razložit, ne pa ker se jim smili neko bitje, pustit lastniku da se jebe s tem sranjem.
In kot sem napisal Černetovi na DNEVNIKU: Nehejte se razglašat za kinologe in kinološke strokovnjake tisti ki K od kinologije niste izkusili. Veterinarji šolani za cepljenje in seciranje krav niso kinologi. so samo dohtarji. Niti o vzreji ni so nič razen če so sami ljubitelji in vzreditelji. Šola jim ni dala teh kompetenc. So se nekateri morali sami izobrazit. Sodniki za Zunanjost so kinologi prav toliko kot je filmski kritik režiser ali pa mizar direktor gozdnega gospodarstva ali pa šofer z b izpitom primeren za direktorja avtomobilskega proizvajalca.

hmmmm... orenk sem zabluzil
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #339 : četrtek, 04.02.2010 : 15:10:27 »

V trenutku, ko bodo predlogi prisli v javno razpravo, bo pozno. Ker je zadeva svinjsko vroca za politike, obljubljajo hitre postopke.

Zala_, gre za Kinolosko zvezo Slovenije (KZS), ki pripravlja svoje zadeve (citati in linki so nazaj v temi). Zveza zdruzuje kinoloska drustva in pasemske klube. V kinoloskih drustvih in pasemskih klubih so posamezni ljudje: clani kinoloskih drustev in clani pasemskih klubov. V kinoloskih drustvih so predvsem tisti, ki se ukvarjajo s sportno kinologijo, z resevanjem, z RO, agilitijem in drugimi kinoloskimi dejavnostmi, pa instruktorji in vsi, ki prijavijo svojega psa in sebe vsaj v pasjo malo solo. V pasemskih klubih so predvsem vzreditelji in lastniki pasemskih psov. V lovskih kinoloskih drustvih so lovci, kar je nekoliko posebna "skupina" in jih zavezuje se druga zakonodaja.

Zala_, zivalovarstvo ni kinologija in drustva za pomoc ali/in zascito zivali niso kinoloska drustva in ne spadajo pod KZS, oz. jaz ne vem za nobeno, ki bi bilo pridruzeno KZS.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #340 : četrtek, 04.02.2010 : 15:13:41 »

Hvala. Vem, da društva za zaščito nimajo veze z KZS, samo nisem vedela o katerih društvih je potem govora, ker ne poznam ureditev na tem področju.
Logiran
Leibniz
novinec
*
Sporočil: 18


WWW
« Odgovor #341 : četrtek, 04.02.2010 : 15:15:42 »

A ste gledali na 24 ur.com? Tam nas že precej linčajo, sploh tisti, ki nimajo o psih najmanjšega pojma o pojmu. Ljubljana je totalno nasvinjana od prometa, človeške brezbižnosti, bruhanja, steklenic alkohola, fotonskega onesnaževanja in za vso svinjarijo so očitno krivi psi. Dec, ki po treh rundah piva urinira v sneg je očitno  , če pa se kuža polula na sneg je pa to grozljivka vredna genocida nad čivavami in vsemi pasmami. Res se strinjam, da moramo počistiti kužkove kakce in jih imeti na povodcih (če ne zaradi varnosti drugih pa vsaj zaradi njihove varnosti), ampak junija dobim kužka Tibetanskega terierja in menda ne pričakujejo, da bom na glavo takšnega psička natiakala nagobčnik, ter imela živalco na verigi (namesto na flexi) ter jo puščala doma, ko pa lahko gre z nami na počitnice, zato, da nekega tipa ali babe, ki misli, da drevesa rastejo iz betona in da so živali bitja, ki niso del tega planeta, lahko ležala in s svojim čikom puhala meni pod nos  butnglavc (JA KADILCI SO BOLJ NEVARNI KOT BULMASTIFI IN BOLJ MOTEČI ZA OKOLICO IN ČE SE MORAJO VSI PRILAGODITI NJIM, ZAKAJ SE NE BI KDO IN KDO NAUČIL VSAJ SPOŠTOVATI NAŠO ODLOČITEV, DA IMAMO RADI ŽIVALI!!!). V glavnem naj kdaj naši mediji naredijo predstavo o tem kako psi pomagajo slepim osebam, pomagajo v nesrečah in celo služijo za terapije. Namesto, da meščanske srajce podpirajo kozmetiko, ki naj bi jim pred spanjem ponujala neko aromaterapijo in jakuzije, ki naj bi delovali pomirjevalno na živce pa kaj še vem kaj vse, naj si pač omislijo psa, je bolj poceni, pes povezuje družino bolj kot vsi nakupi, gledati ga kako se igra, pa deluje pomirjevalno na živčni sistem in božati ga ter ga stisniti k sebi je bolj pomirjujoče od savne in masaže z nekimi dišečimi šamponi, ki naj bi nas zazibali skoraj v stanje nirvane v resnici pa je glavna sestavina vseh teh šamponov poceni nafta, ki se prodaja kot zlato. To je pa tudi vse kar imam povedati. Človek je tisti, ki mora popraviti sebe, ne pa da se spravlja nad pse  
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #342 : četrtek, 04.02.2010 : 15:27:17 »

Mene zelo zanima/skrbi celotna zadeva, in sem pripravljena aktivno sodelovati, da gre stvar v pravo in ne napačno stvar. Konkretno:

- Sem proti kakršnikoli prepovedi določenih pasem (kao "nevarnih") ker se je že izkazala kot neučinkovita in krivična
- prav tako omejitev števila psov na gospodinjstvo ne bo prinesla zaželjenih efektov, ker eni so sposobni obvladati in odgovorno ravnati s celo krdelo psov, medtem ko drugi niso kos niti enemu. Takšna omejitev bo zagotovo prizadela nekatere vodilne agilitaše in druge, ki se uspešno ukvarjajo s kinološkimi dejavnosti
- v javnosti bi dala poudarek na vse pozitivne stvari in koristi, ki jih ima človeška družba od psov, od terapevstkega dela, reševanja, dela službenih psov (policija, carina itn), znanstveno dokazano ugodne vplive na človekovo zdravje itn itn.

Kot posameznica kakor tudi predsednica Športnega društva Flipsi (ki se ukvarja z dogfrisbeejom, seveda v kolikor se strinja tudi drugi v UO) sem pripravljena podpisati in javno nastopati stališče, ki jih bomo skupaj oblikovali ljubitelji in odgovorni lastniki psov, kinologi, člani raznih KD itn.

Moja šibka točka je slovenščina, ker ni moja materinščina, drugače rade volje sodeljujem pri raziskovanju (predvsem kar se tiče dosedanjih študijev v angleškem jeziku) in oblikovanju mnenja, če bodo drugi skrbeli za jezikovno pravilnost javnih izjav/dokumentov.

Sem članica več KD, ampak zaenkrat nisem nikjer zasledila, da vodstvo le-teh ukrepa. Lahko da se pripravlja, le da člani nismo še obveščeni  o tem.
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #343 : četrtek, 04.02.2010 : 15:28:50 »

v pravo in ne napačno smer, ne stvar. Sori.
Logiran
Polzek
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 141


« Odgovor #344 : četrtek, 04.02.2010 : 15:38:45 »

     Saj pravim - vsem tistim, ki jim megalomanski ego omogoča, da si mislijo, da lahko urejajo življenja drugih (ker je njiihovo
     tako zafurano, da si ga niti pogledati ne upajo) - naj za začetek pogledajo delo našega slavnega VURSa - ki bo pristojen
     za izvajanje vsega, kar zdajle kdo naklobasa.

    NIČ se ne izvaja.
    Vsak še vedno lahko dela z živalmi GLIH KAKOR SE MU ****** (tle bi bila grda beseda, ampak je bil novoletni sklep, da manj
    preklinjam)  -  a je en sam (z besedo EN SAM) kmet plačal kazen, ker je z motiko potolkel leglo psov ali mačkov?
    Koliko oseb je plačalo v letu 2009 kazen, ker psa nimajo čipiranega??
    Koliko oseb je plačalo kazen, ker na b**** prodajajo premlade mladičke neugotovljivega izvora?
    In tako naprej....
    Na javni razpravi bi morali zahtevati točno poročilo na tale vprašanja - pa po TV prenašat.


    Kar se tukaj dela ....se dela megla...mešanje megle na vse pretege, delanje zmede, ustvarjanje panike, odvračanje
    pozornosti na prave probleme, no ja, tudi kakšna politična točka bo padla za "odločno ukrepanje"  (#$#%#%$# pa res
    delam neumne novoletne sklepe)  - iskanje grešnega kozla, ja, zdaj bo vsaka babica z svojim debelim pekinezerčkom
    "sovražnica naroda", ki ji bomo že pokazali vraga....
    VURS bo pa še dalje mešal meglo in delal kaj? Ok ukvarjajo se z živino (ker so EU predpisi neizprosni in se jih ne da okol
    prinašat, kot našo rajo) - ostali zakoni , oziromanjihovo izvajanje JIH PA NE BRIGAJO.
    Oziroma delajo vse, da bi jih ovirali - in ne izvajali.

   
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines