mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:33:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624282 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #930 : torek, 09.02.2010 : 10:10:53 »

Ok, nekaj me zanima, in sicer: ali že obstaja avtor morebitne peticije, ali ne? Ker sem opazila nekaj predlogov na teh straneh, pa tudi to, da nekdo predlaga spremembo, potem avtor piše nekaj v stilu "hvala, sem spremenila!" Poleg tega me drugi že sprašujejo, kje je peticija, kako lahko podpišem?
Ven, da je "Klavdija" eno besedilo predlagala, pa "jst", pa "piebie", potem so še drugi kaj dodali...kdo prevzame glavno odgovornost za sestavljanje teksta? Vem tudi, da v vsaj enem kinološkem društvu se nekaj pripravlja.
Jaz večino vas žal ne poznam po nicku, in zato tudi nimam možnosti vas kontaktirati osebno. Če ni že določen avtor, sem pripravljena to nalogo sama prevzeti, s tem, da bom napisala (na podlagi že obstoječih osnutkov v slovenščini) v angleščini. Angleško besedilo se potem prevede nazaj v slovenščino.  Zato prosim, da vsi, ki bi sodelovali pri pisanju, me kontaktirajo na email: mccollister(at)siol.net, da se skoordiniramo. 
Predlagam, da peticijo potem sprintamo in zbiramo podpise elektronsko kakor tudi v živo. Peticijo lahko potem dostavimo osebno. Ali v obliki sestanka z neko uradno osebo, na katerem predstavniki našega "gibanja" imajo možnost tudi kaj več povedati o problematiki, ali v obliki množične demonstracije pred parlamentom.

Kopiram sporočilo, ki sem ga poslala Jean še sem:

Živjo!
 
V priponki je osnutek peticije, ki sem ga sestavila iz Klavdijinega predloga in Peibinih opornih točk, nato pa dopolnila še s predlogom Cats.
 
Kot je meni znano, je to zadnji predlog peticije oziroma drugih ni bilo. Sodelujoče v temi sem pozvala, da naj ga kdo smiselno dopolni in uredi, venda se tega ni lotil nihče, prav tako se jih je zanemarljivo malo izreklo o tem, ali se jim zdi ta osnutek sploh primeren ali ne.
 
Peticija še ni objavljena nikjer, niti se je še ne podpisuje. Sama nimam pojma kako poteka elektronsko podpisovanje, niti kako se formira civilna iniciativa, kot je nekdo predlagal.
 
V glavnem, sedaj imaš moj elektronski naslov, če lahko še karkoli storim, sem z veseljem z zraven.
 
Lp, Saša
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #931 : torek, 09.02.2010 : 10:24:31 »

Saba, hvala, sem dobila.  Wink

Kdor drug bi rad/a sodeloval/a, oglasi se. Bom nekaj pripravila danes zvečer ali jutri, danes imam polno drugo delo, poleg tega, me prav zanima, kaj bodo še poročali novinarji. 

Ko bom imela čas, se bom zanimala, kako se ustanovlja civilna iniciativa, če ne bodo drugi, ki že kaj vedo, pred tem povedali. Če je preveč komplicirano (iz izkušnje vem, da ko ustanoviš društvo imaš cel kup papirjev za urediti), pač imamo še vedno varianto, da gremo kot neformalna skupina občanov/prijateljev obiskat odgovorne oblasti.

Ali ve kdo ime človeka na VURSu, ki naj bi odsvetoval vrnitvi lastnikoma in potem bil zaradi tega premeščen ali nekaj takega?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #932 : torek, 09.02.2010 : 10:33:00 »

Inšpektor Uroš Andrenšek.

Tule pa je casovnica dogajanj s temi bulmastifi http://www.dnevnik.si/uploads/articles/psi-timeline.jpg
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #933 : torek, 09.02.2010 : 10:42:31 »

Jean jaz sem ti na voljo za prevajanje - moj email je barbi.rink@gmail.com.
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #934 : torek, 09.02.2010 : 11:15:53 »

Tudi name se lahko obrnete za pomoč pri pripravi teksta za peticijo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #935 : torek, 09.02.2010 : 11:30:08 »

Jaz zal s teksti ne morem pomagat, ker jih bo zagotovo prevec, uporabite pa lahko vse, kar sem napisala in kar se bom.
Elektronske peticije ne morem dat gor, lahko pa dam na mojpes.net karkoli za printanje. Ce bo slo v smer, da se hodi na UE, se lahko potrjene papirje pobere ze v soboto v Kinoteki, sicer se pa lahko v Kinoteki podpisuje. Prepricana sem, da nas bo tam cez 100 (upam, da vec Smiley) in je idealna priloznost, ki jo je treba izkoristiti. Okrog peticij lahko pomaga morda jadrankaj. Imajo najbrz izkusnje, ko so imeli peticijo proti cirkusom in prireditev v zvezi s tem v Mariboru pred nekaj meseci.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #936 : torek, 09.02.2010 : 11:32:50 »

Okrog peticij lahko pomaga morda jadrankaj.

Pri tem sem mislila predvsem na pravila okrog veljavnosti in teze elektronskih peticij in ne na pisanje peticije v tem primeru.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #937 : torek, 09.02.2010 : 12:00:26 »

Ce koga zanima, je v tiskani reviji Reporter na 6 straneh z vseh mogocih vidikov obravnavan bulmastif primer.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #938 : torek, 09.02.2010 : 13:06:26 »

LDS bo vložil interpelacijo proti ministru: http://24ur.com/novice/slovenija/interpelacija-zaradi-napada-bulmastifov.html

Zakaj nihče Čadonič-Špeličeve ne vpraša po njihovem ne-delu?  butnglavc
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #939 : torek, 09.02.2010 : 13:34:21 »

Najverjetneje jo bo nov minister.  Tongue... upajmo na to.  Huh
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #940 : torek, 09.02.2010 : 13:42:42 »

Predvsem me zanima, kdo bo končno kaj vprašal VURS, glede na to da je jasno, da pogoji za vrnitev psov in njihovo namestitev niso bili izpolnjeni.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #941 : torek, 09.02.2010 : 13:44:30 »

Predvsem me zanima, kdo bo končno kaj vprašal VURS, glede na to da je jasno, da pogoji za vrnitev psov in njihovo namestitev niso bili izpolnjeni.

Podpis.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #942 : torek, 09.02.2010 : 13:51:17 »

Moj problem v teh dneh ni samo ta, da je vsega prevec, temvec tudi ta, da se "iz minute v minuto" spreminja rdeca nit in s tem zahteve, koga dol, koga na odgovornost, kdo je kaj narobe naredil ... Ce bi se nek dogodek zgodil in bi bila dejstva znana dan ali dva po tem, bi bilo povsem enostavno. Tako pa curljajo dejstva na plano vsak dan po malo. Zahtevati vse naenkrat ni smiselno temvec menim, da je treba izpostaviti najbolj pomembno, potem bo cas za ostale zahteve.

Ena rdeca nit ostaja in vceraj je bilo poskrbljeno, da dvomov ni vec, pa tudi glavni argument za zahteve ni vec tako nejasen, kot se dan prej.

Osebno bi zahtevala takojsen odstop vrha VURS in ministra.
Pa ne zato, ker so vrnili pse nezakonito. Okrog meckanja s papirji pri vrnitvi psov je treba zahtevati preiskave in rezultate teh preiskav, potem pa na odgovornost klicati vse, ki so imeli tako ali drugace zraven umazane prste.
Zahtevala bi takojsen umik vseh poskusov spreminjanja zakonodaje (strankarske in ministrove ter morebitne druge, o katerih se ne vemo nic), ker v taksni anarhiji in ob taksni nestrokovnosti vseh sluzb ni mogoce zagotoviti racionalnih in strokovnih predlogov, ki bodo vplivali na novo zakonodajo in zivljenja nas vseh.

Razlaga:
Glede sprememb zakona bi bilo treba najprej ugotoviti, kaj je narobe v odgovornih sluzbah (predvsem VURS). Ne s stalisca, kaksen papir je kdo narobe prestavil, temvec s stalisca upravnih postopkov, odlocanj, strokovnosti ..., resnicnega izvajanja ZZZiv in take reci. Sele potem, ko bo znana analiza izvajanja te zakonodaje, ki ze velja, se lahko ugotavlja, kaj je v zakonu dobro in lahko tam ostane, kje gredo postopki gladko in kje je treba zakonodajo popraviti, da bo bolje izvedljiva, ali celo nove zakone stuhtati. Tisti, ki delate na kaksnih projektih veste, da v dolocenih casovnih zaporedjih preverimo, kaj gre na projektu izvrstno, kje se zatika in kje moramo popraviti ali celo spremeniti strategijo pri nadaljevanju dela. Delo VURS pri izpolnjevanju dolznosti, ki mu jih nalaga zakon, razumem povsem tako, kot pa je delo na nekem projektu. Ali neko novo podjetje, ki se mora ozirati nazaj, da ugotovi, kam mora iti naprej.

Odstop ministra zahtevam zato, ker so vrnili pse, preden so bili pogoji, ki jih je navedla komisija, izpolnjeni. Po zdravi pameti (prosto po VURS) bi moralo biti tako, da komisija pove, kaksni morajo biti pogoji v bajti, lastnik vse pripravi po predpisanih pogojih, inspekcija pride pogledat (in res pogleda), ce so vsi pogoji izpolnjeni, potem minister izda papir, da lahko v Gmajnicah dajo pse lastniku. Nikakor ne bi tale zadeva smela iti drugace, zdaj pa vidimo, da je slo ministru dejansko izkljucno samo za papirologijo, za ljudi in pse mu dejansko ni bilo NIC mar.

Odstop vodje VURS zahtevam zato, ker niso izvedli nadzora sploh, ceprav pravi, da je bil inspektor 5x tam. Ce bi bil inspektor tam, potem bi moral videti, da pesjakov NI. Nemogoce je, da dopuscamo taksno slamparijo, saj gre za 6 mesecev popolnega nenadzora zadeve, ki je po mnenju strokovnjakov pomenila neizmerno ogrozanje lastnika in okolice. Ce lastnika danes ni doma, bo doma jutri ali pojutrisnjem, zagotovo pa enkrat v cca 180 dneh in ce se v tako hudem primeru nadzor ne izvaja, kako je sele potem na manjsih primerih.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #943 : torek, 09.02.2010 : 14:36:48 »

No mnenja ljudi, ki komentirajo po spletnih forumih so se po kolikor toliko prikazani celotni sliki spremenila. Veseli me, da jih veliko piše o korupciji, povezanosti visokih funkcionarjev, politikov in o napravljenih nepravilnostih. Mislim, da se končno tole premika v smer, v katero bi se moralo že prej. Neustrezno delovanje VURS-a, organov in ne le agresijo vseh psov.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #944 : torek, 09.02.2010 : 14:44:34 »

Priznam, da sem se že zdavnaj zgubila v tej množici informacij in objav in že zdavnaj ne sledim več zbrano tejle temi. Moje razmišljanje je precej podobno Janinemu, bi se pa jst močno obregnila predvsem ob strokovnost VURSa (kdo je v dotičnem primeru priredil in naredil kaj, pospešil ali ustavil, mi že zdavnaj ni več jasno).  Predvsem kar zadeva biologijo in etologijo živali, interes katerih VURS zastopa (o tem, da jim je mogoče treba razložit tudi osnove metričnega sistema, niti ne bom). Al kako? A narobe jst razumem VURS in ZZZiv?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines