mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 30.04.2024 : 11:24:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 632864 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3165 : nedelja, 21.02.2010 : 23:02:14 »

Sorry, ja, res sem zamesala Angry sram

Torej, zgornje bi moralo biti brez tisteg "veterinarskega" Smiley

Hm ...:
- dva iz komisije (Sterman in Cerne), ki je dala mnenje za vrnitev psov, sta iz KZS,
- eden, ki je dal mnenje o vedenju psov (Vidic), je iz KZS,
- eden, ki je dal mnenje o primernosti obeh lokacij (Rotner), je iz KZS,
- samo eden (Hajdinjak), ki je dal veterinarsko mnenje, ni iz KZS.
Logiran

saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #3166 : nedelja, 21.02.2010 : 23:03:52 »

Jana, hvala za linke, ki se nanašajo na leto 2006 Smiley

Dve podrobnosti na katere sem bila jaz pozorna:
1. kriminalist, ki daje izjavo o napadu pravi, da je bila naročena obdukcija ustreljenega psa (Knight) ter pregled veterinarskega inšpektorja (tu ni jasno ali samo ustreljenega psa ali vseh)
2. Na hiši, ki je bila takrat še brez garaže, se lepo vidijo vrata pod vhodnimi stopnicami, ki vodijio ... kam? Mogoče v sobo za "sprostitev", ki je bila po nekaterih izjavah "konkretno" opremljena?
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #3167 : nedelja, 21.02.2010 : 23:06:17 »

Mene pa zanima se ena podrobnost iz tistih famoznih sklepov o usmrtitvi in neusmrtitvi.

Kdo vse lahko vnasa in spreminja podatke v registru VURS? Veterinarji in kdo se?
V zadnjem sklepu (ce se prav spomnim) je bilo navedeno, da je g. Hajdinjak v registru VURS-a sam popravil podatke o lastnistvu psov in sicer na podlagi darilne pogodbe med Rotarjevo in Baricevicem.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3168 : nedelja, 21.02.2010 : 23:13:11 »

Dostop do aplikacije imajo tako skladno s predpisi le veterinarske ambulatne s koncesijo, antirabične ambulante pri Zavodih za zdravstveno varstvo, Veterinarska uprava in zavetišča za izgubljene živali.
vir: http://www.vurs.gov.si/si/spletne_aplikacije/aplikacija_crpsi_centralni_register_psov/
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3169 : nedelja, 21.02.2010 : 23:25:14 »

A botem bo KZS izumila nove kategorije za pse 40+:

nevaren pes terapevt  Shocked
nevaren pes spremljevalec invalida  butnglavc
nevaren pes vodnik slepih  butnglavc
Kam pa spadajo višji psi psi s tanjšimi gobci ki recimo da nimajo tako močnega ugriza? To je splošna kinološka neizobraženost, en mali terierski ugriz je tudi lahko fajn boleč. Samo predvidevam da je višina psa nevarna ker je pač nevarna..lahko ti na nogo stopi, alpa te podre na tla..res nevem. In taki psi so srž vseh problemov v Sloveniji.

Pa strokovni smo tudi, ko je mojega pokojnega psa resno napadel pes, rodovniški, kao nenevarne pasme, je v pretepu njegova lastnica fasala v koleno. Ker sem jaz prijavila njo zaradi napada spuščenega psa na mojega privezanega, je ona napadla mene da je prav moj mali tisti, od katerega je skasirala. V PRETEPU OZ. NAPADU NJENEGA PSA NA MOJEGA, ko sva psa spravljala dol iz mojega, uspelo, vmes ga je lastnica spustila in se ji je iztrgal ter ponovno štartal na mojega (to je pomenilo davljenje na tleh, moj mali hudič je imel pa pač teriersko kri in se ni hotel in ni hotel podredit, dokler ni v nekem trenutku omagal)..pred tem ga je pa par krogov lovil okrog njegove lastnice, jaz za njim ko kreten z brcanjem v trebuh ker se ga ni dalo zgrabit, lastnica ko kreten za njim vreščala in se še najbolj bala da bo moja psica ki je bila zraven pojedla njenega, kljub temu da se je nehala vmešavati v trenutku ko sva midve z lastnico s svojimi telesi posegli vmes)..skratka, je špla na policijo da je tist ugriz od mojega. Isti večer sem se oglasila pri njej doma da jo obvestim da je stanje z mojim psom tako in tako in daje bil vet. račun tak in tak. Vskočil je prepotentni sin, da ima njegova mamica potrgane kolenske mešiščke in bo zaradi tega lahko delni invalid, da pa mi povrnejo stroške veterinarja če umaknem prijavo. You bet I will.

Potem so pa  mene začelo obravnavat..in da se vrnem na strokovnost..en policist ki je obravnaval primer je strokovno ugotovil in tudi napisal, da je videl koleno od gospe in da je ugriz ziher od mojega 11 kg psa, ker "naju je večkrat videl na sprehodu pa ve daje tak z ožjim gobcem". Mi je jasno odneslo pisker. Pes napadalec je bil prav tako pes z ožjim gobcem, samo nekajkrat večji. In policist je bil čisto slučajno kolega od njenega sinčka.

Ko je napočil trenutek za sodnika, je gospa prasica cela boga čičala na stolu. Ona je ranjena, ona je žrtev. Je sodnici povedala da je globoko prizadeta, ker sem med "pretepom" psov klela. Imela je krilo nad koleni z najlonkami..na kolenu pa dve vzporedni črti. Baje razmesarjeno koleno. Ona ful trpi, ne more normalno hodit ne športat. Sodnica ves čas na njeni strani, majhno mesto, gospe sta kolegici. Celo tako neprofesionalna je bila, da mi je v nekem trenutku kobajagi zagovora rekla naj bom kar tiho. Zakaj? Je lastnica psa napadalca v nekem trenutku, ko sem povedala da psa konstrantno sprehaja spuščenega in ima že nekaj napadov na vesti (med drugim je sklatil po tleh rolerko, en sosed je pa tudi rekel da naslednjioč ko se mu začene v avto ne bo več bremzal) skočila s stola in vpila: "LAŽE, LAŽE". Vse skupaj je blo čisto v stilu oni dve proti meni, smrklji.
Samo jaz se pač  ne pustim j*bat. Moj pes je sicer mogel 3x na opazovanje, sem pa v LJ žnjarila (niso bili obveščeni, kajne) da pes ki je ugriznil ni določen ker še ni bilo sodnega izvedenca za kinologijo), da more toraj tudi njen na opazovanje. Šele potem je šel. Vmes sem napisala pritožbe na policijo, med drugim sem omenila tudi da vsak večer ob isti uri poškodovano gospo ki ne more hodit videvam ko sprehaja psa, spuščenega, s povodcem preko pasjega hrbta in ko se nekdo približuje teče za njim in zgrabi povodec. In da je njen tempo hoje enak kot ponavadi, skoraj tek, tako da predvidevam da je to del predpisane terapije. Vmes se je pa tudi že vmešala sodna izvedenka, da pride določit čigav je ugriz in glede na dejstva ter okoliščine rekla, da je vse skupaj neumnost in tako daleč sploh nebi smelo priti. Ko se je ravno odpravljala v Ribnico, pa je ravno prejela klic sodnice, da ne rabi hodit. Da ne bojo stroškov nabijal, hehe. Je pa res da so bile moje pritožbe fejst:) Na koncu meni ni bilo treba plačat kazni (nego?), moj pes ni šel v register kot nevarni (aja, strokovna gospoda ga je ves čas postopka vodila kot mojega drugega psa, takrat pokojnega že nekaj časa in kot takega tudi navedenega v registru), gospa lastnica psa napadalca jo je pa odnesla s PLAČILOM SODNIH STROŠKOV. Povrnjenih stroškov za veterinarja nisem dobila (cca. 100€), ker bi za kaj takega mogla v tožbo. Moralizem pa tudi ni bil vklopljen tukaj, čeprav je gospa navedla da je njena mesečna plača približno 2000€. Se pa ne spomnim če so njenega psa takrat vnesli kot nevarnega psa, glede na to da mi je skoraj fental mojega..vem samo da psa še naprej sprehaja spuščenega.

Kasneje sem se še zabavala z njo..kako eni ratajo manj potentni ko se z velikimi belimi kratkodlakimi kužki srečajo na sprehodu, njen pes ves čas renči, mojim pa strele iz oči:) Smiley Sploh če lastnica velikih belih kužkov sosprehajalcu ki ima na povodcu enega od psov glasno naroči "DOBR ga drž" ali kaj v stilu "upam da ne bo šla spet ovratnica".. Prasi*a stara, videt je ne morm:)
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3170 : nedelja, 21.02.2010 : 23:26:56 »

Kam pa spadajo višji psi psi s tanjšimi gobci ki recimo da nimajo tako moènega ugriza? To je splošna kinološka neizobraženost, en mali terierski ugriz je tudi lahko fajn boleè. Samo predvidevam da je višina psa nevarna ker je paè nevarna..lahko ti na nogo stopi, alpa te podre na tla..res nevem. In taki psi so srž vseh problemov v Sloveniji.

Pa strokovni smo tudi, ko je mojega pokojnega psa resno napadel pes, rodovniški, kao nenevarne pasme, je v pretepu njegova lastnica fasala v koleno. Ker sem jaz prijavila njo zaradi napada spušèenega psa na mojega privezanega, je ona napadla mene da je prav moj mali tisti, od katerega je skasirala. V PRETEPU OZ. NAPADU NJENEGA PSA NA MOJEGA, ko sva psa spravljala dol iz mojega, uspelo, vmes ga je lastnica spustila in se ji je iztrgal ter ponovno štartal na mojega (to je pomenilo davljenje na tleh, moj mali hudiè je imel pa paè teriersko kri in se ni hotel in ni hotel podredit, dokler ni v nekem trenutku omagal)..pred tem ga je pa par krogov lovil okrog njegove lastnice, jaz za njim ko kreten z brcanjem v trebuh ker se ga ni dalo zgrabit, lastnica ko kreten za njim vrešèala in se še najbolj bala da bo moja psica ki je bila zraven pojedla njenega, kljub temu da se je nehala vmešavati v trenutku ko sva midve z lastnico s svojimi telesi posegli vmes)..skratka, je špla na policijo da je tist ugriz od mojega. Isti veèer sem se oglasila pri njej doma da jo obvestim da je stanje z mojim psom tako in tako in daje bil vet. raèun tak in tak. Vskoèil je prepotentni sin, da ima njegova mamica potrgane kolenske mešišèke in bo zaradi tega lahko delni invalid, da pa mi povrnejo stroške veterinarja èe umaknem prijavo. You bet I will.

Potem so pa  mene zaèelo obravnavat..in da se vrnem na strokovnost..en policist ki je obravnaval primer je strokovno ugotovil in tudi napisal, da je videl koleno od gospe in da je ugriz ziher od mojega 11 kg psa, ker "naju je veèkrat videl na sprehodu pa ve daje tak z ožjim gobcem". Mi je jasno odneslo pisker. Pes napadalec je bil prav tako pes z ožjim gobcem, samo nekajkrat veèji. In policist je bil èisto sluèajno kolega od njenega sinèka.

Ko je napoèil trenutek za sodnika, je gospa prasica cela boga èièala na stolu. Ona je ranjena, ona je žrtev. Je sodnici povedala da je globoko prizadeta, ker sem med "pretepom" psov klela. Imela je krilo nad koleni z najlonkami..na kolenu pa dve vzporedni èrti. Baje razmesarjeno koleno. Ona ful trpi, ne more normalno hodit ne športat. Sodnica ves èas na njeni strani, majhno mesto, gospe sta kolegici. Celo tako neprofesionalna je bila, da mi je v nekem trenutku kobajagi zagovora rekla naj bom kar tiho. Zakaj? Je lastnica psa napadalca v nekem trenutku, ko sem povedala da psa konstrantno sprehaja spušèenega in ima že nekaj napadov na vesti (med drugim je sklatil po tleh rolerko, en sosed je pa tudi rekel da naslednjioè ko se mu zaèene v avto ne bo veè bremzal) skoèila s stola in vpila: "LAŽE, LAŽE". Vse skupaj je blo èisto v stilu oni dve proti meni, smrklji.
Samo jaz se paè  ne pustim j*bat. Moj pes je sicer mogel 3x na opazovanje, sem pa v LJ žnjarila (niso bili obvešèeni, kajne) da pes ki je ugriznil ni doloèen ker še ni bilo sodnega izvedenca za kinologijo), da more toraj tudi njen na opazovanje. Šele potem je šel. Vmes sem napisala pritožbe na policijo, med drugim sem omenila tudi da vsak veèer ob isti uri poškodovano gospo ki ne more hodit videvam ko sprehaja psa, spušèenega, s povodcem preko pasjega hrbta in ko se nekdo približuje teèe za njim in zgrabi povodec. In da je njen tempo hoje enak kot ponavadi, skoraj tek, tako da predvidevam da je to del predpisane terapije. Vmes se je pa tudi že vmešala sodna izvedenka, da pride doloèit èigav je ugriz in glede na dejstva ter okolišèine rekla, da je vse skupaj neumnost in tako daleè sploh nebi smelo priti. Ko se je ravno odpravljala v Ribnico, pa je ravno prejela klic sodnice, da ne rabi hodit. Da ne bojo stroškov nabijal, hehe. Je pa res da so bile moje pritožbe fejst:) Na koncu meni ni bilo treba plaèat kazni (nego?), moj pes ni šel v register kot nevarni (aja, strokovna gospoda ga je ves èas postopka vodila kot mojega drugega psa, takrat pokojnega že nekaj èasa in kot takega tudi navedenega v registru), gospa lastnica psa napadalca jo je pa odnesla s PLAÈILOM SODNIH STROŠKOV. Povrnjenih stroškov za veterinarja nisem dobila (cca. 100€), ker bi za kaj takega mogla v tožbo. Moralizem pa tudi ni bil vklopljen tukaj, èeprav je gospa navedla da je njena meseèna plaèa približno 2000€. Se pa ne spomnim èe so njenega psa takrat vnesli kot nevarnega psa, glede na to da mi je skoraj fental mojega..vem samo da psa še naprej sprehaja spušèenega.

Kasneje sem se še zabavala z njo..kako eni ratajo manj potentni ko se z velikimi belimi kratkodlakimi kužki sreèajo na sprehodu, njen pes ves èas renèi, mojim pa strele iz oèi:) Smiley Sploh èe lastnica velikih belih kužkov sosprehajalcu ki ima na povodcu enega od psov glasno naroèi "DOBR ga drž" ali kaj v stilu "upam da ne bo šla spet ovratnica".. Prasi*a stara, videt je ne morm:)
Napadla=prijavila, pardon.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3171 : nedelja, 21.02.2010 : 23:33:57 »

Aja, najboljše pa je bilo, ko so mi ves čas očitali da sem bila ko je prišlo do napada na sprehodu Z DVEMA psoma in da dveh ne morem obvladat ker sta pač dva..jaz z dvema privezanima, ko je napadel njen, spuščen. Pritekel čez pol travnika ona pa za njim. Jaz sem bila nesposobna, ker sem šetala dva.
 butnglavc

Zdaj ko sem se izkašljala sem pa že malo bližje pointu te teme-kaj ti pomaga omejeno število psov in celo po višini, če imaš loleke ki še enega ne znajo obvladat.
Logiran
Matejcha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99


« Odgovor #3172 : nedelja, 21.02.2010 : 23:35:26 »

 Grin  Grin  Grin

Zadnji del je za crknt Cheesy (prvi tut, ma ne v dobrem smislu...)
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #3173 : nedelja, 21.02.2010 : 23:53:16 »


A se že ve kdo sestavlja to posebno skupino, ki bo ISKALA dokaze za ZLORABO PSOV??
Mesar Jože, prodajalka mesa na tržnici Matilda in sprehajalka psov Janica???

A se samo meni zdi, ali se zdaj res norca delajo?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3174 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:09:20 »

Hehe, kot je videti, bo mal visji nivo Wink

Kot je povedala direktorica Veterinarske uprave RS (Vurs), se je delovna skupina sestala v petek. V skupini so poleg veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki vodi ta primer, še kriminalisti, tožilci, in predstavniki nacionalnega veterinarskega inštituta. Omenjene inštitucije bodo poskušale najti trdne dokaze o morebitni zlorabi psov, zato je sodelovanje nujno, je poudarila. Preiskave naj bi sicer vodilo tožilstvo.
http://www.delo.si/clanek/99814
Logiran

fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #3175 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:12:47 »

Bullshit! Skoraj 3 tedne so porabili da bodo našli taprave ljudi -  kaj drugega si, žal, ne morem misliti. Bruh!
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #3176 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:16:39 »

Klavdija, potreben je konkreten podatek, ker Cernetova v zgornjem filmcku pravi, da KZS ze leta poskusa uvesti obvezno solanje za VSE (ne samo za nevarne), pa ni posluha. Pravi tudi, da imajo to urejeno v Skandinaviji, Nemciji in Avstriji.

Torej, kako je z obveznim solanjem psov in lastnikov (VSEH) v Nemciji in Avstriji?

Torej; tole je odgovor kolegice iz Avstrije. Glede obvetnega šolanja...

"bei uns in der Steiermark noch nicht, aber in Ober und Niederösterreich und jetzt auch in Wien. Gilt aber nur für Hunde die auf der Liste stehen, sowie Rotweiler, Dogo Argentino, und die sogenannten Kampfhunde. Der Dobi steht nicht auf der Liste.
Einen Dobi , der wurde beschlagnahmt weil er hat 7 mal gebissen.Dann haben wir  einen Sachverständiger beauftragt den Hund zu testen, er hat bestanden und darf weiterleben, schuld war nur der Hundehalter.Er muß auf öffentliche Plätze einen Beisskorb tragen."

"Pri njih na avtrijskem štajerskem še ni obveznega šolanja, ampak je tako v zgornji in spodnji Avstriji. Po novem tudi Dunaj. Ampak šolanje je obvezno izključno samo za pse, ki so na "listi". Rotvajler, argentinska doga - pač psi, ki veljajo za "bojne pse". Dobermana ni na listi. Wink "
....

Potem sem jo še vprašala kako je s psi, ki so že ugriznili.

Pač je opisala primer dobermana Wink, ki je ugriznil že 7 krat. Potem so poklicali jekega strokovnega delavca, koliko razumem..ki je  psa stestiral. Določil je, da pes lahko živi, za obnašanje psa je namreč bil kriv skrbnik. Pogoj - na javnih mestih mora imeti nagobčnik.

(prevod tako na hitro...  Wink )
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #3177 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:19:09 »

Bullshit! Skoraj 3 tedne so porabili da bodo našli taprave ljudi -  kaj drugega si, žal, ne morem misliti. Bruh!

Jaz upam, da to ni samo ena taka komisija, ki bo potrdila, da ni bilo zlorabe. Pač to kar si želijo. Pol pa naj rečejo da ni omrežij, a ne G. Jankovič..??!!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3178 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:25:15 »

Jaz pa kljub vsemu mislim, da se Andrensek in predstavnik nacionalnega veterinarskega instituta ne bosta dala zmesti in bosta naredila to, kar je prav. Tudi tozilci in kriminalisti mi mal upanja vlivajo. Vsekakor je zdaj namen, da vsi strokovnjaki skupaj dajo podatke, jih obracajo, primerjajo in pridejo do zakljucka. Tezko bodo zdaj rekli, da zlorabe ni bilo. Verjetno gre bolj za to, kako se je zlorabljalo, koliko jih je bilo in kako dolgo.

Pac, vecni optimist Smiley
Logiran

Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #3179 : ponedeljek, 22.02.2010 : 00:31:46 »

Hvala ti Jana za te besede Wink, grem zdaj bolj umirjeno spat.
Sem že tak utrujena.. (sem opazila, da sem polno napak nardila v pisanju, se opravičujem).
Lahko noč.
Logiran
Strani: 1 ... 207 208 209 210 211 [212] 213 214 215 216 217 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines