mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 01.06.2025 : 19:42:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 434 435 436 437 438 [439] 440 441 442 443 444 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 652280 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #6570 : petek, 08.08.2008 : 22:23:49 »

Marko, dobro da si stavio info o skoli za sirote. Uvjeti u toj skoli (sirotiste) su strasni za nas pojam zivota, ali svi ljudi koji tamo rade se stvarno trude da sve ide djeci i njihovim potrebama.
Vec s 5-10 EUR se stvarno moze pomoci.

Svi znamo kako zime na Tibetu mogu biti hladne, a tamo nema grijanja, nema tople vode.
Ovo dolje je slika učionice - isto nema grijanja, nema klupa vec sjede na daskama....

Radi se o maloj djeci koja nemaju igracaka tako da ih i najmanja sitnica poput npr. lopte veseli.
Imala sam prilike vidjeti kako je izgledala jedna donacija koja je prosle godine dosla iz Slovenije u skolu - svi su se stvarno veselili.....onda sam gledala njih i u glavi mi je bila moja necakinja koja na takve neke stvari poput slatkisa i sl. vise ne obraca ni paznju jer to njoj ide pod normalno dok su se tamo djeca veselila najobicnijoj cokoladi.

Evo jos par slikica djecice iz sole....

Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6571 : petek, 08.08.2008 : 23:05:35 »

Glede na to, da je kitajska vlada Tibet odrezala od sveta in prepovedala vsakršno zbiranje denarne pomoči za dejavnosti v Tibetu, me zanima, kako bo ta denar prišel tja, kjer ga potrebujejo.

Pomislek je na mestu. Bom preveril - vendar sem prepričan da obstajajo poti da sredstva pridejo tja kamor so namenjena.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #6572 : sobota, 09.08.2008 : 06:20:12 »

Marko super, da si opozoril na Shechen šolo in da si naredil povezavo, tako lahko tudi tule kdo, ki ni vedel izve kaj več o tem in se odloči in pomaga !!!!

Samo tole pa ni ok .....
Citat
.... in zelo bom vesel, če boste napisali koliko ste se odločili nakazati in kdaj ste to tudi naredili.....
...to je stvar vsakega posameznika  Wink Hočem reči samo to, da, če bodo trije napisali smo dali xxx in drugih 10 ne bo napisalo nič, to še ne pomeni, da so ljudje spregledali in za šolo ni doniralo vseh 13 ljudi  Wink

Li.... fotke, ki stisnejo pri srcu.... hvala!

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6573 : sobota, 09.08.2008 : 06:32:23 »

Pa še povezava do knjige, ki sem jo omenjala nekaj dni nazaj http://www.soname.com/. Knjiga obstaja tudi v slovenskem jeziku.
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #6574 : sobota, 09.08.2008 : 07:47:39 »

Nanda, pozabila sem se ti zahvaliti za mail  sram - malo pozno, ampak iz srca - najlepša hvala!

Zdajle sem poslušala eno pesem od Soname, res čudovit in pretresljiv glas! Knjigo bom pa čim prej prebrala.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #6575 : sobota, 09.08.2008 : 11:29:18 »

Nanda ravno berem to knjigo. Na trenutke imam kar kurjo polt.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6576 : sobota, 09.08.2008 : 15:52:52 »

Namshi ...  Smiley "ni blema" Wink .... Ja, Soname ima res čudovit glas Smiley!

A-Tsa-Rja ... ja, se je dogajalo tudi meni  Wink Čeprav je avtobiografija je krasno nabita z energijo, ko opisuje naravo, ljudi, svoje doživljanje .....
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6577 : sobota, 09.08.2008 : 16:16:55 »

Samo tole pa ni ok ..... ...to je stvar vsakega posameznika Wink Hočem reči samo to, da, če bodo trije napisali smo dali xxx in drugih 10 ne bo napisalo nič, to še ne pomeni, da so ljudje spregledali in za šolo ni doniralo vseh 13 ljudi Wink

... se ne strinjam v celoti. Ko smo naredili akcijo in licitirali - oziroma prispevali na licitacji slike g. Plestenjaka je bil rezultat TT čveka čudovit in vsi ki so prispevali malo ali veliko so zapisali tudi kdaj in koliko. Ta sredstva so bila tudi nakazana in dejansko vročena. Pri nas ljudeh je pač tako, da kaj hitro simpatiziramo, nas težava prizadane, ... ko pa je treba svoje napisano ali izrečeno dejanje tudi izvršit pa se pogosto neha se nekako zatakne ....

Torej dragi moji prijatelji s kosmatinci tibetanskih korenin - kdor čuti v sebi naj prosim pomaga sirotam in šoli na Tibetu, lepo bi bilo da tudi napišemo koliko smo prispevali in predvsem kdaj. S tem bomo tudi druge spodbudili k tem da pomagajo in to seveda vsak na tak način kot sam želi. Večina in mislim res večina lahko pomagamo z finančnimi "kamenčki", ki so lahko res majhni (recimo 5 eur in to v enkratnem zneski) ali pa večje "skale" - kolikor pač kdo lahko. Mogoče pa so med nami tudi tisti, ki bodo pomagali drugače. Bodo odšli tja in pomoč odnesli v taki ali drugačni obliki osebno. Nanda seveda pa so tudi taki, ki ne želijo nič napisat nič povedat in najraje imajo da se o njihovi pomoči ne govori. Hvala pa "vsem" z takšno ali drugačno pomoč.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6578 : sobota, 09.08.2008 : 16:53:22 »

Marko - imaš prav  Smiley vsak naj ravna po svoje  Smiley glavno je, da se pomaga malim Tibetančkom in njihovim skrbnikom  Smiley
Logiran
matjaztrontelj
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #6579 : sobota, 09.08.2008 : 20:01:23 »

Kljub zaprtosti Tibeta od marca naprej, na srečo bančni računi delujejo nemoteno. V preteklih mesecih smo že nekajkrat brez težav denar nakazali v Šečen šolo, kjer je zaradi težkih razmer zelo prav prišel. Imamo tudi zadnje novice - otroka so operirali v Pekingu in zdravniki pravijo, da ima dobre možnosti. Hvala vsem za pomoč.

Matjaž Trontelj
Dobrodelno društvo Tibet
www.shechen-school.org
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #6580 : sobota, 09.08.2008 : 21:30:43 »

Nanda, greste jutri kam hribolaziti? Vreme bo čudovito, pa nobene vročine  Cheesy .

Mi jo bomo mahnili na Dleskovško planoto, mogoče na Korošico ... odvisno od tega, kako se bo Daily držal. Bom poročala jutri zvečer.
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #6581 : sobota, 09.08.2008 : 23:28:17 »

Evo naših obećanih slika parka  Wink

Pogled s vanjske strane (cijeli park je ograđen i nema nijedne rupe na ogradi a vrata se uvijek zatvaraju)

za ljubitelje agilitya  Smiley

Prošli puta je bila gužva ali smo danas sve probali prvi puta...

....i jako nam se dopalo i sasvim nam dobro ide.... Cheesy

...pa još...

...da bi na kraju odrađivali mali niz...

...bez imalo straha, već s veseljem...

Tasha je zaista uživala i upijala. Joyce se odlučio da mu se to uopće ne sviđa već da je jurnjava puno bolja  Grin Grin Grin

Di ćeš?Huh....

Jako volimo i društvo  Cheesy

Moramo se upoznati...

Jako smo žedni

Zaista super rješenje za vodu

a onda opet jurnjava....

park se proteže sve do onog drveća u daljini....

tko se umori može i sjesti

kante s vrećicama su raspoređene po cijelom parku

Na kraju mi se ispraznila baterija a željela sam uslikati Oglasnu ploču na ulazu unutar parka gdje se nalze razne obavijesti o izgubljenim/nađenim ljubimcima i sl.

No sve u svemu imali smo krasno popodne.
Možda uspijete lobirati za nešto slično u svom gradu/naselju.
Šteta je samo da ih nema više i u samom Zagrebu, no i ovo (s obzirom da je sve isfinancirao sam Grad Zagreb) je veliki korak.

LP

Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #6582 : sobota, 09.08.2008 : 23:45:57 »

U prethodnom postu sam jednu sliku nešto zeznula pa eto je
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #6583 : sobota, 09.08.2008 : 23:48:42 »

Čudovite fotke. Wink
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6584 : nedelja, 10.08.2008 : 08:32:58 »

Matjaž - pozdravljen med nami in hvala za novice  Smiley !

Namshi - danes bomo doma, ker končujemo neka dela v in okrog hiše  Tongue tako, da morajo hribi počakat... Uživajte in prilepi kakšno slikico iz vašega izleta  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 434 435 436 437 438 [439] 440 441 442 443 444 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.