mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 23:44:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Še eden od mojih izpadov  (Prebrano 22918 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ribjataca
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #15 : torek, 09.02.2010 : 10:02:22 »

sessa, sva s patapižu oni dan (že nekaj nazaj) prav tako naleteli v mrazu in snegu na "lutajočega"psa...veeelikega, utrujenega, prezeblega. In sva ga pobasali v avto, poklicali 113 za nasvet ter ga odpeljali pred MB zavetišče, kamor je po kakih 15-ih minutah prispel tudi dežurni oskrbnik. Bil je zelo prijazen možakar, ki je vzpostavil s psom prijeten kontakt in z njim v topli sprejemni sobi sklenil priklicati lastnika, čeprav je bil že precej pozen večer.
Bog ne daj, da pobegne Župa in naleti na koga, ki bi se ob njeni usodi zjokal ter jo prepustil, da pač nadaljuje svojo "izgubljeno" pot.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #16 : torek, 09.02.2010 : 12:05:32 »

Vredu. Je javljeno v azil. Problem pa rešen a ne?
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #17 : torek, 09.02.2010 : 12:09:15 »

Zona in NIKJER nisem napisala, da naj Smetka prevzame odgovornost-halo, kaj pa zdaj to pomeni?
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #18 : torek, 09.02.2010 : 12:16:45 »

Narobe si me razumela...na žalost.Nisem rekla da naj Smetka prevzame odgovornost,buča.Le,da je takšna kateri ni vseeno in da vzame od povsod in se tako zabaše.Sessa niti najmanj nisem hotela biti arogantna,vendar si ti tako žalostna kar te čisto razumem.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : torek, 09.02.2010 : 12:21:48 »

sessa, vsako jokanje tukaj potegne za seboj razmisljanje nas vseh, kaj narediti. S tem ni nic narobe, ce pred tem ze ti naredis vse, kar JE TREBA, pa potem, ko se zadeva ustavi, ne mores sama naprej. Nikakor pa to ni primerno v primerih, ko ti NE NAREDIS tistega, kar je edino prav, pa nas prosis za nasvete in celo pomoc.

Psa, ki ga najdes, je treba peljati v zavetisce, oz. ustrezno reagirati s klici na nekaj stevilk, od katerih je treba na pamet vedeti le 113. Vse ostale napotek dobis tam. To je treba storiti v vseh primerih in ne selektivno, kot tebi pase.

Osebno nikakor ne zagovarjam revolucionarnih in samoiniciativnih resitev, ne glede na to, kako gnusi se komu dat kaksnega psa v zavetisce. Zato, ker to pocnete, zavetisca delujejo tako, kot delujejo in prav zato, ker to pocnete, ne bodo nikoli in nikdar delala nic drugace, tisti pa, ki se trudimo v vsa zavetisca spraviti vse pike in vejice iz zakonov, imamo in bomo imeli tezave, od revolucionarjev pa ni pomoci, temvec le skoda. Ce bi vsi, ki najdejo zivali, peljali le-te v zavetisce brez pardona in ce bi vsi prijavljali vse, kar menijo, da v zavetiscih delajo narobe, tvojega sporocila sploh ne bi bilo, temvec bi le napisala, da si psa spravila v MB zavetisce. Ker pa jemljete razni Robin Hoodi pravice in zakone v svoje roke, se dogajajo izpadi kot tvoj.

Razumite, kakor hocete, ampak resevanje zivalovarstvene problematike ni na tem, da se bomo izogibali zavetiscem. V MB zavetiscu velja enaka zakonodaja kot v kateremkoli drugem.
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #20 : torek, 09.02.2010 : 12:21:54 »

Ja, saj zdaj si ga nisem vzela. Bodo že iz azila prišli, ali pa mogoče ne. Kako jim bo. Ampak to za mene niti malo ne reši problematike neodgovornih lastnikov, dela v azilu in ljudi, ki se že nekaj dni obračajo proč, ko vidijo tega psa. Ali pa katerega drugega.
Prav tako bi rada pozvala ribjataca , ne vem kaj mi želiš povedati. Očitno nisi prebrala mojih postov do zdaj. Pes že nekaj dni luta naokrog. Kdo za vraga bi si želel, da se ga vrne takšnim lastnikom? Ne mi rečt, da ga iščejo ker je smešno.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #21 : torek, 09.02.2010 : 12:26:06 »

Jana, če prav razumem. Torej, da se spet ponovim, ker tega ne morem prebaviti, v vseh zavetiščih se torej ne odstranjuje tumorov in se ne neguje psov na ostale načine. Prav tako se slepim psom ne neguje oči ampak se jih zapre v boks in se pusti, da jih zavozlana dlaka pika v oči? Ali si mislila kaj drugega z zakonodajo? Ne razumem. Za vse tiste, ki pa ne berete mojih poov ali le na pol, pa ponovim še enkrat. Sem bila redna obiskovalka azila, sem povpraševala o vsem kar se  mi ni zdelo ok, nisem dobila odgovorov.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #22 : torek, 09.02.2010 : 12:33:08 »

Aja, pa še tole...fantje iz azila se ne javljajo na telefon, ko sva s fantom klicala policijo, so povedali, da zadnje čase skoz oni opravljajo njihovo delo, ker ljudje ne nehajo klicati policije v primeru živali. Oskrbnik si baje vedno znova menjava številke in se ne javla na telefon. Bravo!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #23 : torek, 09.02.2010 : 13:04:13 »

Hm..., sessa, kako delajo v katerem od zavetisc, veste tisti, ki imate stik s temi zavetisci. Ce delajo kaj narobe, je treba prijaviti. Tega ne mores storiti, ce ne das psa v zavetisce in ce ne spremljas (z obiski zavetisca, v kolikor jih zavetiski red dovoljuje, z vprasanji zavetiskemu vodji ...) dogajanja v zavetiscu. Jaz pocnem to tam, kjer imam lastne izkusnje, nikakor pa tam, kjer jih nimam. Torej, ne pricakuje, da bom prijavljala nekaj, kar ti tukaj napises. V nobenem primeru.

Torej, najdenega psa si po zakonu dolzna dati v zavetisce. Zavetisce je dolzno postopati po zakonu, ki velja za vsa zavetisca enako.
Kaj je tvoj problem? Ker psa ne das v zavetisce zato, ker predvidevas, da z njim ne bo prav postopano, tudi ne mores prijaviti nepravilnosti zavetisca, jajcas pa se tukaj.

O odstranjevanju tumorjev odloca odgovorni veterinar v zavetiscu. Ce menis, da je v zavetiscu MB veterinar nepravilno postopal, zadevo prijavi na VURS. Imeti pa moras dovolj trden sum ali kaksen dokaz, saj rekla-kazala na vso sreco pri nas se nima zakonske podlage. Pa navesti je v prijavi treba zakonske clene, ki naj bi bili po tvojem mnenju krseni in izogibaj se custvenih izpadov, ker bo tvoja pritozba romala v tem primeru v koš.

Povprasevanje so bucnice. Ti pravis, da si sprasevala in odgovorov ni bilo, vprasani lahko recejo, da so ti vse povedali. Napisi vprasanje in ga naslovi na zavetisce. Napisi svoje osebne podatke (ime, priimek, naslov) in zahtevaj odgovor. Ce odgovora ne bo, pac nekje objavis vprasanje, opremis z datumi, kdaj si poslala in objavis, da odgovora do xy dne se ni. Posljes vprasanje tudi na VURS in ponovis postopek s podatki in zahtevo po odgovoru ...

Nobena znanost, le vpitje pac ne bo pomagalo in rece marsikdo marsikaj, pa tudi marsikdo ne rece niti tistega, kar bi moral. Na nacin, kot ti pricakujes, gremo nazaj in nikakor naprej v resevanju zivalovarstvene problematike. Prej, kot bos to spoznala, prej bos mirneje spala.
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #24 : torek, 09.02.2010 : 13:57:09 »

Hvala Jana.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #25 : torek, 09.02.2010 : 14:58:25 »

Jana je zadela bistvo,jaz ga nisem znala tako opisati.Žal mi je če si narobe razumela moj post.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #26 : torek, 09.02.2010 : 15:16:59 »

Mogoce psa kljub temu kdo isce, lahko je prisel od dalec, mogoce je usel nekomu, ki se ne znajde najbolje, mogoce.... Osebno bi psa ulovila in preverila, ce ima cip. Ce ga nima, bi pac sel v zavetisce. Tudi sama osebno nerada spravljam pse v nase zavetisce, ampak zal ni druge moznosti. To ali pa ce zunaj tava na mrazu, brez hrane in zavetja, v nevarnosti, da ga povozi avto ali sicne lovec. Jok pomaga en klinc. Wink Temu in vsem ostalim najdenim psom. lp
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #27 : torek, 09.02.2010 : 15:38:39 »

Zdaj kolikor je meni povedal mladi gospodič po psa ne nameravajo hodit, ker citiram :je brezveze da se vozijo okrog in ga iščejo. Pač pa so to nalogo prepustili meni in naj ga zadržim, ko ga najdem, da ga bodo prišli iskat. Tak zdaj mi je pa dekl dvignilo. Dokončno.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #28 : torek, 09.02.2010 : 15:41:37 »

Tako se SPET nihče ne javi, da bi preverila kaj je zdaj s psom.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #29 : torek, 09.02.2010 : 15:48:04 »

Zakaj bi ti pa dekl dvignilo? Ce smo odkriti, ti je tipcek cisto prav povedal in kar se mene tice, bi bil neumen, ce bi skocil na vsak klic, se posebej ce vemo, da se pogosto folk rad tudi mal zaje.... Torej, v praksi zadeva izgleda takole: ko zavetisce obvestis, da je tam in tam nek pes, se tudi zmenis, kako naprej. Obicajno je treba povedat, ali ga drzis, ali siba pes okrog. Ce ga drzis, bodo rekli, da ga drzi tako dolgo, da pridejo ponj, ce ga ne mores ti dostaviti do zavetisca. Ce ga ne zadrzis, ti bodo rekli, da ga poskusi uloviti in gre potem zadeva po prejsnjem stavku. Ce ga ne uspes ujet, ne morejo nic, temvec lahko samo cakajo, da ga bo nekdo zadrzal. Saj menda ne misli kdo resno, da bodo ko blesavci letali okrog in iskali izgubljene pse, ali celo leteli iskat psa, ki sploh ne obstaja?
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines