mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 10:12:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Še eden od mojih izpadov  (Prebrano 22895 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #30 : torek, 09.02.2010 : 15:53:57 »

No fino. Pa počakajmo da ga nekdo od vaških kmetov pridrži Wink sploh tukaj ob eni najbolj nevarnih cest v okolici. Jaz vel ne bom, nočem in ne morem stat na javnem mestu, da boste vsi metali odpadke vame. Lep dan še naprej!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #31 : torek, 09.02.2010 : 15:56:24 »

Tvojega zadnjega posta ne razumem. Huh Vsi smo ze kdaj cakali na to, da je kdo prisel iz zavetisca po psa, pa kaj? Zona ga je imela ze cez noc, jaz tudi, pa marsikdo drug... Ti ap kot razumem si iz Maribora, torej nimas dalec do zavetisca. odpelji ga sama. lp
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : torek, 09.02.2010 : 15:57:25 »

Lej, cepetanje ne pomaga in nihce ne mece odpadkov vate, temvec ti zelim povedati, kako stvari potekajo, pa ce je tebi prav ali pa ne. Ti pac imas napacne predstave, da se da vse uredit na forumu ali z vpitjem. Ti povem, da se ne da veliko tako uredit.
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #33 : torek, 09.02.2010 : 16:04:08 »

Ne gre se zato. Pes mi je včeraj pot prekrižal sredi gozda v temi, ko se je naveličal družbe mojega psa je tudi zbežal nekam neznano. A naj tekam za njim po temi, če nisem imela niti ovratnice in povodca da bi ga pripela? Po pogovoru z znanci, sem zvedela da psa že nekaj dni poznajo in da je skoz na relaciji dveh naselij in gozda. In zdaj naj jaz se vsedem v avto ali pa peš hodim po mariboru oz. okolici in iščem psa, ki so ga drugi zanemarili in pristojni ne bodo prišli ponj? Zato, ker sem očitno edina v dveh naseljih, ki ji ni vseeno? Ali kako? To ni moja naloga in ne morem prevzemati odgovornosti vsakega potepuškega psa v okolici. A mi bo kdo plačal ta moj čas in stres? Kolikor vem imamo uslužbence za to. Ti ga ne bodo iskali, zakaj pa ga morem jaz? Sem poklicala, vedo kje iskati.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #34 : torek, 09.02.2010 : 16:17:00 »

A mi bo kdo plačal ta moj čas in stres?
V ostalo se ne bom spuščala, ampak tole... Halo? Če ne moreš/želiš donirati malo svojega časa in truda, potem tudi pravice do joka in jamranja nimaš.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #35 : torek, 09.02.2010 : 16:19:32 »

Z veseljem se žrtvujem za živali in če bi me vsaj malo poznala bi ugotovila, da skoraj to počnem 90 postov mojega časa. Ta stavek sem pa napisala zato, ker so oni plačani za svoje delo. A razumeš? Ne verjetno ne. Ker zdaj sem jaz slaba tukaj.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #36 : torek, 09.02.2010 : 16:38:05 »

O, shit, sessa, ocitno res ne razumes in tudi nisi pripravljena razumet.
Zelo zalostno.
Logiran

Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #37 : torek, 09.02.2010 : 16:43:03 »

Razumem, pa tudi forum berem (VSE poste, verjameš ali ne... Sem na porodniški, pa mi je dolgčas. Wink). Nisi slaba, ampak zadevo bi pač drugi (tudi jaz) speljali drugače.
Mene osebno je zelo zmotilo, da najdenčkov ne misliš prijavljat v zavetišče - ravno zato, ker bi ta pes, ki si ga videla, lahko bil od skrbnega lastnika, pa je - recimo - snel ovratnico.

Jaz MB zavetišča ne poznam. Mogoče je res tako slabo, mogoče ne. Ampak - a se bo spremenilo, če nehate vozit živali tja?
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #38 : torek, 09.02.2010 : 16:44:06 »

Ne, ne razumem. Če jutri najdem dudarje v gozdu, naj jih peljem v azil? Kdo mi bo zagotovil, da bodo tam poskrbeli za njih? Res ne razumem kaj bi rade od mene. Za info povem, da je moj fant pravkar prišel domov od kroženja po okolici kjer se nahaja pes in ga ni. Kaj naj?
Vixen, napako sem že zdavnaj spredvidela in sem že cel dan na klicanju v azil in policijo, prav tako je fant zdaj naredil obhod z avtomobilom.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #39 : torek, 09.02.2010 : 16:52:00 »

Tole sem ene pol ure v presledkih pisala, pa bom pustila kljub postom, ki so bili vmes:
S tem da si javila zavetišču si svojo pravno zavezujočo nalogo opravila. Kaj hočeš naprej (zarad psa, ne zarad kogarkoli drugega) vložit, je pa tvoja stvar. Nas je kar veliko, ki vložimo precej časa, truda, denarja in ogromno živcev zato, da pomagamo tistim, ki jim naš vrli sistem ne. Brez plačil ali zastonj psihoterapevtov.

Žal, dokler ne bomo spremenili pravnih ureditev in zavedanja ljudi, je to vse kar lahko. Pomagamo tistim, ki jim nihče drug ne in delamo na tem, da bo čimveč ljudi pomagalo in se ne obračalo stran ker kao nič ne morejo in da bodo odgovorni začeli bolje delat. Če pa samo tule nam razlagaš, kaj in kako ne štima, pa s tem ne pomagaš ne temu konkretnemu psu, niti ne delaš nič konkretnega, da bi bili v prihodnosti standardi delovanja zavetišč in zakoni boljši.

Vem, da so oni plačani za to, pa ti je Jana razložila kaj in kako. Vem, ker sem se jajcala z enim zavetiščem, ki je psa POL LETA lovilo po cestah, ker ga ko bajagi niso mogli ujet. Sem prijavljala inšpektorju, da ga ne lovijo, da ga jaz ne morem, če bi ga še rajši, ker je plašen in niti najmanj ne pusti blizu in da jaz nisem usposobljena in nimam opreme (zanke, uspavalne paste) da ga ujamem namesto njih. Pa bi ga, če bi ga lahko - zaradi njega, ne zaradi njih.


Pa še na zadnji post: če najdeš dudarje, pa veš da zavetišče zanje ne želi/ne zna/ne more/noče poskrbeti imaš nekaj opcij - vseeno jih pelješ tja, pa najsi bo, kar hoče. Vzameš jih in poskrbiš zanje oziroma najdeš nekoga, ki bo to naredil. V nobenem primeru jih ne pustiš tam, ker ti zanje ne moreš poskrbet, oni pa tudi ne. Je potem že bolje, da jih uspavajo, kot da počasi zmrzujejo/stradajo v gozdu. Tvoj dolgoročni plan (ki žal za tiste dudarčke, ki so danes zavrženi še ne pride v poštev) pa je lahko opozarjanje na ta problem, neprimerna oskrba sesnih mladičev v večini zavetišč, sprememba zakonodaje, miselnosti ljudi,... Torej pomagati danes tistim, ki jim nihče drug ne in delati na tem, da bo jutri situacija boljša. Vsaj jaz sem prišla do edino tega zaključka kar se takih situacij tiče.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #40 : torek, 09.02.2010 : 16:54:03 »

sessa, podoben primer sem imela jaz čeprav moram rečt, da so takrat na telefonu bili prijazni (karkoli to že pomeni, če sploh, Wink), konkretne pomoči ni bilo.
Nažalost najdenega psa nisem uspela zadržati in ga nisem več videla, enako je bilo z zavetiščem, enako z lastniki (ki sem jih sama našla) - pes je (baje) izginil.
Sem se še velikokrat spomnila nanj oziroma nanjo, žal mi je, da ji nisem mogla pomagati, naredila sem pa vse (v bistvu zelo malo), kar sem zmogla v tistem trenutku. Potegni črto, če ga pa še srečaš ga zadrži če je mogoče, pokliči jih ponovno, konec zgodbe. Če pa utemeljeno misliš, da zavetišče ni ravnalo pravilno, jih prijavi.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #41 : torek, 09.02.2010 : 16:58:26 »

Kar se dudarjev tiče je bil en tak bolj kot ne brezvezen primer, ker če jih najdem, gredo brez pogojev z menoj. Razumem in se strinjam z vsem ostalim napisanim, rada bi pa še nekaj razjasnila, ker vidim, da si nekateri znate razlagati po svoje, kar pa me strahotno moti. Nikdar nisem in ne bom zahtevala ali pričakovala finančnih sredstev za moje ravnanje z živalmi za katere nisem sama odgovorna. Da je jasno. NIKOLI! Mi niti ni problem, kar imam tako ali tako vse dam za živali, kaj pa naj. Ponavljam, da sem zgoraj v jezi napisala in je bilo namenjeno, da razložim, ker so oskrbniki plačani za delo, ki ga NE opravljajo v taki meri kot bi morali. Tako. Moj boj s tem psom pa še zdaleč ni končan, tako že nisem vso noč spala in niti ne bom. Ker, ko bo pa prišel v azil se pa začne zame nov val stresa. To je pa spet zgodba zase.
Moksa hvala, tako bom storila.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #42 : torek, 09.02.2010 : 17:08:06 »

sessa, sej zato sem pa oddala post v dveh delih. Ker sem videla, da si se vmes obrazložila. Je treba že v prvo jasno napisat, če nočemo da kdo narobe razume Wink
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #43 : petek, 19.02.2010 : 11:14:09 »

Toliko gnojnice, kot ste jo nekateri zmetali tukaj na MB zavetišče za živali, že dolgo nisem vohal. Pa kaj je sploh kdo od vas bil kdaj v tem zavetišču? Ste kdaj vi t.i. pasjeljubci šli tja, in sprehajali pse, ki so tam? Ste kdaj iz svojega žepa in iz svojih sredstev darovali zavetišču kaj hrane? Ste se na lastne oči prepričali, da živali ne zdravijo? Ste sami videli, da živali po 30-tih dneh evtanazirajo? Mislim, da samo "bluzite" kar tako na pamet, ker pač nimate kaj pametnejšega za počet. V tem času bi lahko sprehodili vsaj enega od psov, ki so tam.
Pa še tole: toliko časa je MB čakal na to zavetišče, da je meni sedaj popolnoma vseeno, če si občinski veljaki kao "sončijo zobe", kot je nekdo tule napisal. Vsaj zgradili so ga. In četudi ima betonske stene, kot moti enega od pisočih. Kaj bi jim pa on dal namesto sten? Morda z brokatom obložene zlate stene?
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #44 : petek, 19.02.2010 : 12:24:45 »

Toliko gnojnice, kot ste jo nekateri zmetali tukaj na MB zavetišče za živali, že dolgo nisem vohal. Pa kaj je sploh kdo od vas bil kdaj v tem zavetišču? Ste kdaj vi t.i. pasjeljubci šli tja, in sprehajali pse, ki so tam? Ste kdaj iz svojega žepa in iz svojih sredstev darovali zavetišču kaj hrane? Ste se na lastne oči prepričali, da živali ne zdravijo?

Mnogi od nas luka, mnogi
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines