mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:06:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa  (Prebrano 77877 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #240 : torek, 02.03.2010 : 10:07:27 »

Jaz sem tudi zraven, imam pa "strategijo" že Wink.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #241 : četrtek, 04.03.2010 : 21:48:11 »

WTF? OMG? n00b? To je vse kar mi trenutno pade na pamet.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #242 : četrtek, 04.03.2010 : 22:00:41 »

 Grin

Jaz sem ze za enmal dlje. Vem namrec, da je 40 cm zgodovina Grin, iz cesar sklepam, da je zgodovina tudi revija Kinolog, saj je bilo 40 cm objavljeno v februarski stevilki. Ni pa menda zgodovina 3. tocka danasnje mize, ki ni bila okrogla - Vsebinske smernice za zakonsko urejanje podrocja kinologije, oz. po kinolosko - zakon o kinologiji. Tam pa menda 40 cm ni predvideno.

Pa to tudi vem, da pri Atlasu & Comp. ni slo za vzrejno dovoljenje, temvec za specialno ocenitev psihofizicnih ... lastnosti in vrednosti pevka

Za kaj vec moram pa svoje zapiske na plano privlect in vprasanja prepisat Smiley. Drugega se namrec kaj posebnega ni dogajalo.

Se enkrat sken, ce je slucajno vseh izvodov Kinologa zmanjkalo Wink

Logiran

Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #243 : četrtek, 04.03.2010 : 22:15:00 »

Nad danasnjim srecanjem zelo razocarana, besna in vse, kar sodi zraven. Pa ne nad postavljalci vprasanj, nad vrhom KZS. Njihovo omalovazevanje in podcenjevanje udelezencev kaze na odnos do tistih, zaradi katerih so. Morda pa so le sami sebi namen. Zelo slabo so se pripravili, niso odgovorili na kljucna vprasanja, povedali niso pravzaprav nic novega. In dovolili so si celo imeti predavanje, ki bi bilo primerno za popolne laike - morda. Skratka, spet je bilo veliko motoviljenja, izmikanja in kuzkanja. O strokovno argumentiranih podlagah za morebitne spremembe ali proti njim jasno nic od nic.
Mislim, da so s pozivom k sodelovanju hoteli zamegliti stvari  ter jih zelijo tudi dalje peljati po svoje. Me prav zanima, kaj in koga bodo upostevali v bodoce. Jim bom pa dala en majhen odpustek, ce bodo umaknili svoj predlog z VURSa in ce bodo zaceli upostevati tudi svojo bazo. Fantje, brez baze vas ne bo na stolckih.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #244 : četrtek, 04.03.2010 : 22:16:59 »

No mi "domaostajajočižal" čakamo na poročilo.... sram Undecided Kiss
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #245 : petek, 05.03.2010 : 00:07:57 »

Ok, pa gremo Smiley

Ves point je bil na predstavitvi zakona o kinologiji, o katerem lahko tudi v tej temi po navedbah v nekaterih medijih preberemo, da je ze dolgo v predalih (veliko let) in da ga vsake toliko poskusijo plasirati, ni pa bilo zanj interesa pri oblasteh v letih, ko se je zivalska zakonodaja ze spreminjala. Torej, to je bil point in nikakor ni bil point prav nic drugega. Vmes je bilo celo receno, da Zakon o veterinarskih merilih skladnosti dela VURS in ga bo tudi naredil in da je minister prisel z idejo, kako omejiti stevilo psov v stanovanjih (Kavcic je govoril o stolpnicah v Ljubljani, v Kinologu pa pisejo o stanovanjih in hisah) in ... hm ... ne vem vec, vendar so cm vmes nekam izginili. Na kasnejsa vprasanja o teh nesrecnih cm je bilo receno, naj se ne zatikamo ob te cm, ker so zgodovina.

Glede bulmastifov je bilo receno, da je KZS dal ven (ne vem kam) dan po 2.2. objavo z obzalovanjem nad tragedijo, potem pa so objavili se daljse pismo s fakti ... kot obvestilo za javnost v zvezi z bulmastifi. Povedali so, da so ze prej sestankovali na MKGP in VURS o izboljsanju zakonodaje, potem pa jih je Vurs povabil k sodelovanju in minister je imel idejo o zmanjsanju stevila psov ... Imeli so tudi sestanek s koalicijskimi poslanci in Sajovic je po tem sprevidel, da njegov predlog ni ok in ga je po premisleku umaknil. Izpostavljeno je bilo, da ZZZiv govori v nekaterih clenih o nevarnih psih, kar je skregano s samim naslovom in "poslanstvom" zakona o zasciti zivali.

Skratka, potrebna je priprava vsebinskih smernic za zakonsko urejanje podrocja kinologije, pravijo.

Vsak mladic bi moral biti zazeljen, vzgojen, vzrejen samo v druzinskem okolju, oznacen in predan odgovornim lastnikom.

Problem je tetoviranje, saj naj bi sla FCI leta 2011 na obvezno cipiranje psov in KZS skrbi, kaj bodo poceli vsi (cifro sem preslisala) tetovirni referenti, ki ne bodo imeli vec posla. Na KZS pravijo, da gredo s tem na slabse, oz. gremo vsi v slabse obdobje.

Blaz Kavcic je rekel, da je le 12% rodovniskih psov.

Govoril je se nekaj o nevarnih in popadljivih psih in odgovornem lastnistvu ter izobrazevanju, vendar si nisem tega ne zapisala in ne zapomnila.

Metodo Mikuz smo nekaj casa poslusali, potem pa njeno izvajanje prekinili, ker predavanje ni bilo napovedano. Vmes je povedala nekaj krepkih: bulmastifi niso bili popadljivi, so pa napad(a)li; psi z doloceno dedno zasnovo imajo potrebe, da svoje nagone izzivijo in so nesrecni, ce jih ne, zato "drzijo" in ne "savsajo" (recimo take pasme ... khm ...), ker jim je to vsec, ker je dedno ... Kot imajo nagon po lovu lovski psi ali kaksen drug nagon kaksni drugi ... Zato zagovarja tezo, da se bodo nekatere pasme morale solati.

Miha Skerl s foruma "lov"
- zanimali so ga do sedaj izvedeni ukrepi in smernice za naprej,
- povedal je, da je kinologija slabo urejena, da je zakon dober, se pa ne izvaja, ni nadzora nad neodgovornimi lastniki psov,
- solat je treba ljudi,
- okrog 40 cm - trije terierji so tempirana bomba, ce jih jaz tako naucim,
- vsi lovski psi, ki so v rokah lovcev, so solani, brez tega ne morejo loviti,
- njegovo podrocje je krvosledstvo in potrebuje vec psov, ker traja kar 4 leta, da posameznega psa izsola, potem nekaj casa pes dela, nato gre v pokoj in medtem mora biti ze naslednji pripravljen za delo; evtanazija "odsluzenih" delovnih psov seveda ni dopustna.

Tanja Strehovec - osebno
- kako je mogoce, da je po Sajevicevem predlogu (Kavcic je pred tem rekel, da je kar precej dobrih resitev v njem; o.p. jaz) bulterier nevaren, po novem KZS predlogu pa lahko imas tri?

Jean McCollister - Flipsi
- rada bi slisala, kako so dobili bulmastifi vzrejno dovoljenje?
- kje so dobili strokovno podlago, da so psi nad 40 cm potencialno nevarni?
- izpostavila je svoj primer: lastnica treh psov, ki vzame v zacasno oskrbo cetrtega in tako pomaga zavetiscu ali drustvu.

Blaz Kavcic - KZS
- plecna visina je ideja Pogacnika (hm..., kako, ce pa pise v Kinologu, da je sel to predlagat Pogacniku KZS; o.p. jaz), cm so samo na ministrstvu in so ZGODOVINA,
- ne bodo govorili o Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti, temvec samo o smernicah,
- ni slo za vzrejni pregled bulmastifov v Gmajnicah, temvec je sla sodnica tja pogledat psihofizicno ... kondicijo psov in ocenit njihovo vrednost, slo je za neko specialno ocenitev,
- zavzemajo se za prijazne pogoje vzreje in posedovanja psov, ne zelijo nikakrsnih zaostritev pri vzreji.

Tanja ... - resevalka ...
- govorila je o razmerah na vasi, je zdravnica in se srecuje s poskodbami ob ugrizih,
- na vaseh si pac privlecejo mladicka in ga dajo na ketno, ker je kasneje hud, ga hranijo "od dalec" in ker po kaksni neprevidnosti (po letih zivljenja na ketni) ugrizne koga od domacih, ga sosed ali kdo drug pac ubije, ga zakopljejo in si najdejo drugega mladica,
- povedala je za primer, ko so tako posvojili rotta v Gmajnicah, kjer ni nihce preveril, kam gre pes, tudi kasneje ne, kaj se s psom dogaja - epilog je bil ubit pes, zadevo je prijavila, zgodilo pa se ni nic,
- problem je, ker nihce ne preveri, kam gre pes.

Natasa ... - drustvo Hrtji svet
- ali je KZS predstavnik kinoloske stroke v Sloveniji?
- primer hrtov v Kranjski Gori,
- na vprasanja o resitvi tega problema odgovarja VURS, da pripravlja zakonodajo,
- povedala je, kaksne tezave ima ob spuscenih vseh vaskih psih s svojim dobermanom in kaj bi bilo, ce bi mu morala nadeti nagobcnik.

Tukaj se je kar precej zapletlo, saj je bilo v celoti preslisano, da je veterinarski inspektor na podlagi "strokovnega kinoloskega mnenja" presodil, da so hrti tam na krasnem in so vsi v en glas povdarjali, da se je treba obrnit na VURS, ker je on tam, da zadevo resi, ker KZS te pristojnosti nima.

Vanja Bogolin - lastnica bulmastifa
- G. Kavčič, govorili ste o preventivi pri posedovanju po vašem mnenju t.i. težavnih psov oziroma pasem. Ali menite, da se, ob vseh okoliščinah, ki jih poznamo, pa ne verjamem, da jih poznamo 10%, dogodek 2.2. ne bi zgodil, če bi ga. Rotner in g. Baričevič posedovala pse druge pasme, npr. samojede, ki ste jih vi omenjali v vašem intervjuju?
Odgovor Kavcic: Da bi samojedi naredili takšno škodo, je manj verjetno. (Kaj pa osnovni cilj nove zakonodaje – dobrobit psov? Da se 2.2. za pse ne bi ponovil. Ali je vseeno, da se ponovi s katero drugo pasmo, ki ni nevarna? To je mene zanimalo. o.p. Vanja)
- Vprasanja za Mikuzevo:
* Ali ste se l. 2006 vprašali, zakaj so bili dotični bullmastiffi popadljivi? Odgovor Mikuz: Niso bili popadljivi.
* Kakšen bi bil po vašem mnenju pes, ki je bil spolno zlorabljen? Odgovor Mikuz: Smo videli.
* Ali se psa obvlada s silo ali z možgani? Odgovor Mikuz: Kaj mislite? (ne vem zakaj je potem govorila v uvodu, da ko je vidla tista drobna človeka, je vedela, da to ni o.k.; o.p. Vanja)
* Ali veste kakšno dedno zasnovo ima bullmastiff? Odgovor Mikuz: Seveda vem.
(To je že tudi v uvodu povedala: "Da lovi in trga."
Dedna zasnova bulmastifa pa je (povzeto iz strokovne literature o pasmi) dejansko taka:
Bulmastif ni borbena pasma, kot ga nekateri zmotno uvrščajo in nikoli ni bil uporabljan v pasjih borbah ali borbah z drugimi živalmi.
Vzrejen je bil kot delovna pasma, kot pomočnik lovskim čuvajem pri zatiranju krivolova, predvsem ponoči. Ker so krivolovci pogosto streljali na čuvaje, neozirajoč se na visoke kazni, ki so jim pretile, je bilo življenje in zdravje lovskih čuvajev gozdov čedalje bolj ogroženo. Zato jim je bila potrebna pomoč dobrega psa, ki je nastal s križanjem 60 % angleškega mastifa in 40 % staroangleškega buldoga.
Idealen pes lovskih čuvajev "Gamekeepers Night-Dog", je bil tak, da je ob srečanju s krivolovci ostal miren in ni lajal, da ne bi s tem izdal skrivališča lovskih čuvajev. Bil je neustrašen pes, ki reagira na komando. Njegova naloga je bila, da krivolovca izsledi, da ga s prvim naskokom podre na tla in ga čvrsto drži do prihoda lovskega čuvaja, vendar pri tem krivolovca ne sme poškodovati. To je bila njegova naloga in dedna zasnova, ne pa lov in trganje. Ravno nasprotno, čvrsto držati in pri tem ne poškodovati! Vzrejen je bil kot delovni pes, v najboljšem pomenu te besede. Takratni cilj vzreje je bil ustvariti zanesljivega psa čuvaja in zaščitnika. Bulmastif ima odlično razvito sposobnost voha, visok prag tolerance - vzdražljivosti, visok prag bolečine in miroljuben značaj, zato se bo z napadom odzval resnično v skrajnem primeru. Ima tudi neverjetno lastnost, to je sposobnost zaznati namene obiskovalcev. Nagonsko loči med "slabim" človekom in neškodljivim obiskovalcem.
Na tem mestu pa je potrebno poudariti, da takratna vzreja, ki je bila orientirana k brezpogojnemu obrambnemu psu, predstavlja veliko nasprotne današnjemu dobro vzgojenemu, dobro čutnemu, a vendar neustrašnemu in hrabremu psu. Saj je vzreji v kasnejših letih, s posredovanjem planske vzgoje, uspelo iz teh veličastnih psov zaščitnikov, narediti prijaznega družinskega psa, ki se, zahvaljujoč svojemu visokemu pragu vzdražljivosti, zelo dobro prilagaja moderni okolici. o.p. Eva Ogrizek)


?
- obsoja domnevno zlorabo,
- ali se psa obvlada s silo ali z mozgani?
- ali veste, kaksno dedno zasnovo imajo bulmastifi?
- pojasnilo - bulmastifi niso bili popadljivi, temvec so napadli?
- kako prepoznati spolno zlorabo?

Tone Hocevar - osebno?
- predlaga pasja sprehajalisca.

Polona Bonac - instruktor tekmovalec
- vpliv na samo 12% populacije,
- neberljive tetovaze,
- vzrejni pregledi so farsa,
- veliko "kinoloskih strokovnjakov",
- ali lahko delamo red nad vsemi?

Polona Bonac je poslala razlago zgornjega povzetka:
Navezala sem se na izjavo mag.Kavčiča o tem, kako je v naši kinološki zvezi vse urejeno in razpolagamo z veliko strokovnjaki, žal pa imamo vpliv le na 12% pasje populacije. Iz povedanega je bilo tudi razvidno, da je interes "kinološke zveze" razširiti svoja pooblastila na celotno pasjo populacijo.
Moje opombe ob tem so bile:
Sama osebno se ne strinjam s tem, da je v okviru KZS vse lepo urejeno.

- tetoviranje mladičev - tetovaže so pogosto neberljive, kadar pa se njihovo vsebino da razbrati, na KZSju pogosto nimajo podatkov o lastniku.
- vzrejni pregledi so v večini primerov farsa, na njih se ocenjuje le vizualna všečnost psa, nikakor pa ne njegov značaj
- dejstvo je, da veliko strokovnjakov s katerimi se je hvalil g. mag. Kavčič ne izpolnuje osnovnih pogojev za nazive, ki jih imajo in da so tudi programi izobraževanja pomankljivi.

Na koncu sem zastavila 2 vprašanji:
Ali lahko mirne vesti zanikajo zgornje navedbe?
Ali se jim zdi da je kinološka zveza poklicana za reševanje problematike na državnem nivoju preden pomete pred lastnim pragom?


Sasa Bobic - lastnica potencialno nevarnega psa
- Pred spreminjanjem zakonodaje, predvsem omejitev števila psov na gospodinjstvo, pričakujem konkretne podatke, analize,... koliko gospodinjstev ali oseb ima več kot dva, tri pse in kakšen je njihov status pri KZS ter v čem so taki osebki problematični (prijave sosedov, policije,..). Na podlagi česa in s kakšnim namenom sploh želijo spreminjat število psov?!
- Glede na to, da naj bi bili iz teh omejitev izvzeti vzreditelji, lovci, tekmovalci in razstavljalci, koliko je še ostalih, ki imajo več psov in ne pašejo v nobeno kategorijo KZS? Za koliko izjem naj bi se spreminjal zakon?
- Če naj bi KZS imela večjo vlogo pri obravnavanju "izjem" brez statusa, me zanima če bo to potekalo enako kot npr. podaljševanje vzrejnih dovoljenj, se pravi po pošti?
- Kot lastnico pasme, ki se je do sedaj pojavljala v večini predlogov o prepovedi nevarnih pasem, prosim za pojasnilo oziroma definicijo kaj je "potencialno nevaren pes"?


Urska Dolenc -
- kdo je sodeloval pri pripravi predloga in ali prevzemajo odgovornost za posledice?
- kateri strokovni organi in kdaj je o tem razpravljal?
- predlog bo mocno vplival na vse nas,
- po statutu se lahko o tem odloca na skupscini - ce se je, na kateri in katere clanice so se s predlogom strinjale?

... Gorican - KD Naklo
- se strinja z vecino,
- vse pse oznaciti,
- obvezno solanje psov,
- kontrola vzreje vseh psov,
- sprehajalisce ni ok, ker nas bodo sicer ostali omejili le na taka sprehajalisca.

Mojca Emersic - osebno (sicer je med kraskimi ovcarji)
- pozitivna gesta KZS glede okrogle mize,
- na strani KZS objaviti vse predloge, vse sestanke (ne samo glavne, tudi vse ostale), omogociti razprave ...
- pripraviti osnutek podlag za komunikacijo z javnostjo
- urediti register nevarnih psov, da se ne bodo v statistikah pojavljali mesanci kot pasemski,
- kolikokrat je KZS urgiral na VURS glede tega,
- prepoved prodaje cistokrvnih nerodovniskih psov,
- KZS naj vse predloge, ki jih bo pripravljala, prouci na podlagi krasevca,
- vse predloge pred odhodom k "drzavi" uskladiti z drustvom za kraske ovcarje.

Franc Sterman - clan komisije, ki je vrnila oba bulmastifa
- med ostalim o komisiji je povedal nekako tako, kot da ga je v komisijo predlagal Kavcic,
- trenutno je v Sloveniji le en sodni izvedenec za kinologijo, ker drugi niso podaljsali statusa, ker je treba opraviti izpit.

Maja Znidarsic -
- reprodukcija psov - kako doseci nadzor na vaseh, kako najti dobre lastnike?
- za pobiranje iztrebkov bi morale biti veliko visje kazni,
- vec psov bi lahko imeli le aktivni kinologi, ostali pa ne.

Alojz Klancisar -
- vzreja, kotitev - kdo nadzira?
- ali je nadzor nad psarnami, ce je dopuscen primer v Zagorju, kjer je 10 dog na nekaj kvadratih v strjenem naselju v hisi?
- vzreja se prevec komercializira,
- zakonodaja je ok,
- ker pa ni nadzora, naj bi bil zakon zanic?
- KZS rabi vecjo veljavo in status.

Marko Habic - osebno
- zakonodaja je dobra, kazni bi morale biti visje,
- vprasanje Vidicu: ali se vidi pri pregledu zloraba psa?
- Kastelic je napisal, da je s psi vse v redu,
- uvesti davek na psa in dati izkupicek zavetiscem, zoo in kzs,
- zahtevati preizkus dednih zasnov pri vzreji.

Tjasa Gregoric -
- izboljsati varnost javnosti,
- koliko psov v registru nevarnih psov izhaja iz gospodinjstev, kjer imajo dva ali tri pse?

Slavi Kumberger - Klub ovcarskih in pastirskih psov
- prej je Mikuzeva govorila o sibki Rotarjevi kot neprimerni vodnici bulmastifov, Slavi pa pravi, da bi takoj dala tri bulmastife Tjasi, saj pse vodijo mozgani in ne kilogrami,
- informacije bi morale biti na KZS strani veliko prej - s tisino se je izgubljalo zaupanje javnosti,
- oznacevanje - cipiranje ni noben problem, saj sama vse pse pred oddajo obvezno cipira, kar naredi veterinar po rednem postopku, psi gredo novim lastnikom ozznaceni in v 8 dneh se morajo javiti pri vetu, da nase prepisejo psa,
- taksen postopek je enostavno uvesti za vse vzreditelje,
- vodenje psov v registru nevarnih psov po pasmah in ne tako, kot je sedaj, da ni pregleda, ali gre za mesanca ali res pasemskega psa,
- zaostriti je treba vzrejne preglede,
- kuzki naj ze koncno v kinoloski terminologiji postanejo psi.

Tanja Strehovec -
- izpostavila kombiniranje druzinskih clanov in stevilo psov: sam imas dva psa in najdes partnerja, ki tudi ima dva psa - kaj sedaj?
- diskriminacija tistih, ki zivijo v stanovanjih - nimajo vsi hise z ograjenim vrtom.

Ivan Ogrizek - zivi s tremi bulmastifi
- Vidic je v medijih stigmatiziral bulmastife, ko je govoril, da je to "taka" pasma, in ko je mama videla to po TV, ga je klicala, ce je se ziv in kako si je lahko umislil tako nevarne pse,
- navajal je Kavcica, ki je izjavil v medijih, da se treh bulmastifov ne da voditi, z lahkoto pa se da voditi pet samojedov - najbrz je to rekel zato, ker ima sam samojede,
- predlaga konstruktivnost, vendar na zdravih temeljih.

Janez Plestenjak -
- brez dobre vzreje ni nic,
(se kup zadev, ki jih nisem pisala; o.p. jaz)

Neca Jerkovic -
- kako namerava KZS izvajati preventivo?
- ali se namerava KZS zavzeti za uvedbo testa karakterja oz. preizkusa dednih zasnov kot pogoja za pridobitev vzrejnega dovoljenja in za izločanje karakterno neprimernih psov iz vzreje?

Katarina Wallas -
- ni tekmovalka, ne razstavljavka in ne vzrediteljica, ima pa 5 majhnih psov,
- po kaksnem merilu bo komisija dovolila nadstevilo?
- kaksen bo stroskovni sistem?

Tjasa Gregoric -
- predlog je slab oz. najslabsi mozen,
- KZS mora doseci na VURS odpoklic predloga.

Debate in odgovorov s strani KZS po spetirju o domnevni "spolni zlorabi" ni bilo vec, temvec le vprasanja in pripombe iz obcinstva. Ob 19:30 smo pac morali oditi. Ali bodo vprasanja kdaj dobila odgovore, najbrz nihce med nami ne ve. Upamo pa najbrz lahko. Predvsem po tem, ko je Vidic rekel, da se je tudi on nekaj naucil na tej okrogli mizi, ki je bila v organizaciji KZS prva in obljubil, da jih bo se vec.

V naprej se opravicujem, ce je kaksno ime narobe navedeno ali manjka. Manjka tudi nekaj vprasanj in verjetno kaksna bolj ali manj pomembna podrobnost, zato prosim, ce se kdo drug dopolni.

Komentarjev pa nimam, temvec si samo zelim, da bi kaj od povedanega s strani obcinstva ostalo/pristalo v razmislek organizatorjem.
Kje smo? Jaz mislim, da tocno tam, kot smo bili pred to okroglo mizo. Jasno popolnoma nic vec, okrog bulmastif vzrejnih se vedno zelo gosta megla, o 40cm omejitveni zakonodaji se nihce sploh ni hotel pogovarjati/odgovarjati, temvec je bil ociten namen forsirati novo kinolosko zakonodajo. Vseeno mislim, da je najprej potrebno v celoti resiti probleme, ki so zdaj in tukaj, potem pa razmisljati o tem, kam zelimo iti. To, kar smo videli danes, meni osebno ne obeta nic pametnega s strani KZS v prihodnje, mi pa daje upanje mnozica s svojimi argumenti in zdravorazumskim pogledom na probleme in resitve. Nadvse sem bila vesela vzrediteljice, ki je izpostavila nekaj najpomembnejsih dilem, vprasanj in dejstev.

[popravki]
* Neca Jerkovic
* Vanja Bogolin
* Polona Bonac
* Saša Bobič
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #246 : petek, 05.03.2010 : 00:31:37 »

Bom jutri še dodala, kar sem si uspela zapomniti, je bilo preveč "vizualnih učinkov" Tongue Tongue Tongue  četudi "nerazberljivih" Tongue Tongue Tongue za enkrat.
Glede na to, da so celotno dogajanje posneli, me zanima, kje bi se dalo posnetek dobiti, oz. bi bilo najbolje, da ga kar objavijo.

Najbolj se mi je zamerilo sprenevedanje o predlaganih 40cm, češ da je to po izjavi Kavčiča bila Pogačnikva ideja, ko pa je Vidic v Kinologu ovekovečen, da je kzs ta predlog pripravil Huh kdo koga zeza? In lepo prosim, naj mi samo en blok v Lj predstavi, kjer je v vsakem stanovanju po 5 psov? anyone? Huh

Kakorkoli, lepo je bilo videti znane obraze in toliko somišljenikov v občinstvu Smiley Še kdaj Evil
Logiran

alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #247 : petek, 05.03.2010 : 07:47:02 »

Kje se lahko zve, če sta psa res opravila vzrejni pregled takrat na Gmajnicah?
So mi na KZS-ju dolzni to povedat?

Majas bos imela cas, da bi na hitro v angelscino prevedla en mail, ki bo sel na FCI, da se jih opozori na vse sranje, ki se dogaja pri nas?
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #248 : petek, 05.03.2010 : 07:48:27 »

Imaš v drugi temi par zadnjih postov o tem Wink
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #249 : petek, 05.03.2010 : 07:50:03 »

Aja, drugace pa dober predlog Florince na sosednjem forumu..

odpoved naročnine na Kinologa in revijo Moj pes (obvezno dopisati, zakaj odpoved) in bojkotiranje evropske razstave (pa ne samo Slo, tudi tujci - naj izvejo kaj se dogaja in kako nas imajo za bedake).

Sama svoje naslednje psice ne bom vpisala v naso rodovno knjigo in bom storila vse kar se da, da bom vzrejala pod drugo drzavo Tongue

Fuj in fej, KZS, da vas ni sram! Angry

@Cats: zanima me, ali je to 100% potrjeno (glede na to, da je info prvic prisla iz dnevnega casopisja)? Wink
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #250 : petek, 05.03.2010 : 07:53:54 »

To je vse, kar vem, uradnega odgovora tudi jaz nisem dobila, ko sem o tem spraševala pristojne.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #251 : petek, 05.03.2010 : 08:23:29 »

Problem je tetoviranje, saj naj bi sla FCI leta 2011 na obvezno cipiranje psov in KZS skrbi, kaj bodo poceli vsi (cifro sem preslisala) tetovirni referenti, ki ne bodo imeli vec posla. Na KZS pravijo, da gredo s tem na slabse, oz. gremo vsi v slabse obdobje.
Referentov naj bi bilo čez 100. (130? Tam nekje.)
Zelo dobrodošel odgovor na to je imela Slavi - Whiterose (pač pse čipira vzreditelj pri vetu in jih odda izključno čipirane), a dobila sem občutek da je bilo to za nekatere v dvorani odkritje Amerike.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #252 : petek, 05.03.2010 : 08:30:12 »

Jana, hvala za porocilo. Kiss

Se ze vnaprej opravicujem za svojo pretirano obcutljivost zaradi katere bo morda kdo uzaljen, ampak mene osebno je zmotil ponizevalen in aroganten odnos do udelezencev in slusateljev. Morebiti se mi je pa samo zdelo? Tja sem prisla, da bi slisala odgovore taglavnih na KZS, dobila pa samo se vec vprasanj (ne mislim s tem tistih, ki so sprasevali, saj zanimalo nas je tako eno in isto, sam eni znate lepo vprasat, jaz pa ne).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Šakal
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #253 : petek, 05.03.2010 : 08:33:40 »

Kdo pa je bil s strani KZS še navzoč, poleg Kavčiča in Vidica?

 
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #254 : petek, 05.03.2010 : 08:38:36 »

Hvala vsem, ki ste bili tam in hvala za porocilo, ki je vec kot zanimivo. Meni je se vedno zal, da nisem utegnila priti.
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines