mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 21:33:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: neješč pes  (Prebrano 41743 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vesna
gost
« : ponedeljek, 11.03.2002 : 10:06:01 »

:-/Živjo!
Problem, ki se glasi. 7 mesecev stara beaglica noče jesti.

Dajemo ji brikete Hills za mladiče, piščanca. Ker samih sploh ne je (hranimo jo z njimi od 2 mesecev) jih mešamo s konzervirano hrano. Od začetka z konzervo Hills, prav tako za mladiče. Sedaj jo mešamo kar z ostalimi konzervami. Prav truditi se moramo da kaj poje. Mislim, da bi morala pri tej starosti jesti vsaj 2x na dan. Ona je enkrat pa še to zelo malo. Drugače je povsem zdrava in živahna. Le to nas skrbi.

Kuhana hrana, razen seveda kosti, ki pa ne vem, zakaj jih ne sme jesti do enega leta, ji prav tako ne gre slastno. Je zelo počasi, npr. meso zbere iz makaronov, poje še malo makaronov in konec.

Prosim predlagajte mi, katero hrano, ki je morda bolj ješča naj kupim.
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #1 : ponedeljek, 11.03.2002 : 13:11:22 »

Zivjo Vesna,
tudi jaz sem imela isti problem.  Smiley Psicka je sicer sprva jedla brikete Hill's puppy z malo tople vode z velikim veseljem. Na naso zalost, pa je bilo zadovoljstva pocasi konec. Postala je izbircna, kar pa je moja napaka, najbrz zato, ker ji nisem briketov postregla na razlicne nacine. Sedaj sem pocasi uvedla to prakso, da ji vsakic dam nekaj drugega zraven poleg briketom dodanega mesa. Kuham ji pusto piscancje ali puranje meso z malo korencka, kar vsakic dobro pogrejem (da ji disi), prelijem in pocakam nekaj casa, da briketi "spustijo" malo okusa in se namocijo (ampak ne prevec). Dodajam pa ji vcasih sardine, jogurt, na vodi kuhano jusno zelenjavo... V bistvu vse tisto, kar vidim, da ji je vsec (ji disi) in je primerno kot dodatek. To je pripomoglo, da je ponovno dobila apetit. Pa se to, ce vidis, da v pribl. 20 min ne poje ji odvzami hrano in ji ponudi novo v casu naslednjega obroka, saj bo ce ne mislila, da ima hrano vedno na razpolago in se bo nejescnost le nadaljevala. To napako sem delala pri prejsnji psicki, kar je kot posledico pripeljalo nejescnost... Svojo 8-mesecno psicko hranim 2x - okoli 12.00 in okoli 18.00. Nekateri pravijo, da lahko nejescemu psu povrnes apetit tako da mu dajes kvas ali B-vitamine, ampak sama tega nisem poskusila, ker ni bilo potrebno.

Poskusis lahko tudi z zamenjavo znamke briketov. Lahko le za en cas. Jaz sem moji kupila 3 kg vrecko Royal Canina in ji je bil vsec, potem pa sem spet nadaljevala s Hill's-om.

Upam, da di bo moja izkusnja kaj pripomogla. Pa prosim javi se in povej kako bo delovalo...

Lp,
Sally
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #2 : četrtek, 11.07.2002 : 13:46:58 »

Zdravo, Vesna!

Mi smo tudi imeli setra, ki sploh ni jedel NICESAR tudi po en teden, ce so se gospod tako odlocili. V ostalih dneh pa malo in se to smo izbirali  Grin. Kuhali smo mu, zamenjali tedaj vse mozne znamke hrane. Nakar smo mu zaceli dajati hrano dvakrat na dan (celodnevno porcijo smo pac razdelili na dva dela). Ker na zacetku tudi to ni pomagalo (pri 71 cm plecne visine je imel samo 29 kg), smo pac gospodu 'nastimali' kruh in pasteto in mu dajali z roke. To smo mu preselili v skledo, kmalu (po dveh mesecih) je jedel skoraj vse iz sklede. Zredil se je na zanj neverjetnih 33 kg. Drugace je bil pa zdrav in zivahen in v najlepsem redu, videti je bil pa, kot da bi usel iz taborisca. Poskusi jo nahecati s kaksno podobno finto. Pri nas je delovalo. Zelim ti, da bi pri tvoji biglici tudi. Oglasi se kaj in lep dan, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
sspszork
gost
« Odgovor #3 : četrtek, 18.07.2002 : 13:24:38 »


Zdravo!
Vem, da je največji problem, ko pes ne je. Vse se začne vrteti okrog te  prehrane. Jaz mislim, da problem ni v prehrani, pač pa v  psu in v lastnikih - pa ne zamerite, vem kako je to, ko dobiš majhnega psička in bi mu vse dal. Ko smo imeli mi enega psa smo imeli večne probleme z njegovo hrano. Sama kost in koža, da nam je bilo nerodno. Pojedel je le toliko, da je preživel, drugače pa živahen kot le kaj. Potem se naša pasja druščina začela povečevati,  z njim pa tudi apetit našega psa, pojedel je tudi suhe skorjice kruha, ki so ji dobili naši mladički za žuljenje.
Predlagam, hranjenje ob istem času, hrano pustiš 10 minut in jo potem skriješ. Vmes nobenih obrokov- lahko dolg sprehod ali igranje s psom in ob določenem času spet hrana. Če ne je
spet odstranit.Sliši se kruto, ampak drugače ne gre. Se bo že navadil, da bo jedel, ko bo imel. Enako velja, da se tega pravila držijo vsi člani (tudi stare mame in dedki). Če ne boste vstrajali boste imeli večne probleme z zamenjevanjem hrane, ki tudi ni dobro. Jaz prakticiram brikete in kuhano hrano- makarončke in zelenjavo, tudi kakšno juhico počez ali ribice iz konzerve - ne celo konzervo, le malo za okus. Pa ja ni vrag, da ne bi jedel tega.
Pa sedaj sem se spomnila- če je neješč so za to krivi tudi paraziti- ponovno ga razglistite- pri mladem psu je to pogost pojav, naredite kuro in jo ponovite čez 10 - 14 dni. Pri parazitih (gliste) ni nujno, da jih opazite v blatu - te zverinice so lahko zelo žilave in nikar sene zanesite na to, da če v blatu nič ne vidite, da potem to ni res.

pa pozdrav!
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #4 : četrtek, 18.07.2002 : 13:44:31 »

Pregled balta bi bil boljši, kot pa vsakih 14 dni dati psu Pratel. Pratel izsuši sluznico, pri močnem odvajanju pride do ranic, zato pazljivo. Bi pa priporočala obisk veterinarja.
Logiran
paprika
gost
« Odgovor #5 : petek, 02.08.2002 : 14:04:40 »

Zdravo!

Tudi moja mešanka (stara 4 mesece), se je pogosto zmišljevala pri hrani. Zamenjala sem ji brikete (BOSH), pa se je še vedno vrtela okrog sklede. Zdaj sem ugotovila, da raje je, če brikete malo razmočim in dodam navadni jogurt (samo malo, za okus). Če ne poje v pol ure, pa ji hrano odmaknem.
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #6 : petek, 02.08.2002 : 17:16:01 »

Kar se tiče hranjenja psov-čisto se strinjam s tem, da se da psu hrana takšna, kot jo kupimo mi, ne pa, da se začne cirkus okoli različnih znamk. Psu se hrana ponudi ob točno določenem času, in sicer za 10-15 minut, nakar se odstrani. Kuža, ki je lačen, bo itak zmazal vse. Midva sicer psa navajama striktno na pasjo hrano, uporabljamo pa Hill`sa-po nasvetu vzreditelja, ki svoje tri pse tudi hrani izrecno z briketi in vodo, pa jim, verjemite, nič ne manjka!!!
Sicer pa je absolutno prav, da se kužka malo razvadi Wink, je pa vse odvisno od tega, kaj od psa in njegovega značaja ter vzgoje pričakuješ.
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 192


« Odgovor #7 : petek, 02.08.2002 : 18:05:57 »

Uf, šele zdej vidim, kako srečo imam s "požeruhi"... Grin

Sem pa prebrala vse responde in moram rečt, da je hranjenje po principu, da psu ne puščaš polne sklede v nedogled, še kako priporočljivo. Tudi jaz uporabljam od briketirane hrane Hill's in ugotavljam, da ga imajo psi zelo radi. Vmes pa kuhana papica z velko zelenjave pa kaka ribica tudi pade pa kak jajček....itd itd... sicer pa vidim, da je pri mnogih skrbnikih kužkov to zelo utečena praksa.  Smiley

Imela pa sem že probleme z neješčimi mladički. Groza!!!   Huh
Karkoli sem jim vtaknila v skledo je sprožilo bore malo zanimanja. Potem pa mi je kolega - vzreditelj iz Italije - povedal za majhno skrivnost, ki vedno deljuje.

GORGONZOLA!!!!  Grin  Grin  Grin

Malo posuješ po hrani....pa počakaš na rezultat.   Wink

Lp, Breza
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #8 : četrtek, 24.04.2003 : 17:28:37 »

Pri nas se je nenadoma pojavil problem z hranjenjem. Kuza je star 8 mesecev in je Hillsove brikete puppy lamb&rice. trenutno smo v fazi preverjanja mozne alergije na hrano, zato dobiva tudi priboljske samo lamb&rice (Davies) in nobenih drugih priboljskov.
Problem se je zacel pred 1 tednom in sicer tako, da je zjutraj komaj pojedel obrok briketov. Ker je jedel se 3x na dan, smo menili, da je dovolj star, da je 2x na dan. Prvi dan je pojedel mogoce polovico doze briketov, drugi dan se manj in tretji dan sploh ni vec jedel. Potem dva dni nic jedel in nasljednji dan je zmazal brikete kot nor - ampak samo za zajtrk. Sedaj spet noce jest nicesar. En dan sem ga nahranila z njegovo dozo briketov na sprehodu in sicer kot priboljski, sedaj niti tako vec ne je.
Poskusila sem tako, da sem mu v posodo pod brikete nastavila sircek in se tega se ni pritaknil. Ce se sploh ne pritakne briketov  v skledi, mu jih po 15 minutah vzamem. Naj omenim se, da je prej ful rad jedel in vedno fehtal za se vec briketov. In preden smo sli na Hills lamb&rice je jedel Royal Canin piscanca.
Ima kdo kaksen nasvet kako ga pripravit, da bo spet jedel in kaj so mozni vzroki odklanjanja hrane?

LP, Miska
Logiran
bunka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #9 : sreda, 28.01.2004 : 17:02:05 »

Pozdravljeni!

Bom še tukaj vprašala. Imam dve psički stari pet in eno leto, pasme angleški buldog. Gre za to da ko se je mlajša gonila je namesto nje nehala jesti starejša, ob tem je shujšala in sedaj je ne morem zrediti nazaj, saj ne poje toliko kot je pojedla prej ampak samo pol obroka. Poizkusila sem z briketi(raznimi), konzerv nikoli nista marali, do doma pripravljene hrane, mesa itd. Vedno poje samo pol obroka. Nekaj sem slišala da pomaga sir ampak me je strah da bo dobila drisko ker je drugače še kar občutljiva in hitro dobi drisko ali pa bruha. Najbolj pa me je strah saj se bo kmalu začela goniti tudi ona in bo še bolj shujšala. Drugače je zdrava in nima kakšnih zdravstvenih  težav, samo sedaj zgleda kot da je iz kakšnega taborišča ušla.
SVETUJTE MI KAKO NAJ JO POREDIM. Huh
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #10 : četrtek, 29.01.2004 : 10:50:16 »

Bunka,

poskusi s sardinami (tistimi iz konzerve, samo olje odlij, da ne bo preveč mastno). V vsak obrok ji daj eno ribico, stlači jo z vilicami, zamešaj med brikete. Naša psička se trese od veselja že, ko odprem konzervo in zavoha, kaj bo dobila. Sardine prakticiramo dvakrat na teden, dvakrat na teden pa dobi tudi surov rumenjak (ne beljaka!) med brikete. Res da malo "štrajka", kadar dobi samo brikete, spusti lahko zajtrk in kosilo, ampak do večerje je pa že hudo lačna  Wink

Definitivno pa pusti hrano največ 15-20 minut, potem pa jo vzemi. Naslednji obrok naj bo normalen, ne pa skupaj s prejšnjim, nepojedenim obrokom.

Sporoči, kako je šlo z buldogco  Smiley

Lp,
Tina
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #11 : četrtek, 29.01.2004 : 12:37:41 »

Živjo,
jaz imam pa samo eno neumestno vprašanje, in sicer zakaj ste vsi tako navdušeni nad temi ribami v konzervi?
Kako to, da svojim psom nikoli ne privoščite sveže spečene ali pa kuhane ribe?(oprostite če se motim,toda po odgovorih sodeč sem dobila takšen vtis).
LP
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #12 : četrtek, 29.01.2004 : 16:19:14 »

Lunca,

ne gre za navdušenost, temveč za praktičnost  Wink Še zase grem redko v ribarnico po sveže ribe (oddaljenost od ribarnice, pa brez avta, smrk), tako da tudi jaz dostikrat jem tuno v konzervi (kakšen košček pade vedno tudi za Bubo).
Najlažje (priznam, tudi najceneje) je tako kupit sardince v bližnjem Tušu  Smiley Ko bomo pa na morju, bo pa tudi ona deležna sveže pečenih ribic. Namesto ribic in konzerv ji dam včasih tudi malo kuhanega piščanca ali teletine.

LP,
Tina
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #13 : nedelja, 08.02.2004 : 16:57:53 »

en preverjen trik: v brikete nejescemu psu vmesas konzervo za macke! zakaj za macke?  ker so konzerve za macke precej okusnejse kot konzerve za pse in zelo disijo...

to je moja osebna izkusnja..na ta nacin mi je uspelo porediti psa za dobrih 10 kg. najprej sva jedla z roke kasneje malo z roke malo iz sklede sedaj po pol leta pa ze sam je vse kar mu prinesem!

pa je bil res hudo hudo nejesc.

pa da bo komu pomagalo.

je pa res da imamo tisti ki imamo pozeruhe precejsnjo sreco!

veliko srece!
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #14 : ponedeljek, 09.02.2004 : 09:51:12 »


In če pes noče jesti sam?HuhHuh?
tak problem imam jaz z našo Leno. K nam je prišla z 8 meseci. Prva večerja: po 15 minutah skleda nedotaknjena, po 20 ravno tako. Ko sem obstala ob njej se je hrane lotila. Sedaj smo naredovali za toliko, da vsaj pol sklede poje sama.
Kako naj jo to odnavadim. 10-15 let res ne morem stati z njo ko je.

lp
Alenka
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines