mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 14:42:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: neješč pes  (Prebrano 41742 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
stela
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #15 : ponedeljek, 09.02.2004 : 11:15:34 »

Če noče jesti sama, pa ji daj hrano takrat, ko imaš na primer ti sama kosilo, zajtrk ali večerjo in če je možno jo hrani v kuhinji.

LP!
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #16 : ponedeljek, 09.02.2004 : 11:38:06 »

Vam zaupam kako je bilo pri nas. Naša Ajka je prišla k nam z osmimi tedni in je jedla tehnical, namočene bikete, kmalu ji te niso več dišale zato smo dajali samo še suhe brikete a tudi to ni trajalo dolgo, tudi po dva dni ni jedla, sem pa prakticirala da sem ji hrano pustila 10-15 minut a vseeno je vse ostalo, prišli smo že tako daleč da sem ji dajala jesti iz roke, a to nas ni nikamor pripeljalo, zato smo prešaltali na hrano bosch, a ker sem kmalu ugotovila da je na to hrano alergična smo prešli nazaj na tehnical ampak sem kupila vrečko samo za tri kile in pričela prakticirati tako da ji hrano pustim do pol ure, seveda smo pa sedaj prešli na hrano hills lamb&rice za velike pse in še vedno prakticiram to da ji hrano pustim za pol ure in ona zelo lepo počasi poje. Seveda pride včasih kakšen dan ko se hrane ne dotakne a mislim da si sama vzame ta dan post da se prečisti.

Enkrat na teden dobi še sardelce k biketom, enkrat ovsene kosmiče, ter jajce(rumenjak) s kuto in medom, pa še kakšno jabolko, kar celo da se igra in ga tudi poje. Včasih ji pa naredim tudi ribji file ki ga obožuje.
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #17 : ponedeljek, 09.02.2004 : 14:58:35 »

Srečni vi, verjetno porabite zelo malo denarja za hrano, ker vaši psi nič nočejo jesti. Jaz imam dva takšna požeruha, da bi pojedla še mene in vseh pet mačk, pa še kakšen kamenček okoli hiše bi oglodala. Sploh si ne morem predstavljati, kako je, če imaš neješčega psa.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #18 : ponedeljek, 09.02.2004 : 15:13:08 »

Karmen sva ze dve. Tudi jaz si ne predstavljam kako je imeti nejescega psa. Zadnjic ko mlajsa psicka ni takoj planila na posodo sem bila prepricana, da je sigurno hudo bolna! Grin No, k sreci ni bilo nic! Smiley lp
Logiran

lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #19 : torek, 10.02.2004 : 09:46:47 »

Če noče jesti sama, pa ji daj hrano takrat, ko imaš na primer ti sama kosilo, zajtrk ali večerjo in če je možno jo hrani v kuhinji.

LP!

Žal je hranjenje v kuhinji neizvedljivo. Ker imamo kuhinjo (za enkrat) še skupaj z VD taščo, bi ta dobila živčni zlom, samo da postavim skledo v kuhinjo. Saj ima Leno rada, toda ona vztraja na tem: "vse do svoje mere"
kakšen drug predlog?HuhHuh?

lp
Alenka
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #20 : torek, 10.02.2004 : 15:22:41 »

Pri nas vedno vzge prisotnost drugega psa. Nasa najmlajsa je postala najvecji pozeruh na svetu, ker je mislila, da ji bo kateri od starejsih kaj ukradel.  Grin Njena bratca iz legla sta pri 5 mesecih ze zdavnaj na dveh obrokih in menda nista pol tako pozresna kot nasa punca. Ce imas kje na izposojo kaksnega prijaznega kosmatinca lahko poskusite! lp
Logiran

Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #21 : sreda, 19.05.2004 : 01:09:48 »

Živjo!
Imam desetmesečno psičko, ki je bila do nedavnega pravi "požeruh"; hranila sem jo z doma pripravljeno hrano (npr. perutnina, polnozrnat riž, zmleta surova zelenjava, nerafinirano olje, malo pivskega kvasa in spiruline ....) dvakrat tedensko pa je jedla Nutro brikete. Pred enim mesecem je dobila prva znake navidezne brejosti; otekla sta ji dva seska, postala je lena, zaspana - toda apetit je bil kot vedno; ogromen. Začela sem ji dajati homeopatski pripravek, ki je takoj učinkoval; otekanje seskov se je ustavilo, energija se je povrnila ... Medtem sem pa kupila nekaj paketov Barfa in ji parkrat dala surov obrok; nad njim je bila seveda grozno navdušena, tudi težav ni imela nobenih ... Naenkrat pa je začela odklanjati drugo hrano, sedaj že en teden poje približno 1/3 prejšnje količine hrane, pa še to po mojem "prepričevanju", zgodilo se je da ni hotela pojesti svojega najljubšega kuhanega obroka, čez pol ure pa se je "vrgla" na ponujeni Barf. Pred navidezno brejostjo je že občasno dobila kakšen košček surovega mesa, pa je potem normalo jedla "svojo" hrano; zdaj pa je popolnoma drugače. Pravzaprav ne vem ali bi neješčnost pripisovala navidezni brejosti (prebrala sem, da je to pogosto eden od simptomov) ali pa pa njeni "želji" da bi jedla le Barf. Sicer ji ga zadnje tri dni ne dajem, ker ne nemeravam preiti na surovo prehrano (nameravala sem ji ga dajati 2-3 krat tedensko, drugače pa kuhano), vendar sedaj poje še manj. Postajam že zelo zelo zaskrbljena, ne vem kako naj jo prepričam, da bo spet jedla. Ima kdo kakšnen nasvet? Zelo vam bom hvaležna!!!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #22 : nedelja, 23.05.2004 : 11:29:14 »

Ojla Tia (Lunca?)! Jaz zaradi hranjenja z barfom ali doma pripravljeno hrano nikoli nisem imela tezav. Psa sta vseeno brez tezav jedla tudi brikete. In jih se sedaj! Toliko o starejsih dveh, ki sta grozna pozeruha.  Grin  Se mi je pa Bagi zacela pred kaksnimi 3 tedni afnati okoli sklede z briketi. Angry Gospodicna bi namrec jedla kaj bolj "konkretnega". Na zacetku je pomagalo, ce sem med brikete vmesala kaj dobrega, potem pa sem poskusila z drugo znamko (bajki, dobra dusa, mi je odstopila eno kilco proplana) in Bagi ga je navduseno jedla. Pa ni dolgo trajalo. Zato smo pri 8 mesecih presli s treh obrokov na dva in zdaj kljub temu, da se vedno dobi en svez obrok dnevno brez tezav poje tudi brikete. Je pa seveda bolj navdusena, ce sta oba obroka "sveza". Kdo bi ji zameril! Cheesy
Si mogoce vprasala se koga z isto pasmo koliko poje njihov kuza? Ker lahko, da psicka je popolnoma dovolj. Pa navidezna brejost bi se tudi morala ze koncati. Kaj ce bi jo poskusila se vec rekreirati? Moji psi so vsi veliko bolj lacni, ce so prekoracili dnevne kolicine sprehodov. A zavraca le brikete ali tudi tvoje specialitete? lp
Logiran

Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #23 : nedelja, 23.05.2004 : 12:09:13 »

Ja, ja Lunca je tista, ki štrajka pri hrani.
Sicer je zdaj veliko bolje; takrat, ko sem pisala je bila res panika. Luna se je po gonitvi iz požeruha, ki poje čisto vse prelevila v "damo z specifičnim okusom" in če bi si sama sestavljala jedilnik bi bilo na sporedu poleg barfa samo kuhano meso, čisto malo ajde in pa avokado. (Prej je recimo ful jedla spirulino, zdaj jo pljune ven tudi, če jo skrijem v košček mesa; alge algin pa nekako še grejo ...)
Ker sem vedela, da je neješčnost eden od simptomov navidezne brejosti  (goniti se je začela 27.3 - torej 63 dni še ni minilo, seske ima še malenkost očtečene, je pa spet FUL živahmna, igra se, ful ma energije) sem predvidevala, da je njeno odklanjanje hrane posledica hormonske motnje in ne izbirčnosti. Sicer verjamem, da je bilo nekaj na tem, ampak Luna je to mojo zaskrbljenost izkoristila sebi v prid in pametno počakala, da je na krožnik prišlo kaj bolj pametnega od briketov in potem iz kuhanega obroka pobrala ven samo meso, zelenjavo in žitarice pa je pustila. (Če je bilo meso preveč "prepojeno" z zelenjavo, se pa tudi tega ni dotaknila in pred svojo skledo čakala, da ji dam kaj boljšega...)
Potem pa smo se en dan šli kdo je bolj vztrajen in cel dan ni dobila nič drugega kot brikete, ki jih seveda ni niti povohala (jaz sem bila skos na robu joka), okoli 23h, ko je bila že pošteno lačna, jih je pa pojedla, sicer ne vse, ampak dovolj ... Od takrat naprej nam gre bolje (le tisti dan, ko je bilo ful vroče do 22h ni jedla), vendar sem ji spremenila ure obrokov. Ne je več ob 10h, 14h in 19h, ampak prvič je okoli 16h in potem ob 20h; tako ji najbolj ustreza. Sicer je pa še vedno veliko bolj zbirčna kot prej (prej sploh ni bila), zato ji trenutno tudi ne dajem barfa, ker jo čisto zmede ... Začela ji ga bom spet dajati kot nagrado pri šolanju, ne kot obrok.
Bojim pa se kako bo poleti, ko bomo vsaj en mesec na morju in bo morala jesti malo več briketov ....
Uf, sem bila dolga ....
P.S. Zakaj vas pa ni v šolo?
Lp **************

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #24 : nedelja, 23.05.2004 : 13:55:49 »

Me veseli, da ze rajsi jeste! Grin
V solo spet pridemo v torek, zdaj smo jo kar malo zanemarili. Enkrat je bilo slabo vreme, drugic sem bila na faksu, potem brez avta... Undecided Se vidimo, lp
Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #25 : nedelja, 23.05.2004 : 19:15:00 »

LP!
Sama prakticiram pri neješčem psu dodatke k običajnemu obroku. To pomeni, da briketke zalijem z ribjo konzervo, olivnim oljem, faširano omako, kislo smetano, naribam sir, probiotični jogurt, v mehko pečena jajčka... Če dam zunanjo hrano naredim enako. Karkoli, da izboljša okus navadne prehrane. Če je pa pes resnično izbirčen mu hrano odstavim za kakšen dan in kakšen obrok tudi izpustim.Včasih tudi povečam zunanje aktivnosti. Pomaga tudi, da se sama prehranjjem v bližini pasje posode. Drastični ukrep pa ja takrat, ko zagrozim, da bo drug kuža pojedel obrok in ko grožnjo uresničim ni variante, da bi se pes zmrdoval nad hrano.
Upam, da so nasveti uporabni. Ne dvomim pa, da niso že nekje tega napisali tudi drugi.
LP,Miša
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #26 : petek, 28.05.2004 : 10:48:54 »

Missa hvala!
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #27 : petek, 28.05.2004 : 11:50:35 »

No pri nas pa vse kar ste našteli ni nikoli pomagalo.Ko se je Lojze odločil, da ne bo jedel ali pa da mu ponujena hrana ni všeč, ga ni bilo načina,da bi ga prepričali o nasprotnem.Ko smo že obupali nad njim so mi lovci priporočili star preiskušen recept- kašo.Tako smo doma začeli kuhati mlete ječmenove in ovsene otrobe, ki sem jim na koncu dodala nekaj zmlete govedine,samo toliko, da je zakrknila.To sem zmešala z porcijo briketov in gledala ko tele, ko so gospod to začeli z užitkom mazati.Ne boste mogli verjeti, da me je zvečer celo začel terjati za hrano in poditi domov,če sva bila predolgo zunaj.Tako sedaj poleg briketov dobi vsakič še dve žlici kaše in problem je rešen,on poje svoj obrok,jaz sem pa tudi zadovoljna,saj je celo pridobil na teži.Poleg tega moram priznati, da ima dlako še veliko boljšo kot prej.
LP
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #28 : petek, 28.05.2004 : 14:19:07 »

Lunca kje pa kupuješ te otrobe? Vem, da se pšenične dobi v vsaki trgovini; poznam ovsene in ječmenove kosmiče, otrobov pa ne.
Lp
Logiran
bolhica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 56


« Odgovor #29 : ponedeljek, 21.06.2004 : 09:59:16 »

Tudi moj noče jesti... je star komaj 2mes in pred nekaj dnevi smo ga pripeljali domov.. je možno da zaradi spremembe okolja noče jesti ali je kaj narobe znjim ??
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines