mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 07.06.2024 : 16:30:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: neješč pes  (Prebrano 42010 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #30 : ponedeljek, 21.06.2004 : 11:09:58 »

Bolhica!

"Vzreditelja" vprasajte katero hrano je jedel pri njih in mu postrezite z enako! Ce ga zelite navaditi na katerokoli drugo, jo menjajte pocasi (0:4, 1:3, 2:2, 3:1, 4:0)!

Nic ni narobe, ce prvi dan (prva dva dneva) noce jesti, le piti mora!

Lp, Ursa
Logiran
bolhica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 56


« Odgovor #31 : ponedeljek, 21.06.2004 : 13:11:26 »

smo se že pozanimali kaj je jedel... pravijo da je vse .. sicer pa gremo danes po nakupih (najraje pa gloda kosti, kuhano meso ali pečeno in pije mleko ali vodo). Pa še kot zanimivost: prvi dan je jedel konzervo iz trgovine kot nor, zdaj pa je že par dni noče niti povohati... saj bo ! Bomo šli počasi....
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #32 : ponedeljek, 21.06.2004 : 13:22:55 »

Kupite kvalitetno hrano, kosti pa do enega leta ne priporocam (razen kako mozgovo govejo, da je ne bo mogel zgristi).

Kvalitetno hrano se kupi samo v bolje zalozenih pasjih trgovinah! Cena za 15kg zakelj ni manjsa od 8.000 SIT!

Pa nikar mu ne dajajte vasih ostankov, ker so slani, sol pa za psa nikakor ni dobra!

Lp, Ursa

PS: Katero briketirano hrano je jedel pri "vzreditelju"?
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 159


« Odgovor #33 : ponedeljek, 21.06.2004 : 17:48:29 »

Ojla

Tudi jaz sem imela na začetku enake probleme kot ti - zdaj je moja punca stara 4 mesece in lepo počasi pridobiva na teži.

Pri meni nobena od naštetih variant ni delovala, mešanje briketov s tuno ali sardelicami (prvič ji je bilo zelo zelo okusno, kasneje ne več), s konzervami - všeč so ji bile le nekatere, jogurtom - fuj, kislo smetano - spet fuj.

Moram ti povedat, da sem sporobala čisto vse proizvajalce hrane - tiste, ki slovijo kot dobre. Tyra se je še vedno zmrdovala. Najbolj so ji bili všeč Nutro briketi - Lamb & Rice, pa še ti ne preveč.

Poskušala sem s to varianto, da pustiš brikete 15,20 min, potem posodico odstaviš. Pri Tyri to ni delovalo. Zdaj ji puščam dnevno količino briketov v posodici in ona to počasi poje - čez cel dan.

Aja, pa še nekaj... na vsake toliko časa ji dam še kake druge brikete (Eukanubo, Pro Plan, Pro Pac), toliko, da ji spremenim jedilnik.

Sicer vem, da kršim vsa ''pravila'' o hranjenju psov, cilj sem pa vseeno dosegla. Tyra pridobiva na teži - nekje 3-5 kg na mesec. Kar pa sploh ni slabo  Wink.

Veliko sreče pri reševanju tega problema, ker vem kako hudo je, če mala kepica noče jest.

Lp
Logiran
travca
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 112



« Odgovor #34 : ponedeljek, 21.06.2004 : 22:42:46 »

S kinologijo se ukvarjam cca. 30 let in verjemite mi, da sem v tem času sprobal marsikaj. Kot popolni laik sem najprej prebral cel kup knjig, poslušal nasvete "izkušenih" lastnikov psov, se držal vseh "predpisov" in se na koncu srečaval z enakimi težavami kot se sedaj večina od vas. Tudi jaz sem v brikete mešal ribje konzerve, mleto meso, jim kuhal, jih hranil iz roke...

Pa sem po parih letih ugotovil kakšen "bedak" je pravzaprav človek in kako nas psi pravzaprav vrtijo okoli prsta. In tako sem opustil vse napisane in izrečene teorije in začel delati po svoje.

Sedaj hranim svoji psici izključno z tovarniško pripravljeno hrano. 90% so to briketi, občasno pa dobijo kakšno konzervo. Imam dve posodi, ki sta stalno napolnjeni z briketi do vrha in jih nikoli ne umikam. Seveda morata imeti psici vedno tudi dovolj vode!! Tako kot človek, se tudi pes preobje vedno iste hrane, zato hrano občasno menjam. Vedno uporabljam samo kvalitetno hrano in nikoli ne gledam na ceno. Zadnje tri mesece hranim svoji psici z hrano Satisfaction Super Premium  http://users.volja.net/busines/ in moram reči, da sta tako psici kot tudi jaz izredno zadovoljni z njo.

Ker imata psici hrano vedno na razpolago, se za njo ne kregata, ne hlastata za njo, pojesta pa jo toliko, kolikoj jo trenutno potrebujeta in ko to njima paše. Poleti je to največkrat zvečar, ali celo ponoči. In povem vam, da nista niti predebeli niti presuhi in veselo osvajata šampionate.

Še beseda o kosteh. Pes kosti ne prebavi ampak je to zanj samo balast. Preveč kosti povzroči zaprtje analnih žlez, kar vidimo, ko se pes "vozi" po riti. Preveliko zaprtje analnit žlez posledično od nas zahteva obisk veterinarja in strokovno praznenje že omenjenih žlez. Za psa je samo občasno priporočljiva kaka goveja kost, katere pes ne more zgristi, si pa z njo čisti in brusi zobe.

In ne pozabite:
Človek ima povprečno 2 uri dnevno časa za proučevanje svojega psa, pes pa 24 ur dnevno za proučevanje svojega lastnika!!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #35 : ponedeljek, 12.07.2004 : 12:17:51 »

Živjo!
Imam (spet) eno vprašanje glede prehrane: Buba je s poletnim časom prešla na čudno navado, da jutranjega obroka ne poje (ali pa samo zelo zelo malo), večernega pa. Zanima me, ali naj ji zato povečam količino večernega obroka, ker me skrbi, da dobi premalo hrane (shujšala pa še ni).
Hvala & LP,
Tina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #36 : ponedeljek, 12.07.2004 : 13:45:09 »

kaj pa ce ji das en obrok pozno popoldan in drugega cisto zvecer? Lahko da je zaradi vrocine.
m.
Logiran
travca
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 112



« Odgovor #37 : ponedeljek, 12.07.2004 : 17:54:17 »

TinaZ,

če si prebrala moj prispevek v tej temi, ki je tik pred tvojim vprašanjem, si lahko v njem dobila tudi že odgovor na tvoje vprašanje!!

Pa naj vseeno ponovim še enkrat!!

Psici daj posodo, ki je stalno napolnjena z briketi do vrha in je nikoli ne umikaj. Seveda mora imeti psica vedno tudi dovolj vode!!

Ker bo imela psica hrano vedno na razpolago, se za njo ne bo kregala, ne bo hlastala za njo, pojedla pa jo bo toliko, kolikoj jo trenutno potrebuje in ko to njej paše. Poleti je to največkrat zvečar, ali celo ponoči.

Ta način hranjenja je sicer skregan z teorijo "kobajagi strokovnjakov", ga pa tako kot nekaj nas kinoloških "levakov", priporoča tudi precej veterinarjev.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #38 : ponedeljek, 12.07.2004 : 18:11:32 »

Tudi Bero ima včasih neke čudne prebliske (predvsem poleti), da on pa zajtrka ne bi jedel. In ga pač ne poje. Dobi pa zvečer toliko briketov, kolikor želi. No, v resnici poje poleti malo manj hrane, ampak še vedno ni suh in dokler ne hujša, ni vzroka za skrb.

Tudi ljudem poleti (predvsem v zelo hudi vročini) ne paše hrana. In zakaj se potem čudimo, če psi izpustijo kakšen obrok Huh Roll Eyes

Mi skratka Berota nič ne silimo s hrano. Če ne želi zajtrka, se ne sekiramo, ampak dobi normalno večerjo. Če izrazi željo, da bi še malo jedel, pa še malo dobi. Je imel lansko leto kar kakšen mesec tako navado, da je opuščal zajtrke. Ko se pa shladi, pa z veseljem poje tudi zajtrk Tongue

Lp Jana
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #39 : ponedeljek, 12.07.2004 : 18:15:18 »

TinaZ, isto počne v poletnih mesecih Brin. Prej je vedno pojedel zajtrk, ko se temperatura malo dvigne pa zajtrk poje šele pozno popoldne. Ima pa hrano na razpolago, tako da lahko poje obrok če mu paše.
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #40 : ponedeljek, 12.07.2004 : 19:50:19 »

Tudi našemu, neješčemu psu poleti pogosto hrana "zadiši" (kar je že itak redko) Wink šele zvečer, verjetno zaradi vročine.
Travca, pri nas taktika z vedno polno posodo z briketi ne pali, ker je Bajki zato požrešen za dva in moramo paziti na njegovo težo!!
Povrhu dobiva še hrano za mladičke, Whisky pa dobi brikete za aktivne pse in kuhano hrano!

Pa še to! Kolikor se že jezim, ker Whisky noče jesti, pa mi je 3X bolj hudo, ko vidim Bajkita, ko svojo mini porcijo poje, pa me pogleda s tistimi velkimi črnimi okami: A ni več? sram
To je šele hudo!  Sad
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #41 : sreda, 14.07.2004 : 10:43:14 »

kaj pa ce ji das en obrok pozno popoldan in drugega cisto zvecer? Lahko da je zaradi vrocine.
m.

Smo ugotovili, da je Buba bolj zaspane sorte in gre takoj, ko pridemo z jutranjega sprehoda, spet spat- zato je hrana takrat ne mika preveč. Z veseljem pa poje svoj zajtrk malo kasneje, okrog 11h ali 12h. Večerni obrok pa ji dava malo bolj zgodaj kot običajno, tako da je potem do jutra res lačna. Hvala, Maja!

Da bi imela pa hrano cel dan na razpolago, pa ne pride v poštev. Velikokrat gremo kam, kjer ni variante, da bi imela hrano na voljo cel dan (pa tudi zadnjih par mesecev sva jo navajala na to, da redno je takrat, ko ji midva dava, in bi s tem malo porušila vzgojo- red mora biti  Wink ). Vseeno pa hvala za nasvete, zgleda da jo malo puberteta meša.

Lp,
Tina
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #42 : nedelja, 29.08.2004 : 16:59:00 »

kaj pa, če je pes res suh, mu vseeno naj po 15 mniutah vzamem skledo???
Logiran
bolhica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 56


« Odgovor #43 : ponedeljek, 30.08.2004 : 15:19:43 »

afrodita: jaz bi naredila tako. Ko pride čas za hrano mu enostavno daš da poje pač koliko hoče. Če v posodi še kaj pusti potem tudi umakneš - če gre za kuhano hrano, konzerve itd. (da muhe ne letajo okrog). Če pa je samo brikete pa mu pač pustiš da ima hrano vedno na voljo.

Pri nam dobi ali kuhano hrano, konzerve itd. za glavni obrok, vedno pa ima zvrhano skledo briketov, če bi ga slučajno zagrabila lakota.

Brez skrbi ko bo pes lačen bo že pojedel kaj mu boš dala. Mogoče je samo izbirčen, mu hrana ne diši ali je kaj narobe z njim. Jaz bi menjala hrano če še vedno ne bi hotel jesti pa k veterinarju.

Lp, bolhica
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #44 : ponedeljek, 30.08.2004 : 15:46:08 »

Hojla!

No jaz sem imela podobne probleme s svojim psom. Pes je bil sposoben živeti od "zraka" tudi po več dni.
Zdaj ga hranim dvakrat na dan. Pri meni je prvi obrok sestavljen iz briket, drugi (zvečer) pa je kuhan. Brikete pomešam s tuno ali popečeno mleto govedino. Zdi se mi tudi bolj zdrava alternativa konzervam in moj pes ima to tudi veliko raje.
Drugače pa se je pri meni izkazalo, da ima definitivno raje kuhano hrano, v kateri sem postala že prava mojstrica.
Drugače se pa tudi pri meni zgodi, da moram kdaj počakati zraven, da poje do konca. Zdaj že celo ve, da mora do konca pojesti..
Če mu dam kaj, kar še ni nikoli probal in je takoj odklonilen, mu dam jesti tudi iz roke. Ponavadi to pomaga in ga skoraj vedno prepriča. Se strinjam, da se to sliši zelo razvajeno, a preprosto ne morem si privoščiti, da bi tako malo jedel, kot bi sam želel, ker je že po naravi zelo suh.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines