mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 23:19:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: American Staffordshire Terrier - čvek
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 46   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Staffordshire Terrier - čvek  (Prebrano 111487 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
v69
gost
« Odgovor #30 : četrtek, 29.05.2003 : 13:35:03 »

Urška, popolnoma se strinjam s tabo glede zgoraj naštetih misli,da so Amstaffi zelooo prijazni do tujcev(vsaj tiste,ki jih jaz poznam:)...pravis da nameravas kupiti v kratkem Amstaffa?lepo to Grin
Že mogoce ves kje jo bos kupila?no potem pa kaj sporoči pa nam povej malo o njej ko jo dobiš Wink

caw
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #31 : četrtek, 05.06.2003 : 19:25:20 »

Z mojo amstaffko Saro greva pa 21. 6. na izpit (spremljevalec 1). Če se bo obnašala vsaj približno kot ponavadi ne bi smelo biti problemov... (trkam na les).  Cheesy
Moram priznat da je kljub temu, da sem jo posvojila šele tega februarja pri prb. treh letih en najbolj učljivih kužkov, kar sem jih kdaj videla. Njej sreča pomeni to, da osreči mene (no ja, tudi košček posebne salame, ki ga zato dobi, ne škodi  Grin Grin Grin ).
En teden prej (14. 6.) imamo društveni izpit. Za oba javim, kako se je izšlo!

Lp, 5ra
Logiran
Spikie
gost
« Odgovor #32 : ponedeljek, 23.06.2003 : 13:55:20 »

VIXEN a je AST una crna rec z belo kravatko zraven zlatega prinasalca??? Pa ce je z azila, kao ves, da je AST? Huh Spikie je namrec tudi z azila, pa ne poznam nobenega starsa. Baje je mesancek med labradorcem in AST ali APBT ali SBT. Zgleda pa tako kot tvoja kuzka (ceprav je slika bolj slaba) in je tudi fuuuul ucljiv. Pri treh (no, tudi za to ne morem bit prepricana  Wink ) mesecih zna sedi, prostor, cakaj, tacko, pridi in komaj caka, da se kaj ucimo. Razen spusti (kaj bi spustil, da bos pol spet nekam vrgla  Wink Grin) in lulanja ZUNAJ  Angry .
V glavenem: kako ves da je kuzika AST?? Nekako mi ljudje ne verjamejo, da je Spikie dolgonogi pitbull  Wink
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #33 : ponedeljek, 23.06.2003 : 18:51:33 »

Ja v resnici nimam pojma če je res AST. Po slikah "idealnih" predstavnikov pasem je še najbližje AST-ju, ampak mešanci med pitbuli in argentinskimi dogami so jim pa (vsaj po slikah sodeč) na videz neverjetno podobni... Nekateri "strokovnjaki", ki jo vidijo, so sigurni, da je pitbul, drugi pa, da je amstaff. Kakšnega ta zaresnega strokovnjaka pa še nisem prosila za mnenje.
V bistvu je pa vseeno - važno je, da je izpit v soboto naredila s 93%!
Kakšno boljšo slikco pa bom objavila v kratkem.

Lp, 5ra
Logiran
Spikie
gost
« Odgovor #34 : torek, 24.06.2003 : 10:08:02 »

CESTITAM za 93 %.  Cool
Sej v bistvu je res vseeno kaj za ene pasme je. Jaz kar vztrajam pri dolgonogem pitbullu  Wink  Grin Grin
Me je v bistvu zanimalo za to, ker je Spikie na slikcah full poden. Bela lisa, ostalo pa vse crno. Se mu komaj vidi glava.  Wink
LP
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #35 : torek, 24.06.2003 : 18:41:07 »

Vixen, čestitke za opravljen izpit. A boste nadaljevale z učenjem...mislim na izpit A ali B?

Spikie, zelo težko je določit katere pasme je kuža, če nima rodovnika (vem, da jih pitti pri nas nimajo), ker se v Sloveniji veselo meša vse po vrsti: pitte s stafordi (zaradi močnejše konstrukcije) ali pa z argentinskimi dogami, da so psi višji... Na splošno so pitti že znotraj pasme zelo raznovrstni, tako po velikosti (46-56 cm) kot tudi po teži (18-36 kg), da o barvi ne govorimo. Nekateri delavni staffordi so precej podobni pittom. Sploh pa je v Ameriki lahko pes hkrati registriran kot APBT in AST. No, ampak govorimo o slovenskih psih. 100% ne moreš bit nikoli. Moja psica spada med višje in bolj vitke pitte. Videla sem oba starša, ki sta bila taka kot ona, samo malo bolj masivna. Ljudje imajo predstavo, da so pitti ogromni psi z veliko glavo...kadar se sprehajam z mojo slišim raznorazne komentarje (da je previsoka za pitta, presuha, ima premajhno glavo...) in ugibanja (ali je staff ali pitt) do trditev, da je mešanec, labradorec, zlati prinašalec, enkrat je bila celo malinojec  Grin Huh Grin. Svašta. Sem prečekirala kar nekaj ameriških knjig o pittih (našla tudi pse, ki so skoraj taki kot moja), videla kar nekaj pittov, pa po pravici povem, da si še sedaj ne upam 100% trdit ali je nek pes staff ali pitt. Največkrat je kar mešanica obojega in še česa drugega.
Meni je moja najlepša baba na svetu. Itak.  Grin Grin Grin, bi pa prav rada videla kakšno sliko tvojega dolgonogega pitbulla. Še raje pa v živo. Iz katerega konca Slovenije pa sta?

Se opravičujem za "nakladanje", sam kadar je debata o pittih in staffih in se lotim pisat, je rezultat takšen. Zato pnavadi raje samo berem  Grin Grin Grin.
Logiran
Spikie
gost
« Odgovor #36 : četrtek, 26.06.2003 : 10:53:46 »

HOJ!
terry.apbt, dolgonogi pitbull je obsojen na zivljenje z mano ob morju oz. na obali!  Wink
Se delam na tem, da spravim gor kasno slikco. Doma se mi nekako ne da vec vsest za racunalnik (kar mi lahko pocasi ze zacne povzrocat tezave  Wink ) v sluzbi pa nimam nobene, tako da se kar samo delam na tem, ampak, bo za prmej! V bistvu je glavni problem v crnuhcu! Je vse crno! Wink S katirega konca si pa ti?
Drugace sem pa nekako "na sledi" leglu, tako da ce kdo kaj vec ve o leglu STB na Markovcu, bo ZEEEELOOOO vesela vseh informacij.
Drugace pa imam zelo podobne izkusnje: do pred kratkim so ljudje govorila "o lejga labradorcka"  Wink  Grin  Grin
Najbrz ljudje tezuko verjamejo, da so te takoimenovane "nevarne" ( Angry Angry Angry ) pasme neverjetno luskane, da o prijaznosti niti ne govorimo!
Sicer je pa tako. Moj prejsnji kuza je bil mesancek in je bil fuuuuuuuuuul luskan Tako luskan, da so me kar naprej sprasevali katire pasme je. Pa mi je blo v bistvu vseeno. Tako da naceloma mi je tudi za tega. V bistvu me to zanima bolj zato, ker je pac videt kot eden dull pripadnikov, in pa zato, da postanem malo bolj dosledna pri svojih zahtevah. Prejsnji kuza je bil bolan, in sem bila verjetno prevec popustliva. Pri tej energijski  bombi se pa to najbrz ne bo tako dobro obneslo!  Wink
No, zgleda da jaz tudi ne znam nic na kratko povedat!  Wink Wink
LP!
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #37 : nedelja, 29.06.2003 : 20:37:34 »

Evo (upam) mal bolše slikce od Sarah - nikol si ne bi mislna da je tok težko slikat črnega psa...  Huh
http://home.amis.net/lknova/sarah1.jpg http://home.amis.net/lknova/sarah2.jpg

Lp!!!
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #38 : nedelja, 29.06.2003 : 20:41:28 »

Aja, Terry, naprej greva na izpit Pes spremljevalec 2 (jeseni). Se mi zdi ta izpit precej bolj "življenjski" (oz. uporaben) od A in B.

Lp
Logiran
Spikie
gost
« Odgovor #39 : ponedeljek, 30.06.2003 : 09:39:37 »

Iiiii kasen srcek je! A ne, da je res full tezko slikat tele crnuhe  Wink Cheesy Ena sama crna kepa se vidi.  Smiley Smiley
Mam s Spikom podobne tezave. Ampak se jima pa dlaka taaaakooo lepo sveti  Cheesy Cheesy
LP!
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #40 : ponedeljek, 30.06.2003 : 10:50:51 »

Ojla,
Vixen se strinjam, da je izpit za spremljevalca malo bolj življenski od A in B-ja, je pa kar nekaj podobnosti. Me smo kar nekaj teh vaj delale že v mali šoli, pa tudi med poslušnostjo. Tečaj poslušnosti smo zaključile sicer z izpitom A, vendar tečaj ni temeljil na "ponavljanju sheme". Pred izpitom sem šla samo dvakrat skozi shemo, toliko, da sem imela občutek kako bo izgledalo na izpitu. Ostalo so bile vse kratke vaje, igra, navezava na vodnika... Tako, da smo v bistvu skozi oba tečaja (mala šola in poslušnost, pa še nekaj agility-ja) obdelale vse vaje, ki jih opravljaš na izpitu za spremljevalca 1 in 2.
No, vsekakor vama bove tudi v jeseni držale pesti, da se boste čimboljše odrezale. Aja, pa Sarah je res krasna psička.

Spikie, midve s Terry sva iz Postojne. Pa tvoj tamali je tud en crtek. Glede slikanja črnih psov...prej sem imela pulija črne barve tko, da vas čist razumem. Sam, da pri njem pa res nisi nič videl skozi vso tisto dlako.
Logiran
Spikie
gost
« Odgovor #41 : torek, 01.07.2003 : 09:48:18 »

Ja crnuhci res niso za manekene.  Wink Moj prejsnji kuza je bil bel in ni blo nobenih problemov s slikcami!
Terry, Postojna res ni tako blizu, tako dalec pa spet ne. Sicer baje hodi pol Slovenije na morje na tole naso kratko obalo, pa se mogoce bo celo se kasna rastava v bliznji prihodnosti. Drugace je pa baje na Nanos prav prijeten sprehod, samo to je pa bolj za jeseni.... jaz grem prav tezko od morja v teh mesecih!  Wink
LP!
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #42 : ponedeljek, 10.11.2003 : 22:00:48 »

Čao!

Ker sem šele pred kratkim pripeljala domov amstaffko, sem šele sedaj  tu na forumu. Ker pa ste govorili o nakupu čez dalj časa bom opisala dosedanje izkušnje s to pasmo.

Lena je bila stara 8 mesecev, ko je prišla k hiši. Ker so se pri vzrediteljih odločili, da ne bo ostala doma, je niso navezovali nase temveč je bila prepuščena svoji mami, tako ni bilo težav z navajanjem na nove lastnike in okolje.

To je pasma, ki dobesedno obožuje ljudi. Naša kuža bi vseh pozdravljala in za igro pride prav vsak, vendar le dokler sva jaz in fant zraven. Na enem drugem forumu je ena lastnica napisala da njena amstaffka misli da je čivava in da sodi v njeno naročje. In dejansko je res tako. Če je sama doma ni nobenegsa kažina, je v miru. Če pa ve da smo doma in da ni z nami, pa je to nekaj najhujšega kar se ji lahko zgodi.

Kar se tiče majhnih otrok, nimam ravno najboljših izkušenj. Sestra ima dobro leto starega sina in Lena ga ni ravno sprejal. K sreči gre le za obiske. Morda bi bilo drugače, če bi ga videla večkrat ali pa odkar je bila še majhna. Je pa res, da  pravijo, da stemi psi je treba biti pri majhnih otrocih previden.

Ima pa ta pasma še eno slabo lastnost. Od malega in stalno je treba delati na socializaciji, kajti znajo biti agresivni do drugih živali. Midva s fantom se tu srečujeva z manjšoo težavo, saj bi hotela steži za vsakim nečloveškim bitjem, pa naj bo to pes, mačka, vrabec ali pa metulj. Tako da na njeni socializaciji pridno delava.

Kolikor pa mi je znano so ti psi eni najboljših v agilitiju, pa tudi na razstavah jih je precej. Po mojih izkušnjah pa niso ravno tekači na dolge proge, kljub temu da rabijo dosti gibanja. Če se motim, me popravite.

Tako, toliko o naši Leni in izkušnjah z njo.

lp
Alenka
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #43 : ponedeljek, 17.11.2003 : 12:59:16 »

ze dober mesec sem lastnica staffordskega bull terierja. zdaj je naš major star ze dva meseca in pol, ima ze čez 4 kg. res imam tudi jaz občutek, da to ni pes za na dolge proge. ponoči spi, dopoldan, ko jaz delam za računalnikom, spi. popoldan malo skače okrog, zvečer spi. je zelo prijazen do vseh ljudi, mene in moza ne grize več, lula in kaka zunaj, ponoči zadrzi, nazadnje gre ven ob 10 11 zvečer in drzi do 5.30 zjutraj. doma imamo tudi mačko, s katero se je takoj ujel in se veselo igrata. opazila sem pa, da do drugih mačk pa ni tako zelo prijazen. z ostalimi psi prijateljev ni tezav, z vsemi se takoj dobro razume. do otrok je prijazen, razen do naše najmlajše. hči ima dve leti in pol. ko teče po stanovanju, se major pozene za njo. hči začne cviliti in mahati z rokami, major seveda misli, da se ona hoče igrat. vedno se konča tako, da mala joka, major pa jo veselo grize. seveda je vedno kregan in sedaj, kadar sva jaz ali moz v blizini ne počne tega. kadar so pa otroci sami,. se vedno spravi na njo. ampak, kot so ze drugi napisali, to je pasma, ki razmišlja, zato mislim, da z vzgojo ne bo tezav.
lep pozdrav vsem
Logiran
pasja_mama
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #44 : torek, 18.11.2003 : 13:08:57 »

Lep pozdrav,

kar se tiče grizenja psa vaše najmlajše hčerke res svetujem, da ste tu dosledni in psu to preprečite. Mi imamo zdaj 8 mesecev starega amstaffa in se ne upamo več igrati z nim, ker norec nima nobenega občutka pri ugrizu in hitro imamo modrice, praske,..., tako da se sedaj igramo le z igračami, pa še to upamo, da ne zgreši in zadane roko, ker boli....
Pa še to - moja izkušnja s temi psi je, da zelo radi dominirajo (vsaj naš) in take namene je bolje preprečiti ko je kuža star 2 meseca kot kasneje, ko ima glavo kot melono Wink
Sicer pa so to eni krasni kužki z neverjetno prisrčnim karakterjem in izredno navezanostjo na družino.

LP
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 46   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: American Staffordshire Terrier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines