mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 22:45:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)  (Prebrano 16571 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 13.05.2010 : 10:36:30 »

Ne vem, zakaj nas sploh sprašuješ za mnenje, če je stvar že določena in je Luna že izseljena? Mamici srečno, ampak takole si jaz odgvorno ravnanje odraslih oseb ne predstavljam, niti ni za vzgled za nadaljne generacije. Ko si omislimo žival kot družinskega člana, tudi za le-to velja - v dobrem in v slabem. Že precej mesecev vama je znano, d abo naraščaj in sta imela ogromno časa tudi psa navajati na spremebe (hišni box). Tik pred zdajci je najlažje se psa znebiti. Srečno in glejte, da bo Luna vsaj pozimi nekje noter na toplem, toliko placa pa res ne zavzame en pes.
Logiran

alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #16 : četrtek, 13.05.2010 : 10:40:28 »

skogkatt se strinjam Cry

Žal se psa posvaja bolj po trenutnem navdihu in noben ne pomisli, kaj bo čez par let ko ______ (vstavi po želji). Itak na koncu vedno nasrka pes Roll Eyes
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #17 : četrtek, 13.05.2010 : 10:40:51 »

Hm, saj ne potrebujeta, da bi vaju nekdo razumel- potrebujeta nasvet in nekaj sta jih že prejela, resda bolj ali manj enako orientiranih, pa vendar - tudi vidva sta se vsaj po napisanem sodeč že odločila, tako da ok, psica naj bo zunaj, da otroku ne bi kaj zlega storila (tu se naša stališča sicer že razhajajo), vendar se po mojem skromnem mišljenju selitev tu ne bo končala. Z otrokom boste ravno tako zunaj in če bojite, da mu bo psica kaj storila, predvidevam da bo zaprta v pesjaku. Pa sta prepričana, da pesjaka res ne bo povezala z otrokom? Ker potem bo šele štala.

Bliže ko je čas poroda, bolj je bila mamica pod stresom kar se psa tiče. Poznava kar nekaj primerov, ko je prišel otrok za psom, da se je pokazala agresija psa na otroka. Tudi njena zelo dobra prijateljica je imela takšen primer. Pes je bil zelo nežen do otrok, miren, socializiran. Vendar, ko je prišel otrok, je začel renčati na njega. Sedaj, ko je Luna par dni zunaj, pa je mamica spet zadihala.
Po napisanem bi si človek mislil da nisi napisal vsega o psici. In upam, da poznata tudi primere, ko je bilo s prihodom dojenčka vse lepo in prav, ker drugače so izkušnje vajinih prijateljev res malce enosmerne Wink
Sicer pa, I give up. Ne vem, zakaj si nekateri prihajajo tukaj gor prati vest, ko so se že odločili kako in kaj.
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 13.05.2010 : 10:50:29 »

Okej, bom še jaz poskusila prepričati prepričane  Tongue
Jaz še vedno mislim, da pes s tako kratko dlako ne sodi ven, v boks! (ne glede na veterinarja!) O vsem ostalem pa mislim, da preveč zganjate paniko-jaz imam v hiši dva psa, ki sta zeeelo kosmata, en pa je sploh ogromen. In ko bo naraščaj v naši hiši, ne bom niti pomislila, da bi psa preselila ven, ne glede na to, da mraz pri njima res ne bi bil problem. Niti ne mislim, da bodo kakšni problemi pri stiku otroka s psom, naredili bomo vse potrebno, da bo vse klapalo.
Kar se pa Lune tiče:Bostjan0601, mogoče sedaj (ko je psica že zunaj) preživljate z Luno čas res bolj kvalitetno-ampak ko bo prišel otroček, vam bo časa definitivno zmanjkalo in zagotovo se s psom ne boste mogli toliko ukvarjati-takrat je dosti lažje, če je kuža z nami, v stanovanju-mimogrede, ko previjamo dojenčka, mu damo kakšen ukaz in ga za njegovo izpolnitev nagradimo. Ko se pogovarjamo z dojenčkom, se hkrati lahko pogovarjamo tudi s psom ipd. Na ta način lahko brez škode izpustimo kakšen sprehod, pa pes nima občutka, da ni več član družine in da je zapuščen. Če pa je pes v pesjaku, pa vse te drobne pozornosti, ki psu veeeliko pomenijo, odpadejo. Zaradi dojenčka zmanjka časa za psa, manj je sprehodov, še ti so krajši in kuža sedaj res občuti, da se je nekaj zeeelo spremenilo, da je osamljen, zapuščen...in seveda z lahkoto ugotovi, da je krivec za to otrok!
To je moje mnenje, se pa strinjam z ostalimi o neodgovorni nabavi psa!
Logiran
Bostjan0601
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 13.05.2010 : 10:55:47 »

Vse vem.

Tako sva se odločila in pri tem bo ostalo.
Vsi pišete iz sebe (kako bi vi to naredili), jaz pišem prav tako iz sebe in mi smo se tako odločili.
Kar bo pa dalo, bo pa čas prinesel.

Nam pa ne bi bila odveč tudi kakšna pozitivna kritika glede odločitve.
Predvsem pa bi nam prav prišel kakšen nasvet, ideja in pomoč glede na temo "Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)".

Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #20 : četrtek, 13.05.2010 : 10:59:50 »

A te lahko za zaključek debate še nekaj vprašam? Zakaj nas sploh sprašuješ, ko pa si ravno napisal, da sta se tako odločila in tako bo. Kaj si pa želel? Potrditev? Da te ne bi slaba vest dajala? Eh, člouk.

Glede nasveta o bivanju v zunanjem boksu za psa s kratko dlako pozimi... smo ti jih že dali. Ne gre skupaj. če pa že...:
... glejte, da bo Luna vsaj pozimi nekje noter na toplem, toliko placa pa res ne zavzame en pes.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #21 : četrtek, 13.05.2010 : 11:00:58 »

Aha, tema je bila odprta, ker ste pač želeli slišat, kako super pametno ste to naredili, da ste otroka "zavarovali" pred psom in da bo psu čisto fajn v pesjaku, pozimi mu pa lahko še eno deko v kučo vržete, da mu ne bo mraz in da bo vaša vest pomirjena.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #22 : četrtek, 13.05.2010 : 11:02:13 »

Predvsem pa bi nam prav prišel kakšen nasvet, ideja in pomoč glede na temo "Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)".

Žal nimam nasveta, ker tega ne priporočam in sama ne izvajam Roll Eyes

Pod kakšnimi pogoji bivanja ste pa posvojili psičko od društva Poživ?
Logiran

šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #23 : četrtek, 13.05.2010 : 11:02:47 »

Moja sestra je imela tako izkušnjo: ko se je vrnila iz porodnišnice, je psica (dobesedno) doživela živčni zlom vsakič, ko je samo zaslišala dojenčka in se poskusila prebiti do posteljice. Problem je bil v neustrezni pripravljenosti pred prihodom dojenčka, ker je sestra pač verjela, da bo vse ok in da bo psica zagotovo sprejela dojenčka, ker tudi ni kazala nenaklonjenosti do otrok nikoli prej. Dodaten problem je bil še v tem, da je psica 9 let stara, s kronično boleznijo, skoraj povsem slepa in se je kot pes iz puppy milla vedno obnašala nekoliko drugače kot večina psov. Situacija je bila na začetku tako slaba, da je psica znorela že ob posnetem zvoku dojenčka in se je zagnala v računalnik.

Problem je bil rešen, ne v enem dnevu, ampak postopno. S strokovno pomočjo in več doslednosti pri vzgoji, sta s partnerjem ponovno postavila psici omejitve in jo postavila na svoje mesto v krdelu. Psica ni nikoli pokazala agresije do dojenčka, sta pa bila skupaj vedno pod nadzorom.

S pravilnim pristopom do psa še pred prihodom otroka lahko veliko pripomorete k temu, da ne bo težav pozneje. Tudi če se težave pojavijo, pa jih je mogoče rešiti. Pri čemer je zelo priporočljiva strokovna pomoč. Najlažje je odriniti psa stran in reči "ne zdaj", s tem pa mu naredite hudo krivico. Sestrina psica je bila samo en teden ločena od svoje družine, pa je tisti teden zelo trpela, kljub temu, da smo se vsi aktivno ukvarjali z njo.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #24 : četrtek, 13.05.2010 : 11:10:55 »

Meni je resnično žal, da ste se tako odločili. Ne zaradi vas, ampak zaradi dveh - otroka in psa.

Če partnerka ni pripravljena živeti s psom (in diha, odkar psičke ni več v hiši), ne vem, zakaj sta se odločila za posvojitev. Prostorska stiska je bull....dog  Cool (naša situacija: enosobno stanovanje - 2 odrasla, otrok, trije mački, dva psa, od tega en velik).

Pri združevanju psa in otroka je seveda potrebna previdnost. Psu je fino otroka predstavit, še preden pride iz porodnišnice (cunjo, ki diši po otroku, naj povoha in bo zraven zelo pohvaljen, tudi priboljški so fajn,...).
Če ima psička zgodovino ugrizov otrok oz. jih iz kakršnegakoli razloga pač ne mara, potem vas do ene mere razumem in upam, da ji boste našli nov dom še pred zimo. Če temu ni tako in gre samo za vašo kaprico, potem...

Kje kupiti izolirano hiško in podobne zadeve lahko najdete marsikje na netu, za to ne rabite foruma. Vam pa iz prve roke povem, da boste otroku ukradli krasno izkušnjo ob odraščanju, pa tudi vi boste zamudili tiste iskrene nasmehe, ki jih dojenček podari psu ali mačku.

Našo temo pa po mojem lahko berete: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36302.0.html

Lp, 5ra
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #25 : četrtek, 13.05.2010 : 11:22:16 »

Jaz pa sem razumela pisanje takole:
- odločila sta se pač, da psica mora ven (s čimer se absolutno ne strinjam glede na navedene razloge, sploh pa ne kar v naprej, brez da psici dovolite, da se izkaže), da pa prosi za ˝tehnične˝ nasvete, kako psici življenje urediti čim bolj ustrezni
- glavni problem je v noseči mamici - menim, da bi ji nekdo moral ponuditi strokovno pomoč pri premagovanju strahov. Morda ne strokovnjak za ljudi (psiholog ipd.) ampak strokovnjak za vedenje psov, ki bi ji (vama) znal svetovati kako ukrepati glede priprave psice na dojenčka, prepoznavanja morebitnih opozorilnih znakov, da je kaj narobe in kako odreagirati.

Še enkrat ponavljam - delati bi bilo treba na mamici, ne na selitvi psa ven.
Logiran
Bostjan0601
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #26 : četrtek, 13.05.2010 : 11:42:26 »

A te lahko za zaključek debate še nekaj vprašam? Zakaj nas sploh sprašuješ, ko pa si ravno napisal, da sta se tako odločila in tako bo. Kaj si pa želel? Potrditev? Da te ne bi slaba vest dajala? Eh, člouk.



Saj vas nisem spraševal po mnenju ali odobravanju, zakaj smo psa prestavili iz hiše. Tema je "Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)".
Že v štartu pa ste nas vsi napadli, da se tega ne dela, ...

quote author=kocka link=topic=36468.msg679184#msg679184 date=1273746136]
Jaz pa sem razumela pisanje takole:
- odločila sta se pač, da psica mora ven (s čimer se absolutno ne strinjam glede na navedene razloge, sploh pa ne kar v naprej, brez da psici dovolite, da se izkaže), da pa prosi za ˝tehnične˝ nasvete, kako psici življenje urediti čim bolj ustrezni

Citat

Hvala Kocka. Končno je nekdo zadel bistvo te teme!!!!
Tehnične nasvete - to potrebujemo.

In še enkrat. Ne, ne rabimo delati na mamici.
Pa tudi, nobena vest naju ne daje!
Psa se ne bomo znebili, kot menite številni.

Za konec še samo to.
Če ima kdo kakšen tehničen nasvet, prosim za pomoč.
Če pa hoče še kdo obsojati naše dejanje, se vzdržite in počakajte, da se bo odprla tema s tem vprašanjem, kjer si boste lahko dali duška.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #27 : četrtek, 13.05.2010 : 11:50:58 »

Vse lepo in prav, ampak skrbnika Lune in bodoča starša sta se že odločila. Želita tudi žegenj sicer popolnih neznancev? Ga bo potrebno pridobiti drugod, kar se mene in še koga tiče. Bi pa rada pripomnila še tole: nihče, ampak prav nihče od nas ne ve, kaj nas čaka jutri in na podlagi tega dejstva se že danes odločiti, da se psa fizično umakne zaradi neke morebitne in trenutno zgolj  fiktivne, domišljijske nevarnosti se mi zdi milo rečeno perverzno. Bosta čez kako leto, ko bo prvorejenec dobil bratca in/ali sestrico in bo eden drugegemu povzročil nenamerno poškodbo (naj se javi tisti, ki se mu to še ni zgodilo) poskrbeli za ločitev? Se ne vozite več z avtomobilom, ker se vam lahko pripeti prometna nesreča? Seveda da ne. No, napad psa lahko z zdravo pametjo in strokovno pomočjo, če je slednja potrebna, lahko preprečite brez vnaprejšnjega zapiranja v pesjak, pijanemu norcu pa nihče ne more preprečiti, da trešči v tvoj avto.
Pa ne me narobe razumeti: res probam samo pokazati drugo plat medalje, ki se tiče ravno tako čutečega bitja, kot bo vajin otrok.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #28 : četrtek, 13.05.2010 : 11:59:00 »


In še enkrat. Ne, ne rabimo delati na mamici.
Pa tudi, nobena vest naju ne daje!
Psa se ne bomo znebili, kot menite številni.



Žalostno, da vaju ne daje vest, ko sta enega člana družine izselila zaradi drugega, pa čeprav se še nikoli nista srečala. In žalostno, da Luni nista pripravljena najti novega doma, kjer bo član družine, če ji vidva tega nista pripravljena nuditi.

Pa žalostno tudi, da nočeta delati na sebi, vsaj razmisliti in poskušati kaj popraviti.


Kot sem že rekla - za nakup izoliranih pasjih hišic pobrskajta drugje. Tole je forum, kjer pač dobita mnenja tistih, ki ga beremo. Če ga nočeta in nista pripravljena sprejeti, ni kaj pomagat. Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #29 : četrtek, 13.05.2010 : 12:05:36 »

Za tehnicne nasvete je clanom na voljo rubrika oprema -> na dvorišču.

Ja, vsi lahko berejo temo od Vixen, ni treba biti niti prijavljen na mojpes.netu.
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Bivanje v zunanjem boksu (kratka dlaka in zima)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines