mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 23:22:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 38   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dog Whisperer  (Prebrano 122938 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #120 : nedelja, 28.12.2008 : 09:23:25 »

A to je to... hvala za odgovor.
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #121 : nedelja, 28.12.2008 : 11:50:53 »

Altervita, tole je pa najboljši opis teletakta do zdaj! Hvala.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #122 : nedelja, 28.12.2008 : 12:15:40 »

za teletakt velja enako kot za katero koli močno korekcijo: tisti, ki ga zna pravilno uporabljati, ga v bistvu sploh ne rabi.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #123 : torek, 30.12.2008 : 01:52:56 »

točno tako lanabela. teletakt je stvar ki je učinkovita ob uporabi strokovnjaka POTEM ko je lastnik zajebal  vzgojo od mladiča dalje.
in pa priročno sredstvo profi tekmovalcev ki na instant trening izločajo potencijalne tekmovalne pse.
redkeje pa total  pokvarjeneprimerke ki zo še toliko agresivni in jih lastniki ne dajo uspavat, da samo prek elektronike lahko ne škodujejo.
teletakt je torej večplastno orodje, ki pa za normalnega lastnika ni opcija. kar se mene tiče je instant rešitev. učinkovita ampak v resnici nepotrebna.
 vsekakor pa ne nekaj kar bi bilo treba prepovedat kot da gre za mučilno napravo. mučilna naprava je zgolj v rokah mučiteljev. palica je lahko opora pri hoji, al pa mlatilni instrument. a je treba palice prepovedat?!?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #124 : torek, 30.12.2008 : 18:34:35 »

Pa ti misliš, da lahko strokovnjak s tem da enkrat ali dvakrat rukne zajebanega psa od zajebanega lastnika dolgoročno reši problem? Če lastnik in pes ne bosta vzpostavila zdravega medsebojnega odnosa, ne bo nič.
A ti misliš, da se res da odpraviti agresijo s tem, da se psa parkrat pošteno natrese?
Instant rešitve ponavadi ne delujejo prav dolgo.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #125 : torek, 30.12.2008 : 18:45:38 »

Lanabela, v katerem delu si videla, da je teletakt uporabil na agresivnem psu? Mi lahko napišeš naslov ali št. dela, da ga poskušam dobit, ker tega še nisem videla (pa sem jih videla ogromno)? Hvala!

Lp, 5ra
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #126 : torek, 30.12.2008 : 19:18:00 »

To je bil odgovor na pisanje altervite.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #127 : sreda, 31.12.2008 : 02:00:04 »

ne, lanabela, ne mislim da je problem rešljiv z enkratdvakratnim rukanjem. v bistvu je pravi odgovor na tvoje vprašanje ne in pa da. da v smislu da se strinjam z opazko glede lastnika.
vsekakor aparata ne gledam negativno ampak kot koristen pripomoček. ki pa ne more rešiti zadeve če ni konsenza o nadaljnem ravnanju z veh vpletenih strani. sodelovanju z trenerjem in spremembo obnašanja lastnika.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #128 : sreda, 31.12.2008 : 12:48:25 »

Ne, pri agresiji sploh ne more rešiti problema, konsenz gor ali dol. Lahko se s pridom uporabi, kadar imaš s psom samo en problem (recimo zaganjanje v živali , vozila ali kaj podobnega), pa še to se da bolje rešiti na druge načine. Če se lastniku ne da ukvarjati z dolgotrajnim šolanjem in z izgradnjo medsebojnega odnosa obstaja tudi ena zelo hitra in zanesljiva rešitev, ki se ji reče povodec.

in mimogrede, meni se veliko bolj dopade tak odnos človek - pes, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju in na na brezpogojnem podrejanju psa.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #129 : četrtek, 01.01.2009 : 01:37:13 »

pol mal zapadaš v protislovje. brezpogojna ubogljivost pa spoštovanje. sploh ker sem sam mnjenja da pes kot socijalni parzait ni zmožen tega odnosa. spoštovanje pri njem pride zaradi odnosa "močnejšega in superiornega vodje". s človekove strani pa bi tudi (filozofsko rečeno) rekel da  ni spoštovanja ampak prej "UPOŠTEVANJA zakonitosti"

glede agresije bi pa rekel dve stvari: al ga imaš na elektiki kot kazni al pa ga lepo daš uspavat. lahko je pač že v startu pokvarjen pes genetsko, ki ga je bedast lastnik pripeljal do ekscesa, al pa je to povzročil v startu sam lastnik.
osebno imam eno napol pokvarjeno psico kjer je stvar genetska. sovraži živali. nje ne bom dal na injekcijo niti na elektriko. samo umikam jo pred situacijami ki njeno krvoločnost spodbudijo.
kaj bi naredil s težkim agresivcem pa res težko rečem, ker bi si takega mladiča dobro zapomnil in nikoli ne vzel. za ostale bi pa brezbrižno svetoval injekcijo brez popravnega izpita. problem je v tem da včasih je bilo to normalno, danes se pa vsi trudijo rehabilitirat nekaj kar se v resnici ne da....
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #130 : četrtek, 01.01.2009 : 19:41:18 »

Imam pse take pasme, ki delajo izključno in samo, če odnos temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju. Zato pa so veljali še ne tako dolgo nazaj za pse, ki jih sploh ni mogoče šolati. No, nam gre na ta način prav dobro.

Agresija se pa od agresije močno razlikuje, tudi "zdravi" se na različne načine. Zelo zelo redko lahko kar koli trajno rešiš s kaznovanjem. Da bi pa agresivnega psa "pozdravil" tako, da bi ga imel na elektriki? Daj no daj.
Marsikdaj se da agresivnega psa zelo lepo rehabilitirati, včasih se ne da. Imela sem enega takega, ki sem ga podedovala in je bil resnično nevaren (ne tako, kot cuckeci o katerih večinoma teče beseda na forumu, preden sem ga dobila, je spravil v bolnišnico nekaj ljudi). Pač upoštevaš potrebne varnostne ukrepe ali pa ga daš usmrtit.
Ampak v bistvu ta debata o eklektriki za agresivne pse v to temo ne sodi. Cesar Milan zanesljivo ne bi naredil take kapitalne oslarije.

Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #131 : sobota, 03.01.2009 : 15:10:59 »

Lanabela, v katerem delu si videla, da je teletakt uporabil na agresivnem psu? Mi lahko napišeš naslov ali št. dela, da ga poskušam dobit, ker tega še nisem videla (pa sem jih videla ogromno)? Hvala!

Lp, 5ra

3 sezona, del 3. Teletakt je uporabil dva krat na psici Molly, ker je laufala za vozili in grizla gume.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #132 : sobota, 03.01.2009 : 15:17:37 »

Hehe, to vem:
Saj je bila. Šlo je za psa, ki je živel na eni oddaljeni kmetiji kot čuvaj, pastirski pes itd. Privezovanje za lastnike ni prišlo v poštev; želeli so psa, ki ima celo ogromno kmetijo pod kontrolo. Vse je bilo kul, je pa imel eno obsesijo: kolesa. Avtomobilska, traktorska, od kariole,... Iz traktorja ga tudi videli niso, ko je skočil grizt kolesa - prav zasadil je zobe v gumo, čim je videl, da se kolo vrti.

Lastniki so že imeli teletakt, vendar ga niso uporabljali točno ob pravem tajmingu niti dosledno. On jih je samo naučil, kako ga uporabljati (no, v bistvu je že med njegovim par urnim obiskom psa minilo skakati pod traktorska kolesa Wink).

Pes je bil prej že prakrat "malo povožen" in ob videnem dvomim, da bi brez te terapije še dolgo živel.

Lp, 5ra

Ampak tukaj v bistvu ni šlo za agresijo ampak za obsesijo.

Saj smo že razčistili, Lanabela je govorila o uporabi teletakta nasplošno (in se strinjam z njo), ne v povezavi z Millanom. Smiley

Lp, 5ra
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #133 : sobota, 03.01.2009 : 16:05:15 »

Ne vem kaj se vam zdi sporno pri uporabi teletakta, v kolikor je uporabljen pravilno, sploh pa za zadeve, katere je omenila LAnabela (zaganjanje za divjadjo, avtomobili...)
Če smo že pri agresiji, sama nisem zaznala, da bi Cesar uporabil teletakt Roll Eyes Moje laično mnenje je, da je teletakt pri agresiji prej spodbuda kot zatiranje Tongue
Z veseljem bi teletakt uporabila na psici, ki steče za divjadjo, groza kajne Roll Eyes
Enkrat in edinkrat sem uporabila teletakt (pa ne za gonjenje divjadi, za nekaj drugega, samčje muhe Lips Sealed ) in moram priznat, da deluje, če je prav uporabljen in v pravem momentu. Sploh ni tako grozna zadeva, sem ga tudi na lastni koži občutila Grin
Se pa absolutno strinjam, da je zadeva resnično le za poznavalce...
Altervita, čestitke za krasen opis Smiley

Ko smo ravno pri Cesarju, jaz ga z veseljem pogledam, mislim njegove metode prevzgoje Grin
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #134 : nedelja, 04.01.2009 : 15:58:03 »

Ha, tudi meni sem ter tja kdaj pri tamali coprnici pride na misel, kako prijetno bi bilo lepo pritisniti na knof  in jo lepo komot od daleč porukati, kadar jo pocvirna za kakšno vrano. Obstaja pa kar nekaj zadržkov - če tega, da so dobre naprave nespodobno drage, tiste poceni pa so nevarne, zanemarimo. Prvi je ta, da bi morala psici pobriti dlako za vratom, sicer ji elektrike ne bi prišla do živega (tako vsaj trdijo ameriški lastniki samojedov, ki teletakt silno pridno in po nemarnem uporabljajo - ni treba poudarjati, da tudi uspeha nimajo prav posebnega). Drugi zadržek je pa ta, da je Laki zelo vraževerna (beri nagnjena k povezovanju posledic z napačnimi vzroki). Kazen, ki "prileti izpod neba" raje poveže s krajem dogodka ali celo s časom dogodka, ne pa s svojim ravnanjem. Celo kadar je timing brezhiben. In še tretji, a ne zadnji: Laki sicer steče za vrano, a se na klic kar hitro odzove in nazaj priteče enako hitro in veselo kot jo je prej hitro in veselo pocvirnala. Z elektriko tega odziva zanesljivo ne bi popravila.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 38   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines