mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:38:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 38   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dog Whisperer  (Prebrano 122098 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #435 : sobota, 13.10.2012 : 12:58:01 »

...ampak res, tole čuvanje hrane mu pa res ne gre....
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #436 : sobota, 13.10.2012 : 15:46:07 »

Hihihihi....
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #437 : sobota, 13.10.2012 : 16:41:56 »

Če bi mene nekdo takole zaj..... pri hrani, bi ga tudi hama Evil.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #438 : sobota, 13.10.2012 : 18:37:24 »

Mnja. Mende se tudi tanajbolj orto zvesti verniki cesarianci ze malo sprasujejo, ce bi se pa mogoce le dalo kako drugace. Vsaj glede na komentarje na FB.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #439 : sobota, 03.11.2012 : 18:30:54 »

Imam spravljene doma vse DW-je, ki sem jih na spletu lahko našla. In še vedno rada pogledam kakšnega, če imam čas. Nisem bila zbegana, dokler nisem začela brati Lanabelinih postov, a saj mogoče je to dobro znamenje.  Grin
Še eno vprašanje, glede tega cukanja/popravkov, je morda smiselno, da psa res cukneš takoj, ko se fokusira na nekaj? Ker opažam včasih na sprehodu, da dva psa najprej strmita drug v drugega, potem naježita hrbet, dvigneta rep, povlečeta za vrvico in potem še zarenčita pa lastnik sploh ne reagira. A je kul, da to prekineš na neki stopnji popraviš, ali je bolje počakati da mine? Da pustiš psu, da gre čez pač svojo seanso (seveda ločen od drugega psa). Mi je na misel prišlo, kako se take zadeve rešuje pri otrocih, ki imajo izpade tam pri treh letih. In po mojih izkušnjah, pri vseh otrocih, ki so bili pri meni v varstvu, je bilo najbolje izpad povsem ignorirati. Preveriš, da se otrok, kam ne butne, ko se ti vrže po tleh in maha okrog sebe. In nekje v bližini tiho počakaš. Nikakor takrat ne daš otroku karkoli že zahteva na tak način in ne tuliš nanj, ker te itak ne sliši. Pri meni potem otrok nikoli ni ponovil izpada. In je po nekaj minutah prišel do mene, mi dal roko in čebljal naprej, kot da se ni nič zgodilo.

A je kaka podobna varianta za pse? Da si rečeš, ok tega psa ne boš spoznal/srečal, ker se grdo obnašaš, ne mislim pa ti preprečiti, da "greš čez" lajanje, renčanje ipd.?
Tudi jaz malo gledam tole Victorio v "It's me or the dog" in mi je všeč, ker nima neke izdelane rešitve, ker je precej izvirna. A sem videla bistveno manj oddaj. In predvsem mi je bližji pristop, ker praktično ni tveganja. Jaz se marsičesa, kar počne Millan ne bi upala sprobati. Preprosto zaradi možnosti, da se pes obrne proti meni. Je pa res, da so tudi njeni primeri malo drugačni kot pri Millanu.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #440 : sobota, 03.11.2012 : 20:23:57 »

Tvoj primer ni pravi, se pa dogaja pri psih kako drugače izsiljevanje pozornosti.

Buljenje in kasneje renčanje v drugega psa nima toliko veze s tabo, ampak z drugim psom. Če bi srečeval pse, ki bi ga v tem primeru gladko ignorirali, bi pomagalo, ampak pač navadno ni tako Tongue
Ja... če prekineš že začetni pogled definitivno pomaga, oz. je takrat to možno izpeljat. Kasneje je pa že težko. Seveda, če ti res uspe izpeljat zadevo do konca.

Ko pa je pasji izpad namenjen tebi oz. pridobitvi tvoje pozornosti pa ignoriranje definitivno pomaga Smiley Recimo prihod domov in prekomerno pozdravljanje...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #441 : ponedeljek, 05.11.2012 : 09:40:48 »

Pravzaprav je najbolje reagirati še preden psa začneta buljiti drug v drugega.
Logiran
AndrazM
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 89


« Odgovor #442 : nedelja, 23.12.2012 : 19:55:36 »

Kako pa reagiraš preden se začneta buljiti, če ne veš kaj sledi?
Imam štiri pse: najbolj mehko zadevco maltežanko, potem sledi labradorka, beaglca in najbolj "trda" špicinja. Iz prve roke povem, da vzgoja ne more biti splošna, vsaj v celoti ne. Žal se ne strinjam z vzgojo samo z pozitivnimi metodami in "ignoriranjem" itd... To deluje mogoče na najbolj krotkih psih, kar pa lahko pozabite pri trmastih ali hudo dominantnih. Že ko smo šli gledat nemško špicinjo sem vedel, da bodo polne roke dela, ker je zelo nemiren pes in hudo dominanten. Celo nas je grizla in si ni pustila nič dopovedati, tukaj odpadejo vse nagrade in podobne finte... (to je bilo od dneva 1, tako da mi še nismo imenili nič prstov vmes). Ker je bilo neželeno vedenje zelo izrazito in močno, je bilo treba tudi odločno ukrepati in tako sem jo vsakič ko je koga ugriznila ali se spustila v druge psice, močno prijel za dlako stresel in jezno strmel v oči. Moram reči, da se zelo dobro vidi trenutek ko se pes neha upirati in se "podredi" če mu je všeč ali pa ne. In od naših štirih ni nobena glavna, ampak smo vedno mi. V pol leta sva naredila zelo močan napredek, vendar ji še vedno ne zaupam ko se srečamo z drugimi psi.
Takšen pes mora imeti enega nad sabo in tega se mora dobro zavedati, močno dvomim, da boste z nagradami to dosegli. Če pes VE, da ne sme na cesto, in vseeno gre, sledi kazen, ne pa ignoriranje.
Tri pse sem vzgojil po CM metodi, sevedaprirejeni za vsake psa  posebej in moram reči, da sem z rezultati zelo zadovoljen. Metode so se izkazale za učinkovite pri za vse karakterje psov. Tako, da jaz bom še naprej uporabljal te metode in bral tudi knjige od drugih avtorjev, za širjenje znanja.
Poudaril pa bom, da tisti, ki govorijo, da (pravilno) "kaznovanje" (cukanje, stresanje, itd) slabša odnos z lastnikom se bolj ne morajo motiti.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #443 : ponedeljek, 24.12.2012 : 13:35:51 »

Če bi metode delovale, bi imel v pol leta problem rešen. Sploh ker praviš, da si z psico delal od 1. dneva.
Ps: Pa ravno pri najbolj trmastih psih, ki se jim ne da nič dopovedati  se pozitivne metode najbolje obnesejo. Ne zadostuje pa samo pozitivna motivacija in ignoriranje. Vedenja, ki je za psa samonagrajujoče - sem sodi tudi grizenje, ne ignoriraš. Rabiš tudi negativno kazen (=pes z nezaželenim vedenjem ne sme priti do željenega cilja).  Fizična prisila oz kazen pride v poštev samo takrat, ko smo nekaj fejst zasrali in je prišlo do spopada recimo. Kaznujemo psa, a se moramo zavedati, da je napaka vedno naša.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #444 : ponedeljek, 24.12.2012 : 13:38:49 »

aja. kako reagioraš preden se začneta buljit, če ne veš kaj sledi? Saj sploh ni važno kaj bi sledilo. Ne čakaš da bo pes naredil napako, ampak reagiraš (recimo preusmeriš pozornost, daš neko drugo povelje nezdružljivo z buljenjem in izzivanjem drugega psa...) prej, preden pes naredi napako. Za lepo vedenje ga lahko potem pohvališ, namesto da čakaš da naredi napako in ga potem kaznuješ.
Logiran
AndrazM
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 89


« Odgovor #445 : torek, 25.12.2012 : 08:38:13 »

Zdaj če te jaz prav razumem: Ko vidiš da prihaja nasproti en pes, ne pustiš psu da je nanj pozoren več kot sekundo? Jaz drugače gledam že od daleč drugega psa, kako ima rep, kako ima ušesa, kje ima glavo in kaj govorijo oči.
Tara se vedno podredi (tudi če ima drug pes 4kg) in se takoj usede, spodviha rep, glavo čisto spusti, čeprav stoji na sprednjih noga, ušesa ima čisto spuščena in nazaj ter gleda vstran oz. na trenutke od strani drugega psa, tako vedenje je 100% podrejenost in tako pes ne da drugemu vzroka za težavo.
Jo je pa res enkrat ko je bila mala zagrabil večji pes (erdely copo), vendar je bilo to na sredini skupnega sprehoda, čeprav jo je zagrabil, ker je mislil, da je plen... Tara se je zelo burno odzvala vendar sem takoj zagrabil oba psa in tako kot pravi CM, naredil hitrih 100m skupaj z obema sam, in verjamite, da ni bilo nobene travme, nobene zamere in se še danes lahko sama igrata.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #446 : torek, 25.12.2012 : 17:04:47 »

Narobe razumeš. Povelje daš PREDEN je tvoj pes pozoren nanj.
To, da se pes podredi ni vedno najbolje - imaš pse, ki imajo posebno veselje čopnt psa, ki se podredi oziroma s posebnim veseljem nadlegujejo psa, ki ga je strah. Kljub napačnemu tolmačenju to niso dominantni psi ampak nesamozavestne reve, ki si upajo samo šibkejše od sebe. Najboljši je  zelo samozavesten pes, ki se drugemu niti ne podredi niti ga ne izziva ampak zavzame nevtralen položaj s katerim da prihajajočemu  vedeti, da se ga niti ne boji niti ga ne ogroža. Potem imaš še položaje, s katerimi zelo samozavesten pes blokira napad agresivnega psa brez kančka agresije in potem imaš še "protokol", s katerim zelo samozavesten pes sporoča prestrašenemu, da ga ne ogroža. In pridemo do tega, da je najbolj varen zelo samozavestenpes (po CM zelo dominanten), ki pa pozna pravila pasjega bontona in se jih tudi drži.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #447 : torek, 25.12.2012 : 17:05:26 »

Velika večina psov namreč grize iz strahu /nesamozavesti in ne zaradi "dominance"
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #448 : petek, 01.03.2013 : 16:41:01 »

Naletel sem na en zelo zanimiv video in sem se ga odločil deliti z vami.

Mnogi kritizirajo Cesarjev "touch", torej dotik, blag udarec v vrat ali zadnjo nogo psa. Priznam, da res ne izgleda najlepše, ampak očitno tako delajo tudi psi med sabo:

http://www.youtube.com/watch?v=N0F8QedOa8o
Poglejte pri 6:22 belo-rjavega psa. Najprej šavsne črnega, potem pa rukne še prinašalca, ker se ne strinja z njegovim lajanjem in nestabilnostjo.

Zanimivo. Tega nisem vedel.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #449 : sobota, 02.03.2013 : 14:01:18 »

Samo zato, da bi vzgojil psa, se ti ni treba spustiti na nivo psa, a ne.
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 38   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines