mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:12:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 38   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dog Whisperer  (Prebrano 122082 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #165 : ponedeljek, 28.06.2010 : 00:24:21 »

Tule je se ena taka perla: KLIK . Na Youtube mi ni uspelo najti, zal.

hm, tip je res odreagiral in psa prijel na trdo, ko je ta hotel postepani njegovo roko. A tega ni nihce opazil? Da bi ga pa davil? Meni se bolj zdi, da je pes hotel uveljaviti svojo uteceno navado, pa mu pac ni ratalo.
Ce bi se pes res davil, bi vse skupaj zgledalo zelo drugace.

Sem si ogledala kar nekaj njegovih oddaj in priznam, da ima v principu dober pristop in tudi nacin sprejemanja in razumevanja psa mi je mnogo blizje, kot pri kaksnih drugih prodajalcih kinoloskega znanja. Je pa z njim popolnoma enako kot z vsemi ostalimi znalci... ni vse zlato kar se sveti in so reci, ki jih ne odobravam - pri nekaterih je teh reci vec pri drugih manj. Povzamem pa le tisto kar se mi zdi, da bo pozitivno vplivalo na nas trop in harmonijo v njem.

Zadnjic sem gledala oddajo o psu, ki ni prenasal voznje z avtom. Pes je med voznjo naredil celo jezero sline. Tudi nasa mala zver ne prenasa voznje, ampak ona naredi jezero sline in se bruha. Na koncu oddaje sem pogruntala, da delam popolnoma enako napako kot lastniki tega psa. Hvala za to oddajo, ker se psica sedaj ne slini vec, tudi bruha ne, ampak voznjo mirno prespi brez nekih tablet proti slabosti.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #166 : ponedeljek, 28.06.2010 : 01:44:31 »

Jaz sem gledala 2x in se strinjam z Drejci, vsaj po tem kar sem videla.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #167 : ponedeljek, 28.06.2010 : 01:46:58 »

Pa se nekaj, ko je enega psa malo bolj na trdo prijel se ni presral, prav tako je bil trop psov okrog njega sproscen in ni bilo videti, da bi se ga bali.

Konec koncev je pa vsak pes poglavje zase in temu primerni so prijemi.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #168 : ponedeljek, 28.06.2010 : 02:54:07 »

Aja, sem pa enkrat nekaj ubadala z enim samcem D.A., zelo neprijetnim psom. Od malega je zivel na verigi, dominanten ko pr*sica, lastnik je vsako njegovo negativno vedenje prakticno obcudoval.. od njega je posteno pokasiralo kar nekaj ljudi. Pri temu psu lahko dejansko reces da mu ne mores obrniti hrbta, brez da bi bil stoprocentno ziher. Ne pokaze nobenega "custva", v nobenem trenutku neves tocno kje si. Ko sem ga spoznala (in tudi kasneje) sva bila na hladno, nobenega pogovarjanja, razen popravljanja, nobenega dotikanja..sem ga prvic vzela na povodec in sva sla tja kamor sem hotla jaz, ne on..niti pogledal me ni, ko sem se ustavila me je pa naskocil in me imel objeto na zadnjih tacah. Moznosti sta bili samo dve, ali bo OK ce ga spravim dol, ali pa me bo ob mojem poskusu stisnil za vrat. Ko je gledal druge pse (nekaj casa so ga fajtali) prav tako ni pokazal nobene reakcije, psi so za ograjami lajali in se zaganjali, on se je ustavil, gledal vanje brez vsakega giba in samo cakal, da se kateri pride poigrat.
Ko ga je moj fant spoznal, se je pes zaganjal iz par metrov in ga hotel pojesti (ne maram napihovati stvari, ampak v tem primeru je slo res za "pojesti", ni samo izrazanje), ko je kasneje pridobil zaupanje ga je lahko vodil v kasu ob motorju. Ampak tudi njegovo hendlanje je bilo na hladno, brez nekega kontaktiranja..pac shajanje en z drugim, ne pa neka naklonjenost. Ta pes je ze zdavnaj izgubil naklonjenost do cesarkoli in je hujsi od tistih ki kazejo zobe in se zaganjajo..on je naizi, mrtvo hladen-ce se priblizas si pa v p*zdi. Zdaj zivi drugje kot prej, ampak se vedno na ketni in shiran. Nekaj casa ga nisva videla in vmes naju je pozabil, ga imava zeljo pripeljat, pa ga prvic nimava kam vtaknit, dat kar nekomu je pa riskantno. Pes je nevaren ampak res v najslabsem pomenu te besede. Se mi zdi da bi se nekaj lahko naredilo iz njega, nikoli pa to ne bo pes ki bi se mu lahko 100% zaupalo.

Zdaj me pa zanima, kako bi se vi lotili tega psa. Sprasujem hude nasprotnike kazni in teh zadev..ko bi upostevali vse osnovne zadeve grajenja avtoritete, zaupanja,..torej, dobite ga domov na "rehabilitacijo", da bi postal malo manj nevarna zadeva. Pes vas resno napade..za las uspete pobegnit za vrati. Kako naprej? Res me zanima.

Jaz vem kako bomo postopali ce nam ga uspe pripeljat, zanima me kako bi vi. Pa pustimo zdaj evtanazijo, za cuvanje kake bajte bi lahko sel, vsaj jedel bi in se gibal.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #169 : ponedeljek, 28.06.2010 : 02:56:17 »

niti pogledal me ni, ko sem se ustavila me je pa naskocil in me imel objeto na zadnjih tacah. Moznosti sta bili samo dve, ali bo OK ce ga spravim dol, ali pa me bo ob mojem poskusu stisnil za vrat.
Tule manjka stavek..ocitno me ni ni stisnil za vrat, moram pa priznati da mi v tistem trenutku ni bilo vseeno.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #170 : ponedeljek, 28.06.2010 : 05:51:57 »

Ne vem sicer, ce se opazi na tem posnetku, ampak na enem drugem (saj to ni edini primer, ne?) se prav lepo vidi, da tik preden pes ponori "ker je agresiven do drugih psov" oz. zato, ker je "dominanten", CM psa brcne (z desno nogo, ce je pes na levi). In tisto sekundo, ko ga brcne, pes ponori. Ga sprovocira do te mere, da lahko nato pokaze "svoj prijem". Menda je v enem izmed intervjujev to tudi sam priznal, nisem pa videla (tega intervjuja) in kar se CMja tice, je toliko stvari rekla-kazala, da....

Stric v bistvu ne prodaja nic novega, me pa na nek nacin vseeno cudi, da ima toliko obcudovalcev. Ko ga namrec poslusam, ugotavljam, da je priblizno 20-30 let za cajtom, vsaj kar se poznavanja psov tice. In to, da ima toliko obcudovalcev, lahko pomeni samo to, da so tudi ti 20-30 let za cajtom. To pa je v danasnji dobi interneta, kjer so strokovne studije prakticno na dlani, zaskrbljujoce.

Se tisto nekaj, kar je sicer dokaj trotlziher, vsaj zame no, in pac ve vsak z nekaj zdrave pameti, se porazgubi med vsemi nebulozami o krdelu, alfa polozaju, vodji krdela, volkovih,...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #171 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:27:39 »

Bom še jaz nekaj dodala, glede na to, da tega strica tudi poznam in imam poleg ostelih, tudi njegovo knjigo doma. Ko posvojiš psa, se lotiš vzgoje. Nihče ti ne da navodil, kako se tega lotiš, veš pa, da skozi ta proces moraš it skoz, če hočeš imeti psa za v javnost, ki ta trenutek to ni. In potem bereš in iščeš in breš o pozitivni motivaciji in nagrajevanju in delaš in nagrajuješ, pa klikaš in nagrajuješ pa ne prideš nikamor. Kaj pa potem? Imaš psa, ki dobesedno nori, ko vidi drugea psa, v riti ima kr nekaj kilaže in ga težko obvladaš, drugi te gledajo, kot da si z marsa padel, ker ne obvladaš svojega psa in kaj potem? Iščeš naprej. Pa iščeš metode brez pozitivnega nagrajevanja, ko v mojem primeru naletim na Cesarja M. No pa berem njegovo knjigo, ki mi je bila kr včeš. Sem se ogromno naučila. Pa si rečem, no pa poskusimo še s tem. Uporabila sem določene metode, ki jih ima on in ena med njimi je tako imenovana brca v rit. Ok, pa to sploh ni brca, ampak bolj dotik z nogo v rit. In kaj se je zgodilo. Flip me je prvič po ne vem kolikem času, pogledal in nehal z repenčenjem in norenjem, ko je videl psa. Itak, da sem ostala brez besed. Pa sem imela tono priboljškov s sabo in mu tišala pod nos vse vrste mesa in se ni odzival na nič, ker je videl samo tistega psa. Pri nama je to užgalo. Flip se je začel počasi umirjati in zdaj celo opazi, da sem tu, težava počasi izginja. Nisem uporabila nobene sile, nobene agresije, nisemo mu zlomila noge, samo dotik. Verjetno, če bi pozitivna motivacija delovala, bi ostala pri tem, pa ni. Torej, kaj želim povedati, da ima Cesar Milan določene metode, ki bi lahko pomagale določenemu psu, ko vse druge odpovedo. Se vsekakor ne strinjam z vsem, kar uči in pokaže, mogoče pa ravno njegove metode pomagajo nekemu psu, da se zbudi in umiri. Vsekakor je fajn da poskusiš vse, kar ti trg ponuja in iščeš metodo, ki bi pomagala tvojemu psu, pa seveda brez nasilja. In ja, tudi sama sem že znala prijeti Flipa za ovratnico, da je zgledalo, kot da se bo zadušil, ker v tistem trenutku nisem vedela kaj narediti, ko pes skače po dveh, se repenči, mimo tebe pa poskuša priti človek s svojim mirnim psom. Ni vse zlato kar se sveti in ni vse drek, kar se ne sveti, samo to bi rada dodala. Ima nekaj pametnih in pa tudi nekaj takšnih, ki jih v življenju ne bi uporabila, sploh pa pri vseh psih. Je pa samo lastnik tisti, ki ve, kaj uporabiti na svojem psu in česar ne.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #172 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:30:16 »

Je pa samo lastnik tisti, ki ve, kaj uporabiti na svojem psu in česar ne.

Z ostalim se strinjam, tole bi bilo pa res samo v idealnem svetu. Večina lastnikov žal nima pojma. Sad
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #173 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:38:20 »

Z ostalim se strinjam, tole bi bilo pa res samo v idealnem svetu. Večina lastnikov žal nima pojma. Sad

Ja, sem študirala bolj nase in meni podobne, ki dobesedno poznamo svoje pse in vemo kaj so. Se zavedam, da mnogi nimajo pojma. Je pa res, da ti, ki živiš s psom, ga lahko še najbolje spoznaš in veš kaj ta pes je in kaj potrebuje, in da noben kinolog ali pesoterapevt ne more vedeti bolje, čeprav se pa zavedam, da je preveč takšnih, pri katerih je pa ravno obratno. Žalostno.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #174 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:43:21 »

Moonbeam, klikanje je veliko vec kot pa samo klik + nagrada. Ti pravis, da metoda pozit. nagrajevanja oz. klik in nagrada, pri tvojem ni delovala (mimogrede to deluje pri ribah, samo znat moras). Jaz pa dvomim v to, da si ti to sploh prav pocela (in nikakor ne v metodo).
Ni dovolj, da najdes neko metodo, moras jo tudi razumeti in pravilno uporabiti. Spremembe se ne zgodijo cez noc, v danasnjem instant svetu, kjer si psa zazelijo danes, imeti bi ga morali pa ze vceraj, pa so instant resitve, idealne. Za koga, se vprasam...

In ko ti pes na brco oz. brco habituira... povecas silo, spremenis "tarco",... do kam gres?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #175 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:46:41 »

Tudi habituira bi moralo biti lezece napisano.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Notja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 225


WWW
« Odgovor #176 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:52:54 »

Tudi jaz rada pogledam "Dog Whisperer" in priznam, da....neuka kot sem ....človeka spoštujem in mu sama pri sebi izrekam spoštovanje za njegovo delo. Zdaj pa vidim, da imamo tudi v Sloveniji  osebo,  ki obvlada vse , pa še bolje, seveda. Bravo Nanook. Shocked
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #177 : ponedeljek, 28.06.2010 : 06:55:42 »

Moonbeam, klikanje je veliko vec kot pa samo klik + nagrada. Ti pravis, da metoda pozit. nagrajevanja oz. klik in nagrada, pri tvojem ni delovala (mimogrede to deluje pri ribah, samo znat moras). Jaz pa dvomim v to, da si ti to sploh prav pocela (in nikakor ne v metodo).
Ni dovolj, da najdes neko metodo, moras jo tudi razumeti in pravilno uporabiti. Spremembe se ne zgodijo cez noc, v danasnjem instant svetu, kjer si psa zazelijo danes, imeti bi ga morali pa ze vceraj, pa so instant resitve, idealne. Za koga, se vprasam...

In ko ti pes na brco oz. brco habituira... povecas silo, spremenis "tarco",... do kam gres?

Se strinjam, ampak žal Nanook, mene ne boš prepričala  Wink   Ko imaš psa, ki vzame, cel živčen priboljšek in nadaljuje s tem, kar je počel, pa klinc taka nagrada in uspešnost, če ne pomaga.  Bi ti rada dala Flipa na začetku, ko sem ga dobila, pa bi videla, koliko pametnih bi hitro odnegali s klikanjem, ker ne bi pomagalo, ko bi se borila s psom in dobesedno se skoraj po tleh metala, da ga umiriš. In ne, nisem sveža pri klikanju in vem kako se klika in kakšen je proces.

Sem pa napisala, da je meni pomagalo. Flip ni agresiven pes, Flip se malo preveč vznemiri, ko vidi druge pse. In ta dotik z nogo ni naredil nič drugega kot do, kar bi mnogi z besedo in priboljškom, hej, jaz sem tukaj, ga je zbudilo iz tega transa in seveda so potem sledili miritveni signali in potem pozitivna motivacija v mojem primeru. In verjemi mi, da deluje. Lahko je govoriti, kaj vse bi nekdo uporabil, ko bi imel takšnega psa, ko pa takšnega psa dejansko imaš, je pa to čisto druga zgodba.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #178 : ponedeljek, 28.06.2010 : 07:00:09 »

Moonbeam, nikogar ne prepricujem, bodi brez skrbi. Tvoj odgovor je tipicno kinoloski-kriva je metoda in pes, samo jaz ne. Wink

Meni psica dolgo ni stekala klikerja; enostavno ji ni kapnilo. Pa, razen v hecu, nisem krivila ne metode, ne psice (ja, danes ga razume).

Kaj je tista brca, mi je jasno. Ampak saj pravim, za to, da pogruntas, da bi brca delovala, ne potrebujes CMja.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #179 : ponedeljek, 28.06.2010 : 07:24:37 »

Moonbeam, nikogar ne prepricujem, bodi brez skrbi. Tvoj odgovor je tipicno kinoloski-kriva je metoda in pes, samo jaz ne. Wink

Meni psica dolgo ni stekala klikerja; enostavno ji ni kapnilo. Pa, razen v hecu, nisem krivila ne metode, ne psice (ja, danes ga razume).

Kaj je tista brca, mi je jasno. Ampak saj pravim, za to, da pogruntas, da bi brca delovala, ne potrebujes CMja.

Ko imaš psa, ko vseeno ne more iz svoje kože, da se na psa ne zdere, kaj pa potem? Jaz za ta dotik z nogo nisem vedela, dokler nisem prebrala v tej knjigi. Ne vem, mogoče je o tem pisal že nekdo drug, pa žal nisem naletela drugje.

Nanook, sej jaz te razumem. Ti ogromno prebereš, študije, knjige, vse imaš popredalčkano in verjetno si mojster v klikanju in vsem kar spada v to pasjo kinologijo zraven. Veš, mnogi pa nismo in ko se lotimo reševanja določenih stvari nimamo vsega tega znanja in vseh teh študij in vseh teh pametnih stvari za uporabiti. Imaš samo tisto, kar že veš in kar odkrivaš sproti. In če nekaj poskusiš in to deluje, ne škodi psu, ampak deluje ravno nasprotno, to zagrabiš z vsemi štirimi in delaš s tem. Tko je. Sem že prebrala kr nekaj stvari o vzgoji, ampak sem še vseeno laik in si pomagam s tam kar imam, si pa lahko mislim, kako imajo nekateri še manj znanja od mene in kako nebogljeno se počutijo, ko naletijo na težave. Pa žal niso vsi tako podprti s teorijami, študijami, dejanskim delom, kot ti Nanook. In res žalostno, kako se posmehuješ, kako bebci nimamo pojma, ko uporabljamo določene metode, in se ponašaš s svojim znanjem. Sej je fajn da obvladaš, ampak vsi pač nismo mojstri na tem področju kot ti in pač iščemo rešitve in poskušamo. Vsekakor bolje to, kot narediti nič.

Vsak ima svoje znanje, ki ga uporablja in svoje mnenje. Se ne bom spuščala v študijo, kaj tisti dotik pomeni za psa in secirala vsako metodo, ki jo uporabim, ker kam bi pa potem prišli. Zame je dovolj, da znam opazovati psa, kako odreagira in kako se tisti trenutek počuti, ko jaz določeno metodo uporabim, ker to je vse kar imam, kot tudi drugi povprečni zemljani s psi. Je pa fajn smešno nekomu metati ven študije, jaz pa to vem ti pa ne, kak bebec si, ker tega ne veš, a ne. Smiley

Meni je ta metoda od CM pomagala, da je Flip ratal bolj uravnovešen, srečanje s psi so zdaj manj stresni zanj in lepo napredujeva, ni ratal nek podivjan pes, ni me ugriznil. To je zame pomembno, pa lahko tam zunaj obstaja ne vem kakšna hudo prijazna metoda, ki pomaga, ampak če je jaz ne poznam, mi ne pomaga nič, če meni ne pomaga, mi ne pomaga nič. Da bi pa ob vsaki vedenjski težavi, ki jo ima moj pes letala od kinologa, terapevtov, kogarkoli in poskušala najti tisto popolno, najbolj varno, najbolj učinkoviti metodo s primerjavo študij in ne vem česa že, pa hvala lepa, nimam niti toliko časa niti energije, da bi se v to spuščala. Tolk o tem  Wink   
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 38   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines