mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:43:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 38   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dog Whisperer  (Prebrano 122087 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #225 : ponedeljek, 28.06.2010 : 17:36:36 »

miskica, ce ne deluje, rec "a si dec al nis". Tongue Mrbit bo pa togoten in bo iz inata bolj ornk rekel. Tongue
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #226 : ponedeljek, 28.06.2010 : 17:37:11 »

To je seveda hec, da ne bo kdo (spet) prevec resno vzel. Grin Ceprav... delovalo pa je. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #227 : ponedeljek, 28.06.2010 : 19:27:35 »

Miskica in moonbeam,
kaj pa ce bi poklicale CM, da resi nastali problem. Po moje bi bila to njegova najbolj gledana oddaja  veselje veselje

  (hec mora bit, da ne bo slucajno kdo mislil, da se norca delam)
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #228 : ponedeljek, 28.06.2010 : 19:38:04 »

Drejci, enim ni pomoci  Evil  ko pri nas dec rece na prostor, gre Flip na njegov stol sedet  predaja   
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #229 : ponedeljek, 28.06.2010 : 20:31:36 »

Ma ne vem, ce bi bila najbolj gledana. Prevzgoja Erica Cartmana je ze legendarna, bo tezko preseci. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #230 : ponedeljek, 28.06.2010 : 20:38:31 »

Nanook, se strinjam da so volkovi, pa taki in drugačni divji in podivjani psi zanimivi in veliko lažji za opazovanje. Ampak. Mene trenutno zanimajo naši navadni domačo cucki, ki živijo na omejenem prostoru in pod našim vplivom.  

Svoje kuzle dam za primerjavo zato, ker jih pač najbolje poznam in nikjer ne trdim, da se vsi obnašajo enako. Sem napisala, da veliko psov se med seboj sploh ne povezuje, celo če zato imajo možnost. Precej vpliva ima tudi pasma. Nekateri pa se, in nekateri lahko naredijo trdna krdela z jasno hierarhijo in delitvijo dela. Če jih je premalo, če jih je preveč, če se skupina stalno spreminja, če jim stalno namerno ali nenamerno rušimo njihov red, potem imamo samo posamezne pse, ki so med seboj tekmeci in se prenašajo samo zato, ker se morajo, ali pa trop brez notranjega reda. Ampak: nekateri psi se definitivno lahko povezujejo v krdela z jasno hierarhijo celo na omejenem prostoru in pod našo "nadvlado".
 
Čisto nič nimam proti kliker metodi, saj jo tudi sama s pridom uporabljam pri šolanju, čeprav se namenoma ne spuščam v najbolj fine finese. Zdi se mi pa smešno poveličevati kliker metode kot edine zveličavne, vse ostalo je pa podn.
In če dobiš enega odraslega dovolj podivjanega po možnosti hiperaktivnega teleta s ketne, najprej rabiš par mesecev preden se toliko umiri, da lahko začneš z njim kaj delat. Da ga recimo naklikaš. Sem imela ene dva taka primerka, da sem si lahko vso teorijo nekam zataknila.  

Pa sploh po prebranem sodeč prav vsi pridno uporabljamo korekcije in tudi pozitivno kazen. Tudi tisti, ki se najbolj zgražajo nad korekcijami, ki si jih privošči C.M.
tole:
Citat
softi cucijih je zaenkrat deloval mrzel curek vode za vrat, ena po riti, v najslabšem primeru sem ga nekoč nič nežno zabrisala s postelje in fliknila ven iz sobe, da je kar poletel, ker je ponoči renčal name.
je  v bistvu več, kot si pri softijih privošči C.M.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #231 : ponedeljek, 28.06.2010 : 20:50:52 »

Lanabela, tudi mene. Poznavanje ekologije in evolucije neke vrste je kljucno za razumevanje etologije te vrste. Sem pa prepricana, da ni lazje, ampak precej naporno, ker imas svoje cucke na omejenem obmocju vec ali manj skoz pred nosom, pri unih si pa paparazzi.

Psi v divjini, ce ji lahko tako recemo, ne tvorijo krdel, ampak skupine. Stroge krdelne hierarhije, kakrsno pripisujejo volkovom, pri psih (tistih, ki jim pustimo, da so psi) ni.

Podcrtano: nasim vsekakor ne pustimo, zato tudi drugacno obnasanje +  psi so izredno prilagodljivi. Jih lahko z vzrejo ali vzgojo ali cem tretjim se tako zaj***, nekak se poberejo in prezivijo. Vendar pa tega ne moremo ekstrapolirati na celotno vrsto. Je tako?

Ostalo pa, ce prav razumem, tako ne leti name.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #232 : ponedeljek, 28.06.2010 : 21:48:07 »

Se kar strinjam z Lanabelo.
Ne vem zakaj se vedno vrtimo okoli bistva kot macek okoli vrele kase. Vsi ti teoreticarji naj teoretizirajo naprej in nas pustijo ziveti v resnicnem svetu.
Hierarhija v krdelu je! Tudi mi ni jasno zakaj pse primerjajo z volkovi in drugimi potencialnimi skupnimi predniki ali pac podobnimi vrstami v sedanjosti. Primerjava z volkom (pa tudi s kaksno drugo vrsto) se mi zdi nesmiselna. Volk pripada divjini in svojemu tropu, prednik psa pa je zasel v verske vode in si nasel svojega boga (cloveka), ki mu sledi ali pac zajeda (izberite kar vam bolj ustreza). Na tej tocki se primerjava z volkom ipd. nepreklicno konca. Vse zveri, ki zivijo v tropu imajo taksno ali drugacno "druzbeno ureditev", ki na prvem mestu zajema rangiranje, stopnickanje, kdo bo vodja in kdo bo zasedel druga prosta delovna mesta, ki niso tako eminentna. Ali je tropni nagon in rangiranje pri psih bolj ohlapen ali zategnjen niti ni tako pomembno. Tudi ce posameznega psa ostali psi ne zanimajo, se ta vsekakor podreja svojemu cloveku. Torej, je clovek njegov vodja tropa.
Tu se pise nekaj v stilu, da se psi niti ne rangirajo in da so pasji tropi nekaj kar niti ne obstaja zares ipd. Se nisem srecala psa, ki bi zivel po principu "flower power" (i onda svi goli pa ko sta voli)  Grin

In prav se mi zdi, da CM ven in ven opozarja na trop, dominantnost (pa naj si jo razlaga kdorkoli hoce kakorkoli hoce, ker v bistvu vsi razumemo kaj je to, le izrazamo se drugace), pa te fore, ki vam gredo tako v nos. V bistvu hoce dopovedati, da pes ni clovek in da funkcionira drugace kot clovek, kljub dolocenim vzporednicam in podobnostim. S tem problemom se lahko srecamo vsepovsod, tudi pri nas. Ali psa jemljejo kot predmet ali pa ga hocejo pocloveciti na celi crti, le malo pa nas je taksnih, ki vemo, kako je treba psa tretirati in sprejemati, da mu omogocimo polno pasje zivljenje in sebi prijetno sobivanje z njim. Osebno nimam nic proti ucenju, ki temelji le na pozitivni motivaciji, ravno tako me ne moti klikanje, ce taksen nacin dela s psom obrodi zelene rezultate. Vendar te metode pac niso primerne za vsako pasjo duso. Moji so ze eni izmed njih in pri njih sem morala ubrati drugacne poti (vsak je bil unikat zase in vsak od njih je zahteval drugacen pristop)

Meni gredo bolj v nos razni strokovnjaki, ki na vsa usta govorijo, da psa nikakor ne smemo primerjati s clovekom, v drugem stavku njihovega pametovanja pa takoj sledi... bla, bla, bla, bla no, povsem enako kot clovek. Kaj zdaj? Lahko potegnemo vzporednice med clovekom ali psom ali ne? Jaz vem, da vzporednice so, le da sta pristop in dojemanje drugacna.

Tega CM pa resnicno jemljem povsem enako kot vse ostale, kar sem ze napisala. Dolocene stvari se mi zdijo dobre in so vredne, da si jih zapomnim in uporabim, ko bo to potrebno, druge pac ne. Je pa res, da mi je njegovo dojemanje in razumevanje psa bolj blizu, kot pri kaksnih drugih strokovnjakih.
Kolikor berem kritike na njegov racun, niti ni tak problem v nacinu dela, kot je problem v tem, da s tem (baje) debelo sluzi. Hja, fousija pa res ne pozna meja.

Kaj cem, sem se ze sprijaznila, da imam doma kure  
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #233 : torek, 29.06.2010 : 01:47:29 »

Hehe, se že dva dni spravljam sem kaj napisat, zdej mi pa ni treba, ker je Drejči namesto mene. Hvala. 

Torej - Drejči, podpis.  Cool
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #234 : torek, 29.06.2010 : 06:48:52 »

Drejci, to niso teoreticarji, ampak imajo pod palcem vec prakse, kot vsi mi v tejle debati skupaj (aja, nimajo pa IPO/Bbh izpitov, ce je to za vas praksa  Evil. Smiley Prostoziveci psi o katerih pisejo so ista vrsta kot nasi psi. Me pa veseli, da ste v 10letih prisli vsaj do tocke, ko se vam zdi primerjava z volkovi bolj ali manj nesmiselna, vsaj v nestrokovnih krogih (kar kinologija zame je).

CM pa vzame prastara dejstva o volkovih (ki jih je v veliki meri povozil cas in nova dognjanja), jih malce prikroji, doda pravljice in nekaj psihologije in vam prodaja pesek sredi puscave.  Niti ne vzame dejstev o psih, ampak o volkovih.  In ja, v tem je fenonemalen. In njegov uspeh je (moje mnenje) dokaz, kako zelo malo dejansko ljudje vedo o psih. No ja, jim kaksen chicken camp ne bi skodil.  Grin Wink

Nekateri vemo, da pes ni clovek (ce se spomnim debat,...), nekaterim pa mora to povedat meter in pol visok simpaticen Cesar iz Amerike (kaj se je ze govorilo klikanju, ki je iz Amerike? bedasti Ameriji, bedaste ameriske "novotarije"). Wink In stvari, ki jih on pove, vam zna zastonj povedat se marsikdo (pa mene ne vlacit sem, ker sem v takih primerih cist mizantrop in se s folkom in njihovo psiho ne mislim zaj.ukvarjat) na kaksnem KDju. Al pa v koncni fazi citalnica. Al pa v koncni fazi amazon.com, ce citalnica ne sede. Je pa res bolj komot sedet pred tv in pustit, da ti nekdo skoraj v glavo vliva dejstvo, da je pes pes. (dobri stari casi  Evil )

In jaz ze vec let trdim bolj ali manj eno in isto. Zagotovo se vsakega psa da izsolati/vzgojiti izkljucno samo s +R in -P, sem prepricana. Ta trenutek se ne spomnim nikogar, ki bi to pocel (in kup takih, ki mislijo da to pocnejo). Prav tako sem prepricana, da je tu glavni faktor neuspeha clovek (=kot smo ze videli, krivi so vsi drugi, samo jaz ne; pes, metoda, ne pase k mojemu psu, metoda je zanic itd.. RIBE se ucijo tako, ene qrceve ribe, ki imajo baje 3s spomin, se ucijo tako (in to se ucijo tako, da sam gledas) pa se en cucek ne bo). Kar kaze samo na to, da se niste ma ama nic naucili iz njegovih oddaj, saj vecinoma ITAK poudarja cloveka, ane? State of mind pa to. IN kaj se tule bere? Zanic je metoda, pes ni primeren. Eh...

PS: Ne morem verjet, da je klikanje se vedno, po vseh teh letih, tak trn v peti. 
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #235 : torek, 29.06.2010 : 07:37:25 »

Seveda se da, če imaš čas in lahko počakaš 2 leti preden se pokažejo rezultati. In kaj vmes. Oprosti, ampak, da bom jaz čakala dve leti, da bo moj pes sploh zaštekal in bil pripravljen delati na tiste priboljške in pozitivno motivacijo  Shocked  Ker jaz bom šla z njim v javnost že danes in jutri in si ne morem privoščiti, da bo imel dve leti izpadov, ker s tem tvegaš ogromno in definitvino škodiš psu, da ne govorim okolici, ki te jemlje za totalnega podivjanca. Ko sem delala samo na pozitivno motivacijo se mi je dogajalo, da sva do določene stopnje napredovala, potem pa nič več, oziroma tako zelo počasi, da se je vmes vrnil v prejšnje stanje, sploh takrat, ko ga je kdo nadrl in sva šla od začetka. Par mesecev dela je šlo v nič. Seveda sem bila jaz kriva, kdo pa drug, pa to ne spremeni dejstva, da ni šlo več naprej. 
Pa delava trikce in vse živo na kliker in nagrajevanje, je mulc tko pameten, da lahko samo gledaš. Ko se pa zunaj počuti ogroženo, rata pa čisto podivjan, no, je včasih. Pa sem delala in s haltijem in s priboljški in z vodo, s klikerjem, vse živo sem poskusila. Sej je napredoval. Pa potem nazaj na isto, ko je penil.

Po mojem, če bi počakala še kakšno leto, da se malo umiri, bi mi pa glih uspelo  Evil  Pa žal, ko se s tem ukvarjaš že celo leto in se komaj kam premakneš in je pes tako zafrustiriran in napet, da ti poka srce, greš po drugo metodo. In če ta metoda pomiri psa, da je razlika očitna, ej, naj si to pozitivno klikanje nekam vtaknejo.

In če lahko jaz z dotikom moje noge, ker ni nič drugega kot to (je kot tlesk s prsti), dosežem, da se moj pes umiri in zaveda, da sem jaz tukaj, da mu nihče nič ne bo, bo to tudi dobil, ker je prav, da poskrbiš za mirno življenje svojega psa čimprej, ne pa da hodi po svetu kot živčna razvalina, ker se boji, ali pa je napet ob raznih srečanjih. Pa če je Sv.Peter to predlagal, mi je čisto vseeno, če meni pomaga, vzamem.

Drugače je pa kliker, nagrada, moj način dela s psom.

Pa še nekaj. Nismo vsi tako talentirani in vsak po svoje zgradi odnos s psom. Enim gre to hitreje, ker že imajo izkušnje, drugim zato, ker je pes tak, tretjim gre pa to malo počasneje, ampak prej ali slej pridejo do tja, če se trudijo. Fajn je, ko imaš psa, ki je dobesedno prilepljen nate in pozoren in gleda samo priboljške. Ko pa tega nimaš, ko se psu fučka za tebe, ker je cel naspidiran in fokusiran na ostale stvari zunaj, pa s težavo pozitivno motiviraš takšnega psa. Pa najprej porabiš mesece in mesece, da te sploh opazi in da ga umiriš, ker bezlja sem in tja in šele potem lahko začneš s delom. Meni je zdaj super fajn, po skoraj dveh letih dela s Flipom, da se končno premikava nekam. In dokler nisi v takšni situaciji in nimaš takšnega norca doma, je fajn soliti pamet, kako se ga da motivirat  Evil    O saj se ga da, zdaj že  Cool     
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #236 : torek, 29.06.2010 : 07:43:26 »

Meni je klikanje prav fino. Predvsem za učenje je zakon.
Ampak tudi proti štromu in krepkemu cuku nimam nič proti: vse ob svojem času in za svoj namen.
Če nek pes ima očiten namen, da bo požrl mačk ali napadel psa ali mimoidočega se mi zdi čista hipokrizija vztrajat na nekih  uber humanih metodah. Za take probleme morajo bit metode predvsem učinkovite.
Je pa z metodami tako kot z zdravili: vsa močna sredstva imajo stranske učinke in nobenih naj se ne je namesto zdrave prehrane.
Tako kot NEgreš ob prvih znakih prehlada v supermarket po eno dozo kemoterapije in si ne daš izrezat mandeljnov. Ni ni sprejemljivo ukvarjati se s stranskimi učinki zaradi prenagle uporabe drastičnih metod. Obenem je poudariti,da vendarle večina ljudi vse življenje  ne  rabi ne obsevanja, ne amputacije ne kemoterapije.

Enako kot v zdravstvu imamo tudi pri šolanju alternativce, ki so prpričami, da se da vse ozdraviti z meditacijo in vero v ne vem koga ali kaj. Po drugi stani pa imamo cel kup ljudi, ki jim je znikanje konkretnejših metod zdravljenja odvzelo čas ko bi se še dalo kaj ukrenit z operaijami in standardnim zdravlenjem in samo nekaj gurujev, ki so čudežnio ozdraveli ob pogledu na relikvijo.

To pišem kot prispodobo: Kliker traimning je zdrav prehrana, zdrav življenski slog.
Prisilne metode šolanja so kot amputacija, kemoterapija, obsevanje.

V zdarvstvu večin aalternativcev priznava meje svojih metod. Nekteri pa tudi ne. Enako pri fanih ene ali druge metode šolanja.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #237 : torek, 29.06.2010 : 07:45:15 »

Pa preden mi spet zacnete podikat kaj sem in cesa nisem rekla:

Moje mnenje v tej temi:

Meni je za crknit smesen. Sem pogledala ene par delov, najboljsi je tist z maltezanckom Bubbo. Za smejat, da ne bo pomote. Sicer ga pa po pravici povedano ne jemljem resno. Meni gre pri njemu fejst na zivce forsiranje krdela (pack leader, dominant, submissive). Ne vem ce je se tako (al je vmes Mecha bral), ampak takrat, ko sem jaz par delov pogledala, ma ne vem, ce je bil kaksen del, kjer omenjenih 3 zadev ne bi bilo vsaj enkrat povedanih. Se tisto nekaj, kar je sicer dokaj trotlziher, vsaj zame no, in pac ve vsak z nekaj zdrave pameti, se porazgubi med vsemi nebulozami o krdelu, alfa polozaju, vodji krdela, volkovih,... Zdaj mi pa povejte, je on+vsi istomisleci 20-30 let za cajtom? Ker po mojem mnenju je. In CM prodaja pesek sredi (kajpak pescene) puscave, ogromno ljudi pa ga kupuje. Genialna ideja sicer, za kar si zasluzi vse pohvale. O metodah, ce se ze gremo o tem, smo magari lahko brali pred vec kot 10 leti, ziher v 90ih. Kinoloski, ne peer reviewed clanki, seveda, pa mogoce gledali vse skp na kaksnem KDju?-to bojo povedali tisti, ki po KDjih hodijo, jaz ne. Nekaj me tudi moti; cist hipoteticno-ce bi vse tole kar pocne CM poceli na kaksnem kinoloskem poligonu, sem prepricana, da bi se udrihalo tako po instruktorju kot po sami soli. A je res? Ker pa to pocne simpaticni Cesar in vse tuk zlu fajn razlozi z dominanco... je pa vse kul. Ker on se je pa rodil z vsem znanjem, ki ga zdaj deli z nami. Cool Poleg tega bi se naj clovek pozanima o psih PREDEN dobi psa in kup stvari, ki jih CM pove, spadajo v to domaco nalogo PREDEN dobimo psa domov. Ne potem, potem zna biti ze prepozno! Pozitivna motivacija ni metoda, je dejstvo in del operantnega pogojevanja, ki ga, mimogrede, uporablja tudi CM.

A vam res ni jasno, da se meni zdi uspeh zaskrbljujoc zato, ker je toliko ljudi reklo "tega pa nisem vedel". CESA nisi vedel? Da mors dat psu za jest? Da ga moras imet rad? Da moras z njim na sprehod? Trije glavni elementi "exercise, discipline, and affection", bi morali biti lastnikom JASNI, pa jim ocitno NISO? A vas to ne skrbi oz. se vam ne zdi zaskrbljujoce, da ogromno ljudi o tem, kar omenja Cesar, nima pojma? Da si dejansko nabavijo psa na horuk in potem tuhtajo dalje? To zame ni primer odgovornega skrbnistva, to je tako kt da kupis ribo in doma tuhtas a rabi vodo. Roll Eyes Ja, ok, uspesen je (tudi) zaradi showa, ker raja pac hoce kruha in iger in evo ti igre. Stric je strasno simpaticen in ima karizmo, me ne moti. Moti me, da ima ocitno ogromno ljudi tako malo pojma o psih. Postavljanje mej ni novotarija, ceprav ob poplavi nevzgojenih cuckov (in otrok), je ocitno za vedno vec ljudi huda znanost. Ne vem, a gre za poneumljanje? Da so ljudje vedno bolj butasti ali gre za cist kapitalisticne fore al bi vsi radi robote al bi vsi radi rezultate z malo ali nic dela. Briga mene CM, sem ze napisala, da itak ne jemljem resno, skrbi pa me uspeh-ker njegov uspeh zame pomeni, da dejansko obstaja OGROMNO ljudi, ki o stvareh, o katerih on govori/pise, nimajo pojma. In to je zaskrbljujoce. Ne morem na piedestal, za razliko od vas, postavljat cloveka, ki razlaga stvari, ki bi morale biti ljudem v nulo jasno oz. bi jim bile jasne, ce bi se s svojmi cucki ukvarjali. Kar pomeni, da se z njimi NE ukvarjajo? Ne vem, vi povejte kako je mozno, da imas doma psa, celo dolga leta, pa nimas pojma, da mora jesti, da mora na sprehod, da ga je treba imeti rad, da je treba meje postavit,... Ponavadi se nad takim skrbnistvom, ki to ni, zgrazamo. A tukaj mu bomo pa ploskali, ker je CM bogi, ker se jst grda grda spravljam nanj (ker ste pac prebrali kar ste hoteli prebrat, ne kar je napisano)?


Zdaj pa udrihajte. Tongue
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #238 : torek, 29.06.2010 : 07:58:38 »

Deteljica, meja pri +R in -P je (zame) clovek. Ker clovek sam sebi zelo tezko prizna, da necesa ne zna oz. da bi se moral ornk spremeniti zato, da bi neka metoda uspela (recimo cist konkreten primer-jaz zase dvomim, da lahko cez spravim Ruff Love od Susan Garrett-sem pa samo nahitro sla cez, tako da kaj bolj konkretnega ne morem povedat). Pa saj se vidi, da je vedno kriv ali pes ali cas ali metoda ali kaj tretjega, nikoli clovek. Tako je vedno bilo in tako vedno bo, ker imamo vsi ljudje enkup napak.

Moonbeam, v svojem sporocilu kontriras sama sebi. Najprej priznas, da si za neuspeh kriva sama, potem pa spet pizdis cez metodo.

In dokler nisi v takšni situaciji in nimaš takšnega norca doma, je fajn soliti pamet, kako se ga da motivirat  Evil

Meni so taki norci vsec, ga imam doma, pameti ti pa ne bom solila, brez skrbi.

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #239 : torek, 29.06.2010 : 08:01:26 »

Nanook, a ti to resno?!? Mislim, vsaj to, da ljudje VEJO, da pes rabi "exercise"? In to, kar on ves čas poudarja, da "exercise" ni to, da psa za par ur na dan spustiš na vrt.
Ker verjemi, tega ne vejo. Jaz sem pred kratkim posvojila 4 letno kao miniaturno pinčico, ki je lulala/kakala noter na papir, občasno je sicer šla ven, ampak še zdaleč ne vsak dan (kaj šele večkrat na dan), bila pa je redno cepljena, spala na postelji, hranjena s kvalitetno hrano, po potrebi pri vetu, vse.

Verjemi, da je v Ameriki še več ljudi, ki teh osnovnih zadev ne vejo in ki jim (no, njihovim psom) lahko zelo pomaga, če jim en CM to pove.

Žal je tako.
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 38   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines