mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:20:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 38   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dog Whisperer  (Prebrano 122083 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #270 : sreda, 30.06.2010 : 01:16:11 »

Ne, se imajo ful radi Wink
Jasno pa ne moremo imeti skupaj vec odraslih samcev (razen tamladih in jazbecarjev, samec jih celo po pokroviteljsko umiva), tam pa ne mores bit mojster, ce gre za odrasle pse. Ce so npr. loceni in zaprti ni panike, razen se se kaksna (spet samo D.A.) psica goni..takrat pa vohas testosteron Smiley Tudi na sprehodih ni panike, pa tisti ki lovijo tudi shajajo oz. so partnerji..ampak takole doma skupaj spusceni pa no way. Ni pa nemogoce, ce dva psa rasteta skupaj..lahko sploh nikoli ne pride do najmanjsega konflikta.

Je pa en tamali, glede na to da je bil sam v leglu tako pridkan, da ni za verjet. Moj misek Kiss

Mislim da mora vsak sam vedeti in videti kdaj nekaj funkcionira in odvisno je tudi od karakterja psov..kmalu npr. pride ena psica, za katero ze v startu vemo da bo morala biti locena od drugih psic.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #271 : sreda, 30.06.2010 : 09:28:22 »

 Desobediencia, koliko časa pa traja, da pojedo enega takega telička ?  Smiley Res obvladate v nulo.  Cool
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #272 : sreda, 30.06.2010 : 10:45:09 »

Deso,kako se je pa mami Lucha navadila na nov način prehranjevanja,glede na to,da je do sedaj večino hrane dobila predelane v brikete,sedaj pa je na jedilniku slastno dišeče Wink, sveže, Shocked nepredelano Cool,kosmato Grin meso z vso vsebino vampov?
Tjaša
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #273 : sreda, 30.06.2010 : 15:08:10 »

Se vedno je(jo) pretezno brikete, samo cez meso ga pa zanjo ni. Zobe ima popolnoma bele brez scetkanja. Telicek je pa odprt samo na nekaj delih, da se za ostale ostane ker cez kozo in dlako pac ne glodajo Wink Crevesja zmecemo stran, ker se ga ob vsem mesu niti ne lotijo. Enkrat smo npr. dobili se toplo kravo, pri kateri se je zapletlo pri kotitvi in so jo ubili (preko 80 kg mesa, ki bi ga lahko prakticno jedli tudi ljudje). Tako da ima podezelje tut svoje fajn strani Smiley

Branka, za dva dni, zdaj ko je hladno.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #274 : sreda, 30.06.2010 : 15:14:47 »

Samo predstavljam si, kako bi bilo, èe bi tilile dogosi enkrat orenk skup skoèili.
Aja, se to..ko se imajo D.A. radi, se imajo RES radi in se stalno tiscijo skupaj.
Logiran
rokznidar
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #275 : sobota, 25.09.2010 : 18:20:18 »

Zelo priljubljena oddaja!!!
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #276 : nedelja, 26.09.2010 : 15:15:21 »

Zelo priljubljena oddaja!!!

Samo včasih se je potrebno opomnit točno na to - da je TV oddaja Wink
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #277 : torek, 05.10.2010 : 07:49:28 »

Ravno zadnjič sem spet videla en del "How to raise a perfect dog" (na imdbju je označena s sezona 5/24). Kjer pokaže, kako je pri sebi doma vzgojil tri mladiče, pasme: šnavcer, buldog in labradorec. Dva dobi preko vzrediteljev, labradorca pa preko društva. Potem pa vse od hranjenja, navajanja na čistočo, prvega plavanja, obiskovanja pasjih parkov in potem nekako do prve kastracije itn.

In je super, ker vzame tri "medium energy" pse, ki pa se na nekatere stvari zelo različno odzivajo, kar večkrat pripiše kar pasmi. Jaz si samo želim, da bi bilo posnetega še več iz tega njegovega projekta.

Ampak je res zanimivo, kako iz legla, oziroma od dveh kužkov izbere psa z nižjo energijo. Ker se mi zdi, da smo nepoznavalci+ljubitelji psov (če je taka kombinacija možna Huh) navdušeni, kadar mladički skačejo po nas, nas ližejo, jim skoraj repek odpade. On pa izbere labradorca, ki zadrema pred njegovim pragom, ko čakajo nanj in ne drugega, ki ostane pozoren.

Tako da je res fino imeti kakšnega poznavalca blizu, da ti izbere malo manj energičnega psa, ki ga boš lahko vsaj malo utrudil po eno/dvournem kolesarjenju ali teku. In da je s takim malo bolj "počasnim" psom morda še bolj prijetno živeti. Vsaj zase vem, da bi mi kakšen hiperaktiven pes znal povzročati težave  Cheesy. Eh ja enkrat ...
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #278 : torek, 05.10.2010 : 08:48:42 »

Ampak vidiš, ravno tu nastane nevarnost.  Cezar je poznavalec strokovnjak in zna pri leglu verjetno oceniti tudi to, da je mirnejši pes tudi sicer zdrav in njegova umirjenost ne izraža česa drugega, naprimer bolezni.

Glede ne to, da je pri nas veliko ljudi, ki pse iščejo preko raznih portalov za prodajo, da bodo ja psi cenejši in se jim ob nakupu velikokrat (seveda ne vsem) tudi sanja ne kako skrbeti za psa, seveda tudi ne morejo (tudi jaz bi težko recimo) oceniti, če so res vsi mladički v leglu OK in lahko torej izbere mirnejšega, bolj poskočnega ... ali pa je recimo mirnost posledica kake bolezni, napake ipd.

In po mojem mnenju enako velja za mnoge njegove metode, če jih uporabljajo popolni laiki, ker so njega videli na TV, sicer pa so brez vodstva, kaj šele dejansko njegovega.

Glede energije in hiperaktivnosti pa hmmm, našteti psi že sami po sebi (pasmeske značilnosti) niso ravno hiperaktivni, ko enkrat odrastejo seveda, mladič je še skoraj vsak eksplozivna bombica proti odraslosti. Razen za šnavcerja ne vem, ker z njimi nimam niti izkušenj iz druge roke, kaj šele iz prve. Tako, da pri izbiri psa pač najprej gledaš na pasemske značilnosti in če nočeš hiperaktivnega psa se izogibaš recimo  terierjem in pa "delovnim" pasmam (zelooo posplošeno). Potem pa mogoče v leglu izbiraš mirnejše, bolj bojevite, manj bojevite ... pač glede na želje, do neke mere seveda.
No tole z utrujanjem pa potem spet ni odvisno le od pasme in izbranega mladiča ampak tudi koliko kondicije potem tak pes nabere. Če na primer pri Lanabeli (sem bila ravno tam, zato sem se spomnila) bereš o Silver, boš videla, da se tudi to pri psu spreminja enako kot pri recimo človeku. Več ko recimo tečeš, več kondicije imaš in kasneje se utrudiš ...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #279 : torek, 05.10.2010 : 09:01:37 »

To je tudi meni hecno - pse Cesar vedno najprej utrudi. Ampak če jih skoz fejst 'utrujaš', potem je počasi treba že 15km ob kolesu, da se mu kaj pozna... Ali pa je pes, ko doseže nek nivo fizične aktivnosti, manj nagnjen k neželenemu vednju tudi če zaradi kondicije ni več na mrtvo utrujen?
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #280 : torek, 05.10.2010 : 09:19:54 »

Hehe, sva se spraševali isto Smiley

V teh njegovih ekstremnih primerih si res ne predstavljam kako deluje te reč.

Takole v vsakdanu je pa dovolj, da je recimo pri nas Yin dovolj razgiban, da ni na polno nabit z energijo (ni treba da je na smrt utrujen) pa se pozna razlika (uničuje itak ne).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #281 : torek, 05.10.2010 : 09:53:45 »

Če ima pes redno dovolj gibanja, potem ga ni treba utrujati do nezavesti. Samo...15km je za psa, ki je po naravi tekač tako... ravno za zajtrk, ne pa za zmatrat (če smo že pri Silverci - njej je 15km dovolj, vendar ni še utrujena - če na koncu vidi kaj zanimivega, še vedno potegne ravno tak galop kot na začetku.)

Tisto oddajo, ko si je izbiral mladiče sem gledala, nisem bila ravno navdušena. No sama nimam četrt toliko energije kot CM, pa s tako mrtvimi in dolgočasnimi psi, kot si jih je izbiral on ne bi imela kaj početi.

Pa še nekaj moram reči. Če se to, kar počne in govori C.M. še nekako da razumeti in gledati, pa so njegovi oponašalci, ki rastejo kot gobe po dežju tudi pri nas...bljak.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #282 : torek, 05.10.2010 : 10:35:57 »


Pa še nekaj moram reči. Če se to, kar počne in govori C.M. še nekako da razumeti in gledati, pa so njegovi oponašalci, ki rastejo kot gobe po dežju tudi pri nas...bljak.

Aja? Mislim, a jih je tudi pri nas ze toliko al kaj? Vem sicer, da ga marsikdo casti, ampak da bi ga prav ornk oponasali pa se razen tistih njegovih shhht (Francisco Evil) ta trenutek ne spomnim...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #283 : torek, 05.10.2010 : 11:12:37 »

Hm, Lanabela, a se naše predstave o količini teka tako razlikujejo? Moja je nab(r)ita petarda, pa si je ne predstavljam 20km ali več laufat. To je od Ljubljane do Kamnika, recimo Shocked. Jaz imam redno progo 8km, greva jo vsake dva dni v povprečju, kadar ne tečeva, sva pa na rolerjih po prbl. 6km. Seveda kak dan vmes ni ničesar, sprehod na peške, urca, včasih manj, plus nekaj tekanja za žogo. Saj ona bi po teh 8km še, ampak si rečem, da je po asfaltu tolko čisto dovolj za sklepe. A jo pretirano šparam?

Pa še nekaj - a misliš, da bi manj komplicirala bit sama doma, če bi tek podaljšale (ne mislim zdaj do mrtvega) - ker do zdaj nisem opazila, da bi to kaj dosti vplivalo, vpliva kot opažam precej bolj če ostane doma v času hranjenja ali npr. tudi kadar se rihtam od doma pretirano dolgo, da že malo v paniko pada od tistega 'ne it'. Po teoriji M.C. bi kot razumem že povečana dejavnost sama morala nekaj nucat, ali kako?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #284 : torek, 05.10.2010 : 11:26:36 »

Toliko kolikor tečeš ti, je čisto dovolj za moje samojedke, za taprave huskije, ki res hočejo  tečt moraš pa pomnožiti vsaj z 2 + ni skoraj nič tolerance (torej, vsake dva dni ne zadošča, je treba vsak dan, en dan "mirovanja" še zdrži, dva dni pa ne več).  8 km po asfaltu je kar veliko. Ali nimaš nobenega makadama ali gozdne poti?

Mislim, da proti osamljenosti ne bi dosti pomagalo. Pomaga pa proti delanju škode iz dolgočasja in zmanjša možnost pobegov na minimum.

Ja Nanook, sem že zasledila dve "šoli", kjer v svojih predstavitvah uporabljajo točno C.M. besednjak, reklamirajo njegove metode (seveda brez navedbe čigave so te metode pravzaprav), ko jih kaj vprašaš, pa ugotoviš, da jim pravzaprav nič ni jasno. Jao.

Drugače pa - meni se dobro obnese C.M. "ugriz". Namesto shhhh pa p...m...
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 38   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Dog Whisperer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines