mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 11:50:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49265 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lump
novinec
*
Sporočil: 4


« : torek, 04.11.2003 : 13:00:27 »

Pozdravljeni.
Imam leto in pol staro boksarko.S psičko ni bilo do sedaj nobenih problemov, sedaj pa se je pojavil problem , da ob naši odsotnosti začne uničevati vse stvari v stanovanju.Od tega da gre na kuhinjski pult na mizo,sedežno,zgrize in uniči vse kar najde,lula po postelji itd...Moram reči, da je bila do sedaj bolj ali manj vedno z nekom saj sva imela z ženo taki službi da sva se pač menjala in je bil pes skozi z nekom.Sedaj ima žena dopoldne službo tako , da jo moramo pustiti samo kakšnih 6ur.To vedenje se je začelo po kakšnem mesecuko je šla žena v službo.
Z ženo sva ubupana saj nimava nobene možnosti psa zapreti nakam kjer ne bo naredil nobene škode.Trenutno je zunaj v pesjaku , vendar zaradi prihajajoče zime ne bo najbolj primerno mesto za to pasmo.Prosim za kakšen nasvet, saj bova morala v kolikor tega vedenja ne bomo odpravila psa oddati. :'( :'( :'(
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #1 : torek, 04.11.2003 : 13:24:40 »

zdravo,
vajino psicko do neke mere ze razumem, da ji je dolgcas´in da je nesrecna, ce je do sedaj vedno imela druzbo, kar naenkrat pa mora biti sama (seveda pa razumem tudi vaju da morata v sluzbo ;-))
nekaj idej, za katere seveda ne vem, ce bojo res pomagale. ce res nimata prostora, ki bi ga lahko kolikortoliko "pripravila" (kopalnico, pralnico...) predlagam, da jo preden jo zapustita utrudita z daljsim sprehodom in igro, da ji pustita nekaj stvari, ki jih lahko grize (igrace, kost...), mogoce bi znalo tudi pomagati, ce ji pustita kako ubporabljeno majico, ki disi po enem od vaju (ne bi dal ravno najbolj nove), da se ne bo pocutila cisto osamljena.
odvajanje od skakanja na pult, mizo in kavc se mi zdi pa tezko, ce tega ne poskusa tudi, kadar sta doma.
sicer pa mislim, da je dobro izolirana uta v pesjaku se vedno boljsa resitev (za psicko), kot da jo oddata.
lp
marko
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #2 : torek, 04.11.2003 : 18:31:00 »

Hojla
Tudi pri nas je bilo hudo vendar jo zdaj postopoma navajamo na to da mora biti tudi sama doma in da vedno pridemo nazaj.
Poskusite jo utrudit s sprehodom potem pa jo nahranite predno greste. Dajte ji igračke in kosti za žvečenje, vsaj pri nas to deluje.
Koliko časa pa to že traja mogoče bi še malo počakali da se navadi na to saj pes ne razume zakaj mora biti zdaj kar naenkrat sam doma.
Aja pri nas se naša whippetka stiska zraven enega zelo velikega medveda mogoče tudi to pomaga.
Na začetku sem se jaz tudi malo bala kako bo saj je zelo jokala, grizla je vse tudi dalince in telefone, pa tudi kavč ampak je tudi to minilo in zdaj je vse OK.
   lp
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #3 : torek, 04.11.2003 : 18:57:13 »


Edina prava rešitev je boks, boks in še enkrat boks. Plastičen ali kovinski, vseeno.
Zadeva dela čudeže.

Preden kdo skoči v luft, da to ni humano naj si prosim poišče teme, ki se sigurno še nahajajo tu gor kje, o temu kako koristen je pravzaprav boks.

Logiran
ninci
gost
« Odgovor #4 : torek, 04.11.2003 : 19:44:37 »

Mi smo našega navajali postopoma, ko je bil še zelo majhen, najprej pol ure, potem uro,  dve itd. Pri vama je to seveda malo težje pa poskusita vseeno v soboto se odpraita po nakupih in si zato vzemita uro casa, ko se vrneta in je vse kot mora biti vzemita psicko sabo na dolg sprehod, nas je tega najbolj vesel. V skrajnem primer pa res pride v postev  boks ali dobro izolirana uta, ce nimata pralnice, kopalnice....  

Nikar pa psicke ne oddajta, le treba jo je zamotiti, veliko igrac, kasno dobro veliko zogo, tako bo imela cel popoldan delo da bo vse raztrancirala itd. Skratk NE OBUPAJTA!!
Logiran
lump
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #5 : sreda, 05.11.2003 : 08:10:42 »

Hm,hvala za nasvete.Moram povedat da sva to vse že delala.Postopoma svo jo privajala na samoto že od 6meseca dalje.Tudi dva meseca je bilo vse v najlepšem redu.Ni bilo problema je pustiti same tudi 8ur, potem pa kar naenkrat takšno vedenje.Prvič ko je naredila sva mislila , da je pač bila premalo zmatrana od jutranjega sprehoda,naslednjič je  bila dodobra zmatrana pa je vseeno naredila uničenje.Glede igračk ni bilo problema vedno je mela kakšno svojo , vendar je bila vedno kakšna druga stvar bolj zanimiva.Kakšna roža,sadje,kuhavnice, časopis,kakšna otrokova igrača itd.Skrata za njo ni bilo ovir se lotit česarkoli.Tudi  zunaj v pesjaku razgrize vse od posode za vodo, ki jo meče in grize do lesene ute.O hišnem boksu še nisem razmišljal bi se pa rad malo bolj pozanimal,zato prosim naj mi tisti ki to uporablja to malo bolj obrazloži.Še kakšnega nasveta bi bil zelo vesel.Psičko mi bi bilo res težko oddati in to bi bilo zadnje,sploh ker sem toliko truda vložil vanjo ,da sploh ne ominim denarja .

lp
Logiran
Beba
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4



« Odgovor #6 : sreda, 05.11.2003 : 08:22:39 »

"Psičko mi bi bilo res težko oddati in to bi bilo zadnje,sploh ker sem toliko truda vložil vanjo ,da sploh ne ominim denarja ."

Oprosti, ker se vtikam, vendar mi ta stavek ni čisto nič všeč. Trud in denar nista najpomembnejša stvar, ampak navezanost in ljubezen do člana družine, pa čeprav ima v tem trenutku vedenjsko težavo.

Se opravičujem še enkrat, vendar me je to pač zbodlo.

Beba
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #7 : sreda, 05.11.2003 : 08:23:54 »

Razlog je res lahko nenadna samota, lahko pa tudi ne, ker praviš, da ste jo že na to navajali in so se težave pojavile šele zdaj. Psička je morda prišla v obdobje, ko si je našla sebi zanimivo zabavo, za vas pa škodljivo. Tudi moja psička je nenadoma začela uničevati vse, kar je bilo platnenega (pokrivala z ležišča, brisače, blazine,...). Če sem jo okregala (nekajkrat sem jo zalotila), se je polulala in s tem je bila stvar za njo končana. Naslednjič pa spet veselo na delo. Nekoč sem jo opazovala pri tem delu. Kar naenkrat se ji je brez razloga utrgalo, zagrabila je, kar ji je trenutno prišlo pod zobe in scefrala na prafaktorje. Ko je uničila že veliko stvari, je sama od sebe prenehala s tem početjem. Mislim, da bo najbolje, da vaši psički to početje fizično preprečite, saj druge rešitve ni. To je ali boks zunaj, ker ga že imate, ali boks v stanovanju, ali zapiranje v kopalnico, na hodnik ali v kakšen prostor, kjer lahko vse umaknete, pustite ji samo njene reči. Pustite ji tudi kakšno vašo staro majico, cunjo, brisačo ali kaj podobnega, kar bo lahko uničila. Mislim, da bo to minilo. Vsekakor pa vam ne priporočam, da jo v takem stanju oddate, saj boste novemu lastniku povzročili same težave.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #8 : sreda, 05.11.2003 : 08:57:59 »


Edina prava rešitev je boks, boks in še enkrat boks. Plastičen ali kovinski, vseeno.
Zadeva dela čudeže.

Se strinjam s Sirtaki... Liza je bila že od vsega začetka sama, ko sem jaz v službi. Iz čistega dolgčasa je "brala" knjige, "prizkušala kvaliteto" stavbnega pohištva in okus kuhinjske mize in stolov, ter brezupno poskušala priti k sosedu na kosilo  Angry...skozi luknjo v zidu jasno... Ko sem bila doma je nikoli nisem zalotila pri uničevanju, zato je tudi nisem mogla kaznovati. Pred časom sem dobila še eno psičko in če bi bili obe spuščeni...raje ne pomislim Shocked Undecided. Zato sta sedaj kadar sta sami,zaprti v velikem kovinskem boksu. Punci sta zadovoljni, saj sta radi skupaj, jaz pa tudi, ker vem da mi vsaj še nekaj časa ne bo treba menjat celotnega pohištva.  Wink

LP, Eva
Logiran
lump
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #9 : sreda, 05.11.2003 : 09:44:20 »

Moram rači, da stavek o denarju in trudu res ni najbolje izbran.Kuža je del družine in vsi ga imamo zelo radi.Trud okoli njega pa seveda lahko merimo tudi v denarju,žal je to tako.V tem življenju vse stane,tako kot stane moja sedežna garnitura,ki je potrebna popravila ,miza,uničene odeje ,pasja šola,oprema,hrana,itd...Nikoli mi ni bilo škoda dajati denarja za vse te stvari,oz vlagati časa v vzgojo . Saj ko smo psa dobili smo se zavstno odločili , da je pač to družinski član in mu zagotavljamo najboljše kar mu pač lahko nudimo.Tako kot svojim otrokom.Nisem nikakršen brezsrčen lastnik,kot jih je mnogo ,mogoče si pač dobila tak občutek .Pa saj je vseeno,trenutno se ukvarjamo z čimprejšnjo rešitvijo situacije in oddaja res ne bi bila najboljprimerna , saj vsi razumemo,da bi bil to najslabše kar bi lahko storili psu in tudi sebi.Zato še enkrat prosim,da mi poveste vaše izkušnje in daste še kakšen nasvet.O hišnem boksu se bom vsekakor pozanimal.Mogoče bo to res najpametnejša rešitev.
lp
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #10 : sreda, 05.11.2003 : 10:42:23 »

Tudi jaz vam svetujem hišni boks. Ampak raje platičnega, ne kovinskega. Sicer so plastični dražji, ampak glede na to, da je vaša psička bokserka, in glede na njihovo predgrizavost, si bo verjetno precej uničila zobe, ko bo poskušala priti ven iz boksa. Ampak, če je pa navajena na pesjak, pa mogoče ne bo hudega v boksu. Po drugi strani so kovinski boksi lahko precej večji in pa so tudi precej svetlejši od plastičnih. V bistvu ne vem katerega naj vam svetujem Huh, ker ima vsak svoje dobre in slabe lastnosti, vse je odvisno od tega kako ga bo prenašala vaša psička.

No ja kakorkoli se že boste odločili, upam da bo rešitev uspešna.
Psičke pa nikar ne oddajajte, saj sami pravite, da je vaš družinski član Kiss.

Lp, Ivana
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #11 : sreda, 05.11.2003 : 11:21:11 »

Nasvetov si dobil kar nekaj. Jaz bi ti le vseeno predlagala, da jo daš v pesjak, ker ga imaš, ne pa v boks, kjer jo omejiš na kvadraten meter.
V kočo ji daj seno ali slamo, ko bo mraz, se bo že sama spravila v kočo.
ker je tudi moja punca preuredila pesjak, smo ji vse robove koče zadelali z kotnimi profili iz železa in tako ni mogla več delati zabotrebcov.

Tisto o denarju te pa čisto razumem, ker ji tudi jaz občasno povem, da bi imela lahko namesto nje tak in tak avto, pa imam njo.
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #12 : sreda, 05.11.2003 : 13:24:15 »

Lahko je "pamet soliti" drugemu,pravijo Grin Grin
Tudi pri nas imamo  bokserko,ki je imela v mladosti takšne izpade....
To je njen način,da vam pove,da ji ne odgovarja ostati sama,vendar se bo morala s tem sprijazniti Undecided
Kot prvo,kar bokserji NE prenesejo-zaprtih vrat!Če  so vrata v sosednje prostore(razen tistih,kamor ne sme)zaprta,je to že en vzrok,da dela neumnosti....Drugo,kar se meni zdi zelo pomembno,je to,da ji vedno,ko greste iz stanovanja,pustite vklopljen radio ali Tv-mogoče jo moti tišina.....nasplošno imajo radi zvok okoli sebe,to jim daje občutek,da niso povsem sami...vedno,ko greste ven,se poslovite in ji povejte,da morate ven in da pridete takoj ko bo mogoče in naj bo pridna(za nekatere mogoče malo smešno,a pri nas deluje).
Poskusite tudi s tem,da odidete nekaj časa ven in ko se vrnete,jo ,če je vse vredu zeeeelo pohvalite in pocrkljajte,če bo kaj narobe,jo okregajte,pošljite na prostor(če ga ima)in jo poskusite nekaj časa ignorirati...
So pa bokserji ena od pasem,ki uživajo v lumparijah in pač hočejo biti vedno in povsod poleg vas-to je treba vzeti s psom v zakup Grin Grin
Upam,da vam bo uspelo umiriti psičko in boste lahko nemoteno uživali z njo vaš prosti čas!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 05.11.2003 : 16:31:38 »

Jaz bi rekla, da tvoja psicka odrasca. Malo bo za potrpet, pa bo potem najslajsa kuza na svetu. Umirila se bo in unicevalski pohodi bodo vedno redkejsi. Kot svetuje Sonja, prizgi ji radio, "pogovori" se z njo pred odhodom, umakni vse, cesar se ne sme lotiti, daj ji nekaj igrack in kaksno cunjo in odmeri ji njen prostor (moj predlog je hisni boks).

Upam, da bodo tvojo zgodbo brali potencialni lastniki bokserjev. Naj preberejo dvakrat, saj je tole kar znacilnost pasme, zato je dobro, da se pred prihodom kuzka na to pripravijo ali pa je bolje, da se odlocijo za manj senzitivno pasmo. Bokser namrec res noce biti sam in obdobja unicevanja so ocitno za vse vec ali manj znacilna, ce jim le nudimo to priloznost. Energije jim pa tako nikoli ne zmanjka. Niti v starosti ne. Takele akcije po stanovanju ne prepreci niti dveurni predhodni sprehod. Pol ure po vasem odhodu bo bokser spocit in pripravljen na nadaljevanje.

Zelim vama, da bi cimprej nasla pravi nacin, da bosta oba zadovoljna.
Logiran

KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #14 : četrtek, 06.11.2003 : 08:27:12 »

Še nekaj bi rada dodala. Vem, da bom sprožila val neodobravanj nekaterih forumovcev, saj sem opazila že večkrat razne debate o plaščkih in podobno. Nekoč sem prebrala članek o raznih pasmah pozimi, kjer je pisalo, da bi morale vse kratkodlake pasme, napr. tudi doberman v hudi zimi nositi plašček. Če se vi tako bojite, da jo bo v pesjaku zeblo, ker se ne more ogreti z intenzivnim gibanjem, pa ji dajte plašček. Jaz sem z labradorcem (mešancem) lansko zimo imela slabe izkušnje, ker je bil preveč zunaj (na lastno željo) in je staknil vnetje mehurja. Letos sem to odpravila z nihajnimi vratci in upam, da bo v hudem mrazu rajši v hiši. Popolnoma vas razumem, da vam je žal uničenih stvari, saj vse nekaj stane. Mislim, pa da bo to obdobje minilo.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines