mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 15:49:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49452 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
reni
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #180 : nedelja, 14.12.2008 : 17:18:59 »

Zdravo.
Ja, moja izkušnja je pa podobna. Sem lastnica  psičke pame Angleški buldog, stare 6 mesecv. Moja Rozi, je netipičen predstavnik te pasme, nadpovprečno živahna, pojedla bi vse živo in neživo:), zdemolira vse kaj vidi. Ker sem bila pred Rozi lastnica buldoga 10 let, sem bila začudena nad Rozi. Namreč prejšnja psica je bila pravi angelček, v nasprotju z mojo hudičevko Rozi.
Ker živima z Rozi same v stanovanju, je zeeeloo navezana name.Od prve noči spi z mano v postelji, kadar ne delam, gre vsepovsod z mano, tudi v trgovino, me počaka v avtomobilu( se zelo rada vozi v avtu) z mano je v kopalnici ko se tuširam. Cvili pred tuškabino,  dokler ne pridem ven.Ponoči  pa spi tako, da si delima vzglavnik, ali pa tako, da ima bučo na mojem vratu. Seveda, to ima tudi slabo stran.
Ko je sama doma  2 krat pa 4 ure na dan ( na 4 ure jo pridem pogledati iz službe) mi vsakič priredi presenečenje:
Frajerka si  je že par krat odprla hladilnik in mi popapala vso hrano, pustila mi je samo konzerve, celo mleko se je prevrnila iz vrat in spila celi liter. Tako da zdaj kladilnik lepim z širokim lepilnim trakom.
Odprla si je predale od nizkih omar in vso perilo razmetala po stanovanju, sem pozabila zapreti vrata od kopalnice, mi je voziček  s kozmetiko prevrnila in pogrizla ter preluknjala vse kozmetične embalaže, tako, da sem imela celo kopalnico namazano s kremami. Od tega trenutka zapiram vrata.
Skratka, zdaj vse lepim ter pospravljam na visoko kamor ne segne. Preden ko pa grem v službo, pa jo dobro zmatram z sprehodom.
Tale moja Rozi je pravi buldog z rogeci, vedno nekaj ušpiči, vendar jo imam rada, saj če pomislim, da smo tudi ljudje ko smo bili mali, bili pravi mali vragci Grin Grin Grin 
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #181 : nedelja, 14.12.2008 : 17:29:16 »

Ja, saj... Jaz mojemu vsak dan že skoraj 3 leta najmanj 3x dnevno obljubim, da ga bom naučila letet iz 5. nadstropja, da bo letel ob steno, da mu bom vrat zavila... Samo to je vsakokrat samo izpad tam nekje potiho in za zaprtimi vrati, potem grem pa gledat, kaj je bilo, pa zobe, pa grlo pregledovat, pa... Eh, bolj nas rugajo, rajši jih očitno imamo  Kiss Ja, kaj pa naj, ko me gleda s tistimi gumbki namesto učkov, sklanja glavico in se dela taaaaaaakooooooo ubogega?
No, da ne bo pomote, takih izpadov ne dovolim, to se dogaja takrat, ko pridem domov po že storjenem dejanju. Takrat ga itak nima smisla kaznovat, ker je zadeva že pase.
Logiran
reni
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #182 : ponedeljek, 22.12.2008 : 14:52:37 »

Heeej.
Moja Rozi se je malo umirila, ali pa se mi to samo dozdeva, saj VSE zalepim, da ne more odpirat, vse dvignem na visoko, da ne more grist. Tako, da ji v dnevni sobi nič ne ostane , niti klubska mizica, celo tepihe- karpare pospravim.Tako da, ali mislim da se je umirila, ali pa res nima kaj za zdemolirat. No, bomo videli v prihodnje.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #183 : nedelja, 30.08.2009 : 09:27:06 »

Upam,da pisem pod pravo temo,saj je tema ze kar stara  Grin
Tudi moj Pik dela grozno,ko me ni doma. Ze pred kakim letom ali malo vec,sem tukaj pisala zaradi tega. Boks je biu odgovor. Kupila sem boks. In vedno,ko ga pustim v boksu,so njegovi glasi skoraj taksni,kot tisti,ko ubijejo svinjo. Trga me poleg. Vcasih preden grem po stopnicah,se razjocem,tako se mi smili. No nekaj tednov nazaj,pa si je moj lubek odprl boks. Tako mocno krempa in nori,da si je zlomil zaklopko  Roll Eyes  Zdaj sva se z atejom odlocla,da boksa ne bova vec kupovala,res je prehudo. No pa sem zacela z taktiko odhajanja za vedno vec casa. Nekako je to slo,ne vedno,obcasno. Ko pa sem sla na morje prejsni vikend,je pa iz vrat potegnil vse "metlice" , ce bi kdo pogledal nasa vrata,bi rekel da imam rotvajlerja,imam pa le nedolznega pekinezerja  Shocked Shocked

Mislite,da bi pa solanje pomagalo pri tej stvari???
Cez 3 tedne grem jabolka obirat,in bo 5 dni sicer takrat se ati na dopustu. Potem pa bo sam od 7-15 ure.  Huh

Zdaj sem rekla,bom znova zacela z odhajanjem. Ampak enostavno znori,ko grem.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #184 : nedelja, 30.08.2009 : 15:14:15 »

Uf kar smilijo se mi nekateri, ko tole berem.  Shocked Wink. Jaz moram reci da sem s svojim psom neizmerno zadovoljna. Od prvega dne ni unicil ene same stvari. Nekaj je v karakterju, veliko pa v vzgoji odprvega dne ko mladic pride v hiso. Popravljati zadeve ko je ze kriza je veliko teze, kot pa zgodnje navajanje na red. Boks je bil pri hisi od zacetka ina navajanje nanj obvezni postopek pri vsakem mladicu. Postati mora stvar vsakdana (zelo pomaga ce ze vzreditelj dela na tem).
Moj sicer nikoli ni zaprt ali omejen na en prostor, ker pac ni potrebe po tem. Bi pa brez problema pocakal v boksu, ce bi moral..... sam pa je tudi do 7 ur (sicer redko, pa vseeno se zgodi).

V zivljenju se nisem mela neukrotljivega psa, ker mislim da se tako kot otroci tudi psi MORAJO navaditi in prilagoditi na vas zivljenjski ritem in hisna pravila in ne obratno.
Imela sem prej eno unicevalko, ki mi je "pojedla" pol kuhinje pa se malo dnevne zraven, pa sva se kaj hitro zmenili da to ne gre. Enostavno je bila omejena na boks, ko je bila sama in do 8. meseca ji ni vec na pamet padlo, da bi kaj unicila. Jokanje in stokanje v boksu pri meni ne pali, sem prevec trmasta  Grin ....slej ko prej nekdo popusti in po navadi to nisem jaz.  Wink

lp
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #185 : nedelja, 30.08.2009 : 18:05:42 »

Ja,pri meni vcasih tudi ne pali. Ampak v enem letu se vedno isto dela,pa naj grem samo v trgovino,ali pa kam za kako urco,dve.
Zal mi je samo to,da sem ga prevec razvadila,ce bi ze prve dni zacela ven hodit,bi vrjetno bilo to drugace. Tako pa je bil prve mesece vedno z mano,tudi v trgovino sem ga peljala,saj je bil se tako majhen,da je lahko bil v torbici  Grin Zdaj mi je posteno zal. Pa naprimer prej pred pol ure. Sem sla po pice,pa je bil ati doma. Ampak me je vseeno pri vratih cakal dokler se nisem vrnila.  Zelo si zelim se kupiti enega psa,ze dolgo razmisljam o tem,ze pred njim sem razmisljala za bokserja,potem mi je fant kupil pekinezerja. Zdaj me je strah,da ne bi oba delala to. Ma,se mi zmesa. Pa problem je,ker ga kregam,potem pa imam slabo vest,in ga naslednje minute ze cartam. Res pa je,da ce ni priden,ne dobi keksa!!  Roll Eyes
Zdaj bova menjala vrata,ker se seliva in morava stanovanje pustiti taksno kot je bilo. A v hisi bo zopet isto,vsaka pol leta nova vrata???
Ne vidim vec resitve. Ju3 zacnem ponovno odhajanje za dolocen cas iz stanovanja. Ne vem,zakaj mu ni jasno,da se zmeraj vrnem. In se to,ima eno igraco,ki jo ima zelo zelo rad,pa mu jo dam samo takrat ko kam grem. Pa nic ne pomaga  Cry Smili se mi. Smilim se sama sebi,ker ne obvladujem zadevo. Drugace ga pa moram tudi pohvalit. Je drugace ZELO priden.  Tongue
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #186 : nedelja, 30.08.2009 : 18:09:31 »

Prvo tega porihtej, pol pa drugega kupuj..

Zakaj ga pa kar sabo ne vzameš, ko greš kam?
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #187 : nedelja, 30.08.2009 : 18:14:45 »

Tole:
Pa problem je,ker ga kregam,potem pa imam slabo vest,in ga naslednje minute ze cartam.

in tole:
Smili se mi.

sta dve popolnoma nepotrebni stvari pri vzgoji psa. Ni čudno, da se tako obnaša, če se mu pustiš. Dokler ne boš postavila pravil, ki jih mora upoštevati, pa če mu je prav ali ne (psu itak hitro kapne, kaj se mu splača in kaj se mu ne splača), in ki se jih moraš ti dosledno držat, boš lahko menjala še 43 vrat in trepetala vsakič, ko ga boš pustila samega doma.



Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #188 : nedelja, 30.08.2009 : 18:32:49 »

Zoia .. Jaz sem kronicni bolnik,pa veliko skacem po bolnicah,ne more zraven. Drugace pa ga tudi v trgovino ne vzamem vec,ker grem pocasi delat in bo se vecja kriza. Najhuje je zdaj,ko sem iz morja prisla. Prej je obcasno bil priden.

Frigga .. To pomeni,da ko slisim,ko grem od doma,da je zacel krempat in lajat. Grem nazaj domov,ga okregam da to ne sme delat,da je to fuj. Potem pa grem naprej? Pa tudi opazam,da ce se naredim,da se mi mudi,da hitim torbica,kljuci,gremo. Brez da bi ga pogledala,odhitim ven. Potem pri spodnjem vhodu poslusam,kaksna je reakcija. Nekaj casa je tiho,ko se vrnem,pa ze dela svoje. Zdaj se ne poslavljam vec od njega,ker sem videla,da to vse le poslapsam.
Frigga .. Kako pa mislis,da naj naredim?
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #189 : nedelja, 30.08.2009 : 18:35:56 »

Ne, ko greš, greš in se ne vrneš nazaj, ko slišiš, da krampa. Ker bo potem krampal samo zato, ker bo vedel, da boš prišla nazaj. Kupi kovinsko kletko in ga navadi, da bo počakal v njej, ko te ne bo. Jaz sem imela enake probleme, pa smo jih s kletko rešili. Samo moraš paziti, ko ga navajaš na kletko, da mu jo predstaviš kot nekaj pozitivnega.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #190 : nedelja, 30.08.2009 : 18:47:00 »

Ja,saj kletko ze ima. In ko sem jaz doma,tudi spi in se igra v njej. Ko pa odhajam,joj ne morem ti povedati kaksne glasove spusca  Cry Res iste,kot takrat,ko svinjo koljejo  Cry Zdaj poleti sem na bazen hodila,pa je bil v kletki skos,sosedi se ze celo leto odkar ima kletko,pritozujejo. Zaenkrat imam se sreco,da me se niso prijavili. Ne vem pa,kako bo v novem stanovanju. Kajti se selimo. Zdaj pa dobiti nove sosede,z psom,ki laja na vso moc.  Lips Sealed Kletka se ne obnese,poskusali smo eno leto in se malo,pa ni ucinka. Vedno slabse. Tudi nikoli ne grize copat ali kaj,samo vrata,in okoli vrat. Ni nobene moznosti vec? Solanje? Saj pravim,jutri spet zacnem z vajo,ker sem zdaj zafrknila,ko sem sla na morje in je bil sam z ocetom popoldan,dopoldan pa sam.  Ce danes smo sli na dolg sprehod,smo naredili cca 10-15km vse skupaj. Ko je prisel domov,je padu na posteljo. Sem rekla atiju da zdaj pa lahko grem po pico,da ne bo jokal in lajal za mano. Ma kaj,ko sem se obuvala je ze priletel,pa me cakal pred vrati. Ni lajal,ker je bil ati doma.
Res Frigga,nocem ti pameti soliti,ampak kletka se ne obnese. Mora obstajati se kaksna moznost  Undecided
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #191 : nedelja, 30.08.2009 : 18:50:46 »

Kaj pa, če bi ga zalila z vodo, ko bi začel lajati v kletki? Šok terapija mu mogoče ne bi škodila... Tongue
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #192 : nedelja, 30.08.2009 : 18:57:42 »

hahahahaha ta je pa postena. Pa bom res poskusila. Pa da vidimo !!  Cheesy Vode se namrec boji  Cheesy Torej bom to poskusila preden kupim novo,kovinsko kletko. Zdaj imam plasticno,pa si nekak odpre vrata ker zelo mocno krempa in ruka. Ce bo voda delovala,kupim novo kletko! Hvala za idejo!  Tongue
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #193 : nedelja, 30.08.2009 : 22:24:50 »

Pa obvezno nagradit, ko utihne in je tiho par sekund, minuto, da bo vedel, kaj je zaželjeno in kaj ne. Krempanje=tuš, tišina=priboljšek.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #194 : ponedeljek, 31.08.2009 : 09:12:54 »

Eno malo čudno vprašanje; kako pa veš, če (da) pes ne bo več uničeval stanovanja in ga lahko začneš puščat odprtega?

Moj je bil precej uničevalen, smo nabavili kletko, sedaj pa se mi počasi zdi, da ne bi več tega počel, sploh dopoldan ne.

Spomladi smo končno uničene stvari zamenjali in zdaj se malo bojim reskirat-kaj pa če se motim?
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines