mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 23:59:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49434 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #210 : sreda, 02.09.2009 : 10:37:07 »

Enostavno - notri nalijem prašek za pomivanje posode, podrgnem z metlico za pranje steklenic in močno sperem.
He, saj ne, da bi sploh kaj notri ostalo, ker Micka ˝pomije˝ do konca, ampak vseeno potem pomijem še jaz.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #211 : sreda, 02.09.2009 : 11:24:01 »

Kong lahko perete tudi v pomivalnem stroju, med posodo, je zelo trpežen! Ga daš pokonci na eno palčko in ga zelo dobro opere.

Sicer jaz perem igrače, povodce ipd. v pralnem stroju, med perilom, na nizki temperaturi. Flexi odvijem in zabremzam na koncu. Po pranju je trak lepo čist v celoti. Do zdaj se mi še noben ni pokvaril.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #212 : sreda, 02.09.2009 : 15:40:04 »

Evo ga. Zacela sem ovo na novo. Drzte pesti. Dala sem si uro 5min,ga zaprla v kopalnico in odsla v sobo. Laja kot zmesan. Zacel je krempat,sla sem notri in ga posteno kregala.  Angry Ko sem sla ponovno ven,je bil nekaj sek tiho,zdaj spet laja. Predlagate,da pustim uro 5min,dokler ne bo enkrat tiho in dobi keks,ali naj vseeno za 5min povecujem?
Logiran
Lexy
rad pišem
****
Sporočil: 261


« Odgovor #213 : četrtek, 03.09.2009 : 09:28:43 »

raje ga postopno zapri za krajši čas, še lažja varianta je če psa daš na prostor in mu daš povelje šššš tiho in če je tiho klikneš in nagrada pr nas je to vžgal ko sem ji rekla glas je nisem nagradila...tako pes dejansko loči kaj mora narediti.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #214 : četrtek, 03.09.2009 : 10:51:17 »

Saj on TIHO popolnoma obvlada. Takrat,ko sem doma,seveda  Wink
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #215 : četrtek, 03.09.2009 : 11:03:13 »

Kakorkoli se boš odločila glede časa zapiranja - ko enkrat greš, GA NE HODI nazaj kregat, če dela štalo. On ve, da bo z lajanjem dobil še dodatno pozornost, pa čeprav negativno.
Oni razmišljajo - bolje slaba pozornost, kot nobena pozornost. Raje vidi, da ga kregaš in si zraven, kot da te sploh ni.
Pejd stran in to čim dlje, še najbolje ven, ker če boš v sosednji sobi te itak čuti/sliši, da si zraven in bo mislil, da je kaznovan, ker mora biti zaprt.
Tako je moje mnenje.
Ko enkrat nekaj rečeš (ne vem kakšno komando mu daš, ko greš - jaz npr. svoji rečem: Misa počaka, čaka...), potem bodi dosledna in to tudi izpelji. Ne pa da se vračaš non stop...
Mi smo na začetku raje kakšno stvar doma pustili, če je nismo vzeli ob odhodu, ko smo šli, kot pa da bi se vračali nazaj v stanovanje, ker je psica jikala ob odhodu in se namerno nisem želela vračati. Bi mislilsa, da me je z jokom priklicala nazaj. Sedaj se lahko vračam in odhzajam, pa sploh ne trza.
In če ga boš pustila in šla ven - ne se potem pod oknom pogovarjat s sosedo, da te bo slišal....
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #216 : četrtek, 03.09.2009 : 11:28:30 »

Ma ne vem, jaz takih groznih izkušenj še nisem imela, pa živim s psi že 28 let. Prvi psiček je res cca en teden po prihodu ponoči občasno cvilil (ni spal z nami, pač pa v dnevni), ampak smo se od samega začetka odločili, da tolaženja ne bo in dejansko je zelo hitro razumel, da ni nič groznega, če je sam cca 7 ur na noč. Posledično je tudi razumel, da odhod v službo/šolo je nekaj čisto normalnega in da se prej ali slej nekdo vrne domov.
Enako je bilo z drugo in tretjo psičko, le zadnja prispela je prve tri mesece malce zgrizla kuhinjski vogal in eno knjigo dala na prafaktorje, ampak to je tudi bilo vse (je pa res, da je z vrta izruvala vse, kar ni bilo po njenem okusu, pa je tudi s tem prenehala). Cvilila in zavijala kot volk pa je samo prvo noč, potem pa nič več.
Obe psici, ki sta trenutno pri nas doma, sta lahko sami v stanovanju cel ljubi božji dan, oziroma osem ur (s polurno prekinitvijo vmes, ko prišibam iz službe pogledat, če je vse pod kontrolo - in JE vse pod kontrolo) - to se sicer zgodi max 10 dni/leto, ko je pač čas dopustov. Kletke oz. boksa nismo nikoli uporabljali, ker enostavno ni bilo potrebno. Še vedno mislim, da je od nas odvisno, kako hitro in v kolikšni meri bo pes doumel, kaj je prav in kaj ne.
Pa da smo si na jasnem: ta zadnja prispela (smo sicer že štiri leta skupaj, da ne izpade da je včeraj prišla k bajti) ima dokaj problematičen (beri: močan in samosvoj) karakterček, ampak kravala, tuljenja, cviljenja in uničevanja v stanovanju ni. Si pa zato da duška v naravi (...) Ampak to je že druga štorija  Undecided

Pes enostavno mora zaštekati in bo zaštekal, da biti xy ur sam, ni nikakršna drama in da to ne pomeni, da je zapuščen. Je pa res, da mora zaznati tvojo odločnost, drugače boš plesala po njegovih pravilih še naprej, to pa ti bo prej ali slej povzročilo težave s sosedi, to sem prepričana.

In se popolnoma strinjam s kocko - ni dovolj, da greš v sosednjo sobo, pojdi prav iz stanovanja in se ne vračaj, ko slišiš tuljenje. Bo trajalo malo dlje, ampak se splača.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #217 : četrtek, 03.09.2009 : 11:51:43 »

Ampak Kocka,enkrat se bom vedno vrnila,pa bo spet mislil,da sem se zaradi tega,ker laja in praska po vratih. Do zdaj sem uspela samo to,da ko grem na wc,ga ne spustim v kopalnico. Pa se to,ce me dlje ni ven,bo zacel jokat. Ampak ne vedno,me pa zvesto pocaka pred vrati kopalnice.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #218 : četrtek, 03.09.2009 : 12:07:53 »

mimi89bu, kako pa reagiraš ti, ko prideš iz kopalnice? Ker če ga ob vrnitivi iz kopalnice pomiluješ, crkljaš in cviliš skupaj z njim, potem je logično, da bo pes s takšnimi scenami lepo nadaljeval, ker dobi vse tisto, kar hoče. Kaj, ko bi enostavno šla mimo njega v drugo sobo oziroma iz stanovanja? Jaz še vedno pravim, da bi morala VEN in se ne vrniti najprej pol ure, potem pa vedno dlje. In ja, če uničuje stvari, potem pa direktno v boks in ti iz stanovanja VEN. Ne vem, nisem sigurna da je to pravi način, vendar se mi zdi edino razumljivo v tem trenutku, ker se mi zdi situacija že malce skrajna. Ne bi bilo slabo, da se obrneš po bolj strokoven nasvet na kakega pasjega psihologa, ampak še vedno trdim, da se moraš predvsem držati pravil, brez izjem. Pa si misliš, da bi tvoj pes imel kilažo rottweilerja?? Stanovanja verjetno ne bi bilo več... Tole je po mojem šlo malce predaleč in samo od tebe je odvisno, kdaj boš temu naredila konec.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #219 : četrtek, 03.09.2009 : 12:12:43 »

Pa bodi hitrejša od njega in pridi ven iz wcja (za wc itak že razume, da vedno prideš ven) preden začne gnjavit in ga pohvali dokler je še tiho in da mir. Če pali na priboljške, mu daj še priboljšek.
Sčasoma ta čas podaljšuj in ni vrag da bo dojel, da če da mir, ko prideš ven dobi nagrado, če rogovili pa ne.
Kadar teži bi ga jaz ob prihodu gladko zignorirala, da bi razumel, da ga ne šljiviš ker je tečen.
Torej:
- kadar je ob ˝prihodu˝ priden, dobi nagrado
- kadar ob prihodu teži, laja, praska NE DOBI NIČESAR (tudi huda nisi nanj), samo ignoriraš ga.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #220 : četrtek, 03.09.2009 : 12:15:15 »

Tudi jaz menim, da je situacija zrela za en zares strokoven nasvet - predvsem nasvet tebi, kako delati s psom, da boš razumela, da je pes (poleg karakterja, ki mu je pač prirojen) predvsem proizvod tvojega ravnanja in obnašanja.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #221 : četrtek, 03.09.2009 : 13:32:52 »

Ja,vedno sem ga ignorirala. Vcasih kregala,kadar je kaj zlomil. Naprimer metlice na vratih. Danes sem klicala kinološko društvo. V nedeljo je prvo srecanje  Cheesy Wish me luck  Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #222 : četrtek, 03.09.2009 : 14:38:32 »

Super da si poklicala KD Smiley
Sicer bi mu pa jaz cel svet malce obrnila na glavo. On ga je tudi tebi, si zasluži, mulc, hehe.

Trenutno je v poziciji, da ti on pove kaj hoče, da prihajaš in odhajaš po njegovi volji, da pritisne na določeno tipko, ki se ji reče uničevanje in histeriziranje točno takrat, ko nekaj želi in ve, da bo tako tudi dobil. Jaz bi začela na novo gradit celo hierarhijo, ker nekako mislim, da to ni prave vrste odtegnitveni strah, ampak bolj 'jaz zdaj takoj zahtevam, da moja služabnica pride nazaj'.

Moj predlog - vrzi ga dol s kavča, naj počiva v posteljici, spi naj v dnevni, ločen od tebe ali na dekici na tleh ob tvoji postelji, stanovanje zapuščajta tako, da greš vedno ti pred njim, tudi na vrvici naj te ne vleče, čeprav je en mali penzelj in te to zato ne moti. Ne hodita ven takrat, ko hoče on, ampak, ko hočeš ti. Isto mu ne dajaj jest, ko hoče on, ampak, ko hočeš ti (ko začne fehtat in je lačen, počakaj da neha in mu postavi na tla na skrivaj, ko ga ni zraven. Šele potem ga pokliči). Ne odpiraj mu na njegovo pobudo vsakih 5min vrat, ker hoče iz ene sobe v drugo ali na balkon. Igrajta se na tvojo pobudo in na koncu igre bodi ti zmagovalka. Fehtanje za priboljške iz mize in ostale prigrizke začasno ukini. Malo po malo ga čez dan 'muči', da ti za pohvalo in nagrado po malem izvaja povelja, ki jih zna. Mu bo hitro potegnilo, da se ti je 'zmešalo' in da se je zdaj vse spremenilo. V takih pogojih boš veliko laže odpravljala tudi tisto, kar te najbolj moti. Po eni strani mu s tem izbiješ iz glave idejo, da je glavni in on odloča, po drugi pa mu spremeniš celotno odzivanje okolja in bo bolj pripravljen na vse novosti, tudi to, da ne sme težit, ko greš.

Kadar naredi kaj nesprejemljivega in ga misliš kregat, naredi to 'po moško' (sori vsem nam ženskam) - hipno, čisto na kratko, ampak kot bi se podiral svet. Zaderi se tako, da bo mislil, da prihaja konec, polij ga... karkoli narediš, naj bo to takoj, zelo ostro in zelo na kratko. Nič počasi 'kregcat', pa sto let trme kuhat in mu razlagat, kako je bil poredkan, ker ima medtem čas premišljevat. Če se mu pa takoj za napačnim vedenjem ena baba zdere na ušesa, da se zemlja maje in mu rito pretrese, bo pa od tega odnesel predvsem prepričanje, da take zoprne nevihte noče več za nobeno ceno.

Skratka bodi stalno ti šefica, sploh če tudi on ves čas študira, kako bi bil šef.
Uči ga tudi povelje 'čakaj' - najprej zunaj, kjer ni toliko našpičen, potem kasneje noter. Medtem doma uporabljaj boks in ne dovoli, da ti v njem kakorkoli galami (kot rečeno ukrepaj takoj, ko začne). Ko se učita čakanje, ga priveži na drevo, kak stebriček, reci sedi in potem čakaj. Za sekundo se skrij za vogal in se spet pokaži. Pohvali ga in občasno nagradi. Ne zganjaj pa histerije, ko se mu prikažeš, da si spet ne bo mislil, kako je to ena velika reč, da je spet s tabo. Ponavljaj vajo še doma, podaljšuj čas odhoda od 5 sek. na uro in več. Med vajo doma bi ga jaz na kratko privezala na kak radiator od koder ne doseže pohištva ipd., da te ne bo mogel kaznovat z uničevanjem ali pa bi ga zaprla v boks.

Rešitev je pomoje na vidiku takrat, ko si začneš predstavljat, da ima tvoj pes 40kg - jemat ga začneš resno in mu zato striktno kažeš, kakšno vedenje je zate sprejemljivo in kakšno ne. Tukaj naredi napako veliko lastnikov malih psov, ki jim vse dovoli, ker izgledajo neškodljivi, potem pa se s časom spremenijo v teroriste in izsiljevalce, da se počutiš huje, kot bi imel doma tri ogromne doge (tistim takega vedenja itak ne bi dovolil, ker bi vedel, da bo potem res dizaster).
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #223 : četrtek, 03.09.2009 : 14:55:00 »

Ah prehitro sem se veselila. Prevoza ne bo za v solo  Cry Zalostna totalno.  Hjooo da more vse narobe it.  Cry Ja,danes sem bila MOSKO STROGA. Sem ga obrnila na hrbet-pravijo da se takrat pes pocuti podrejenega-in prav tresel se je,ko sem ga nadrla. Boscek,ampak tega ne bom vec prenasala. Se bo ze moral navadit na dretje,ce drugace ne bo slo. Glede spanja bo ostal na moji postelji. Drugace pa je veliko v boksu. Danes sem zacela bolj pozorno gledat obnasanje pa videla. Naj trdno spi,ko bom se jaz prestavila za 5m bo sel z mano. Joooo!  Shocked Tudi povelje pocakaj obvlada,pa tudi ne,ko je sam. Odvisno od njegove volje. Drugace glede hrane tudi ne gnjavi,niti glede igre. Vseposod sem jaz sefica. Le tukaj hoce bit on,in mu nekak uspe,da se vrnem. Ampak oditi pa tudi ne morem nekam za celi dan,me sosedi ubijejo  Roll Eyes Grem za kaksno uro,dve. Ko pridem nazaj do spodnjih vrat,ce slisim da se laja,se grem na pijaco (recimo danes). Pa je vseeno lajal ko sem domov prisla potem. Pa zacel skakat po meni,pa sem ga stran odrivala. Pa ga ignorirala. Potem je zacel samo se jokat. Zdaj pa spi kot kop,seveda,ko ni mogel prej spat,ko me ni blo!!!  Angry Ampak vseeno,cim grem v drugo sobo,je ze za mano v isti sekundi. Joj,ljudje,nikooooooool ne razvajajte prevec psa.  Undecided Sej sem rekla prej ateju,da nikoli vec ne razvajam toliko. In ko Pika ne bo vec,ko bo naslednji. Ce ne bom imela sluzbe takrat ga sploh kupim ne.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #224 : četrtek, 03.09.2009 : 15:20:38 »

Sej psa lahko razvajaš, ampak pri vsakem psu je meja, čez katero ne smeš it in se razlikuje od psa do psa. Pri enem ne bo težav, če pes spi na kavču, pri drugem bo to problem. Zato pa je lastnik tisti, ki prepozna in določi omejitve, ki jih mora dat svojemu psu, da lahko bivata skupaj v harmoniji. Kje pa piše, da je vsak pes za na kavč. Pri nas se gre na kavč samo in samo v primeru, da sem jaz gor in da je povabljen. Drugače ve, da ne sme gor. Je traba vzgajat psa in ne pes lastnika.
   
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines