mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 11:08:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49447 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #240 : torek, 26.01.2010 : 17:35:07 »

Glede kletke pa tako-noter se papa obroke, gloda priboljške (najstrožje prepovedano je priboljške po hiši vlačit), se skriva igrače pred Royem,....
Se trudimo,da je kletka kul.
Lahko se tudi malo vratca zaprejo (npr.ko brišem po tleh) in bo pridna počakala.
Če bi jo zaprla za več časa in jaz sedela v dnevni ipd, bi verjetno malo piskala, sigurno pa ne bi zganjala takega kažina.

Na lastna ušesa sem slišala kako tuli enkrat,ko sem zjutraj obležala v postelji z migreno.
Psa je porihtal moj fant in nato odšel v službo. Jaz sem medtem spala kot čok.
Ene pol ure po odhodu je začela tulit in ni nehala debelo uro, dokler meni ni počil film (medtem se nisem niti premaknila,da me ne bi slišala, ker me je zanimalo kdaj bo nehala)
Sem pridrvela iz spalnice in se drla ko blesava. Carolina je utihnila še predno sem not prišla in je pridno in tiho čičala, dokler je malo pozneje nisem ven spustila.

Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #241 : torek, 26.01.2010 : 17:39:06 »

Glede zasede pred blokom in vode me zanima dvoje:

1. predno jaz pridem nazaj v kabinet, me bosta psa sigurno slišala in že zdaj vem,da bo ona takoj utihnila,čim bo slišala moje korake pred vrati. A bo razumela,da sem jezna zaradi tuljenja.

2. Voda-se bojim,da če jo bom spricala, da jo bom samo prestrašila.  Huh Že tako je precej plašna psička.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #242 : torek, 26.01.2010 : 18:37:04 »

Če jih puščaš v kabinetu, mogoče ne bosta slišala, če jima boš pripravila "zasedo". Torej: pustila odklenjena vrata, zunaj v avtu sezula čevlje, se oblekla tako, da ne bo nič šumelo... Vsaj za probat je. Če drugo ne, da ima gor pršilno ovratnico in jo ti pred vrati "manevriraš".

A se ti svita, če je to njeno obnašanje odtegnitvena stiska al preprosto teženje,  ker ve, da bo zmagala?
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #243 : torek, 26.01.2010 : 18:52:32 »

A se ti svita, če je to njeno obnašanje odtegnitvena stiska al preprosto teženje,  ker ve, da bo zmagala?

Ona malo jokca tudi, ko je v pisarni in grem jaz ven. Ko je v varstvu pri mami, hodi na balkon kukat.
In zadnjič, ko sem jo v Ljubljani pustila prijateljici, je povedala,da se je mala res zelo dolgo še ozirala za mano.
Ko smo se pozneje dobili, je tekla proti avtu, skočila not in se takoj zvila v klobčič in zaspala.
Mislim,da ne uveljavlja svoje.
Sam bog ve, kaj je doživela v prvih 2 mesecih svojega življenja  Undecided
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #244 : torek, 26.01.2010 : 20:28:18 »


Aja, živimo v bloku in eksperimentiranje v stilu "pusti jo, poèasi bo že nehala tulit" ne pride v poštev, ker me bodo sosedje prisilno izselili.



K vsem že naštetem zgoraj bi dodala samo tole - sicer bi verjetno treba bilo z dopustom - ampak kaj pa če se jo pusti tulit takrat, ko je večina sosedov v službi?
Midva sva, ko nisva bila ziher kako bo z Yinom, ko bo sam, na oglasno desko že vnaprej obesila obvestilo, da se oproščava za morebiten hrup, ker se navaja biti sam.
Prve dni je jokal samo, da sva smeti dol nesla. Sva pazila, da nikoli nisva vstopila, ko je jokal in ga počasi puščala najprej samo za zaprtimi vrati in sva se oglasila, če je kaj začel, potem sva šla pol nadstropja niže in se spet oglasila če je začel. Ko je dojel, da vedno prideva nazaj tudi če je tiho sva ga začela puščati 15 min samega, pa pol urce ... (in ugotovila, da je ubistvu popolnoma neproblematičen, ker smo bili zmenjeni v manj kot tednu. Sedaj ne joka nikoli, razen če smo kdaj dalj časa vedno skupaj  - počitnice - in mora potem naenkrat spet biti malo sam. Pa traja dan ali dva in je spet ok).
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #245 : torek, 26.01.2010 : 20:54:17 »

Trapasto, ampak a misliš, da bi se na vrvici, ki bi nadomestila boks in bi segla tako daleč, da ne bi bilo nič pametnega za uničit na dosegu tac in zob, tudi tako drla? Mogoče ji gredo na živce zaprti prostori, tu pa bi bila bolj svobodna. Poleg tega ji meter in pol vrvice da v bistvu 3m gibalne površine (1,5 v levo, 1,5 v desno), to je pa celo več od boksa.

Recimo da tam, kjer najrajši spi, ko ste doma, odmakneš vse kar se odmaknit da, ušraufaš v steno rinkco in karabinček in jo preden greš pripneš na primerno dolžino. Pustiš ji posteljico in kaj njenega, kar lahko demolira. Ne sliši se lepo, ampak mogoče bi bilo pa zanjo manj stresno, kot pa tole Undecided?
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #246 : torek, 26.01.2010 : 21:04:48 »

Jaz sem vse povrsine, ki se jih je lotila grist (okvirje od vrat, vogale sten, omare) naspricala z alkoholnim kisom za vlaganje in se mal popoprala cez. Od takrat je mir. Enako sem svetovala posvojiteljici Iggyja, ki se je tudi lotil okvirjev od vrat in je tudi takoj nehal. Nobene stvari iz blaga ne smem "pozabiti" na dosegu zob, zato je vse umaknjeno oz. sta sobi, kjer bi bilo to na voljo (spalnica in dnevna), zaprti.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #247 : torek, 26.01.2010 : 21:52:38 »

Nobene stvari iz blaga ne smem "pozabiti" na dosegu zob, zato je vse umaknjeno oz. sta sobi, kjer bi bilo to na voljo (spalnica in dnevna), zaprti.

Kaj pa postelja, Carolina je že 3 uničila.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #248 : torek, 26.01.2010 : 21:54:29 »

Pa če boš slučajno sprobavala tak patent, glej, da zvrtate globoko luknjo v steno in da namontirate en konkreten hakelj... da ne boš prišla slučajno domov in te bo soseda čez luknjo v steni grdo gledala, zraven pa zadovoljno Carolino čohala Tongue
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #249 : torek, 26.01.2010 : 22:00:50 »

Pa še to, zakaj je pa v avtu pridna in se ne dere in praska po šipi, ko grem v trgovino?  Huh

Računam na to,da jo bo minilo, ko bo ven iz pubertete.
Je pa mogoče res malo preveč navezana name. Tudi zvečer spi tam,kjer sem jaz. Če grem v kuhinjo, bo spala tam, če sem v dnevni spi ob kavču in zdaj je pod rač.mizo.

Pa če boš slučajno sprobavala tak patent, glej, da zvrtate globoko luknjo v steno in da namontirate en konkreten hakelj... da ne boš prišla slučajno domov in te bo soseda čez luknjo v steni grdo gledala, zraven pa zadovoljno Carolino čohala Tongue

 Grin mi še na misel ne pride. Bi ziher vrvico pregrizla, poleg tega pa imamo tako nabasano stanovanje, da ni šanse,da ne bi dosegla vsaj kakšne omare. Pa še v parket bi verjetno luknjo naredila.

Bom jaz metodo Sunny Day uvedla, pa da jo vidimo herojko  Evil
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #250 : torek, 26.01.2010 : 22:04:12 »

Pa še to, zakaj je pa v avtu pridna in se ne dere in praska po šipi, ko grem v trgovino?  Huh

Hehe, mala je pogruntala, da je avto bolj začasna osamitev od stanovanja in se s tem lažje sprijazni Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #251 : torek, 26.01.2010 : 22:17:20 »

Predlagam, da naj tudi spi v kletki. Naj poveže kletko s spanjem, ne toliko s prehranjem ali čim drugim. Ko se gre v kletko se gre spat. Ne igrat... Če za zraven dobi še kong s hranco ali kaj podobnega pa ni panike Wink
Brez kompliciranja.

Zanj kletka ni spanje, ampak postaja...
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #252 : torek, 26.01.2010 : 22:46:19 »

Predlagam, da naj tudi spi v kletki. Naj poveže kletko s spanjem, ne toliko s prehranjem ali čim drugim. Ko se gre v kletko se gre spat.

 sram
Uf, to je pa tudi zame kazen. Se cartamo in božamo vsako jutro. In ko je vikend, jo pošljemo nazaj spat in mala vedno uboga in zaspi še za pol urce.

Ne dvomim pa, da je to res pametno.
Logiran
miša1
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #253 : četrtek, 11.02.2010 : 20:46:36 »

Živjo! Imam 8 let starega bokserja in očitno je v drugi puberteti. Z njim nikoli nisem imela nikakršnih težav, sedaj pa je začel, ko nikogar ni doma uničevati stanovanje (do sedaj ni bilo nikoli nobenega problema, tudi če je bil sam daljše obdobje). Pred kratkim sva se preselila in po kakšnih treh mesecih je odkril novo zabavo. Ko pridem domov in je stanovanje "preurejeno" ga kregam, ampak ne vem ali res razume zakaj je kregam, vsekakor pa to nima nikakršnega učinka. Nimam nobenega prostora kamor bi ga zaprla, da bo "manj škode", nimam vrta, tako da tudi pesjak odpade. Boks pa se mi zdi malo kruta rešitev (sploh za celo doplodne). Ko grem od doma mu povem, da naj bo priden, da pridem nazaj,....in da naj pusti omare pri miru, ampak tudi to ne pomaga. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem in predvsem kakšno učinkovito rešitev?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #254 : četrtek, 11.02.2010 : 20:55:55 »

1. Psa moraš primerno zmatrati, preden ga pustiš samega doma, tako da je zadovoljen, da lahko malo počiva.

2. Odlična rešitev je kletka.  Pa ne taka, ki jo bo dojemal kot zapor, temveč taka, v kateri se bo dobro počutil tudi takrat, ko boš ti zraven. neke vrste prostor, kjer ima svojo dekico, kakšno igračko ipd. Seveda mora biti dovolj velika in nanjo ga boš moral navaditi počasi, ker takoj zagotovo ne bo navdušen. V  njej naj bo vsak dan nekaj časa, vrata pa naj bodo odprta, dokler ne bo kletke nehal dojemati kot bav-bav.

Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines