mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:25:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 162 163 164 165 166 [167]   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 247654 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #2490 : četrtek, 02.04.2015 : 21:30:07 »

Bom dodala en majhen piskerček v to debato, glede na to, da imam psico, ki je med neznanimi psi v večini prestrašena. Zakaj v večini? Ker jo spuščeni psi, ki razumejo telesno komunikacijo in se ne vtikajo vanjo, če si tega ne želi, zelo pomirijo. Medtem, ko jo psi na povodcu, ki se zaganjajo v vse in vsakogar spravljajo v velik stres. Celo tako velik, da ne želi nikakršne komunikacije več sploh in z repom med nogami klavrno, po 'skrajšanem postopku', odpeketava domov.
Kaj želim povedati? Da rajši vidim odvezane pse? Morda. Ampak take, ki razumejo, da pes ne želi stika, če pokaže, da si ga ne želi. V nasprotnem primeru naj bodo psi obvezno na povodcu ali še bolje, da se umaknejo v samoto. Zakaj? Ker vsakič, ko tak pes v ravni črti leti do moje psice, pa čeprav samo zato, ker bi se rad igral se, če ne v celoti pa vsaj delno podere več mesečni trud, da psica sprejme oz. se ne počuti nelagodno ob prisotnosti 'normalnega' psa. In ja, take včasih tudi naderem. Pa ne zato, ker bi mislila, da bo to karkoli spremenilo, ampak ker sem v tistem trenutku resnično jezna, čeprav oni nimajo pojma, zakaj sem tako odreagirala. Kasneje mi je večinoma žal, da nisem normalno razložila zakaj tako ravnanje psa ni ok.
Prav pred kratkim smo bili v zelo neprijetni situaciji. Bili smo na izletu in smo se vmes ustavili na kavi. V izletniški koči so imeli psa, ki je tam očitno domač. In je silil v psico do konca, kljub temu, da je psica po sicer prijetnem prvem spoznavanju pokazala, da si družbe več ne želi. Pes pa še kar, nikakor ni poštekal. Ok, ker smo bili tam mi gostje in pes na nek način doma sem to sprejela in onemogočila dostop psa do psice, smo spili tisto kavo na hitro in odšli. Ampak lastnikom psa se to ni zdelo nič kaj takega. So se celo smejali češ, kako prismuknjen si, da ne razumeš.
Da zaključim. Vsekakor si želim, da bi bilo več 'normalnih' psov spuščenih tam, kjer je to primerno. Pod primerno štejem tudi sprehajalne poti, ki jih uporabljajo ljudje, ki nimajo psov. Osebno imam več izkušenj s tem, da drugi ogovarjajo mene oz. bolj kot mene ogovarjajo psico (itak, bel 'plišast medvedek'), kot da se psice, ki je spuščena s povodca in gre po potrebi na ukaz 'počasi' (v najinem jeziku to pomeni poleg) bojijo. Ne boste verjeli, tudi to je precej moteče. Zakaj mora biti moja psica vedno pripravljena na to, da jo drugi ljudje ogovarjajo in božajo? In zakaj moram biti jaz vedno pripravljena na to? Tam sva zato, da se psica sprehodi in navoha njej zanimivih vonjav, ne zato, da mimoidoči otroci vidijo 'medvedka' od blizu, ter da se vsi mogoči psi lahko zdivjajo med sabo. Za to imava tiste, ki jih poznava ali želiva spoznati.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2491 : petek, 03.04.2015 : 09:14:16 »

Mene pa na dnevnih sprehodih redno ziritira ena babica, ki na sprehod vodi eno malo belo fuuul prijazno omelce, ki ga imata naši dve celo radi. Zakaj? Baka ful čuva (v stilu - to je moj dojenček, čuvala ga bom, ali pa umrla) tole zlato omelce. In ko vidi, da se mi približujemo, na pol popusti fleksi, da omelce visi na njem in se trudi priti do naših psov, ki bi se z omelcem fuuul radi igrali, ker so pač frendi (gospod od omelca občasno to namreč celo pusti). Vendar psa, ki se trudi priti do naših, neprestano zadržuje na razdalji vsaj pol metra od naših da se ja ne morejo povohat, zraven pa bakica gruli - o, glej tvoji prijateljčki, glej kako so pridni, bla, bla, bla... za ponort. Naši Micki ful razočarani, omelce ful razočarano, baka pa cela pomirjena, ker je spet enkrat tako lepo poskrbela za svojega ljubčka. To je meni za pop****t nevrotično.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2492 : petek, 03.04.2015 : 09:22:43 »

 Grin Grin Grin To si pa tako zivo predstavljam.  Grin Omelce.  Kiss
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2493 : petek, 03.04.2015 : 09:27:07 »

Mhm  Grin Angry
Istočasno pa ga, ITAK, v avtu prevaža kot sovoznica na sprednjem sedežu v naročju. Ker pri njej je njen otroček najbolj na varnem  Roll Eyes Roll Eyes Lips Sealed
Tolk o nevrotičnih lastnikih Roll Eyes
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2494 : petek, 03.04.2015 : 12:54:44 »

Saj se cist strinjam, da tudi tak esktrem ni ok. Samo opisala si pa res tako fajn.  Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2495 : petek, 03.04.2015 : 14:13:07 »

Saj nisem komentirala tvojega pisanja, sem samo še mal dodala Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2496 : petek, 08.01.2016 : 10:45:51 »

Pred ogledom preberite: Film je dolg nekaj trenutkov in čeprav vas bo na smrt strah, med snemanjem ne pride do napada. 
Oseba, ki je delila posnetek, je sicer včeraj, 7. 1. 2016, dodala zapis, da so ji oblasti v Middletown Ohio odgovorile, da pes otroka ni napadel.
Ne vem, ali naj upam samo to, da bosta pes in otrok pri takih skrbnikih še dolgo živa, ali tudi to, naj take starše in lastnike psov vednarle sreča pamet.

Po ogledu preberite: Otrok in pes - za oba smo odgovorni odrasli - klik


klikni na sliko

Pamet in odgovornost v roke, naučimo se prepoznavat signale, ki nam jih psi pošiljajo, ravnajmo odgovorno v vsakem trenutku ... pa bomo vsi jokali le od veselja ... mi, otroci in psi.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2497 : ponedeljek, 05.06.2017 : 06:42:04 »

Podpornikom reševanja vseh in vsakršnih psov iz domačih in tujih logov v razmislek. Ko se bo zgodilo pri nas, bo zadelo vse pse in vse njihove lastnike, ne le tistih, ki bodo v incident direktno vpleteni.



Another tragic fatal dog attack has occurred this week. The breed of dog is irrelevant in the long list of factors involved in this case.

The basic order of events are:

- Dog bites child in previous home, leaving multiple wounds.
- Dog lands in shelter
- Rescue group that claims to "rehabilitate" dogs with severe aggression problems pulls the dog from the shelter
- Dog undergoes three months of "rehabilitation" at rescue using aversive methods, including the shock collar he was wearing when adopted
- Rescue group adopts dog to a woman who lives with her 91 year-old mother
- Dog attacks and kills elderly mother within hours after adoption

The rescue's website has a statement expressing their condolences to the family, claiming that none of them "could have predicted this horrible event."

Except that they could have.

While no one can predict dog behavior with 100% accuracy, past behavior is our best predictor of future behavior. If a dog's choice when startled, scared, or hurt is to bite with enough force to cause injury, then the next time they are startled, scared, or hurt, you can pretty much predict that the next bite will probably cause injury.

Now, a bite is not the same as a fatal attack. I do believe that the rescue, given the repeated use of reality show language on their website, lacked a fundamental knowledge of behavior necessary to see the warning signs of such an attack. However, they DID have prior knowledge that the dog had previously injured a child.

In addition, they ignored three significant indications that this might happen:

1. The reality show from where they seem to get most of their information about behavior has multiple warnings not to try the methods without a professional. Other than running a rescue for 8 years, there is no indication that anyone there was a professional qualified to work with cases like this.
2. You can't live in the world of dogs and not encounter debates about training methods. So, it is highly unlikely that they never encountered any warnings about the use of aversive methods for aggressive behavior.
3. Many shock collar manufacturers now have warnings not to use these tools on dogs with aggressive behavior. One such warning:

"WARNING. Not for use with aggressive dogs. Do not use this product if your dog is aggressive, or if your dog is prone to aggressive behavior. Aggressive dogs can cause severe injury and even death to their owner and others."

So, there are at least three warnings that were ignored, in addition to the dog's past behavior.

...

BAD RESCUE HURTS DOGS

...


celotna objava na klik

- More on claims of "rehabilitation"
- News report of incident
- Dr. Reisner provided a very thorough explanation of the factors behind the fatal attack
- Rescue Decisions: The Dog or The Community, from Paws Abilities
- Rescue Best Practices Guidelines (PDF)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2498 : petek, 03.11.2017 : 22:38:54 »

V Hrastniku pes napadel moškega, ki je sprehajal svojega psa, in ga hudo poškodoval
Hrastnik, 03.11.2017 21:03 | U.Z.
V Hrastniku je pes napadel moškega, ki je mimo hiše sprehajal svojega psa. Napad so poskušali preprečiti mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ko so na kraj prispeli policisti, so psa ustrelili. Hudo poškodovanega moškega so odpeljali v bolnišnico Trbovlje.

Okoli 16. ure so bili ljubljanski policisti obveščeni o napadu psa v Hrastniku.

Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je pes napadel občana, ki je takrat mimo hiše lastnika psa sprehajal svojega psa. Pes je oškodovanca huje poškodoval. Napad so poskušali preprečiti oz. odvrniti tudi mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. Ko so na kraj prispeli policisti, so uporabili strelno orožje in psa pokončali.

http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/v-hrastniku-pes-napadel-moskega-ki-je-sprehajal-svojega-psa-in-ga-hudo-poskodoval.html

FOTO: Drama nad Hrastnikom
Avtor: uk -  3. novembra 2017; 16.58

http://www.zon.si/foto-drama-nad-hrastnikom/
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2499 : četrtek, 10.05.2018 : 11:48:56 »

Nevaren pes v zavetišče, lastnica v prisilno hospitalizacijo
A. V., 10. maj 2018
Pitbulterier je v bližini Kopra napadel več psov, toda policija je nato imela težave predvsem z njegovo lastnico.
Psa so dokončno odvzeli
Koper – Nevaren pes je zadnje tedne večkrat ogrožal v Kopru, očitno pa je precej napeta zgodba vendarle končana. Ljudje se tako lahko spet brezskrbno sprehajajo s svojimi ljubljenčki. 
Lastnico nevarnega pitbula in njeno mamo so policisti v sredo zjutraj zaslišali in zahtevali izročitev psa, kar pa sta odločno zavrnili. Ob dveh popoldan so potem policisti ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bili obe ženski in nevaren pes, na kar so psa odpeljali v zavetišče.

http://www.delo.si/novice/slovenija/nevaren-pes-v-zavetisce-lastnica-v-prisilno-hospitalizacijo-49479.html
Logiran

Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #2500 : četrtek, 10.05.2018 : 13:24:45 »

Zasledila med prebiranjem novic. Krizantema kakšni ljudje imajo pse in koliko slabega lahko storijo, pa kako se ne zavedajo odgovornosti do okolice. So ljudje, ki ne bi smeli imeti psov.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2501 : četrtek, 08.11.2018 : 08:27:02 »

Radio Maribor, 7. nov. 2018
ALENKA KLEMENČIČ HOLYNSKI
ŽIVALSKA SREDA
"Po podatku s 5. novembra je v centralnem registru zavedenih 232.824 psov. Trenutno jih ima status nevarnega 2.183, to pomeni, da so ugriznili vsaj enkrat in je bil njihov ugriz prijavljen. Po prvem ugrizu mora lastnik poskrbeti za dodatno fizično varstvo z dovolj visoko ograjo, povodcem in nagobčnikom, po drugem pa mora pes v prevzgojo. Položaj ni enostaven, predvsem zato, ker gre obenem za prevzgojo lastnika psa. Poldrugo leto pri nas delujejo trije prevzgojitelji, v Kamniku in Krškem, v Ljubljani pa Alenka Klemenčič Holynski, s podizvajalcem v Mariboru. O tem zakaj je ugriz psa za lastnika osebni poraz in kakšen stres je za lastnika pes, ki terorizira, bo v prispevku pojasnila Ireni Kodrič Cizerl."
posnetek oddaje KLIK
Logiran

Strani: 1 ... 162 163 164 165 166 [167]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines