mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:06:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Zasuk želodca
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zasuk želodca  (Prebrano 79730 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #240 : sobota, 30.03.2013 : 17:42:25 »

No Jinx

Hvala.Seveda tudi vse drži kar si napisala.

Lanabela

Se strinjam tudi s tabo na ta komentar.Res je kar pišeš glede obdukcije ampak kot sem že nekje zgoraj napisal v tistem šoku na to niti pomislil  nisem in tudi nedelja je bila.
Glej pred kakimi 10 leti je bilo tako,da so nekateri tega veterinarja hvalili nekateri pa spet obratno.Sicer pa jaz psičke nisem prljal tja zaradi njega ampak k eni drugi katera je tam delala ime ji je bilo Ana in ta je hodila vedno na specializacije v tujino in ona je bila res veterinarka kot se spodobi saj je zelo rada imela vse živali.Pri njej ni bilo problema,će jo je kdo poklical v najslabšem vremenu ali poleti ali zimi ponoči ali ne glede kdaj.Ona je prišla celo na dom v takih slučajih.Zato se s tem kretenom nista mogla nikakor poglihati,ker je on pričel delati tam pred njo na živce mu je pa seveda tudi šlo ker je vsak ko je prišel takoj vprašal kje je Ana ali je Ana tukaj in tako naprej.Ker se nista strinjala je Ana raje odšla kar je razumljivo saj ji ne more soliti pameti nekdo kateri manj ve.Vidiš ko je odšla sem tudi jaz res pomisli,da bi šel nekam drugam potem sem si pa mislil,da je za cepljenje in kakšne malenkosti vseeno kam jo vozim.
Niti pomislil seveda nisem,da se bo kaj takega zgodilo oziroma,da je sploh možno.
Kot sem rekel je sedaj že prepozno za vse ti pa me verjetno popolnoma za vse ne razumeš kaj sem hotel povedati ampak je v redu.
Seveda se strinjam.da so sedaj avtoceste vendar je lahko nekaj ur vožnje ravno tako usodne.Glej jaz sem se koliko toliko pomiril s tem,da psička ne more živeti večno in bi slej ko prej do ločitve prišlo.Jezi  me najbolj to,ko pomislim,da se je psička mučila po nepotrebnem kar se ne bi zgodilo,če bi veterinar prepoznal simptome in jo rešil vsaj groznih muk katerih pa ni ali pa kot sem navedel enostavno ni hotel prepoznati.in tukaj sta samo ti dve varianti tretje več ni in ena od teh milijon procentov drži.
No upam,da sedaj veš kaj hočem povedati.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #241 : sobota, 30.03.2013 : 18:16:24 »

Pravzaprav povsem razumem. Doživel si grozno izkušnjo, si zelo prizadet in normalno je, da kriviš veterinarja. Ki lahko da je res napačno zdravil, lahko tudi da ni. Dokazal bi njegovo krivdo lahko samo z obdukcijo psa. Če tega ni, potem lahko vsi skupaj samo ugibamo.
Ker pa tega ne bereva samo midva ampak tudi precej takih, ki samo berejo in se ne javljajo v debato, je vredno napisat to, kar sem. Tudi če je za tvojo psičko žal že prepozno, mogoče bo kateri drugi prihranilo muke: pred težko operacijo, ki ni absolutno v tistem trenutku nujna, je bolje dobro premisliti, se posvetovati s specialistom, ki lahko naredi dodatne preiskave, bolj točno prognozo, se pred posegom še posvetuje s kirurgi.... Sploh kadar gre za sum na rakasto obolenje. Tudi, če je potem potrebna še ena narkoza. Ker je pogosto bolje psa pustiti pri miru in samo lajšati simptome dokler je mogoče. Za operacijo tumorja na horuk bi se odločila samo, če bi veterinarju povsem zaupala, pa še v tem primeru bi računala na veliko verjetnost zapletov.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #242 : nedelja, 31.03.2013 : 01:46:52 »

Ja se strinjam s tem kar si napisala ampak tukaj ni problem samo to ali je napačno zdravil ali ne ampak predvsem zato kot sem napisal,da psički ni skrajšal muk.
Seveda je možno vse ampak,da ni dal vsaj uspavalne injekcije psički ko je videl kako se muči,da jo trese duši in tako naprej tega nikakor ne morem razumeti in ravno to mi ni jasno nikakor.
To zame ni veterinar ampak navaden pocar.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #243 : sreda, 04.12.2013 : 14:46:10 »

V bistvu nimam vprašanja na to temo, bi pa delila našo izkušnjo z vami...
Že skoraj 11 let je Toša, naša landseerka, naša ljuba družinska članica. Odkar jo imamo sva bila pozorna na to, da ne bi prišlo do zasuka želodca-do tega, da ima dvignjene posode, da ima dnevni obrok razdeljen na več delov, da ni norela pred obrokom in niti po obroku itd. itd. itd.
Zdaj, na stara leta, tudi pomislila nisva, da bi do zasuka želodca lahko prišlo... AMPAK... zadnjič pride s svojega upokojenskega sprehoda in v roku pol ure prične bruhat in se ne umiri in ne umiri... Mislila sem, da je kaj takega zunaj pojedla... Ampak krči v želodcu se niso in niso umirili in kar naenkrat sem opazila, da ima grozno napet trebuh-kot žoga...  Shocked Kap bi me kmalu... Samo klicala sva veterinarko in še isti dan je bila, okrog 14h operirana, naslednji dan, dopoldne, pa smo jo že odpeljali domov... Sama sreča, da smo bili doma in da sva tako hitro pomislila na zasuk želodca. Sicer bi jo lahko samo še negibno in "napihnjeno" našli na tleh.  Sad
In potem nama strokovno razložijo, da pri starejših psih, z globokim prsnim košem, pa pride do zasuka zaradi ohlapnih mišic, poleg tega pa je pojedla preveč trave (gastritis) in je tudi to vplivalo na to, da je prišlo do zasuka...  sram Nikoli si nisem mislila, da bo pri teh njenih letih prišlo do zasuka!! Hvala bogu je narkozo lepo preživela in se hitro predramila iz nje... Smo pa, cela družina, doživljali prave muke, skrbi in porabili en kup robčkov, ko smo čakali, da nas pokičejo, da je Toša ok.
Toliko... učimo se celo življenje! Samo škoda, da se moramo tudi na takih "negativnih stvareh" učit. Zdaj pa srčno upam, da je naša upokojenka s takimi pripetljaji in obiski pri veterinarju končala za vsa leta, ki ji še ostanejo!!  Wink
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #244 : sreda, 04.12.2013 : 15:11:22 »

Uf, res sreča, da se je dobro izteklo objem. Mi imamo sicer majhno psičko, ampak vseeno pazim, da ne divja s polnim trebuhom, itd. Če me je pa česa groza, je pa ravno zasuka želodca Undecided.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #245 : sreda, 04.12.2013 : 16:06:30 »

Vesela sem, da je s Tošo vse v redu.

A na prazen želodec tudi lahko pričakujemo zasuk? Namreč, enkrat smo po hribih lazili. Fred tisti dan ni dobil nič jesti, ker rad bruha v avtu. Na sredi poti je začel kašljati. Sicer se je v eni minuti umirilo, bil je pa precej izmučen potem. Seveda sredi ničesar, brez telefonskega signala in s psom, ki tehta dobrih 30kg. Sploh ne vem, kaj bi storila, če se ne bi umirilo tako hitro. Sekunde se pa vlečejo in vlečejo.
Se pa zasuka tudi jaz bojim in sem vedno pozorna na to, kdaj je in kdaj miga.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #246 : sreda, 04.12.2013 : 17:32:24 »

Ne, nič ne pomaga, če dviguješ posode, baje je celo slabše. Niti ne pomaga namakanje briketov (menda je še slabše). Niti ne pomaga to, da pes po jedi miruje (večina zasukov se itak zgodi med mirovanjem).
In ja seveda, do zasuka lahko pride tudi pri starih psih. Naša Brina je doživela zasuk želodca (in preživela operacijo brez najmanjše komplikacije) pri 13 letih. Res je sicer, da so veliki psi z globokim prsnim košem bolj nagnjeni k zasukom, vendar se lahko zgodi tudi pri drugih psih (naša ima cca 18 kilc in čist obično telesno zgradbo.
Pri Brini in še pri parih drugih meni znanih primerih, je bil en od vzrokov zagotovo stres (takrat, ko je Brina doživela zasuk želodca, je bila njena sestra, na katero je zelo navezana hudo bolna, v drugih meni znanih primerih pa so v pred ali kratkim nabavili novega psa, ali je bila kakšna druga sprememba v družini).
Toši pa želim hitro okrevanje brez komplikacij.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #247 : četrtek, 05.12.2013 : 19:54:59 »

Hja... za posode nama je celo zdaj, po operaciji, rekla, da naj bodo višje. Poleg tega opažam, da veliko raje je iz dvignjene posode-če ima izbiro-ali piti s posode na tleh ali iz dvignjene, bo sigurno iz dvignjene pila.
Ja... operacija je zdaj "že" 3. teden za nami. Brazgotina je kar velika, ni pa nobenih posledic (trkam na les!!). Ampak res ne privoščim tega nikomur!!!
Toši je zasuk želodca nastal TUDI zaradi trave, ki jo je imela v želodcu baje za polovico vedra-tko je povedal veterinar, ki jo je operiral. Če je ne bi toliko pojedla, ne vem... mogoče ne bi prišlo do tega... Tako da glede praznega želodca ne znam odgovoriti... Očitno to ni tako "simpl" kot sem si jaz predstavljala (mislila sem, da lahko nastane le pri divjanju, prenažiranju ipd....a očitno ni tako.).
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #248 : četrtek, 05.12.2013 : 20:12:11 »

Glede posod - menda pri višjih posodah ''požrejo'' več zraka in se zato odsvetujejo..
Je pa res, da je toliko dejavnikov, da je skoraj nemogoče vse izključiti. Sem vesela, da se je pri vas dobro izšlo Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #249 : četrtek, 05.12.2013 : 20:26:31 »

Tudi je težko ločiti vzrok od posledice (lahko da se je zasuk zgodil zaradi trave, lahko da je žrla travo zato, ker se je že slabo počutila in bi do zasuka prišlo tudi, če trave ne bi požrla)
Glede posod naredi tako, kot to bolj odgovarja, itak ima želodec sedaj prišit (vsaj morala bi ga imeti) in se zasuk ne bo ponovil. Zagotovo pa je koristno obdržati vsaj tri manjše obroke dnevno.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #250 : četrtek, 05.06.2014 : 11:09:51 »

Malce pozno odgovarjam, a vseeno... Ja, Toši je vet. prišil trebušno steno na rebra... oz. nekak tko... strokovno ne znam opisat, si pa čisto predstavljam, ko nam je pokazal, kaj je naredil...
Posode ima še vedno dvignjene, ker jo že bolijo noge in težko pije/je iz posod na tleh. Ima pa 2 obroka dnevno in "lažje", dietne brikete-po nasvetu vet. Jaz zlo trkam na les, da do tega ne bo več prišlo...
In res je... vseh dejavnikov NE MOREŠ izločit! Lahko pa se maksimalno potrudiš, da ne delaš ravno obratno in tiste reči, ki NAJ jih ne bi...
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #251 : četrtek, 05.06.2014 : 11:12:39 »

Malce pozno odgovarjam, a vseeno... Ja, Toši je vet. prišil žel. na rebra... oz. nekak tko... strokovno ne znam opisat, si pa čisto predstavljam, ko nam je pokazal, kaj je naredil...
Posode ima še vedno dvignjene, ker jo že bolijo noge in težko pije/je iz posod na tleh. Ima pa 2 obroka dnevno in "lažje", dietne brikete-po nasvetu vet. Jaz zlo trkam na les, da do tega ne bo več prišlo...
In res je... vseh dejavnikov NE MOREŠ izločit! Lahko pa se maksimalno potrudiš, da ne delaš ravno obratno in tiste reči, ki NAJ jih ne bi...
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #252 : četrtek, 05.06.2014 : 11:14:22 »

hja... to je pa tko, če si bolj malo na forumu in "obvladaš" vse pripomočke za pisanje postov... bravo
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #253 : petek, 26.09.2014 : 20:17:52 »

Zivjo ve kdo kaj o preventivnem prisitju zelodca, da ne pride do zasuka. Kaj si mislite o tem?
Logiran
sarataste
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74


WWW
« Odgovor #254 : petek, 26.09.2014 : 20:23:23 »

Prijateljica je dala to narediti svoji neo-mastifki, skupaj s sterilizacijo kakih 14 dni nazaj. Psica je stara 8 mesecev in pol, nobenih problemov. Je pa to naredila na priporočilo trenerja, ki je to naredil za vse svoje pse. Več podrobnosti žal nimam.
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Zasuk želodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines