mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 05:58:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Driska  (Prebrano 66734 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #45 : torek, 15.06.2004 : 14:28:07 »

potem je izgleda res viroza. Spela je bila prejsnji teden cisto prec (driska+bruhanje), veterinarka pa mi je drugi dan omenila, da ima njen kuza enake tezave . Undecided
drzimo pesti, da cimprej mine.
m.
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #46 : petek, 02.07.2004 : 19:44:25 »

Kaj ste kaj uredili? Me zanima, ker se mi zdi, da se tudi na m pojavljajo taki znaki.
Lp, Pia
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #47 : petek, 02.07.2004 : 21:47:28 »

http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=3557 - zadnji post v temi.
Predvsem stroga 24 urna dieta - mi smo ga tu "zasrali", ker je po enem dnevu riza izgledalo ok in je Spela dobila normalen obrok. Potem smo pa imeli "veselico".
m.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #48 : nedelja, 06.02.2005 : 09:37:46 »

Danes ponoči je imel Rondo močno drisko in to v zelo velikih količinah, po več kupov. Prej ni kazal nobenih znakov tudi na sprehodih je imel normalno prebavo, res pa je, da je nekajkrat rignil in spustil kakšnem neprijeten plin!! Jedel je samo brikete
Hill´s- lamb&rice, do sedaj še ni imel teh težav. V driski so bili utekočinjeni briketi.....ali je možno, da je kaj z hrano narobe? ali je prišlo do zastrupitve? ali je možno, da je to povzročilo sneg, ker ga je včeraj kar nekaj pojedel? Ali je pametno da danes ne dobi hrane?

jutri gre Rondo k veterinarju!!!

lp, zaskrbljena Irena in bogi Rondo
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #49 : nedelja, 06.02.2005 : 10:10:51 »

Res je najverjetneje od snega.
Danes mu ne dajaja NIC hrane (post), glej naj dovolj pije, ne pa prevec. Rajsi mu dajaj v skledo vodo po malem in naj bo mlacna - postana, ne direkt iz pipe. Ce bo pil mu lahko das tudi borovnicev caj (nesladkan), ampak vecina tega ne mara.
Lahko mu das tudi tableto medicinskega oglja.
Ce greste jutri k vetu, bo povedal kako naprej, naceloma pa ga potem par dni hrani bolj po malem, z razkuhanim rizem in pustim mesom, juho iz pustega mesa. Postopoma lahko dodas tudi naribano postano jabolko in kaksen probioticni jogurt. Briketov in konzerv mu vsaj par dni ne dajaj - tudi dietnih ne.
m.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #50 : nedelja, 06.02.2005 : 10:22:55 »

Maja01 hvala za odgovor.
Borovničev čaj se že kuha upam, da ga bo maral čeprav dvomim!
Kaj pa sprehodi? Lahko gre na normalen 1urni sprehod...ali ga naj raje peljem samo na sosedov travnik za 10min??

lp in hvala!
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #51 : nedelja, 06.02.2005 : 10:31:18 »

Odvisno od pocutja. Glede na to, da je taka huda driska precej izcrpajoca in da danes ne bo jedel nic, bi ga jaz malo "sparala". Predvsem pa pazi, da n bo jedel snega.  Wink
Zelim vama cimprejsnje okrevanje.
m.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #52 : nedelja, 06.02.2005 : 10:36:09 »

Kadar ima pes drisko, še posebej, če traja že več dni, obstaja nevarnost dehidracije, zato je dobro psu dati Nelit prašek, ki ga dobimo v lekarni. načeloma dietna hrana (razkuhan riž, piščanec, prepečenec...) ne pomaga, če psa prej ne postimo en dan, da mu umirimo črevesje. Pri nas je bil vedno prvi ukrep post in pa takoj sem zdrobila 4 tbl.oglja, ter ga pomešala z 2 dcl vode. To sem psu po brizgi lepo počasi stisnila v gobec, da je vse popil. Pomaga tudi, če 20 prepečencov zdrobiš na koščke ter jih preliješ z vodo, v kateri si raztopila oglje. Izgleda črno in grdo toda oglje nima vonja ne okusa in psi to radi pojejo. Ponavadi se je izboljšanje že po par urah pokazalo. K veterinarju pa ni treba takoj šibat, pazi le na to, da ne bo dobil hrane v razdraženo črevo, saj črevesne resice niso v stanju absorbiranja hrane in vse skupaj se potem izloči kot driska. Mislim, da ni panike, vse to smo že 100x dali skoz....Lp
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #53 : nedelja, 06.02.2005 : 10:53:46 »

Rondo pije zelo veliko, sedaj ga je tudi sestra peljala na sprehod za 5-10min, ker jaz kuham čaj in ribam tla !!!
Primavera bomo našli oglje in mu ga dali! hvala tudi tebi!

drugače se pa rondeku kar vidi, da ni vse vredu..je kar precej bogi. Če ga pobožaš po trebuhu, kar mal zacvili....jaz upam, da bo vse vredu...jutri gremo takoj k vetu, ko pridem iz šolo! Med tem časom ga bo pa pazila prijateljica, da ga bo imela skos na očeh, ker starši nebodo mogli najbolje gledati nanj kjub temu, da imamo pisarno doma!

lp in hvala
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #54 : nedelja, 06.02.2005 : 12:01:47 »

Irency, vidim, da imate podobne tezave kot mi! Undecided Ponoci smo namrec vstajali kot bi imeli dojencka in v najhujsem mrazu sprehajali naso Kajo! Pri 15 sem nehala steti kupcke oziroma luzice. Danes je ze cisto OK, ampak bomo vseeno na piscancu in rizu. Vem, da pri nas ni kriv sneg, ker ga dva dni tudi poskusila ni ampak nekaj majhnih kosckov olupka od slanine, ki ga je dobila vceraj. Angry Jasno, da jih ni zgrizla ampak kar pogoltnila.

Upam, da se bo Rondo kmalu pozdravil! lp
Logiran

KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #55 : nedelja, 06.02.2005 : 16:50:42 »

Če se želite izogniti oglju, lahko dajate Farmatan kapsule (lekarna ali veterina), ker so izredno učinkovite in se jih lažje dozira, drisko pa takoj ustavijo. Za nadaljnje okrevanje črevesne flore in vzpostavitev ravnovesja pa Linex kapsule (lekarna), ali pa Probiocin ali Vebac pasta. Vse to je priporočljivo imeti v domači lekarni, ker driska nikoli ne počiva (tudi med vikendom).
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #56 : nedelja, 06.02.2005 : 17:25:09 »

Rondo je popoldne dobil oglje tako kot je priporočala Primavera. Smo obrnili celo polico z zdravili naokoli in nakoncu smo našli. Vedno se mora kaj takega zgoditi, ko ni staršev doma! Rondi skos počiva, prej je zunaj na dvorišču na sončku sedaj je pa notri. Danes mam namen opraviti namen še kakšna dva ali tri majhne sprehode, da bo lahko ponoči noter. Sem razmišljala, da bi spal zunaj danes, če bi ga slučajno kaj zvilo da bi šel lahko kar hitro v grmovje opravit! Kaj menite vi..naj bo zunaj ali noter. Če bo bil zunaj bo poskrbljeno, da mu bo toplo.

lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #57 : nedelja, 06.02.2005 : 19:48:23 »

Če je pes navajen, da te zbudi ko se mu mudi, potem ga ni treba zapirati ven. Je pa precej neprijetno tole vstajanje sredi noči, ko si čez pižamo samo plašč vržeš čez in v copatih laufaš ven Roll Eyes Smo imeli dogodivščino ko smo skoraj celo noč preživeli pred hišo - sredi zime! Če je nuja, je pač nuja.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #58 : nedelja, 06.02.2005 : 19:58:07 »

hm...ja to bo pa problem! Moj kokec namreč spi spodaj v svoji posteljci pod stopnicami zraven radiatorja Grin, to pa zato, ker njega nemoreš spraviti po marmornatih stopnicah, ker mu vrjeno prejšni lastniki niso dovolili hoditi po hiši. Seveda ga privlečem tudi do moje sobe in je pri meni ali pa v dnevni ampak rondl po 15min hoče dol v svojo posteljo.....nevem zakaj....zdej se počasi navaja, da je pri nas gor, ko jaz pridem iz šole in skupaj prebirava forum Cheesy.....ponoči je bil pa pri meni ene 2krat ampak sem ga mogla  še to ponoči peljati v spodnji štuk!!!
Namen imam jit še enkrat na sprehod okol 24ih potem pa ob 6ih zjutraj upam, da bo met te časom zdržal! zaenkrat se obnaša popolnoma normalno tudi igračko kar naprej nosi k meni pod stol in popije res ogromne vode!!

lp...jutri bom pa povedala kako je bilo pri vet-u!

Prejle smo bili na sprehodu še z eno psičko in sta se malo igrala.....tudi kakcal je popolnoma lep drek Cheesy ampak vseeno bomo jutri naredili en obisk pri vetu!
Logiran
BB
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #59 : ponedeljek, 07.02.2005 : 10:22:53 »

pozdravljeni.
kar zadeva 'driskanje': vzroki simptomov, ki jih opisujete, so lahko različni. naša tamala je driskala nekaj dni zapored. seveda smo takoj prešaltali na post, čaje, dietno prehrano, itd. stvar se je izboljšala za en dan, potem pa žal ti ukrepi niso več pomagali. v sredo ponoči smo hodili ven kakat na enourne presledke, pes je bil vidno izčrpan, zadnjih nekaj dni pa ji je tudi vidno izpadala dlaka. šli smo na kliniko, kjer so postavili diagnozo viroze. dobili smo tablete antibiotika (synulox) in nadaljevali z dietno prehrano. stanje se je v par urah vidno izboljšalo. kakanje je normalno.
drug veterinar mi je na opisane simptome dejal, da sumi na vnetje mehurja. razlog so velika temperaturna nihanja (v stanovanju +22, zunaj -5 ali manj). vnetje naj bi se razširilo tudi na črevesje. nadraženost črevesja bi naj povzročalo drisko. izpadanje dlake je povezano z neravnovesjem v organizmu. pri dogah je stvar toliko bolj resna, ker so znaki bolezni opazni veliko pozneje kot pri ostalih pasmah.

mogoče bi bilo dobro, da vaše kosmatince čimprej odpeljete na veterino. prihranite njim in sebi kakšno urico spanja.

lp, Biljana
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines