mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 20:26:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Driska  (Prebrano 66724 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #60 : ponedeljek, 07.02.2005 : 17:16:41 »

evo nas...ravnokar smo prišli od veta! Smiley

Vse tele preglavice je povzročil sneg! Dobili smo dve injekciji in tabletke Efloran. Danes in jutri še nesme jesti v sredo pa začnemo po malem z dietnimi briketi!

lp irenca in dondika Grin Grin
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #61 : torek, 08.02.2005 : 12:26:48 »

Dokler so prebavne tezave kratkotrajne, se kar gre z dietami, ko pa preidejo v kronicna obolenja, se lahko zacnejo veliki problemi.

V temi o nemskih bokserjih sem napisala nase "srecanje" s kronicnim vnetjem crevesja, pri katerem so ena od najvecjih tezav poleg driskanja za vsako prazno figo tudi krvave driske. Ne bom prirejala sporocila samo za objavo v tej temi, temvec objavljam kar tisto, kar je napisano za objavo pri bokserjih. Upam, da bodo nase izkusnje pomagale se komu:

Ja, M-a-š-y, Lunck je prav cedna pasja babnica Grin. Matko bo sicer rekel, da je predebela (on rajsi vidi, da so pesjani lepo vitki Wink), ampak se ne sekiramo. Glavno, da lahko je "normalne" brikete, kar se ji zelo lepo ze pozna. Da se ji vsa hrana ne obesi po telesu, temvec se ji nekaj spremeni v misice Grin, lepo poskrbi sama s pomocjo Bali, zogice in drugih pripomockov Grin.

Zdaj ze tri mesece je Pro Plan Lamb&Rice, pa kaksno surovo govejo kost, pa vse sorte sadje, mlecne izdelke (sir, skuto, kislo smetano, jogurt...), med, pa suhe pasje priboljske..., o cemer pred pol leta niti sanjati nismo upali. Kakec je superca (hehehe, kako se tole hecno bere). Nic drisk. Dlaka se ji super sveti, zdrava je kot dren... Kaj se hocemo boljsega. Ob tem ji tudi kaksne specialne vragolije odpustimo Wink Smiley. Preden smo presli iz dietne na konkretnejso hrano, je bila suhcena in pretegnjena. Bomo videli naslednji teden, koliko frajla tehta, ko se gremo cepit.

Nekateri novinci najbrz ne veste, za kaj je morala Luna biti skoraj eno leto na dieti. Morda bo tole komu koristilo.
Posvojili smo jo pri njenih 5,5 mesecih starosti in cez tri tedne se je prvic ulila iz nje krvava driska (par dl). Diagnoza - kronicno vnetje crevesja. Od kje in kako, sam bog ve, z gotovostjo pa lahko trdimo, da je s to popotnico prisla ze k nam. Takrat je Matko rekel, da moram vztrajati na strogi dieti (res popolnoma nic drugega kot Intestinal Veterinary Diet) najmanj 4 mesece, pa se takrat je izboljsanje vprasljivo. Pricakovalo se je lahko, da bo morala nasa babnica biti na dieti vse zivljenje. Zraven spada zivljenje brez kakrsnihkoli priboljskov, nic pobiranja nesnage okrog hise ali na sprehodu, nic trave, skratka, nic drugega, razen omenjenih briketov. Kdor pozna naravo bokserjev, si lahko predstavlja, kaksna groza me je popadla ob tej napovedi. Seveda sem mislila, da Matko pretirava. Po dveh mesecih sem mu rekla, da je z Luno vse v redu in bi ji rada dala za jest se kaj drugega. Je rekel, da ce hocem psici in sebi dobro, potem naj ne dam nicesar, temvec vztrajam. Hja, lazje je bilo reci, kot uresniciti. Bila je pomlad, zunaj je grmovje in drevje brstelo in nekajkrat smo vmes driskali, ker je grizla lubje, pa mlade listke... Driskala je tudi po vsaki hrani, ki naj bi po vseh reglcih drisko ustavljala. Edino po dietnih briketih ne. Videla sem, da ne bo slo drugace kot vztrajati po vetovem nasvetu. In se je obrestovalo. Preziveli smo mesece samih dietnih briketov in v zacetku jeseni zaceli pocasi dodajati brikete Sensitive Stomach. Najprej en teden 10 briketov med dietne, potem en teden 20 briketov..., tako smo prisli na pol dietnih in pol SS. Tu se je ustavilo, saj se je pri vsakem povecanju kolicine SS blato spet zmehcalo (ne driska, pa vendar je bil razlog za skrb). Malo vec kot mesec smo ostali na tem, potem pa spet nekaj briketov SS vec... Vzporedno smo kolicino dietnih briketov manjsali in ko smo prisli na same SS, smo bili pred dilemo, s cim naprej. Matko je predlagal Pro Plan ovco in poskusili smo s tem. Po postopnem dodajanju ovce in zmanjsevanju SS smo zdaj samo na ovcki Grin in smo srecni Smiley. S prebavo nimamo prav nobenih problemov vec. Trkam Wink.

Ker lahko tudi v tej temi preberemo kar nekaj primerov, ko imajo boksercki prebavne tezave, bi polozila na srce vsem lastnikom takih pesjanov, naj res pazijo na kakec in prehrano. Ne take in ne drugacne driske niso normalne. Tudi obcasne ne. Ce je vmes se kri, je to alarm najvisje stopnje. Prav tako ni normalno dolgotrajno trdo blato ali blato, ki razpada, kot bi kakali pesek. To, zadnje, je obicajno posledica dodajanja svinjsega mesa ali kosti, kar pa za pse nikakor ni dobro.
Kako znajo nasi pesjani prosjaciti, mi je pa kristalno jasno. Trgalo se mi je srce, ko Luni nisem smela dat nicesar. Zdaj ji z veseljem dam celo pomaranco ali mandarino, pa banano ali jabolko, lesnik, koscek krofa (ker je ravno pustni cas)... Grin. Smejiva se obe, hehe.
Logiran

andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #62 : torek, 08.02.2005 : 13:44:21 »

Jana, bom še tukaj vprašala. Ste pregledali kri in če ste a je na kaj pokazala? Kaj pa bakteriloška preiskava?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #63 : torek, 08.02.2005 : 14:04:10 »

Ja, naredili smo pregled krvi. Najprej je bil sum na kaksne parazite in tisti trenutek sem si zelela, da bi bilo to res, vendar me je tako sokiralo, ko je veterinar prisel z izvidi in diagnozo, da sem slisala samo tisti "kronicni".
Pogovarjala sva se v glavnem o totalno poruseni crevesni flori, o precej hudi obliki obolenja (tudi glede na kolicine krvi v blatu) in o dolgotrajnem zdravljenju. Ena od opcij je bila tudi ta, da Luna nikoli ne bo jedla drugega kot dietne brikete.
Tam je dobila injekcijo, za domov pa zdravila (Sulfasalazin in Flagyl). Jaz sem sprasevala v glavnem o tem, kaj je vzrok takih obolenj in kako naprej. Lahko je marsikaj. Sama sumim neredno in morda celo neprimerno prehrano v njenih prvih mesecih (morda predvsem pri bivsi lastnici). Zatrdila je, da jo je hranila z Eukanuba Puppy Large Breed (imam doma se kaksnih 10 kg, ki mi jih je dala zraven Lune), vendar Luna ni hotela pri nas pojesti iz tiste vrece niti briketa. Kako sta se imeli s prejsnjo lastnico, nimam pojma. S cim in kako jo je v resnici hranila, tudi ne vem in je nemogoce izvedeti.
Ker se je stanje izboljsevalo, preiskav kasneje nismo vec delali.
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #64 : torek, 08.02.2005 : 14:56:00 »

Kogar zanima...Strombeck v svoji knjigi na ca. 100 straneh dokaj podrobno in razumljivo opise nastanek (kronicnih) obolenj prebavil, od mladicka do odraslega psa, pa navede nekaj vzrokov, kako je vse skupaj povezano, itd.. Se splaca prebrati.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #65 : torek, 08.02.2005 : 15:55:51 »

Jana, upam, da bodo tisti, ki bodo tvoje sporočilo prebrali, resno razmislili, kaj delajo s svojimi živalmi. Enako poskušam jaz vtepsti v glave resnico o alergijah, pa se mi včasih zdi, da tulim v veter, medtem, ko se nekateri psi grizejo in praskajo do krvi, ker so mamini ljubljenčki, pač.
Dokazala si, da se le s striktnim vztrajanjem lahko nekaj doseže. Poznam veliko psov, ki mora zaradi različnih težav jesti dietne brikete vse življenje, vendar niso zaradi tega za nič prikrajšani. Tudi razne priboljške se že lahko dobi v dietni sestavi. Lahko pa se tudi navadiš, da imaš pri sebi namesto priboljškov, ki bi lahko škodili, vedno njegove brikete. Jaz nisem moja psa nikoli navadila na nobene priboljške. Včasih dobita kakšen kos prepečenca, mogoče košček sira, veliko raznega sadja, kozje mleko ali govejo kost, vendar je to kot hrana in ne kot priboljšek. Za priboljške vedno uporabljam brikete. Tudi jaz sem morala mojega psa veliko časa (1 leto) hraniti z Lamb&rice, dokler nisem ugotovila, da je alergičen le na svinjsko meso (zaprtje+driska+rane po telesu), sedaj ga lahko hranim z vsemi vrstami briketov. Vztrajanje se vedno poplača.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #66 : torek, 08.02.2005 : 20:49:40 »

Karmen, včasih se na poti do odkritja pojavljajo težave. Da prideš zadevi do dna, je potrebno ali izločiti alergije na določeno sestavino, seveda opraviti bakteriološko preiskavo, ostane ti še endoskopija ali pa biopsija. Tukaj se pri nas zatakne. Da bi potrdili sum IBD bi morali opraviti biopsijo, a kakor je bilo meni rečeno dobi pes notranje šive. Zaradi tega naj bi miroval ali pa bil hospitaliziran. Pri Brinu ni možno ne eno ne drugo. Prepričati hiper dobermančka da bo miroval je skorajda neizvedljivo, prepričati ga, da je hospital njemu dobra zadeva pa še bolj.
In kaj nam ostane? Bolj kot razmišljam, bolj se ničesar ne domislim. Teža konstantno drastično niha, pes postaja vse bolj "čuden". Verjetno se bom obrnila še na alternativne metode, čeprav bi želela imeti dokončno diagnozo.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #67 : torek, 08.02.2005 : 21:19:03 »

Andi, kako mislis, da je pes vse bolj cuden?
Pri nas se je driska ustavila takoj naslednji dan. Zdaj smo ze na standardni hrani! Cheesy lp
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #68 : torek, 08.02.2005 : 21:43:31 »

Andi, pri nas se je prvi izliv krvi zgodil po zauzitju rumenjaka. Sumim, da je le-ta sprozil tako reakcijo in ker sem (samo kar se psov tice Wink) vcasih ze malo hipohondra, smo takoj drasticno ukrepali. Nic poizkusali in nic eksperimentirali. Je pa bil rumenjak tisti dan edino, kar je dobila pri nas povsem novega. Ali ga je kdaj prej jedla, ne vem, zagotovo ga ni jedla nikoli za tem.

No, da se enkrat osvetlim prve tri tedne Luninega hranjenja pri nas.
Prvi dan ni hotela jesti nic (ze zgoraj omenjeni Eukanubini briketi so ostali nedotaknjeni). Nejescnost sem pripisala dejstvu, da je v dveh dneh zamenjala tri lastnike. Naslednji dan zjutraj tudi ni hotela jesti (enakih svezih briketov). Dopoldan sva bili pri veterinarju na splosnem pregledu in cepljenju in ugotovili smo, da je v glavnem povsem zdrava in primerno razvita. Za moje pojme sicer strasno pretegnjena in presuha, Matku pa je bila zelo vsec Grin. Omenila sem nejescnost in vzeli smo drugo vrsto briketov. Jedla jih je tocno 5 dni, potem pa jih na enak nacin kot Eukanubine zacela odklanjati. Po posvetu z vetom smo zamenjali vrsto briket in nadaljevali z drugimi. Spet tocno 5 dni, potem je bilo treba spet zamenjati. Vmes smo jo vsakokrat en dan postili, ker sem mnenja, da ima pes vzrok, da zavraca brikete (pa ne mislim na okus). Blato je bilo sicer normalno. Takrat se nismo tako natancno opazovali, ali ni pristala v njenem gobcu kaksna trava ali druga nesnaga, zato nekega vzorca ali vzroka ne morem dolociti. In potem je prisel dan, ko sem ji dodala rumenjak (kuhan). Cez kratek cas (ce se prav spomnim, ni minilo pol ure od hranjenja), smo jo peljali ven samo lulat. Po prihodu nazaj, je samo pocepnila in na tleh je bila luza premera kaksnih 40 cm strjene krvi, blata in vode. Cez 15 minut smo bili pri veterinarju in od tam naprej se nasa zgodba nadaljuje zgoraj.

Andi, kaksne so Brinove prehranjevalne navade? Luna je tudi potem kdaj pa kdaj odklanjala hrano in se isto noc smo driskali. Tako sem tocno vedela, kdaj bo kaj narobe. Menim, da imajo (morda samo nekateri) psi nekaksen notranji termostat - Luna je nehala jesti, ko se je blizal cas prebavnih tezav. Ker smo jo potem ves cas (uh, se vedno jo) pozorno opazovali, sem ze vnaprej predvidela dogodke in vecinoma se je res tako zgodilo. Ko je zacelo sadno drevje brsteti, je rada jedla lubje, pa kaksno nezrelo jabolko, cesnjo ali slivo. Obicajno sem jo videla, ker je bila vedno pod nadzorom, vendar je zadeva ze bila v gobcu. Na tak dan je zvecer skleda ostala polna, ponoci smo dezurali zunaj vsakih nekaj minut. Ti zapleti so bili vedno milejsi in proti jeseni je ze pojedla kaksen kos sadja, brez da bi sledile vecerne in nocne tezave. Vmes je imela strogo "briketno dieto".

Ali si ze poskusila s strogo dieto? Recimo tako, kot mi? In potem zelo pocasi dodajala kaksno malenkost? Ceprav je dolgotrajno, se vseeno morda splaca. Kaj pa pravijo veterinarji?
Luna nima IBD, po vsem prebranem (v nasem najhujsem obdobju sem prebrala vse, kar se je kje naslo o crevesnih tezavah pri psih) pa me je naravnost groza, da bi njena bolezen kdaj v IBD presla, kar je bila tudi ena od moznih napovedi. Tudi zato se vedno ne dopuscam kaksnih presenecenj pri Lunini prehrani.
Logiran

andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #69 : sreda, 09.02.2005 : 08:43:15 »

Jana; mogoče sem se narobe izrazila. Brin ima strašanski apetit, on bi popapcal vse kar ni zelenjava in sadje. Njegovo telo zavrača hrano. Probali smo totalno vse, ko je prišel k meni je jedel Eukanubo puppy, vendar je imel že ob prihodu grozno drisko, ki smo jo z antibiotiki ustavili. Stanje se je umirilo za kakšne 2 tedna in se zopet ponovilo. Večkrat smo bili na infuzijah pri Zaninoviču in stalno so ga šopali z xiclavom. Nekako do leta in pol smo tako furali, teža pa ni bistveno nihala. Vmes smo prešaltali na dietno hrano, vendar se je po prbl dveh tednih driska zopet ponovila, kljub temu, da ni dobival nobenih priboljškov (razen poli salamce v šoli). Tudi na sprehodih nič ne pobira s tal.
Zamnenjali smo praktično vse hrane, ki obstajajo na tržišču, najbolje se je obnesel Pro Plan, a po nekem času se je driska ponovila v hujši obliki. Spet so mi hoteli dati antibiotike, vendar sem jih odklonila, ker sem hotela zadevi priti do dna. Tako smo šli k dr. Tozonovi, ki nam je dala Sulfasalazin in Ranital. Po enem mesecu jemanja tablet (by the way, Ranital tablete za 5 dni stane 4.800 sit Shocked). Terapijo smo prekinili in do sedaj še ni bilo driske. Naj povem, da je pes pred terapijo tehtal 28, 60 kg, njegova normalna teža bi morala biti prbl 40 kg. Zdaj smo se zredili na 31 kg in teža se še dviga. Seveda dokler se spet zadeva ne ponovi. Kakšne možnosti imam? Jah, biopsija je najboljša varjanta, ki pa nekako ni izvedljiva, saj ima Brin poleg prebavnih težav še težave v svoji glavici. Ko smo imeli operacijo zobka je moral pes ostati v hospitalu 2 uri. Kmalu po tem ko se je zbudil so me klicali iz klinike naj takoj pridem ponj, če ne mu bo "počilo" srce. Dali so mu dvakratno dozo pomirjeval, pes je še vedno stal in tulil, tako da so ga iz hospitala premaknili v posebno sobo, ki je od hospitala oddaljena.
Vso zadevo spremljajo močni krčim odrevenelost zadnjega dela, včasih ne more niti vsatati in to prekleto tresenje glave. Težav pri njemu nikoli ne zmanjka.
Kaja, kaj sem mislila pod pojem čuden; pes postaja vse bolj razdražen ob situacijah, ki mu niso znane, začel se je bati senc na stropu, ne oddalji se od mene (boh ne daj da ga kdo drug prime v roke pa je že tuljenje), ob srečanju z drugimi psi se vede skrajno nepredvidljivo, v glavnem vse to kar Brin ni bil. Recimo na sprehodu ko se ustaviva in poklepetava s kom, se pes začne tresti, če je fajn živčen se mu začne tresti glava.
Priznam, ne vem česa naj se lotim prvo. Obe težavi mi visita nad glavo, ali se spustiti v biopsijo ali se spustiti v Ct glave na Dunaju. Mogoče sem včasih preveč pesimistična, a se bojim rezultatov obojega. Gledati psa kako se spreminja, ko moj Brini ni več moj Brini, je nekaj najtežjega. Ne ve, obračam se na vse mogoče konce, prebiram literaturo a koraka naprej ne morem storiti.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #70 : sreda, 09.02.2005 : 14:29:02 »

Andi, a si preizkusila le industrijske hrane ali tudi doma pripravljeno? Mi zdaj Donu ze nekaj casa dajemo eukanubo dermatosis, pocasi pa smo zaceli dodajati ribe, riz, razlicno zelenjavo in hillsove konzerve s puranom. To zaenkrat prebavlja brez tezav, pa koza in dlaka sta tudi OK. Zacela bom dodajati tudi druge vrste mesa, da ugotovim katera stvar je tista, ki mu povzroci drisko. Verjetno je kriva govedina! lp
Logiran

andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #71 : sreda, 09.02.2005 : 16:50:41 »

Kaja, če verjameš ali ne je bilo po doma pripravljeni hrani še huje, zato smo prešaltali nazaj na lamb. Najbolj čudno pa mi je bilo to, da je pes dobil drisko po suhem piščancu in rižu. Kuhala pa sem mu večinoma purana, piščanca, govedine absolutno ne smem dati, parkrat sem poskusila z ribo, makaroni, riž, proso, ječmen itd.
Logiran
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #72 : sreda, 09.02.2005 : 19:53:20 »

Po prebiranju Janinih izkušenj sem ugotovila, da smo imeli mi precej podobne težave le v manjšem obsegu. Krvava driska, ki jo je prvič sprožila kuhana hrana (nek zvarek iz pasje kuharce, ki je še meni dišal). Znamk briketov smo zamenjali kar nekaj vrst, sicer ne po 5 dnevih ampak približno po 3kg. Vzrok je bil najprej odklanjanje hrane, potem pa driska, pa smo menjali. Kar nekajkrat. K sreči smo našli brikete po katerih ni bilo driske in jih po približno sedmih mesecih še vedno z veseljem poje. Zdaj lahko dobi tudi še kaj drugega poleg briketov - priboljške, sadje, kuhano hrano, tudi če na "terenu" kaj pogoljufa, ni nobene katastrofe. Pred par meseci pa sem točno vedela, kdaj je požrla kaj poleg briketov - naslednji dan je obvezno sledila zelo tekoča in včasih krvava driska. Za nas se je srečno končalo (upam), Andi, držimo pesti tudi za vas.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #73 : četrtek, 10.02.2005 : 12:33:00 »

tele rubrke se berejo kot grozljivka Huh
Andi, po opisih zgleda, kakor , da je neko živčno obolenje vzrok težav. Vzdraženo živčevje lahko sproži tudi prebavne težave.
Zadeva je res čudno grozljiva, ne bi me zčudilo, če boste na pregledu lave odkrili kakšen tumor, ni pa nujno. Nekateri opisni sindromi spominajo celo na shizofrenijo, se pa sprašujem, koliko je "psihiatrija" razvita v veterinarskih sferah?
glede riža: čeprav se popularno priporoča razkuhan riž za driske , je po novejših raziskavah riž kar pogost alergent in sprožitelj diabetesa pri psih.
Tudi razne alergije so včasih čudne. Moja znanka je imela psico ,ki je bil aalergična na vse razen določene vrste mesa, stanje se j epopravilo po kotitvi, kar daje misliti na povezavo njene alergije s hormanskim neravnovesjem- moja teorija , ne veterinarska.
Znanka  iz Danske je imel apsico , ki nasprotno, ni smela niti gledati nič mesnega. Za nagrado je uporabljala narezano korenje...
Tudi jaz mojim popolnoma neproblematičnim psom, ki lahko požrejo karkoli v kakršnikoli kombinaciji brez problemov (drisko sem videla samo pri psici, ki je spila odpadno motorno olje Shocked), za nagrado hranim večinoma izključno brikete, izjemoma občasno kakšen frolic, piščančjo salamico ali ostanke mesa. Iz preprostega razloga- ker kar precej nagrajujem s hrano in mislim , da so priboljški v veliki meri prehransko slabše kvalite kot dobri briketi. Brikete za nagrado enostavno vzamem iz dnevne doze prehrane- tako tudi ni problema glede skupne količine hrane.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #74 : četrtek, 10.02.2005 : 12:58:18 »

Se strinjam z Deteljico - to se res bere kot grozljivka. Moram 3x potrkati na les, da trenutno z mojim buldogom nimam težav, kar zadeva drisko. Sem pa ugotovil, da lahko gloda kakršnekoli surove debele kosti (takšne, ki jih ne more požret) in mu ni nič, če pa dobi za glodanje recimo kuhano govejo kost ali pečeno kost jagnjetine, dobi pa drisko. Sicer se mu v enem dnevu ustavi, pa mu vseeno tega več ne dajem. Se mu je pa število dnevnih iztrebljanj sedaj, ko ga hranim z RC za buldoge zmanjšalo iz cca. 5 na 3. Iztreblja tudi kompaktno čvrsto blato.
Hvala Jani za izčrpen odgovor na to temo, saj je prijatelj po podobnih težavah s svojim psom sedaj, ko sem dal to za prebrat, menjal veterinarja in kot sedaj izgleda, bo diagnoza potrjena. So že na dieti. Upam, da bo uspešno, kot pri Luni. Držim pesti. Še to; pes je zlati prinašalec in je star 8,5 mesecev.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines