mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 22:41:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: Epilepsija  (Prebrano 118921 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lara-Oli
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #330 : četrtek, 04.03.2010 : 17:45:52 »

Evo mene.. zopet sem nazaj, sem vse prebrala v tej temi.  Smiley
Pepsi naj se ti najprej zahvalim za odgovor, hvala res.  Wink
Uglavenm, izvedela sem veliko informacij. Cheesy
Res vsaka čast  vsem lastnikom epileptičnih kužkov, koliko vsega hudega ljudje in kužki doživljajo.
Ob vseh teh stvareh nam optimizem lahko stoji ob strani, ker naši kužki znajo zelo dobro vsrkavati naša čustva,
zato mu seveda naš optimizem lahko zelo pomaga.  Smiley
Pri svojemu Oliju lahko samo upam, da je bil napad samo neka posledica prebujanja iz narkoze in da se bo tukaj končalo.  Undecided
Ga bom pa vseeno peljala na krvne teste, pa še dodatno test za erlihijo in boreliozo.. uglavnem  na nekakšen "servis"  bova šla Grin
Da bova lahko izključila kakršno koli belezen.
Če pa to ni bil edini napad, se bova s supnimi močmi borila proti napadom.  Smiley Moramo biti optimisti.  Smiley
Se mi pa poraja eno uprašanje..ko sva prišla domov po kastraciji, je imel pes vse prebledele dlesni..pa me zanima, ali so bile te prebledele dlesni posedica narkoze ali možen znak za prihajajoči napad? Kakšen znak so sploh blede dlesni? Sama se na te stvari ne spoznam, zato raje uprašam.  Smiley

Še enkrat se zahvaljujem za vse informacije in vas vse lepo pozdravljam! Smiley Kiss

Aja pa vsem  čimveč zdravja!!!  Wink Wink
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #331 : četrtek, 04.03.2010 : 19:54:11 »

Normalna barva dlesni pri psih je nekako rožnata. Bolj blede dlesni lahko pomenijo, da je slabokrven ali pa da je izgubil veliko krvi - sem bi jaz uvrstila tudi stanje po narkozi/operaciji, čeprav je to moje laično mnenje. Škoda, ker nisi poklicala veterinarja in ga vprašala. Če so zdaj dlesni bolj rožnate, ni razloga za skrb, drugače pa le pokliči in vprašaj.

Če so dlesni kdaj preveč blede - skoraj bele - je to  znak, da je pes v šoku ali pa, da je izgubil veliko krvi. V takem primeru moraš takoj k veterinarju. Pa tudi, če so močno rdeče, ker to pa lahko pomeni zastrupitev. Do zastrupitve jasno ne more priti, če imaš psa ves čas pod nadzorom. Iz tega sledi, da nikoli ne smeš dovoliti neznancem na sprehodu, da mu dajejo kakršnekoli priboljške.

Pomodrele dlesni pomenijo pomanjkanje kisike, rumenkaste pa lahko zlatenico.
Saj se boš navadila. Če pozorno opazuješ svojega psa, boš takoj vedela, kadar bo kaj narobe. Je pa super, da si se odločila za "servis"! Upam, da bo vse v redu in da je bil napad res muha enodnevnica.
LP Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Lara-Oli
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #332 : četrtek, 04.03.2010 : 23:23:35 »

Aha. Super. Hvala tudi za to obrazložitev.  Smiley
Stvar je potekala takole, ko sva prišla po kastraciji domov, sem videla tiste blede dlesni..pa mi takoj neki ni bilo všeč..ker vem kakšne so "navadne" dlesni...potem se je zgodil napad in pol po napadu..so dlesni zopet začele dobivat svojo rožnato barvo.  Smiley In od takrat ima uredu dlesni. Jih pa sedaj nekajkrat na dan opazujem. Kot lajik, bi tudi jaz najprej pomislila, da je bilo vse to zaradi narkoze. Ne vem. Sva se že naročena na servis..bomo videli, kaj bova novega izvedela.  Smiley
Kar se tiče Olija in hrane..sem pri njem zelo dosledna..6.2.2009 sva imela zasuk želodca.  Sad Imel je srečo. Mi je bilo takoj jasno kaj se je zečalo dogajat z njim in sem ga takoj peljala k veterinarju. Ne dovolim mu nobenih pribolškov in kaj šele, da mi nekdo hrani psa brez moje vednosti. Zato ga imam vedno "na očeh", ko sva odzunaj je pa vedno na vrvici, ker si ne smem privoščit, da karkoli pobere s tal. Hranim ga izkjučno z kakovostnimi briketi in ne s takšnimi, ki jih dobiš v prvi trgovini. Preizkušala sva vse žive brikete že, pa sva končno dobila takšne, ki  nama ustrezajo, ne glede na ceno. Je tudi hud alergik. Ne smem si dovoliti, da bi karkoli drugega pojedel, kot samo njegove briketke. Imava 3 obroke dnevno in po obroku 2 urni počitek. In to je najina formula za uspeh.  Wink  Ajej..mislim, da sem zašla iz teme.  Cheesy Grin Cheesy
Uglavnem, še enkrat hvala za vse Pepsi.  Smiley 
Bom sporočila, kako bova opravila. 

Lep pozdrav vsem vam in vašim kosmatinčkom.  Smiley Kiss Smiley


Logiran
dinka
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #333 : četrtek, 17.06.2010 : 20:59:43 »

Pozdravljeni! Tudi jaz sem lastnica psička, ki ima epilepsijo. O tem, kaj smo preživljali z njim, sedaj ne bi govorila, povem naj le to, da je moj Timy že 2,5 leti odvisen od zdravil, tako tablet, kot kalijevega bromida (kar jemlje na 12 ur).
Imam pa eno vprašanje oz. prošnjo. Mi lahko kdo pove, kje bi se dalo dobiti kalijev bromid, ker nam ga bo v kratkem zmanjkalo, pri našem veterinarju in tudi v okolici pa ga ni možno več nabavit. Sem iz Pomurja.

Za odgovor se najlepše zahvaljujem.  Cry
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #334 : petek, 18.06.2010 : 20:18:57 »

Pokliči na katero od ljubljanskih klinik za živali in prosi, da ti pošljejo po pošti po povzetju. Drugega se žal trenutno ne spomnim. Telefonske številke vse najdeš na internetu.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
đrmanboxer
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #335 : sobota, 26.06.2010 : 18:32:19 »

Pozdravljeni!

Sem lastnik dobre štiri mesece starega psa (Nemški bokser) za katerega smo izvedeli, dober mesec nazaj, da je epileptik.
Začelo se je kakšno uro po drugem ceplenju proti kužnim boleznim. Pes je dobil napade, močne krče, penjenje,... Napad
je trajal nekaj sekund, potem pa se je pomiril. Cca. na pet minut so se napadi ponavljali, tako da smo ga peljali k veterinarju,
da mu je dal pomirjevala in nam dejal naj počakamo dva tedna, če se stvar ponovi je pes epileptik (lahko bi bila tudi reakcija na cepivo).
Z njim je bilo potem vse v redu....točno čez tri tedne, ponovno zvečer, je pes spet dobil blagi napad, toliko da se mu je samo malo "majala"
glava in nekaj sline mu je priteklo ven. Potem so se napadi spet ponavljali in bili tudi vedno bolj močnejši. Ponovno smo ga pelali k veterinarju,
da mu je dal pomirjevala. Drug dan smo bili naročeni za pregled krvi. Testi so pokazali, da je njegova kri odlična in naj bi bila prirojena okvara
na centralnem živčevju, kjer ni kaj dosti za pomagat. Predpisal mu je tablete (Epiphen, 1 na 12ur). Pes je sedaj skoraj tri tedne na tabletih,
živahen,... vendar še vedno čakamo kdaj bi se lahko ponovilo.

Vse tiste, ki imate izkušnje z epileptičnimi psmi, bi prosil, če mi odgovorite na vprašanja (sploh tisiti, ki imate epileptika že od njegovih malih nog):

Na kaj je najbolj treba pazit, da se klub tabletom napadi ne ponovijo?
Kaj je treba preverjati glede zdravja mladiča, zaradi jemanja tablet (tablete kvarijo jetra?)? priporočate kalijev bromid?
Se klub bolezni priporoča fizično obremenjevanje psa, ŠOLANJE,...?

Glede na to, da je še mladič in da se telo še razvija, me skrbi, da ne pride zaradi tabletov še do okvar drugih organov?

Prosim za čim več informacij, izkušenj, mnenj,....

Hvala že v naprej!

Lp
Matic
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #336 : nedelja, 27.06.2010 : 10:58:14 »

AS/Matic, daj si vzemi čas in preberi tole temo od začetka do konca. Resda ima kar nekaj strani, ampak boš izvedel odgovore na vsa tvoja vprašanja, saj je v glavnem vse že napisano - pa da se ne ponavljamo. Če bi šlo za mojega psa, bi to zagotovo naredila. Verjamem, da ti je hudo in bi rad v enem prispevku dobil čimveč informacij. Ampak taka vprašanja se periodično ponavljajo, odgovori pa že obstajajo, samo poiskati jih je treba.
Če te bo potem še kaj zanimalo, pa le vprašaj!

Še to: v angleščini je na voljo kar nekaj literature, vse dobiš v nekaj dneh preko Amazona. Odtipkaj "Canine Epilepsy" in boš dobil precej  zadetkov.

Pa srečno!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #337 : sreda, 15.09.2010 : 01:36:22 »

dinka, jaz sem kalijev bromid kupovala na recept v Borovljah (Ferlach, Avstrija). Pri njih je navada, da se en dan prej po faxu pošlje recept, oni pripravijo kapsule in nasledni dan lahko prideš iskat. Nekateri zaposleni govorijo tudi slovensko.
Ali so vam svetovali jemanje dodatkov za jetra? Ker ta zdravila slabo vpivajo na jetra.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #338 : sreda, 15.09.2010 : 06:24:35 »

Poznam psa,ki je ze skoraj celo zivljenje na tabletih proti epilepsiji. Nima nobenih drugih tezav in po tem,ko so ugotovili pravi odmerek,niti napadov nima vec.
V solo je hodil normalno, zato solanje pomojem ni problem. Pojdita pa v neko v redu pasjo solo in instruktorju povej,da je pes epileptik.
Pa obvesti vzreditelja, da obvesti tudi lastnike drugih mladicev,da se je v leglu pojavila epilepsija..
Bi pa jaz na tvojem mestu psu na vsake toliko casa naredila kuro s pegastim badljem,saj deluje hepatoprotektivno (varuje jetra).
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #339 : petek, 19.11.2010 : 23:18:56 »

Priznam, nisem podrobno brala vsega, sem le preletela temo, vendar nisem ravno zasledila, da bi omenjali kakšnega specialista za epilepsijo. Bi prosila, če mi lahko kdo svetuje na katerega veterinarja - strokovnjaka za epilepsijo se lahko obrnem v Sloveniji. Hvala že vnaprej.
Logiran
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #340 : petek, 19.11.2010 : 23:46:36 »

Jaz sem bila zelo zadovoljna z dr. Malijem (Lesce), oziroma sem še vedno, čeprav je psička, ki je imela epilepsijo, že umrla.
Logiran
đrmanboxer
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #341 : sreda, 08.12.2010 : 13:39:45 »

Ja, tudi jaz sem zadovoljen z dr. Malijem. Sedaj smo že pol leta na tabletih (1 tableta na 12 ur) in se drži odlično.
Ni imel napada in je zelo živahen. Tablete ne kažejo nobenih stranskih učinkov.

Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #342 : petek, 18.03.2011 : 01:53:30 »

A v Sloveniji se ne da dobit hepatoprotectorja (tablet ali za vbrizganje)? Ce kdo rabi, mu lahko od tukaj posljem.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #343 : četrtek, 28.04.2011 : 19:33:54 »

Tudi moj Don je zbolel za epilepsijo. Ker ima napade nekako na tri do štiri mesece zdravil še ne priporočajo. Ker je bil napad danes daljši in tako hud, da sem se bala, da bo umrl so priporočili naslednjič, da v vodi raztopim primeren apaurin in mu ga s pomočjo posebne brizge brizgnemo v anus. Naj bi tako krči hitreje popustili. Ker pa je začetek delovanja apaurina nekaj minut pride to v poštev le pri daljših napadih. Danes je napad trajal preko 10 minut . Niti ne vem ali je sploh dihal, tako trd je bil,kako ugotovite ali diha?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #344 : četrtek, 28.04.2011 : 20:09:15 »

Kot je Jana napisala v enem izmed njenih prvih postov v tej temi, lahko je vzrok tumor v možganih, tromboza, lahko zastrupitev... upam, da ste dobro.
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines