mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 16:23:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: Epilepsija  (Prebrano 118820 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #360 : sreda, 21.11.2012 : 08:13:24 »

Veterinarji so čisto fajn in se trudijo, da bi pomagali in ne škodili. Kdor ne zaupa svojemu izbranemu, naj ga zamenja in bo.  Huh Če pa ima dokaz, da je zavestno škodil psu z namenom prodati čim več pa naj ga prijavi. Vse ostalo je klevetanje.

In vedno doziranje poteka tako, da na koncu ugotovijo čim manjšo dozo.

Ko sem bila jaz z našim prejšnjim in opisala zadeve mi je moja veterinarka takoj rekla, da če ne bo kakih poslabšanj ona nebi dajala zdravil, ker napad ni vplival na njegovo normalno funkcioniranje in ni bil nevaren.
Pogosti in dolgotrajni napadi namreč mimogrede skrajšajo življenje psu dooooosti bolj kot zdravila.

A homeopati delajo zastonj, glede na to, da se jih redno/pogosto omenja v kontekstu požrešnih veterinarjev? Moje izkušnje in pripovedovanje prijateljev, ki so te usluge že koristili, mi pravijo nasprotno.  Roll Eyes

Pa nočem vzpodbudit razprave o "deluje ali ne" še tukaj. Ampak tale odnos oz. reklamiranje se mi zdi vedno bolj podel in veterinarje prikazuje v vedno slabši luči. Kar pa je daleč od resnice.

Potrebno se je zavedat da naše besede nosijo posledice in niso "samo mnenja". V tem primeru, čeprav je bil mišljeno verjetno čisto nedolžno, definitivno pa ne izpade tako. In tega je vedno več. In žalostno je kako malo se spoštuje ljudi, ki so hodili na težek fak 7 let ali več, se izobraževali in se še vedno ter jih enačit z nekom, ki je prebrali knjigo staro dobrih 200 let (od takrat se v bistvu ni nič spremenilo), mogoče bili na kakem tečajku. V bistvu se prve kar degradira, druge pa povziguje na piedistal.  Undecided

S tem, da imajo drugi višje cene  Shocked  Tongue

PS: Drugače sem pristaš placeba. Po moje deluje, ampak tako ljudje kot živali so že umirali zaradi opustitve zdravljenja.  Undecided
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #361 : sreda, 21.11.2012 : 08:45:58 »

Seveda je pa vsak primer epilepsije  unikaten in takole na splošno je težko biti pameten.

AngSeter, od kod tebi, da jaz kaj pljuvam čez veterinarje in dajem v nič njihovo težko pridobljeno izobrazbo?  Shocked  Če mi kaj dvigne pritisk, so pa to take obtožbe kaj tja v en dan.
Če pogledaš še kakšen moj prispevek za nazaj, vedno napišem, da sem laik in naj se ljudje obrnejo na veterinarja. Konkretno pri homeopatu sploh še nikoli nisem bila, poznam pa veliko lastnikov živali, ki so se zatekli po pomoč tudi tja, ko uradna veterinarska (ali pa človeška) medicina ni učinkovala tako, kot so pričakovali. Nekaterim je pomagalo, drugim ne -jaz sem opozorila samo na možnost izbire.

Moji psi so pri veterinarju prej prevečkrat kot premalokrat. Da je to drago, temu ne more nihče oporekati - ampak je spet odločitev vsakega posameznega lastnika psa. Ker imam psičko, ki ima že 12 let epilepsijo, se v to temo večkrat oglasim in poskušam pomagati ostalim, ki so se s tem šele začeli spopadati. Z veterinarji imam različne izkušnje, za vsako bolj komplicirano zadevo si pridobim najmanj dve mnenji in tako tudi vedno svetujem vsakomur, ki kaj sprašuje.


In vedno doziranje poteka tako, da na koncu ugotovijo čim manjšo dozo.
Pogosti in dolgotrajni napadi namreč mimogrede skrajšajo življenje psu dooooosti bolj kot zdravila.

Glede zdravljenja se mora odločiti vsak sam, dolžnost veterinarja pa je, da ti natančno razloži vse pluse in minuse take ali drugačne (ali pa nobene) terapije.

In žalostno je kako malo se spoštuje ljudi, ki so hodili na težek fak 7 let ali več, se izobraževali in se še vedno ter jih enačit z nekom, ki je prebrali knjigo staro dobrih 200 let (od takrat se v bistvu ni nič spremenilo), mogoče bili na kakem tečajku. V bistvu se prve kar degradira, druge pa povziguje na piedistal.  Undecided




Nikjer nisem napisala, naj psa ne zdravijo več, samo potrdila sem njihovo sklepanje, da ima Epiphen veliko stranskih učinkov. Od kod torej tvoje sklepanje, da veterinarjev ne spoštujem in da je v mojem zadnjem prispevku kakšno "podlo reklamiranje", mi ni jasno.  Huh

Brez zamere, ampak pejd se solit.


Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #362 : sreda, 21.11.2012 : 09:11:09 »

Dodatna zdravila (mislim taka, ki jih predpiše veterinar) bi jaz dajala samo v primeru, ko bi šlo za lajšanje bolečin, drugače pa čim manj tega. S čimer se veterinarji na splošno spet ne bi strinjali, ker potem ne bi nič zaslužili, ampak meni je vedno najbolj pomembno, da se moj pes dobro počuti in da ne delam dodatne škode.

S čim se nebi strinjali, ker nebi zaslužli?

V splošnem se strinjam z ostalim napisanim. Take vmesne me pa vedno bolj zbodejo. Leto nazaj verjetno še opazla nebi, zdaj so pa na vsakem drugem koraku. Pa ne iz tvoje strani. Na splošno.
Se mi zdi, da jih ljudje že avtomatično pišejo, hkrati se pa mogoče sploh ne zavedajo...
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #363 : sreda, 21.11.2012 : 09:32:18 »

Mislim, da za "odpor" niso "krivi" veterinarji (ali humana medicina), ko je govora o zdravilih, ampak farmacija. 
Logiran
đrmanboxer
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #364 : sreda, 21.11.2012 : 10:03:36 »

čarka in Pepsi hvala za odgovor!

Pepsi: ne, daleč od tega. S psom je vse v redu. Dobri dve leti smo na tabletih (dvakrat na dan po ena tableta) in od takrat ni nobenih
znakov, da bi pes sploh kdaj imel napade. Zdravje je povsem normalno, ampak bi vseeno rad preveril, kako je z organi. Kako pa veterinar
lahko preveri kvaliteto jeter/ledvic? Vzame kri?

Razmišljal sem tudi, da bi mu omejil dnevno dozo na eno tableto dnevno?? Glede na to, da že dobri dve leti ni bilo nobenih znakov...

Hvala za vaša mnenja!

Lp

Logiran
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #365 : sreda, 21.11.2012 : 10:08:58 »

Moji psici so kontrolirali kri zaradi jeter in je dobivala dodatke. Nam je pa vse to priporočil veterinar. Predno sam zmanjšaš odmerek, bi se bilo bolje posvetovat z veterinarjem.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #366 : sreda, 21.11.2012 : 10:32:41 »

Dodatna zdravila (mislim taka, ki jih predpiše veterinar) bi jaz dajala samo v primeru, ko bi šlo za lajšanje bolečin, drugače pa čim manj tega.

Zdravila za podporo jetrom zelo tezko povzrocijo kaj drugega kot imajo npr. odvajalni efekt. Za ta namen se namrec uporabljajo tako "strasne substance" kot so S-adenozin metionin (prisoten v v telesu tudi sicer in ga telo uporablja kot substrat za produkcijo razlicnih kemijskih snovi. V povezavi z jetri glutationa, ki sodeluje pri detoksikaciji), laktuloza (neke vrste sladkor) - stranski, oz. glavni ucinek je lahko odvajalen, zaradi spremenjenih osmotskih razmer v crevesju, B vitamini in silimarin (ekstrakt iz pegastega badlja), ...

Delovanje jeter veterinar preveri z biokemijsko analizo krvi.

Eden od takih preparatov za zascito jeter je npr. tale.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #367 : sreda, 21.11.2012 : 10:34:16 »

Glede na to, da poznam veliko psov, ki imajo zelo dobro vodeno epilepsijo in glede na to, da z njimi veterinarji ne zaslužijo skoraj nič (razen tega, da pišejo recepte, pa še tega večina veterinarjev dolgoletnim strankam ne zaračuna) tudi mene moti pljuvanje brez osnove. Vsa zdravila (tudi ljudska in ilegalna) imajo stranske učinke. Prav tako imajo svoje učinke na organe nezdravljeni napadi. Alternativne metode so lahko samo podpora konvencionalnim (za tiste, ki imajo dovolj pod palcem, da si to lahko privoščijo).
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #368 : sreda, 21.11.2012 : 10:34:36 »

Krvne preiskave so najboljši pokazatelj sprememb in jih je ob dolgotrajnem jemanju zdravil sigurno priporočljivo narediti bolj pogosto; npr. dvakrat na leto.
Glede zmanjšanja odmerka pa ti tudi jaz svetujem predhoden posvet z veterinarjem. Napadov najbrž zdaj nima ravno zaradi zdravil - še sploh, če so bili prej pogosti. Če se boste dogovorili za zmanjšanje odmerka, poskusite s zem začeti v obdobju, ko ste več doma oziroma je pes ves čas z vami (npr. med dopustom); da je ves čas pod nadzorom in boste lahko opazili, če bodo kakšne spremembe.
Pa srečno!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #369 : sreda, 21.11.2012 : 10:39:56 »

poskusite s zem začeti v obdobju, ko ste več doma

s zem = s tem, sorry   Roll Eyes
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
đrmanboxer
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #370 : sreda, 21.11.2012 : 12:26:10 »

Hvala! Se mi zdi, ja, da bo še najboljše dat pregledat kri in bomo vedeli kje smo.

Glede zmanjšanja doze sem že prašal veterinarja in je rekel, da lahko probamo in bomo videli. Smiley Če se pa slučajno ponovi, pa gremo na staro dozo.
Amapk sem istega mnenja, kot ti, da to poskusimo, ko bom imel dopust! Smiley

Logiran
sandra.n4
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #371 : torek, 25.12.2012 : 00:31:35 »

Pepsi, šele danes, več kot eno leto nazaj, vidim tvoj odgovor, ko slučajno brskam po informacijah o epilepsiji...žal mi je, da tvojega sporočila nisem videla prej, ko si mi dala telefonsko, da bi te poklicala in bi mi kaj pametnega svetovala glede epilepsije, zdravil, ipd. Če boš to videla, mi lahko pišeš na ****** Hvala:).
P.s. jaz ne dobiva sporočil iz tega foruma na mejl?
Logiran
moly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #372 : petek, 07.03.2014 : 08:35:55 »

Zdravo!

3 vprašanja za vse, ki pse zdravite z Epiphenom:
- kakšno dozo dajete (mg/kg) in ali ste jo kaj zmanjševali?
- ali dajete za podporo jeter kakšna zdravila - nor. pegasti badelj in koliko?
- na koliko časa kontrolirate jetrne teste in kdaj prvič?

Z epiphenom se zdravi psička že skoraj 2 meseca, pa se mi spet postavljajo vprašanja...

hvala in lp
Logiran
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #373 : petek, 07.03.2014 : 09:25:06 »

Mi smo sicer imeli druga zdravila, ampak smo dodajali kalijev bromid in pa Epato1500 za jetra. Vse količine je predpisal veterinar in jih nismo zmanjševali.
Logiran
Asika
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #374 : četrtek, 03.07.2014 : 21:52:11 »

živjo!

Ima eno vprašanje ,mi smo imeli nemškega bokserja z epilepsijo,žal smo ga bili primarni uspavati ker je bil že v stanju vegetivnosti ,smo pa ga cca pol leta zdravili s tableti Epiphenom 60 mg ...že v kliniki za male živali v Ljubljani mi je veterinar ki se ukvarja z epilepsijo pri psih 30 let rekel ta zdravila vam ne bojo koristila pa mu nisem verjela vsak za svojega psa naredi najboljše kar lahko Sad sedaj ko ga ni več bi pač te tablete nekomu podarila ,ki jih potrebuje ,klinika jih ne odkupuje nazaj kam naj pa jaz z njimi....

drugače pa ja mi smo imeli 2x na dan po 2 tabletki 60mg epiphena potem smo pa po 3 h mesecih začeli zmanjševati dozo prišli smo na pol tabletke 2x na dan samo se mu je stanje zelo poslabšalo in smo mu spet morali povišati dozi s tem da je imel potem napade v mesecu februarju 3 dni za po redoma smo bili vsak dan pri vet ,on nam je tudi dal apourin v tekoči obliki za prekinitev napadov analno je in ni pomagalo.

4.6.2014 je imel popoldne 1 napad blagi potem do polnoči nobenega potem so se pa začeli na vsaki 2 uri ob 8h zjutraj (5.6.2014) je bil že čisto na koncu moči ob 13 smo se pa žal z težkim srcem morali od njega posloviti  Cry Cry Cry Cry Cry v zadnji uri je imel preko 30 napadov tudi tekoči apourin ni več pomagal da bi mu prekinili napade bil je star komaj 3 leta ..... Cry Cry Cry


vsem ki imate psa z epileptičnimi napadi želim veliko sreče ,da le te malo umirite mi smo vrjetno pre pozno zaceli z zdravljenjem ker smo čakali do zadnjega če bi mogoče šlo brez tabletk ....lp
Logiran
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines